Pufi de Ian-Feb 2010 (71) - LMA Mara!
Raspunsuri - Pagina 6
evyme spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ruxita si azi dimi am intrat intr-o farmacie pt pampersi la gradi si s-a comportat atat de bine, n-a devastat niciun raft, desi a avut maina libera, se uita la toate chestiutele pt bebei, biberoane, cutii cu cereale, punea maina pe ele, le lua in maina si le punea la loc... farmacista se conversa cu el si imi spunea sa stau relaxata ca nu se intampla nimic (in capul ei, da in al meu?!)... eu cred ca a inteles cum sta treaba cu cumparatul! ca tre sa dam bani pentur lucrurile luate acasa (intelege stie recunoaste banii) si mai stie ca nu poate sa atinga lucrurile de pe rafturi... aaa, si mai incerc sa-i fac educatie rutiera... il tot pistonez la cap cu "zona sigura"! , ca nu vrea sa mergem de maina, si o mai ia in viteza pe langa trotuar, uneori prin mijlocul drumului si a inceput deja sa reactioneze la sintagma "zona sigura" cand ii zic sa treaca pe trotuar sau lipit de marginea drumului... ii explic de fiecare data cum sta treaba cu masinile, ca asta e drumul lor, ca trotuarul e pentru pietoni si e zona sigura si e receptiv... pare ca asculta si mai ales intelege si respecta... Life is good! |
Rux, da, si Sebi stie cum e treaba cu cumparaturile. La noi era de inteles, ca l-am luat la cumparaturi cu noi de fiecare data, de cand avea vreo 2-3 luni El sta in carut de obicei, si cand ajungem la casa pune singur produsele pe banda (inclusiv punga de pufuleti daca o are desfacuta in mana, o strange frumos la gura si o aseaza tacticos pe banda), dupa ce termina de asezat to imi cere portofelul si scoate din el cardul (exact cel care trebuie-ca am mai multe tipuri de card in portofel) ii intinde doamnei cardul frumos, apoi ar cam vrea sa tasteze si pinul
lalitica2000 spune:
ce fac fetele cucuietele?
vad aici tot felul de pufuleti tareee destepti...bravo voua parintilor si bravo lor pentru cunostinte...al meu nu le are nici cu culorile, nici cu formele...acu nu stiu ce sa zic daca are legatura cu IQ-ul...oricum nu-l vreau ministru...o sa le invete si el la un moment dat....eu de fiecare data ii zic uite mingea rosie, uite cubul verde etc, dar nu prea se prinde de el....zilele trecute am studiat site-ul fostei gradinite a lui Yannis si am gasit acolo multe activitati pe care pot sa le utilizez si acasa si asa imbinam jocul si invatarea.
eu sunt mai bine, am supt ieri la tot felul de pastile asfel incat de dimineata aveam voce doar ca acum sunt infundata rau la nas, dar macar bine ca pot vorbi...a fost groaznic ieri, mai ales ca mie imi place sa vorbesc si nu prea puteam.
legat de sondaj...ne incadram si noi in marea majoritate...caninii ii avem, iar laptele il bea doar cu biberonul. Eu il spal pe dinti dimineata imediat dupa trezire, dupa masa de pranz si seara la culcare, dupa baita...deci laptele de seara il bea dupa ce se spala pe dinti. De obicei isi bea laptele si cand nu mai vrea, se intoarce pe o parte sau pe burta si baga somn. Sa-l ridic din pat si sa-l spal pe dinti, ar insemna ca il trezesc si mi-e ca pe urma ii fuge somnul. Si eu stiu ca cariile de biberon apar la copiii care sunt lasati in pat cu sticla de lapte si adorm cu ea in gura. Mie pediatra mi-a spus ca dupa laptele de seara sa-i dau sa bea putina apa si nu ar trebui sa avem probleme. Problema la spalatul pe dinti este faptul ca lui David ii place tare mult sa se spele pe dinti si imi cere de mai multe ori pe zi periuta sa se spele, dar evident ca nu stie sa se spele bine si nici nu stiu cat e de sanatoas pasta aia chit ca scrie ca e pentru copii.Nu se spala bine si mai mult suge pasta de dinti, dar din cand in cand ii mai iau eu periuta si il spal bine. La un moment dat vazusem niste puncte negre pe dinti si m-am agitat tare ca deja ma gandeam ca a facut niste carii, dar daca l-am spalat mai apasat au si disparut.
