Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (212)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Bun regasit fetelor, n-am mai scris demult! Mi-s singura singurica, asa ca am timp de stat la tacla, amandoi piticii mi-s la gradi, ca de saptamana viitoare ma intorc si eu la munca. E casa pustie, imi urla in cap, ma invart ca o curca pe-aici si nu-mi gasesc rostul.

Am avut ceva de recuperat, am vazut in primul rand pozici frumoase cu sportivii la ski, de la DANA si ADRIANA, apoi i-am admirat pe Ilinca si pe Mirci de LAURITA, ce seamana ei doi si ce mari au crescut ! si apoi si pe ALYSH nasica frumoasa cu baietii ei simpatici (bineinteles trebuie sa mentionez si lumanarica lui PIGGY, superba !)

MSBB – sa va fie de bine dezmotarea, nu mai stiu daca v-am urat La multi ani, daca da, atunci nu mai strica inca o data, sanatate si bucurii pentru Sofifi si toata familia ei frumoasa ! Si al meu cel mic e la stadiul de drunken sailor cu mersul, e un scump si jumate. Cand il aud lipa-lipa prin casa si strigand MAMA ! DADA ! ma topesc.
A inceput gradi de joi, mai intai cate 2 ore pe zi, apoi de ieri l-am dus full time, de la 8 la 5. S-a adaptat perfect, nu a plans nici o lacrima macar ! A mancat tare bine, s-a jucat, parca asta ar fi facut de-o viata. La somn, de asta mi-era mie cel mai frica pentru ca adoarme la san deocamdata si nu ia deloc biberon, l-a tinut doamna in brate si apoi l-a pus frumos intr-un patut si a dormit 2 ore neintors. Acasa a fost OK, nu m-a certat, nu m-a injurat ca l-am lasat acolo, ce sa mai zic, un copil super adaptabil. Bine ca si Patrick cu gradi a fost la fel, s-a adaptat foarte repede pe oriunde a mers, si a schimbat cateva la viata lui.
Nu l-am intarcat si nici nu planuiesc, vreau sa-l las in legea lui, macar pana la 2 ani, ca si pe Patrick, sa nu fac diferente intre ei, sau chiar mai mult daca vrea el si vreau si eu, mai vad eu cum va fi mai incolo.

LUMI – felicitari lui Florin, lasa ca e bine si asa, sa fie mandru de el ! In ziua de azi, unde adolescentii numai de Olimpiade nu le arde, e ceva, sa fie interesat macar si sa vrea sa invete.

BELLANNE – nici al meu copil nu se uita la 3D, nu-i place. Stiu ca intrebai mai demult despre filme, al meu merge cel putin odata pe luna. El singur cere. Stai ca ne pornim si avem surpriza sa nu fie filme de copii, il ducem la din alea pentru tineret, nu conteaza, el sta acolo lipit si se uita foarte incantat. Cum a fost la TinTin care nu era chiar de varsta lui. Dar i-a placut. Apoi are material pentru scenetele lui.
Despre chestia cu gradi, zic ca o problema ceva este. Eu de obicei dau crezare copilului, orice ar zice, chiar si in fabulatii invat sa descifrez daca e o problema. Vine mereu si se plange ca e batut de copii, cateodata mai vine si cu vanatai.
S-a dus tati si a spus directoarei, nu ne-am certat, vorbit frumos si calm si le-am facut atente ca el e un copil foarte sensibil, ca pe el daca il atingi cu un deget face criza. Asa ca sa fie putin mai atente cu el. L-am pregatit si eu cat am putut, i-am zis ca unii copii sunt mai agresivi, se joaca mai fizic asa, ca daca lui nu ii place e OK si sa se retraga din jocul lor. Apoi a venit muscat de fata, pentru ca el a imbrancit copii pe scari. Scarile sunt foarte inguste si in spirala asa, eu mereu raman fara aer cand ma duc acolo. Ei sunt incolonati cate doi, o educatoare sta jos, una sus, si e o bucata de scara ascunsa asa, cand nu stii ce se intampla. Ei cat erau in bucata aia s-a intamplat totul – el a impins copilul, copilul l-a muscat pe el. Ne-am dus la directoare, a zis ca intr-adevar muscaturile sunt grave, trebuie semnate procese-verbale ca se pot lasa cu infectie doar. Dar ne-a zis ca si el impinge copii. Am zis ca da, stiu, ca si eu am claustrofobie, cand e un spatiu inchis si stramt si mai sunt si multi oameni, raman fara aer si normal ca-mi vine sa imping si sa dau jos (sunt mai mare si ma abtin, dar un copil nu are capacitatea asta). (La munca, cat am lucrat la etajul 22 si ma urcam cu o tona de omuleti in lift imi venea efectiv sa urlu, ajungeam sus leoarca de transpiratie si fara vlaga, noroc ca de cativa ani ne-au mutat la etajul 3...). Asa ca au luat masuri, ii urca in grupuri, fac cu randul, azi e Patrick primul cap de coloana, maine e altul si tot asa.
Ideea e, nu stiu in Romania cat sunt de receptivi, dar aici la orice doleanta exprimata de parinte se face ceva, te ia in serios, se discuta. Asta e copilul meu, mai sensibil, nu astept ca mediul cu totul sa se schimbe dupa el, trebuie sa faca si el niste eforturi, dar mi se pare normal sa se faca si din partea lor.
Nu stiu, dar mereu la facut pe ei (vorbesc de copilasi deja scapati demult de pampersi) – asta am considerat un semnal de alarma.
Cu toaletele – la noi nu au nici un paravan, totul la comun si nu au capac.

