Pufi de Ian-Feb 2010 (71) - LMA Mara!
Raspunsuri - Pagina 18
tomaca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ruxita si ca sa incheiem ziua pe un ton optimist de numa-numa... am fost la raiffeisen pt o simulare de credit si al naibii cerere de credit respinsa!!! si la mine care am salar dublu fata de al sotului... si studii postuniversitare (spre deosebire de sotz liceu) si tot cerere respinsa!!! si tipa nu a putut sa-mi explice motivul respingerii... un mister total... ca stau cu chirie? ca am doi copii in intretinere? sau care e motivul..??? stie careva??? Life is good! |
In general esti depunctat daca esti tanar, necasatorit si stai cu chirie ca se presupune ca nu esti de incredere. Probabil la tine a contat mult faptul ca stai cu chiriesi numarul de persoane in gospodarie. Conditiile de creditare s-au inasprit recent. Dar ar fi trebuit sa-ti spuna la banca unde te incadrezi la risc mare (scor mic).
Ruxita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui simplicity
Esti cumva in baza de date ? Motivul ar mai putea fi lipsa de bun personal, in sensul ca daca te vei afla in imposibilitate de plata ei din ce isi scot banutii(daca nu ai bun personal sau o persoana care sa fie girant pt tine) Mai e posibil ca la calcul veniturilor-cheltuieli sa descopere ca tu nu ai avea cu ce bani sa acoperi rata (eu spun teoretic, nu stiu care ar fi motivul la voi) Simply,mami de fetita frumusica |
da, inteleg bunuri personale ca garantie pt sume mari, noi am fi vrut o suma mica (pana in 3-4 mii euro... nu figurez in nicio baza de date, n-am avut istoric de credite, am incheiat onorabil alte doua, clienti fideli raiffeisen, firma nu se afla in dificultate...
si daca aveam o situatie roz din punctul lor de vedere, mai aveam nevoie de banii lor?!
simplicity spune:
Ruxita de ce nu intrebi care e motivul respingerii? pt ca ar trebui sa iti spuna, sa ai idee...oricum incearca si la alte banci(si numai de curiozitate) , ca sa vezi mai multe pareri, ce se aplica la o banca nu e neaparat si la alta(din experienta personala spun asta )
Simply,mami de fetita frumusica
alexutzzza spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Ruxita
da, inteleg bunuri personale ca garantie pt sume mari, noi am fi vrut o suma mica (pana in 3-4 mii euro... nu figurez in nicio baza de date, n-am avut istoric de credite, am incheiat onorabil alte doua, clienti fideli raiffeisen, firma nu se afla in dificultate... si daca aveam o situatie roz din punctul lor de vedere, mai aveam nevoie de banii lor?! Life is good! |
La Raifaisen nu m-am incadrat nici eu deloc, niciodata. Au o modalitate de scoring f cretina. Conteaza f mult ca nu ai bunuri pe numele tau. poate cetatenia? nu stiu...
Ruxita spune:
citat din mesajul lui simplicity Ruxita de ce nu intrebi care e motivul respingerii? pt ca ar trebui sa iti spuna, sa ai idee...oricum incearca si la alte banci(si numai de curiozitate) , ca sa vezi mai multe pareri, ce se aplica la o banca nu e neaparat si la alta(din experienta personala spun asta ) Simply,mami de fetita frumusica |
sistemul informatic nu da si motivul respingerii, sau cel putin tipa nu avea acces la zona de scoring ca sa-mi spuna ca la punctele a,c si k am obtinut cel mai mic scor...
alexutza, am cetatenie romana...
tre sa studiez mai bine criteriile (noi) de acordare...
atlantique spune:
citat din mesajul lui Ruxita si ca sa incheiem ziua pe un ton optimist de numa-numa... am fost la raiffeisen pt o simulare de credit si al naibii cerere de credit respinsa!!! si la mine care am salar dublu fata de al sotului... si studii postuniversitare (spre deosebire de sotz liceu) si tot cerere respinsa!!! si tipa nu a putut sa-mi explice motivul respingerii... un mister total... ca stau cu chirie? ca am doi copii in intretinere? sau care e motivul..??? stie careva??? Life is good! |
Incearca si la alte banci pt difera scoring-ul. In general pt scoring se aduna niste date de la client care se baga intr-un program si la sf iti da rezultatul (se depune sau nu cererea de credit), si de asta cred ca nu a putut sa iti spuna de ce a fost respinsa. Conteaza daca ai familie, proprietate, studii, vechime la locul de munca etc.