Merci alex, de precizarea legata de gradinita. I-am transmis prietenei mele.
Legat de intalnire eu sunt PRO, imi convine si mie ora asa ca puteti sa ma treceti pe listuta.
si lui David ii place muzica, vine la noi si ne zice "la la la" si atunci stim ca tre sa-i punem muzica. II place de Smiley, ca am observat ca atunci cand il vede zambeste larg. Si ii mai place sa danseze, e haios rau.
Ne-am mai adaugat si nou doua cuvinte in program...pai (ii place sa bea apa din cana normala si sa ii pui pai) si ou...in rest nu prea avem cu ce ne lauda. Al meu sta la olita, la WC, nu-i problema. Problema e ca ne spune ca a facut pipi sau caca doar DUPA ce s-a produs evenimentul. Va fi greu sa-l dezvatam desi uneori nu vrea sa stea cu pampers in casa si il mai las liber si ii explic ca atunci cand face pipi sau caca sa ne zica. Va trebui sa cumpar si eu niste chiloti, desi la ce fundulet mic are nu stiu daca o sa gasesc chiloti asa de mici.
Evyme, merci de info cu pastilele. Am supt si eu ieri decasept si se pare ca a fost cu succes ca azi am voce, nu e chiar vocea mea dar macar ma pot face auzita si inteleasa.
atlantique, sanatate multa, ca vad ca virusul asta se tine legat de voi.
ana, si noi ne incadram in categoria celor in care masa e cu cantec. Aseara de exemplu, avea de mancare orez cu lapte cam 200gr si nu a vrut sa manance decat jumate, cantitate pe care a mancat-o in nici 10 minute si pe urma nu am mai reusit sa-i dau nimic timp de aproape o ora, imi scuipa intr-una. Cum ii facusem insulina deja, trebuia sa mai suplimentez masa cu ceva si cum l-am tot incercat ba cu un fruct, ba cu un biscuite si nimic, aveam in casa un Kinder felie de lapte si mi-a mancat din ala cu o pofta...ma tot striga mama mama si apoi zicea mmmmm...saracul de el era prima data cand i-am dat asa ceva si i-a palcut tare mult...asa ca nu esti singura cu copil fitzos la mancare...si eu sunt stresata ca nu isi ia necesarul doar din cat mananca, de aia ii si urmaresc greutatea.
momo_do, bine ai revenit...sa intelegem ca se lasa cu un viitor patriotix...pai daca te apuca nostalgia, mai bine intri mai des si mai scrii despre voi...
hai ca trimit mesajul ca am facut ditamai placinta si mi-e sa nu pierd ce am scris
evyme spune:
Mda, m-a luat valul si am uitat sa si salut
Neatza fetili!
Si mi-am amintit ca mai are un cuvant, pe care l-am omis aseara: bao=balonul
Incet-incet isi da si el drumul la vorba
La multi ani Mara Andreea!
La multi ani Darius!
Momo_do welcome back! Povesteste-ne despre voi ce mai faceti...
