Inscriere Colegiul Goethe cls I
Raspunsuri - Pagina 11
madadum spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corap JG, o parere de pafarista care-sta-la-coada-la-sandwich-cu-profesoarele-si-uneori-cu-elevii-acestei-scoli: este o scoala unde se predau materiile in limba germana stricata / cu accent puternic * (in loc de o romana onesta), cu rating bunisor (nu excelent), cu copii nici mai buni, nici mai rai decat media**. *cu rezerva ca poate la coada vorbesc colocvial, iar la ore intr-o germana - cristal (dar ma foarte indoiesc, cum ar spune rapunzel) **cu rezerva ca poate cei ce stau la coada la sandwichuri nu sunt copiii reprezentativi pentru populatia scolara goethesca pasiunea si inversunarea parintilor mi se pare lucrul cel mai remarcabil la scoala asta. |
parerea de pafarista este total deplasata si jignitoare pentru copiii din aceasta scoala, copii care fac totusi un efort in plus fata de copiii din scolile normale!
ca sa raspund in acelasi ton, cu siguranta la coada copiii nu vorbesc germana.
cat despre ce se intampla la orele de clasa, daca nu ai cunostinta (direct sau prin intermediul copilului) ideal ar fi sa nu emiti opinii.
corap spune:
adica e jignitor sa fii nici mai bun nici mai rau decat media?
copiii desigur nu vorbesc germana. eu vorbeam de cadrele didactice care vorbesc germana la coada.
scoala in limba germana e pentru etnicii germani, adica pentru cei pentru care germana e limba materna, si ideea existentei ei (a scolii in limba germana) e sa faciliteze procesul de invatare pentru acestia, nu sa faca un efort suplimentar. logic, cine face un efort suplimentar nu are ce cauta la aceasta scoala.
eu pot sa emit cate pareri vreau, ca suntem o lume libera.
mamaruta spune:
citat din mesajul lui corap JG, o parere de pafarista care-sta-la-coada-la-sandwich-cu-profesoarele-si-uneori-cu-elevii-acestei-scoli: este o scoala unde se predau materiile in limba germana stricata / cu accent puternic * (in loc de o romana onesta), cu rating bunisor (nu excelent), cu copii nici mai buni, nici mai rai decat media**. *cu rezerva ca poate la coada vorbesc colocvial, iar la ore intr-o germana - cristal (dar ma foarte indoiesc, cum ar spune rapunzel) **cu rezerva ca poate cei ce stau la coada la sandwichuri nu sunt copiii reprezentativi pentru populatia scolara goethesca pasiunea si inversunarea parintilor mi se pare lucrul cel mai remarcabil la scoala asta. |
Slava domnului ca sunt si profesori, ei fie nu isi iau sandwichuri fie vorbesc o germana cristalina.
Si copii la coada la sandwichuri fie vorbesc pe germana ca barfesc oamenii din jur, daca nu, ei intre ei vorbesc sigur romana.
corap spune:
citat din mesajul lui si_eu_mamica mie interesul celor-care-stau-la-coada-la-sandwich pentru acest subiect mi se pare remarcabil... |
ce vrei, eu am contact timp de 10 minute/zi , 5 zile pe saptamana, cu aceste persoane. adica vreo 43 de ore/an. dupa parerea mea, o perioada importanta din viata mea mi-o petrec in compania acestor persoane.
si ma fascineaza oamenii in toate formele de agregare. si de dezagregare.
