Strategii ptr un viitor sigur si imbelsugat(split)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Michelle, pana sa ajung la topicul asta, nici macar nu-mi trecea prin cap ce imi trece acum. Banuiam ca sunt romani care nu cred in Dumnezeu si/sau religie pentru ca au ajuns la concluzia asta in urma unui proces. Dar acum inteleg mult mai bine un mecanism care imi scapa pana acum cateva zile.

Am crezut ca majoritatea celor care se impotrivesc religiei in scoli, cunosc foarte bine religia (la nivel teoretic), ca au studiat, au luat cunostiinta de elementele fundamentale ale crestinismului....si dupa ce au studiat/lecturat....au ajuns la concluzia ca religia nu este buna/necesara.
Cam asa gandeam. Pentru ca astazi informatia este atat de accesibila, e atat de usor sa cauti si sa afli lucruri pe care nu le cunosti sau nu le stii sigur....incat nici nu mi-am pus problema ca mai exista oameni care vorbesc in necunostinta de cauza.

De cand a inceput discutia aici, au aparut nenumarate informatii complet eronate, incomplete sau 'auzite'.
N-am crezut ca mai exista confuzii si presupuneri bazate pe ipoteze complet sau partial false.


Am povestit ca am avut un profesor agnostic la facultate. Acest om a ajuns la concluziile sale dupa ani si ani de lectura. Nimeni nu putea sa il bata la capitolul teologie. Cunostea teoria in amanunt. Nu isi permitea niciodata sa re-inventeze crestinismul pt a-si sustine credinta personala si alte principii de viata. Nu afirma lucruri pe care nu le stia sigur....doar pt a ne convinge ca ce spune el e valabil.
Era o incantare sa stai de vorba cu un asemenea om - in ciuda faptului ca venea cu intrebari dificile si punea probleme nu tocmai simple.

O parte din cei care au scris la topic sunt asa. Au studiat, au citit, stiu foarte bine ce presupune si ce inseamna crestinismul....si nu au simtit ca li se potriveste. Lucru pe care il pot intelege foarte bine. Si imi place sa stau de vorba cu acesti oameni si sa le ascult punctele de vedere.

Dar nu as putea sa ma lansez in a emite judecati de valoare (sau judecati in general) asupra nici unei credinte/religii de pe pamant, atata vreme cat n-as stii foarte sigur despre ce vorbesc.

Sa afirm ca budismul nu e bun pt ca am vazut eu adepti mai sau pt ca nu imi place mie personal.....e pur si simplu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

[quote]citat din mesajul lui eumada

Marius....nu te-am citit de mult.....nu am atatea voturi cate aprobari dau la ce ai spus tu....mi s-a parut sau am detectat oarecare enervare in "vocea"ta?

Nu sunt de acord cu religia pentru ca se prezinta trunchiat si anost..in scoala...iadul...e o notiune abstracta,de fapt inventata de popi in vechime ca sa sperie pe cei care nu li se supuneau...oare?Si ar putea influenta negativ mintile fragede ale unor copii.

Nu,de trei ori nu....




Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....


nu it critic punctul de vedere...dar motivatia ta ca:
"Nu sunt de acord cu religia pentru ca se prezinta trunchiat si anost..in scoala...iadul...e o notiune abstracta,de fapt inventata de popi in vechime ca sa sperie pe cei care nu li se supuneau...oare?"
...asta sa stii ca e gresita.
FYI, nu popii au inventat iadul... este o notiune Biblica....si nu popii au inventat BIblia.

poate daca copii ar lua ceva lectii de religie, ar mai invata si parintii ceva de la ei....nu o spun ironic.


michelle

Michelle, o las pe Maria sa creada ca cei care sint impotriva religiei in scoli nu sint atit de informati ca ea, ca doar netul e lung si lat. Dar cu tine vorbesc altfel, sint foarte informata si tocmai de aceea nu vreau sa faca religie in scoli.

Tu spui ca daca parintii ar luea ceva lectii de religie, ar mai invata parintii ceva de la ei... stiu ca nu o spui ironic pentru ca eu iti respect credinta ta, dar pe mine ma doare cind o spui.