Simply si la noi e cu cantec imbracatul; tot la fel, crede ca-i o joaca, o ia la fuga, da din picioare, rade in hohote Aproape de fiecare data se lasa cu amenintari din partea mea si cu plansete din partea lui. Foarte rar reusesc sa-l imbrac linistita, din prima
decenuela spune:
citat din mesajul lui nyny LA MULTI ANI MARA ANDREEA !!! LA MULTI ANI DARIUS MIHAI !!! Sa fiti sanatosi si sa aveti parte doar de fericire ! Mamica fericita de Mara si de David |
subscriu si eu
sa cresteti mari si frumosi , sa va bucurati parintii si sa aveti mult, mult noroc
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
JUCARII PENTRU PITICI...
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...
miremia spune:
citat din mesajul lui nyny LA MULTI ANI MARA ANDREEA !!! LA MULTI ANI DARIUS MIHAI !!! Sa fiti sanatosi si sa aveti parte doar de fericire ! Mamica fericita de Mara si de David |
Subscriu cu drag! Sa cresteti mari si sanatosi!
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)
blue_flower spune:
citat din mesajul lui momo_do guess who's back. Din motive de siguranta sub o noua denumire :) Dar cine stie cunoaste. Mama intaiului nascut! Activez la "aspirante optimiste". Tineti-mi pumnii! Si acolo sunt fete dragute, dar cand vad aici numele voastre... oooh, ma simt ca acasa Ma ia nostalgia! DODO patriotix saluta fratii de odisee! Momo, mami de Do |
bine ai revenit!
Ce ati mai facut? Ce iti mai face copilul? Sunteti sanatosi?
Poate vei mai avea o patrioata....ce zici?
blue_flower spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui miremia
Subscriu cu drag! Sa cresteti mari si sanatosi! Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) |
Subscriu.
La Multi Ani copilasi frumosi, sa aveti ani sanatosi si multi, o copilarie fericita!
miremia spune:
Neatza fete!
Simply nu fi suparata, se mai intampla.
Felicit si eu pufii descurcareti si pe cei priceputi la forme/culori.
Lali ma bucur ca ti-e mai bine gatul, abia astept sa ne revedem!
Multumesc fetelor pt sustinere!
Noaptea trecuta nu mi-a cerut deloc dar s-a foit toata noaptea si a scancit. Acum doarme de 11 ore, ma gandeam sa nu aiba o depresie (se poate?). Stiti cum e cand esti depresiv de nu-ti vine sa te mai trezesti.
I-am pregatit micul dejun: ceai, cascaval si cu tartine cu unt si gem, o astept sa se trezeasca.
Si a doua jumatate de noapte a vrut sa doarma doar lipita de mine. Inainte nici nu o interesam, venea sa suga si pleca in patul ei, acum daca o puneam la ea se supara si se intorcea la mine instant. Oare sufera prea tare?
Care erau metodele alea babesti de oprit laptele? In afara de frunze de varza ca n-am chef.
miremia spune:
Am trimis ceva pe mail, poate reusiti sa va uitati cat de repede.
simplicity spune:
citat din mesajul lui miremia Neatza fete! Simply nu fi suparata, se mai intampla. Felicit si eu pufii descurcareti si pe cei priceputi la forme/culori. Lali ma bucur ca ti-e mai bine gatul, abia astept sa ne revedem! Multumesc fetelor pt sustinere! Noaptea trecuta nu mi-a cerut deloc dar s-a foit toata noaptea si a scancit. Acum doarme de 11 ore, ma gandeam sa nu aiba o depresie (se poate?). Stiti cum e cand esti depresiv de nu-ti vine sa te mai trezesti. I-am pregatit micul dejun: ceai, cascaval si cu tartine cu unt si gem, o astept sa se trezeasca. Si a doua jumatate de noapte a vrut sa doarma doar lipita de mine. Inainte nici nu o interesam, venea sa suga si pleca in patul ei, acum daca o puneam la ea se supara si se intorcea la mine instant. Oare sufera prea tare? Care erau metodele alea babesti de oprit laptele? In afara de frunze de varza ca n-am chef. Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) |
2-3 cani de ceai de salvie pe zi
Simply,mami de fetita frumusica