Eu as intreba si la Banca Transilvania, la CEC (am inteles ca au conditii si dobanzi bune) si la Pireus.
simplicity spune:
Sa va povestesc ce a facut fetita mea astazi :)
Ca sa pot sta sa imi beau cafeaua linistita(rutina de zi cu zi de dimineata ) i-am pus sortulet impermeabil, un lighenas cu apa si spuma, bebe si mici chestioare si vreo ora domnisoara mea nu a avut treaba, s-a jucat f frumos;dar apoi s-a gandit ea sa mute lighenasul pe pat si sa il verse(probabil vroia sa vada o cascada ) ; uite asa m-am ales cu covorasul ei ud,salteaua uda, covertura uda si ea uda din cap pana in picioare de cat s-a balacit . Privind partea buna a lucrurilor : eu mi-am baut cafeaua linistita, ea s-a amuzat copios.Abia astept sa vina vara si caldura sa o las pe terasa in piscinutza ei
Simply,mami de fetita frumusica
atlantique spune:
citat din mesajul lui simplicity Sa va povestesc ce a facut fetita mea astazi :) Ca sa pot sta sa imi beau cafeaua linistita(rutina de zi cu zi de dimineata ) i-am pus sortulet impermeabil, un lighenas cu apa si spuma, bebe si mici chestioare si vreo ora domnisoara mea nu a avut treaba, s-a jucat f frumos;dar apoi s-a gandit ea sa mute lighenasul pe pat si sa il verse(probabil vroia sa vada o cascada ) ; uite asa m-am ales cu covorasul ei ud,salteaua uda, covertura uda si ea uda din cap pana in picioare de cat s-a balacit . Privind partea buna a lucrurilor : eu mi-am baut cafeaua linistita, ea s-a amuzat copios.Abia astept sa vina vara si caldura sa o las pe terasa in piscinutza ei Simply,mami de fetita frumusica |
Ce frumos
Si Alex este mare fan apa, dar nu il las decat la baia de seara sa se joace. El, daca nu sunt pe faza, varsa apa din cana pe scun si se joaca cu ea, sau inmoaie un servetel si se preface ca spala scaune, usi, geamuri...
evyme spune:
Rux, eu am tot colindat bancile pentru credite anul trecut. Pana la urma am ramas la Raiffeisen. Initial vroiam credit in lei (ca sa evitam o crestere a ratei din cauza de schimb valutar), dar ne dadea mai putini bani, asa ca am luat in euro. 8000 euro pe 7 ani cu o rata de 143 euro pe luna. Dobanda este variabila, dar se schimba in functie de euribor la 6 luni (deci macar juma de an stai linistita ca nu-ti creste nejustificat rata). Noi l-am luat anul trecut in februarie, ni s-a schimbat rata in iulie (s-a marit cu 2 euro), acum ar trebui sa ni se schimbe iar, sa vedem daca urca iar sau mai scade nitel. Pentru casa avem credit la BRD, dobanda variabila la 3 luni, dar asta e cu Prima casa, deci nu prea te ajuta. De Bancpost m-am ferit si eu, pentru ca sor-mea a patit-o ca si tine, au facut in lei un credit, au avut rata fixa vreo 3 luni, apoi era variabila si i-a crescut cu vreo 200 de lei. S-a imprumutat de la mine vreo 10000lei si a facut si o refinantare (dar nu mai stiu la ce banca) si in final, dupa ce platise vreo juma de an rate la ei cand sa achite tot creditul, a platit mai mult decat luase de la banca initial
Cu ING, subscriu la ce a zis Alex, sunt neseriosi, si noi am vrut cu ei, au zis ca e ok, ne incadram, am semnat acte, contracte pt card etc, ne suna dupa o saptamana sa mergem sa luam cardul, dar creditul nu s-a aprobat Si de Millenium am auzit ca ar fi OK, dar n-am avut o experienta directa cu ei...