a mai luat vreun bb fenobarbital la 5 zile?
Finutei mele de numai 5 zile i s-a prescris fenobarbital 10 zile, 1/2 pastila de 0.015.
Nu a facut icter intr-o forma foarte grava, a stat o zi la maternitate la lampa si ma intrebam daca nu e totusi prea devreme, daca nu e prea mica.
Voi ati mai intilnit cazuri asemanatoare?
Numai bine la mamici si bebici.
Raspunsuri
Florentina Roman spune:
Baietelului meu i-a prescris medicul de familie fenobarbital, dar, desi a facut un icter mai grav decat ceilalti copii la maternitate(a stat 3 zile sub lampa), nu i-am dat.
In cazul finutei tale, nu vad de ce ar trebui sa ia asa ceva, daca spui ca nu a avut probleme.
Sa va traiasca si sa fie sanatoasa!
Florentina & Tudor
gabrielat spune:
Si baietelul meu a facut icter in maternitate, l-au tinut sub lampa o zi dar nu i-au prescris nici un medicament.
Dar de ce i-au prescris fenobarbital?
gabi
iuliana_2002 spune:
Buna!
Nu stiu ce legatura are fenobarbitalul cu icterul, insa te sfatuiesc sa nu ii dea fetitei nicio pilula, nu e cazul.
Claudiu a avut icter fiziologic la nastere, nu a avut nevoie de lampa, neonatoloaga ne-a recomandat sa manance bine, ca sa elimine bilirubina si atat.
Fenobarbitalul e calmant, nu-i dati copilului asa ceva!
Iuliana si Claudiu 1 an si 3 luni
tuchi spune:
Cam asa ma gindisem si eu. Mi se parea ca ceva nu e in regula.
E adevarat ca fetita are o stare de somnolenta si nu se prea trezeste sa manince inca dar consider ca e normal si va trece in citeva zile.
Multumesc pentru raspunsuri
roisin spune:
Fenobarbitalul nu se da in starea de somnolenta, ci dimpotriva, daca bebe este foarte agitat si nu se poate odihni altfel. N-am mai auzit treaba cu icterul si fenobarbitalul, fetita mea a stat 3 zile la lampa, a facut o forma destul de accentuata de icter care a persistat si cateva zile dupa ce am adus-o acasa, insa nimeni n-a pomenit de Fenobarbital, si au vazut-o vreo 4 medici.
http://community.webshots.com/user/r0isin
mitub spune:
Din cate am auzit de la parinti de bebei mici, care au facut icter prelungit, precum si de la un medic caruia i-am cerut confirmarea, mi s-a zis ca se prescrie fenobarbitalul pentru prevenirea unor posibile convulsii cerebrale care ar putea aparea daca bilirubina ramane in corp o perioada prea lunga.
Mi se pare ca la 5 zile este prea devreme, as mai astepta un pic daca as fi in locul parintilor.
Sanatate la bebei si mamici!
Bogdana
Laura T spune:
Da, fetitei mele Ramona i s-a recomandat (si i-am dat) Fenobarbital (la fel cate 1/2 pastila) la iesirea din maternitate (avea 7 zile) pentru vreo 3-4 zile parca. Tot pentru un icter pronuntat.
Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 7 luni) si Ramona (1 an jumate)
iris spune:
am si eu prietene ale caror copii au luat fenobarbital, doza f mica, prescrisa de medic, preventiv practic; in plus medicul neonatolog mi-a spus la iesirea din maternitate sa am in casa fenobarbital dozat pt copii, nu mai tin minte cum se numea, laminalete?! la nevoie , cind apar convulsii- le-am avut in casa, dar din fericire n-am avut nevoie de ele la nici unul din copii; am asistat insa la o criza facuta de copilul unei prietene si zau e ceva teribil- febra ridicata brusc si apoi convulsii; avea fenobarbital si i-a dat, am tremurat amindoua dar a fost ok...cred ca totusi un sfat dat de medic e ok, chiar prea multa inversunare la adresa medicamentelor poate aduce necazuri;
anisia spune:
si micutului meu i s-a prescris fenobarbital.Dar pentru ca a avut mai multe probleme si special preventiv pentru convulsii..pentru ca eu le-am spus ca doctorii in spital nu au fost prea cooperanti si nu pot sti sigur daca a avut sau nu convulsii.nu i-am dat decat o perioada scurta si apoi l-am sistat pentru ca nu a avut nici macar febra peste 37.Se da si parerea mea ca trebuie tinut tratamentul in cazul antecedentelor pentru ca aceste convulsii repetate facute pana intr-un an duc la epilepsie.Oricum trebuie sa se uite pe fisa de externare sa vada daca a facut asa ceva in spital sau sa mai intrebe un medic.Oricum 10 zile nu creeaza in nici un caz dependenta.Mie imi daduse tratament nelimitat si de aia am renuntat,bineinteles fiindu-mi frica de consecinte am intrebat mai multi medici.
Adina si bb Rares
cristina73 spune:
quote:
Originally posted by tuchi
Cam asa ma gindisem si eu. Mi se parea ca ceva nu e in regula.
E adevarat ca fetita are o stare de somnolenta si nu se prea trezeste sa manince inca dar consider ca e normal si va trece in citeva zile.
Multumesc pentru raspunsuri
Eu nu am avut probleme din acestea cu fetita mea dar vreau sa-ti spun ce a patit prietena mea.
Fetita ei a fost pusa la lampa si apoi trimisa acasa cu indicatie precisa mamei sa o alapteze cit de des ca sa "spele" icterul. Fetita prietenei era somnolenta la fel ca si finuta ta si prietenei mele ii era mila sa o trezeasca ca sa manince si a lasat-o asa.Din pacate icterul s-a agravat si a trebuit sa o reinterneze pentru tratament.Deci e un cerc vicios:copil somnolent, nu ii dai sa manince destul de des din cauza asta,icterul se agraveaza si copilul devine si mai somnolent si tot asa.
Ideea de baza e deci ca trebuie trezita fetita si dat de mincare cit de des, insistat chiar fiindca laptele matern e leacul sigur.NU trebuie lasata sa doarma si sa sara mesele fiindca asa se agraveaza icterul!!
Despre fenobarbital nu stiu ce sa zic, aici nu se da fenobarbital copiilor
numai bine
cristina73