"Sondaj": kg lui bb la nastere

"Sondaj": kg lui bb la nastere | Autor: Nicoleta

Link direct la acest mesaj

Salut.

Am si eu o curiozitate. Cat vi s-a spus la ecograf inainte de nastere ca ar avea copilul vostru si cat a avut el de fapt? Stiu ca exista o "eroare" de +/- x kg, dar s-a intamplat destul de des sa se spuna ca "bb are cam y kg, este maaare", si de fapt el sa aiba 3 kg si un pic.

Caz concret: bb2 al meu parea la ecograf ca este mare (si primul tot marisor a fost), cu 2 saptamani inainte de nastere (saptamana 39) mi-a spus medicul ca are peste 4 kg deja... La nastere a avut 3.750.

Acum la bb3 mi se spune iara ca este mare. Incerc sa nu imi fac multe griji, sperand eu ca va fi la fel, adica maaare la eco, rezonabil in realitate.

(Unii medici folosesc acest aspect pentru a-si convinge pacientele sa nasca prin cezariana... sper sa nu fie cazul la noi.)

La voi cum a fost?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Salut,

Mie la Maya mi-a spus ca are 3050 si a avut 3080, la Sasha mi-a spus ca are 2900 si a avut 2950.
Deci ffff aproape.

Am fost la dr. Tutunaru la ambii copii.
Bafta sa fie cum vrei tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Ingeras26, multumesc pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andieelen spune:

La mine in saptamana 37 mi l-a estimat ecograful pe bb la 1800 g de credeam ca innebunesc pt ca trebuia sa nasc prin cezariana in saptmana 39. Doctora mi-a spus sa nu ma ingrijorez ca nu are atat dar nu putuse sa il prinda bine in poza. Bebele meu nazdravan nu a stat niciodata cuminte la ecograf. La nastere a avut 3000 g.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

La baiat mi s-a spus ca e maricel,ca ar avea 3500 gr,dar a avut 3200 gr. La fata a fost pe dos. Mi s-a spus ca are 2700-2800 gr si a avut 3300 gr.

Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

mie mi s-a intamplat la unul din copii sa imi spuna ca are 3.400kg, si a doua zi, la nastere, sa constate ca are 4.300. deci erori exista, si intr-un sens si in celalalt

mamica de sase copilasi :Sofian (19 sept. 2011),Nicolae (15 oct. 2009), Stefan (18 ian. 2007), Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Adita, si tu cum simteai ca e bb? Ca eu spre ex. pe bb2 l-am simtit mare, abia ma puteam aseza in pat de pe dreapta pe stanga... insa el a fost la fel ca bb1, la care eram mai sprintena. Acum inca ma pot aseza de pe o parte pe alta cand stau intinsa in pat, oare sa fie bb mai micut decat fratii lui? E drept ca mai are timp sa creasca... :) (macar sper sa nu fie cu plus eroarea de la eco)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Mie cu o sapt inainte de nastere mi-a zis ca bebe are maxin 2900- 3000 gr si s-a nascut cu 3400 gr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mie mi s a spus cu 2 zile inainte de nastere ca bb e grasun si are peste 4 kg, in realitate a avut 3700, o slabanoaga dar lunguta (57 cm).

Nastere usoara si bb sanatos

_

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri. Astept in continuare, desi stiu ca la noi va fi... cum va fi. Trag inca speranta ca bb nu va fi ff mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta

Adita, si tu cum simteai ca e bb? Ca eu spre ex. pe bb2 l-am simtit mare, abia ma puteam aseza in pat de pe dreapta pe stanga... insa el a fost la fel ca bb1, la care eram mai sprintena. Acum inca ma pot aseza de pe o parte pe alta cand stau intinsa in pat, oare sa fie bb mai micut decat fratii lui? E drept ca mai are timp sa creasca... :) (macar sper sa nu fie cu plus eroarea de la eco)

La mine toti copiii au fost mari, in jur de 4 kg, dar mi-a fost mai greu in functie de alte detalii(greutatea mea, cantitatea de lichid), nu-mi dadeam seama de cat de mare e copilul dupa cat de greu sau usor ma miscam.au fost sarcini cand copilul a fost mare, dar eu ma miscam usor pt ca nu luasem multe kg. parca stiam ca o moasa sau dr poate sa-ti spuna daca e mare copilul palpandu-te pe burtica. oricum, cel putin din experienta mea, toti copiii au iesit cam la aceeasi greutate, probabil si la tine tot asa o sa fie

Mergi la inceput