Am pretentia de la mine ca stiu exact cum imi educ copiii si de ce, mai ales in privinta religiei si mai ales aici unde traim. Ca si cum ar sti la ce subiect discuta mama, Tudora in seara asta, in drum spre patinaj, imi spune ca Agata i-a spus ca inainte de a se naste ea, a mai fost o sora, blonda, care a murit si s-a dus in Rai. Si ca tot Agata i-a spus ca daca nu vor fi cuminti, vor muri si ei, dar ele sint mai mari si se vor duce in Iad.

Am zis ca mor cind am auzit, mi s-a taiat aerul, mai ales ca Tudora avea lacrimi in ochi... Daca tot acest scenariu este pornit de la ora de Religie, o luam de la capat cu petitia. Si chiar daca nu au aflat de acolo si au aflat de la alti copii, pe bune daca eu inteleg cum poate sa spuna cineva asa ceva unui copil. Efectiv nu inteleg, dar acum sint tare suparata ca sa-mi bat capul, luni trebuie sa aflu de unde si pina unde aceasta idee... desi banuiesc ca imi va spune Agata pina atunci. Uite, de asta nu vreau Religie in scoli...

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maria_1

[green]
Dar nu as putea sa ma lansez in a emite judecati de valoare (sau judecati in general) asupra nici unei credinte/religii de pe pamant, atata vreme cat n-as stii foarte sigur despre ce vorbesc.

Sa afirm ca budismul nu e bun pt ca am vazut eu adepti mai sau pt ca nu imi place mie personal.....e pur si simplu


Cam ca si cum ai afirma ca hinduismul e o aberatie, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Religia NU trebuie studiata in scolile laice de stat.
Asa este corect pentru toti elevii.

Nu trebuie sa fie gasita o alternativa la ora de relige, din simplul motiv ca din respect pentru cetateanul roman aceasta materie trebuie scoasa.

Se poate studia istoria religiilor la istorie optional sau chiar la istorie - in multe scoli deja se studiaza asa.
Fata mea a studiat in clasa a VI-a istoria religiilor la istorie optional la cererea parintilor.

Cei care isi doresc religia in scoala sunt de mai multe categorii.
Insa cea mai des intalnita este categoria parintilor care-si doresc ora de religie crezand ca asta ii scuteste intr-un fel de a le mai face educatie morala copiilor nu pentru ca sunt credinciosi.

Intrebarea numarul 3 este tendentios pusa si nu merita un raspuns.

Este o mare diferenta in a inlocui religia cu istoria religiilor si a studia istoria religiilor in cadrul orelor de istorie.

Nu se va schimba nimic din simplul motiv ca partidele politice au nevoie de capitalul pe care-l poate strange biserica.
Atata timp cat cetatenii romani au cea mai mare incredere in institutia bisercii, politicienii se vor folosi de asta.
Biserica la randul ei se va folosi de aceasta slabiciune a politicienilor pentru a accede si a-si face loc acolo unde doar ar trebui sa vegheze.




Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maria_1

Nu mai e nimeni pe-aci? Ii lasati doar pe cei mai indrazneti sa raspunda?



edit: Voturile cu 'like' inseamna ca si voi aveti acelasi raspuns? Ma gandeam ca e importanta pozitia voastra si ca e si simplu de raspuns la intrebari si nu ia mult timp....
Logic ar fi ca cine a votat la Marius cu + ,e de acrod cu toate cele 3 raspunsuri...asa e?



Maria unul din principiile unui dialog pe un forum este si posibilitate ca cineva sa nu doreasca sa raspunda. Este o chestiune de respect. Imi para rau sa spun ca provocarea raspunsurilor (sau chiar sugestionarea lor) este un gest nu tocmai corect.
Pe de alta parte interpretarile tale sunt eronate. Logica ta nu prespune sa fie echivalenta cu logica altcuiva. Iar daca cineva este de acord sau nu cu o opinie nu presupune ca este de in acord sau dezacord cu toate opiniile scrise. Ok?
Sunt simple remarci.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maria_1

Michelle, pana sa ajung la topicul asta, nici macar nu-mi trecea prin cap ce imi trece acum. Banuiam ca sunt romani care nu cred in Dumnezeu si/sau religie pentru ca au ajuns la concluzia asta in urma unui proces. Dar acum inteleg mult mai bine un mecanism care imi scapa pana acum cateva zile.