mamaruta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mclane
Totdeauna sunt altii de vina, niciodata vreunul din noi ;) Macar sunteti sincera in ceea ce priveste lipsa de verticaliatea. Cat despre indemnul la uz de fals... asta e poporul! De unde stiti ca nivelul invatat de copilul Dv. i-ar fi permis sa treaca testul??? Toti cei care s-au bulucit la Goethe s-au gandit "sa invete copilu' germana", dar niciunul nu s-a gandit ce inseamna pentru copil sa i se predea totul in germana (ca la gradinita nu i s-a "predat"). Nimeni nu face diferenta dintre invatamantul in limba germana si invatamantul in limba materna germana. Chiar aveti impresia ca daca a fost la o gradinita germana stie copilul germana? Nu, pentru ca in restul timpului nici chiar parintii care stiu germana nu vorbesc cu copii lor germana. Pentru ca, pentru 99% dintre ei nu este limba materna! Scoala pe care vreti toti sa o faca copiii Dv. este (inca) una cu predare in limba materna. Acum, cu toata buluceala, voi parintii o transformati intr-o scoala cu predare ca limba moderna. Si uite asa copiii Dv. vor fi absolvit o scoala romaneasca, in care s-a predat si germana. Si nimic mai mult. Chiar va amagiti cu ideea ca daca un copil invata germana, asta il face neamt (si implicit toata familia)? :) Mai toti copii invata engleza, asta ii face britanici? Probabil ca daca s-ar da ceva pe gratis, s-ar buluci toti sa se declare... |
Sunt cativa parinti care chiar stiu ce inseamna colegiul asta. Nu ne-am dus acolo pentru ca era trendy, sau ca a invatat un cantecel la gradinita si ne uitam la el, doamne ce bine pronunta copilul meu in germana, deci stie limba asta.
Ne-am dus pentru ca de la scoala asta chiar iesi cu limba germana stiuta.
Si trebuie sa te dezamagesc, mai sunt parinti care chiar vorbesc cu odraslele lor in limba germana.
corap spune:
"Si la noi la gradi se insista ff mult pe pregatirea psihologica pentru test. Au fost aduse persoana din afara gradinitei ca sa simlueze testul, s-au purtat diverse discutii. Directoarea a spus foarte clar pparintilor care sunt copii cu probleme de emotivitate. "
"Dupa cum am mai spus, copilul a facut 4 ani gradinita in limba germana. La o testare simulata in gradinita cu un invatator de la Goethe a primit #65533; admis #65533;. Sora lui este in grupa mica la aceeasi gradinita germana. Brusc, niste #65533; luminati #65533; ai acestei tari au luat niste decizii care urmau sa schimbe tot drumul pe care l-am pregatit cu grija si eforturi 4 ani."
"vorbim .... dupa ce pompezi in copil bani, timp si emotii .... "
brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
e vorba de niste copii de 7 ani.
(si de niste parinti care le-au stabilit deja traiectoria pana la pensie)
si_eu_mamica spune:
recomandari pt corap:
1. sa schimbi coada la care stai pt sandwich cu alta mai pe placul tau, daca tot petreci asa mult timp acolo
2. sa urmaresti un subiect care chiar te intereseaza, ca altfel iarasi iti irosesti timpul
3. sa ne spui daca vorbesti macar in calitate de parinte
Fomalhauti spune:
Motivul pentru care liceul Goethe are subiect separat este strict legat de faptul ca inscrierea s-a facut altfel decat la celelalte scoli. In rest, este doar una dintre scolile unde "a fost bataie" la inscriere. Adica mai multi doritori decat locuri (initial).
De ce este "bataie" pentru unele scoli? Din motive diferite. Adica unii parinti considera ca este mai bine sa mearga copilul la o anume scoala, ca asta il ajuta cu ceva. Fiecare are motivele lui. Unii parinti considera ca o limba straina stiuta bine este un avantaj pentru copil. Altii pot considera ca posibilitatea de-a face un sport "intensiv" este un avantaj si aleg una din putinele scoli care au bazine de inot. Altii au auzit de la X si Y in care au incredere ca o scoala "e mai buna". Si exact asa cum unii sunt hotarati sa vaccineze/sa nu vaccineze copilul ca "asa e mai bine", asa cum unii sunt hotarati sa-si duca la balet, karate sau pian copilul, asa unii sunt hotarati sa-si dea copilul la o anume scoala. Si lupta pentru asta cum stiu ei mai bine.
Sunt si alti parinti care considera ca este important sa aleaga o scoala cat mai aproape de casa. Copilul nu pierde timp pe drum, are mai mult timp de joaca (sau de lectii sau de muzica, de dans, de...meditatii).
