Din Romania. Ce stim, ce nu stim?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui glimmer

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui glimmer
Romania are la Rosia Poieni cel mai mare zacamant de cupru din Europa.

La pachet cu www.realitatea.net/ancheta-rosia-poieni-apocalipsa-rosie-din-paradisul-verde-video_926225.html" target="_blank">unul din cele mai mari dezastre ecologice din Europa!
(aviz amatorilor care cred in gogosile RMGC)


Dezastrul de la Rosia Poieni exista zeci de ani. Abia acum, cand e privatizata compania miniera, cineva s-a gandit sa faca un reportaj-ancheta (eu, cel putin, nu stiu de existenta altuia). Tot ceea ce se intampla acolo si in alte parti unde s-a "semanat" la propriu moarte, se pare ca ne este specific. Vorba localnicei intervievate in reportaj: "Daca murim, murim, daca traim, traim."


www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/ministerul-economiei-confirma-cupru-min-s-a-vandut-pentru-200-8-mil-euro-9439701" target="_blank">Update: s-a finalizat licitatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Despre castelele din Romania, multe dintre ele ajunse in paragina. Fotografii care vorbesc de la sine.
Un site pe care cineva l-a dedicat castelelor romanesti, unde sunt postate fotografii superbe.
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13


Aici un reportaj despre soarta unor castele romanesti.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

In pestera Coliboaia, situata pe teritoriul Parcului Natural Apuseni, judetul Bihor, s-a descoperit, in anul 2010, cea mai veche arta parietala atestata in Europa Centrala. Desenele au fost datate cu o vechime de 31.640 ani.
www.adevarul.ro/locale/oradea/Picturi-rupeste-dateaza-pestera-Coliboaia_0_280772043.html" target="_blank">Aici un articol despre aceasta descoperire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Un www.jurnalul.ro/descoperirea-romaniei-08/jaf-fara-oprelisti-in-pesterile-romaniei-129504.htm" target="_blank">articol mai vechi si un reportaj recent despre comorile din pesterile romanesti si despre jafurile din pesteri. Aceeasi situatie, ramasa neschimbata, prezentata la distanta de cativa ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Aici este un site cu mii de fotografii din Romania, grupate in mai multe albume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

www.gandul.info/interviurile-gandul/probabil-cel-mai-frumos-film-despre-romania-wild-carpathia-sau-cum-a-facut-printul-charles-din-tara-noastra-bijuteria-coroanei-8890126" target="_blank">Aici un articol despre documentarul "Wild Carpathia", realizat in anul 2011 de televiziunea britanica Travel Channel.

Si aici documentarul:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Din aproximativ 322.000 ha de paduri virgine aflate in regiunea eco-carpatica, 250.000 ha se gasesc in Romania. Peste 80% din padurile virgine din Romania nu au nicio forma de protectie si pot fi distruse in mod legal.
World Wide Fund for Nature (WWF), cea mai mare organizatie internationala independenta care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, s-a implicat in salvarea padurilor virgine din Romania. A fost lansata si o petitie adresata ministrului mediului.
La Izvoarele Nerei, pe o suprafata de aproximativ 5000 ha, este una din cele mai mari paduri virgine din Europa.
www.summitpost.org/nera-virgin-forest-gorges/765134" target="_blank">Aici este un articol ce cuprinde fotografii si un film despre rezervatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Parcul National Retezat este cel cu care Romania a participat in cursa celor sapte minuni naturale ale lumii. Este una din ultimele paduri virgine ale Europei.
Parcul a fost infiintat de profesorul Alexandru Borza in 1935, iar din 1970 a devenit rezervatie a biosferei si este protejat prin lege. www.afla.ro/articole/746/parcul-national-retezat---universul-tacut-din-carpati.html" target="_blank">Aici sunt mai multe informatii, iar aici o galerie foto.
Cu toate ca este arie protejata, in Parcul National Retezat au avut loc in anul 2011 defrisari masive (www.antena3.ro/romania/parcul-national-retezat-este-distrus-de-firme-private-cu-contracte-de-la-romsilva-130969.html" target="_blank">aici un articol)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

glimmer ti-am citit postarile si ma facineaza , eu nu stiam atatea lucruri "putin stiute " despre tara noastra. Am o intrebare sper sa nu ma iei in ras , am citit intr-o carte nu mai retin titlul acesteia in care se afirma cum , ca in Carpatii Romanesti in zona Bucegilor ar exista niste "culoare energetice" nu stiu daca si fizic exista , care ar face legatura cu puncte strategige ale globului ? Ai habar despre asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Olimp, fii pe pace, eu nu obisnuiesc sa iau oamenii in ras.

Am citit si eu despre fenomenele considerate "ciudate" despre care scrii. Nu m-am referit la ele pentru ca sunt controversate si insuficient studiate, pe alocuri incredibile si nici nu mi-am format o parere personala, doar m-am informat. www.scribd.com/doc/1471882/Radu-CinamarViitor-cu-cap-de-mort" target="_blank">Aici, www.scribd.com/doc/1528215/Radu-Cinamar12-zileO-initiere-secreta" target="_blank">aici si www.scribd.com/doc/1532007/Radu-CinamarMisterul-din-EgiptPrimul-tunel" target="_blank">aici, de exemplu, sunt in format electronic trei carti ale celui/celor ce au publicat sub pseudonimul Radu Cinamar, scriind despre astfel de "mistere" de pe la noi. Alt articol interesant, mult mai axat pe istorie, este www.formula-as.ro/2007/786/societate-37/muntii-misterelor-bucegii-8313" target="_blank">aici. Sunt insa lucruri care s-au petrecut cu atat de mult timp in urma si care nu pot fi clar dovedite.
Cineva a adunat diverse informatii intr-un fel de carte electronica www.scribd.com/LeGrig/d/79509716-Zone-Bucegi" target="_blank">aici. Surse de informare ar fi, dar nu am descoperit unele intr-adevar oficiale, mai toate sunt sub pseudonime si preluate de unii si altii, de parca ne ferim sa vorbim concret despre aceste lucruri.

Mergi la inceput