ESME - bravo pentru mica gimnasta, al meu face circ, sa vedeti cu ce figuri imi vine. Cel mai simpatic e cand face incalzirea, exact cum faceam eu la cardio, si mai ales cum se relaxeaza in pozitie lotus. Acum terminam circul si mergem si noi la inot in sfarsit. Toti copii de varsta lui fac de la 18 luni cel putin, acum sunt si la sarituri de pe trambulina si el a fost odata si atat. A racit cand l-am dus anul trecut prima data, apoi tati n-a mai vrut sa-l duca pentru ca are pasarelele lui cu apa din bazine. Acum am zis ca ma duc eu cu el, numai il duc si gata. Mai ales ca el vrea foarte mult.

SI la sfarsit, ca m-am lungit cat o zi de post, sa va mai las o glumita de-a lui Patrick, ieri am fost numai noi doi acasa si ne-am jucat ca in vremurile bune. Ne fugaream noi si saream ca doua capre, cand la un moment dat incepe din ce in ce mai tare, ii zic :
Patrick stai putin ca am obosit, mai inainte alergai mai incet , acum nu mai pot tine pasul
La care Patrick – Ei, acuma am ajuns la nivelul 2.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Multumesc fetelor,

S-a dus sotul sa o ia ca are Ana meci de basket si mergem toti. Stau cu inima cat un purece sa vad ce a mai facut. Sper sa nu patesc ca ieri ca mi-a fost rau efectiv.
Va pup si va doresc o seara placuta, ma duc sa pregatesc echipamentul ca acum m-a anuntat, stiam ca maine e meciul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Belle sa continui ideea lui Esme exista pe net, pe piata, la o simpla cautare gasesti fel de fel de gadgeturi care pot si cusute pe la copil si inregistreaza. Sub forma de stickuri si chestii asemanatoare. Noi am vrut sa luam pt Robert, canmd plangea groaznic cand trebuia sa mearga la gradi, cand nu manca deloc acolo, am lasat-o balta pt ca e nitel ilegal si pt ca era cam riscant. Si nici nu aveam povesti f horror, nici traume. Doar supozitii de parinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Doloress haios Patrick! zici ca e jucator inrait... ce bine ca s-a acomodat Kevin asa usor la gradi...iti usureaza viata incredibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Belleane tare rau imi pare ptr ce povestesti. Dar doar la gradi ii este frica de toaleta? Stii ceva, copilasii gasesc diverse moduri de a ne arata ca e ceva in neregula. Eva de exemplu, clar nu a agreat gradinita aceasta ultima. Eu am ales sa vorbesc pana la urma, cand mi-am dat seama ca Eva sufera ca nu ii iau in seama nemultumirile. Am incercat sa fiu cat se poate de calma desi eu iau viteza imediat, si am discutat despre tot ce ma deranja, despre pedepsele cu datul afara pe hol despre trimisul singuri la wc si cazut pe acolo cu capul pe jos, despre trimisul la masa celor mici daca nu vroia sa manance singura, despre faptul ca i-au interzis sa mai vina cu unghiile facute, etc... Si am vorbit muuuult, directoarea a ramas masca la tot ce i-am zis, la inceput nu ma credea am impresia dar un cui in cap i-am bagat. Si vreau sa spun ca de atunci nu am mai gasit-o niciodata pe Eva suparata sau pedepsita, nu se mai supara dimineata cand plecam la gradi. Le-am spus ca daca nu am pus prea multe intrebari nu inseamna ca nu imi pasa de copil. O schimbare in bine am vazut, pacat ca prea tarziu ptr ca oricum de acum nu o mai duc. Daca vof redeschide ceilalti cu educatoarea si ingrijitoarea veche poate o voi duce iar dar nu mai curand de iulie cred.
Piggy noi nu avem lumanarile pe blogul tau??? :(( iti trimit maine poze daca nu ai, am crezut ca le-ai luat de pe fb.
Pupici