Fiecare are propriile idei despre ce este mai bine pentru copilul lui - ce bine, ce ne-am face daca toata lumea ar vrea Goethe sau scoala de muzica sau scoala X.
Eu am considerat ca pentru copiii mei ar fi bine daca ar cunoaste germana. Am facut si eu scoala germana. Eu nu am beneficiat de acest lucru (decat ca mi-as fi putut inscrie copilul in etapa a doua in clasa I - doar ca fiul meu este de "pregatitoare"; si pot sa-i ajut la lectii - atat cat doresc ei, ceea ce nu inseamna foarte mult). Dar unii dintre colegii mei au beneficiat. In diferite feluri. De aceea am facut niste eforturi. Poate cel mai mare este acela de a merge zi de zi cu metroul (in unii ani si cu carutul). Da, au mai fost si meditatii (dar daca nu ar fi fost ele, ar fi fost o alta activitate extrascolara - care poate ar fi fost mai utila copilului sau i-ar fi placut mai mult). Asa cum spune si "Si-eu-mamica" mi s-ar fi parut...imoral fata de mine si fata de copil sa ma opresc din cauza unei hartii pe care multi altii au facut-o. Nu vreau sa-i jignesc pe cei care nu au facut hartia, ei ma pot considera imorala pe mine ca am facut-o si este dreptul lor sa se simta bine ca nu au facut-o, sa considere ca imi sunt superiori. Tot asa cum este dreptul meu sa ma simt bine fiindca am facut ceea ce eu am considerat ca este mai bine pentru copilul meu. Alti parinti au considerat ca atitudinea lor morala este mai utila copilului lor.
In cazul meu particular ar fi fost foarte dificil sa am copilul la clasa pregatitoare la o alta scoala decat Goethe. Ar fi insemnat sa iau un copil de la scoala de langa casa, sa merg apoi cu metroul cu el pana la Goethe, sa-l iau pe celalalt. Apoi, cand fetita ar fi fost la gradi, ce faceam cand ora la care termina cel de la scoala din cartier era intre cele de la care terminau ceilalti doi? Da, se gasea un program, dar nu am inteles sa-mi fac viata mai complicata decat e deja. Mie imi place viata mea complicata, am ales-o, dar nu e tocmai momentul sa mi-o complic in plus. De aceea eu personal am vrut Goethe.
In legatura cu faptul ca "le-am stabilit traiectoria"....Nu am incercat niciodata sa fac asta. Dintr-un motiv simplu. Fiindca tata a incercat asta cu mine si nu i-a iesit. Si cat a luptat...
Fiul meu cel mare a ales sa faca liceul la Tonitza. (Tata inca traia atunci si s-a suparat tare ca nu oblig copilul sa ramana la Goethe.)
Fomalhauti spune:
Simt nevoia sa scriu ceva si in legatura cu germana invatata la Goethe; simt nevoia sa scriu si parerea mea fiindca stiu ca aici citesc mai multe mamici si isi fac o impresie...
Parerea mea: germana invatata la Goethe este cea mai germana-germana care se poate invata in Bucuresti. Fireste ca are un accent pe care un neamt il recunoaste ca fiind strain, dar asta e valabil in uriasa majoritate a cazurilor, pentru orice limba. Adica si noi, romanii, recunoastem dupa accent un strain, chiar unul care locuieste de ani in Romania (de exemplu Raed Arafat).
Majoritatea copiilor care termina Goethe vorbesc corect gramatical si scriu relativ corect. Din aceasta cauza ei se pot angaja la firme care cer cunoasterea limbii germane si asta este un avantaj.
mamaruta spune:
Fomalhauti
Nu cred ca e cazul sa ne justificam decizia de a ne da copii la acesta scoala si nici semnarea declaratiei.
Atata timp cat sunt parinti care se intereseaza mai intai cum arata toaletele are vreun sens sa le explici tu ce germana se invata sau nu se invata?