Banuiai? Stai destul de rau la capitolul informatie curenta. Nu romani, ci foarte multi oameni, inclusiv romani nu cred in Dumnezeu. Buna dimineata!
Iar la nivel de mapamond, crestinismul fiind o religie "tanara" in raport cu alte religii, poate banuiesti cam care ar fi raportul intre numarul credinciosilor crestini si al credinciosilor in general. Ceea ce este firesc as putea sa spun.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Maria, iti raspund eu la intrebari.
Mie mi s-ar parea ok ca religia (partea confesionala) sa nu existe de loc in scolile de stat (laice). Istoria religiilor, dogmatica (referitor la toate marile religii), etica - e ok sa existe. Religia ortodoxa poate fi foarte bine studiata la biserica (gen "scoala de duminica"). Daca bisrica vrea religie in scoala, nu am nimic impotriva sa infiinteze scoli, asa cum e cea catolica, si sa studieze pana nu mai pot.
La punctul 3...realitatea contrazice bunele intentii. In acest moment parintii nu sunt informati ca ar putea retrage copiii de la ora de religie. Aceasta e prezentata in "trunchiul comun", ba exista rubrica si in formularul electronic de inscriere in scoala. Ca urmare, din inertie, neinformare...multi copii invata religie ortodoxa. Daca mai apare pe ici pe colo vre-un parinte care vrea sa scoata copilul de la aceasta ora intai i se explica cate lucruri frumoase va invata, apoi va fi "amenintat" ca nu au ce sa faca cu copilul in ora aia...Asta e realitatea. Nu exista nici-o alternativa educationala pt copiii retrasi de la religie. Ori sta in clasa si e indoctrinat alaturi de colegii lui, ori sta pe culoar. Eventual, daca parintele "se descurca" il mai poate plasa pe la vre-o ora de altceva, la o clasa paralela. Ti se pare o atitudine corecta?
(Nu vorbesc doar "teorie". Copilul meu mai mare este retras de la religie iar la inscrierea celui mic am cerut sa ramana blanc campul "religie".)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

nu vrusesem sa raspund pana acum, m-am tot abtinut, dar na...

eu sunt credincioasa, familia noastra este una practicanta, mergem la biserica duminica, ne-am botezat copiii din convingere si vrem sa ii crestem religiosi

dar nu vreau sa faca religie la scoala. ei vor face religie la biserica.

in primul rand pt ca noi suntem catolici, si evident vreau sa fie educati in religia noastra, mai ales la varstele mici cand pricep mai greu de ce unii sunt asa si altii altfel. dupa clasa a cincea poate e altfel, vor fi mai pregatiti sa inteleaga de ce eixsta mai multe religii.

oricum nu mi se pare norml sa fie religie in scoala. scoala e laica, educatia religioasa se face de familie si biserica in colaborare. asa e cel mi echitabil, cine vrea religie pt copil il duce, cine nu, nu.

si ma gandesc deja ce voi face daca va avea religie in timpul zilei, de la 10 de ex, si nu vom avea posibilitatea sa alegem altceva. stiu cat de greu era pt mine, in clasele mici, cad toti isi bateau joc de mine ca sunt papistasa, ma faceau bozgoroaica (sunt 100% romanca) si la religie stateam afara, scoala nu avea coridor, stateam in curte. inclusiv iarna. ca daca eram in sala ma obliga preotul de acolo sa scriu ce scriau si restul. eu faceam religie duminica dupa liturghie, acolo primeam note si tot. si faceam cu preotul meu, statea si mama acolo, eram cu prietenii mei de la biserica, era de 1000 de ori mai frumos ca la scoala.

si ma gandesc ce va fi cu copiii mei cand vor merge ceilalti la biserica. o sa fie dusi si ei, fara voia noastra, sau vor fi lasati de capul lor in scoala??? oricum anul trecut la gradi cred ca a fost impartasit carol de un preot ortodox, noua ni s-a zis ca nu cand am vazut ceva poze, dar nu sunt sigura ca e adevarat. ceea ce m-a revoltat, pt ca la noi impartasania se face altfel, la alta varsta, dupa spovada... oricum anul acest, la gradi oua, am anuntat de la inscriere ca nu vrem nimic religios (adica ortodox) pt el.

mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maria_1

Michelle, pana sa ajung la topicul asta, nici macar nu-mi trecea prin cap ce imi trece acum. Banuiam ca sunt romani care nu cred in Dumnezeu si/sau religie pentru ca au ajuns la concluzia asta in urma unui proces. Dar acum inteleg mult mai bine un mecanism care imi scapa pana acum cateva zile.