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Da BELLANNE, eu zic ca trebuie vorbit, chiar daca uneori ai impresia ca n-o sa rezolvi nimic, merita incercat. Numai asa putem schimba ceva. Spus si iar spus, asta sunt eu si asta e copilul meu, daca vi se pare prea exagerat hai sa stam la masa, sa ajungem la unele compromisuri, etc. Noi le-am zis din prima, ca la noi nu merge sa ne zica ca totul e perfect. Noi avem incredere deplina in copil si daca el zice ca ceva e in neregula, atunci este. Imi cunosc copilul, nu se plange chiar din orice. Si sunt capabila sa discern cand e pur si simplu o incapacitate a lui de a se adapta si la care trebuie eu sa lucrez cu el acasa si cand e vorba de limitele lui care nu trebuie incalcate de nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Neata fetelor sa va las o cafeluta calda!

Doloress, ne-ai lipsit, m-am luat cu mesajul ptr Belleane si am uitat de tine! Tu te pregatesti de intors la sv, eu ma pregatesc de prenatal!

Belleane si vroiam sa iti mai spun ca dupa discutia cu directoarea, seara cand o luam pe Eva sa vezi ce imi povesteau educatoarele si cate partzuri a tras, vorba aia, fata era fff vioaie si fericita ca incepuse si ea sa ia stelute, pana atunci era doar pedepsita...
Te asteptam cu noutati. Stiu ca e greu, daca ar fi fost dupa mind eu as fi cautat alta gradi dar sotul nu a fost de acord, imi zicea ca gradi ca prima nu o sa mai gasim noi si tind sa ii dau dreptate, ca la fel o sa faca si la alta gradi si atunci ce o sa fac o sa caut alta iar? Da, eu as fi cautat alta si alta si alta pana vedeam fata fericita cum a fost la prima unde eram geloasa pe ingrijitoare ca Eva o pupa dimineata si acum ma intreaba de ea, dar sotul e de alta parere (proasta) ca niciunui copil nu ii place la gradi, asta e comunism parerea mea...
Pupici, o zi buna.

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

... Si cafeaua, ca o uitasem



Pupiiiici!!!

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Citat:
citat din mesajul lui YLARI

... Si cafeaua, ca o uitasem



Pupiiiici!!!

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot


multaaaamm!!!!!

deci gabita nu raspunde la strigari, urmeaza pasul urmator - pe mess, daca nici acolo ..I will pull out the big guns...o sun!!!

fuuuuug!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

'neatza! multam de cafea, Ylari
imi place de tine, parca esti mai linistita acum

Fetelor (Esme, Doloress, Laura si toate celelalte) va multumesc mult mult pt felicitari! E mare lucru ca a ajuns si pana aici; eu nici nu ma asteptam, sincera sa fiu...stiam ca-i place istoria, mai ales cea moderna si contemporana, dar sa mearga la olimpiada si la faza judeteana, cum ar veni?!?! wow!
ma mosteneste si eu in clasa a 10-a am fost a doua pe judet la franceza, dar cum doar un elev pe judet avea dreptul sa mearga mai departe, am ramas doar cu asta

Esme, succes la examen! sa te vedem cu patalamaua la mana! nu ca ti-ar trebui neaparat, tu esti talentata oricum in ceea ce faci! bravo!

Doloress, felicitari pentru "gradinarul" adaptabil; e mare lucru sa stii ca nu are nicio problema, ai scapat de un stres mare! si reacomodare usoara si tie la job!

Belle, clar e ceva putred la gradi iar Elena reactioneaza, probabil chiar inconstient! Nu e in regula ce se intampla si eu zic ca trebuie sa luati masuri: ori vorbiti deschis ca Ylari ori schimbati gradi, chiar daca sunt mai stradale; trebuie sa alegi raul cel mai mic! bafta!

revin...

Mergi la inceput