Am crezut ca majoritatea celor care se impotrivesc religiei in scoli, cunosc foarte bine religia (la nivel teoretic), ca au studiat, au luat cunostiinta de elementele fundamentale ale crestinismului....si dupa ce au studiat/lecturat....au ajuns la concluzia ca religia nu este buna/necesara.
Cam asa gandeam. Pentru ca astazi informatia este atat de accesibila, e atat de usor sa cauti si sa afli lucruri pe care nu le cunosti sau nu le stii sigur....incat nici nu mi-am pus problema ca mai exista oameni care vorbesc in necunostinta de cauza.

De cand a inceput discutia aici, au aparut nenumarate informatii complet eronate, incomplete sau 'auzite'.
N-am crezut ca mai exista confuzii si presupuneri bazate pe ipoteze complet sau partial false.


Am povestit ca am avut un profesor agnostic la facultate. Acest om a ajuns la concluziile sale dupa ani si ani de lectura. Nimeni nu putea sa il bata la capitolul teologie. Cunostea teoria in amanunt. Nu isi permitea niciodata sa re-inventeze crestinismul pt a-si sustine credinta personala si alte principii de viata. Nu afirma lucruri pe care nu le stia sigur....doar pt a ne convinge ca ce spune el e valabil.
Era o incantare sa stai de vorba cu un asemenea om - in ciuda faptului ca venea cu intrebari dificile si punea probleme nu tocmai simple.

O parte din cei care au scris la topic sunt asa. Au studiat, au citit, stiu foarte bine ce presupune si ce inseamna crestinismul....si nu au simtit ca li se potriveste. Lucru pe care il pot intelege foarte bine. Si imi place sa stau de vorba cu acesti oameni si sa le ascult punctele de vedere.

Dar nu as putea sa ma lansez in a emite judecati de valoare (sau judecati in general) asupra nici unei credinte/religii de pe pamant, atata vreme cat n-as stii foarte sigur despre ce vorbesc.

Sa afirm ca budismul nu e bun pt ca am vazut eu adepti mai sau pt ca nu imi place mie personal.....e pur si simplu


Oooo, prea-cuvioasa Maria_1 cea desteapta si de toate stiutoare. Ce descoperiri mai faci tu Maria, ce le stii tu pe toate, ce cunosti tu oamenii numai dupa 3 randuri scrise pe net. Ntz,ntz,ntz ... aproape ca un om mare. Eu nu iti raspund pt ca nu vreau. Nu vad rostul intrebarilor si nu vad de ce ti-as raspunde tie. Nu tu ne-ai trimis cu cerere la scoala si inspectorat si nu la dezbateri pe forum? Acu de ce vrei raspunsuri la intrebari ? Sa mai faci niste generalizari din 10 raspunsuri sa vii apoi cu o pagina de concluzii halucinante despre cum sunt parintii romani in general si amoralii si raii de atei in particular?




Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maria_1

Vreau sa mai pun 3 intrebari oamenilor nereligiosi sau ateilor, agnosticilor, si cei care au alte religii decat cea crestina:

[...]

As aprecia foarte mult, rapsunsuri concise si directe la toate cele 3 intrebari.

Multumesc


Vreau sa mai pun 3 intrebari oamenilor nereligiosi sau ateilor, agnosticilor, si cei care au alte religii decat cea crestina:

[...]

As aprecia foarte mult, rapsunsuri concise si directe la toate cele 3 intrebari.


Eu am crezut ca majoritatea celor care isi doresc religia in scoli cunosc foarte bine limba romana, de exemplu. Sau macar la nivelul mediu de o greseala / fraza. (typos se exclud)

Da' pen'ca azi is generoasa (si ma plictisesc de mor), daca tu faci gestul crestinesc de a da 10 lei/ intrebare la unul din cazurile umanitare, eu sunt dispusa sa iti raspund concis si direct. (oferta valabila numai azi, de maine pretul se tripleaza).



Mergi la inceput