Vreau un sfat ..

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Oana,
daca n-ai mai fi atat de vaicareata, toate problemele tale s-ar rezolva mai rapid.
Ai primit cateva sfaturi foarte pertinente, de la cateva mame normale.
Pune-te pe treaba: opreste TV-ul, lasa naiba "treburile gospodaresti" - prioritatea e copilul!!! Si cheama-ti copilul NUMAI PE NUME, astfel isi va invata propriul nume.
Pricepe odata si lasa vaicarelile, ocupa-te de copil cu adevarat si toate se vor rezolva.
Ne-ai obosit la propriu, tie nimic nu-ti convine, la tine totul pute, totul e "ff" nu-tiu-cum, mereu esti gica-contra.
Pe bune, ce doresti de fapt? Sa vina cineva la tine acasa, cu ceva solutii miraculoase? Trezeste-te, revin-o la realitate!

MihaiTexas vorbeste muuuult. Si fffff prost. Ma mir de unde totusi "scoate" toate perlele de cultura.......... Uite asa raman copii intarziati, cu sfatuitori pretiosi ca dumnealui si parinti suficient de naivi (ca sa nu spun tonti si iresponsabili)....

Fara suparare, Oana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lapona spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Va multumesc tuturor!! Eu nu locuiesc la tara, nu am atat de multa treaba, dar totusi se gaseste mereu cate ceva de facut, ca e curatenie, mancare calcat sau altceva...acum de cand muncesc nu mai am timp decat 4 ore maxim de petrecut cu copilul zilnic.., soacra mea sta cu el toata ziua, recunosc ca ea are ff multa rabdare cu el, se joaca mult impreuna, nu ii da drumul deloc la tv, deseneaza,construiesc cu cuburi, il ia cu ea la bucatarie cand face mancare si ii da cate ceva de facut acolo, ori ii aduce jucarii sau pur si simplu ii da o foaie si un creion sa deseneze...el e inebunit dupa scris...Imi pare ff rau ca am inceput serviciul mai repede si n-am mai stat acasa cu el..in fine, regretele sunt tarzii..acum ma straduiesc ca in timpul meu ff scurt petrecut cu el sa stau cat mai mult de vorba cu el, sa ii arat, sa ii explic..Sunt curioasa ce imi zice medicul, ce sfaturi ne da pt a evolua..poate ar fi bine sa il inscriu la gradinita...ma gandesc ca socializarea cu copiii i-ar fi benefica, dar ma mai gandesc si la partea cu racelile si imunitatea lui ff scazuta, ma gandesc ca nu are cine sa aiba grija lui cand noi suntem la munca..din mai pleaca la tara cu socrii mei...e aproape de Focsani si il vom vedea ff des, pluc ca din 7 zile 4 va sta acasa pt ca au am norocul unui servici unde pot avea liber 2 zile la alegere pe saptamana si voi face in asa fel incat sa le leg de weekend cand e liber tati, astfel sa stea cat mai mult cu noi...Ma apuca depresia cand ma gandesc ca vor fi totusi cateva zile cand nu-l vom avea acasa...cred ca am sa vin acasa doar sa dorm..asa pustie mi se va parea fara el..

Copilul e pe maini foarte bune, probabil ca in cateva luni va recupera tot ce a pierdut pana acum. Daca il veti duce la tara va fi perfect pentru el (inclusiv pentru sistemul imunitar), cu o bunica atat de atenta si dedicata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@Iustin

E bine ca bunica face asa cum ziceti. Sa faca asa, insa sa va asculte si sa faca tot ceea ce ii argumentati si cereti dvs. Am crescut la bunici, insa am inteles mai tarziu si s-a definitivat foarte clar, ierarhia/relativitatea familiala, in raport cu parinti, bunici, etc. Mama e mama, bunica e bunica; deci daca petreceti 4 ore cu copilul pe zi, acesta e un timp enorm, in care se pot intreprinde o multime de activitati si se pot exprima tot atatea sentimente si se pot face multe legaturi intre parinte si copil, atata doar ca poate fi mai epuizanta activitatea desfasurata, in urma serviciului. Nu staruiti prin repetitivitate pedagogica, copilul invata multe sensuri si cuvinte noi, cam 40% din ce repeta, si 60% din ce “prinde” in mod cateodata surprinzator, din contextul comunicativ prezent in familie. Acum ne jucam si facem ca pisica, mai stam, mai vorbim, mai ascultam o melodie doua, apoi mai tarziu construim un turnulet. Maine invatam despre altceva. Poimaine iar facem un turnulet, dar invatam cu aceasta ocazie sa si numaram cuburile, cand facem turnuletul. Repetitivitatea este o baza foarte buna pt. invatatura, insa frecventa unei pedagogii cu privire la un anume concept, trebuie sa fie raspandita bine in timp. De asemenea, trebuie tinut cont si de timpul "liber" al copilului, adica bunica sa-l lase sa se joace si singur si cum si unde vrea el, pt. ca dvs. sa aveti activitate din plin cu copilul, seara.
Daca Iustin a inceput sa incerce sa reproduca cuvantul “miau”, este minunat. Spuneti bunicii ca Iustin deja vb. cu dvs., nu e “intarziat” deloc, si sa va ajute sa-i dezvoltati vocabularul etc, in continuare… Si nu ascultati de unii oameni, nu-i mai numesc eu, stiti bine dvs. care sunt acestia.

vine furtuna

Mergi la inceput

Iubitelor persoane din spatele etichetelor lapona, cristinuk si asteryaro

Sa ajungeti critici ai lui Mihai Texas nazuiti. O nebunie, o absurditate, in conditiile in care va identificati, din punctul de vedere al intelegerii rostului omenesc (nu uman), ca niste kamikaze ai dialogului. Eu stiu si de gluma, insa ce fel de raspunsuri si analize pertinent logice mai sunt si astea: “MihaiTexas vorbeste muuuult. Si fffff prost.”?

Ati auzit de expresia “a duce cu vorba”? Ale dumneavoastra emisii sunt rasunatoare catre acest sens si inteles. Daca nu glumiti, atunci va rog inaintati cu o structura logica bine definita impotriva chiar si a unui cuvintel scris; dar daca nu… atunci se justifica in mod clar restituirea dvs. catre clasa I, si chiar mai inainte, pentru ca - din pacate pentru dvs., dar mai ales pentru noi care consumam timpul nostru si al copiilor, analizand etalarea nestiintei, tupeului si superioritatii (intelectuale, profesionale etc.) inchipuite ale dvs.; pana si un saracacios de script de web pus de adminul forumului si executat automat poate afisa pe ecran textele: “Xulescu vorbeste fffff prost.” sau “Duceti copilul la psiholog. Duceti-va cu copilul la psiholog.”, si dupa o vreme: “Cum a fost vizita la psiholog?” etc, si este gata sa ofere un raspuns - bine stabilit insa eronat si incompatibil - catre orisice problema. Nu beneficiati in acest sens, nici macar de justificatia emiterii de informatii, daramite de credibilitate. Functionati, nu traiti, dupa niste termeni ultracuprinzatori precum “psihologie”, “ADHD”, dar si in acestia, la fel ca si in exteriorul acestora - anume pe “terenul” omenesc real si cu rost personal - aveti activitate=intelegere=0 (cel putin asa reiese din nimicul afirmatiilor). Foarte mai rau e ca aproape ati indeplinit si rapirea semantica a cuvantului “normal” de partea dvs., de la unele persoane pe care le-ati abuzat in acest sens, si care, nu pot cere inapoi, pentru ca sunt prea mici si prea fragede, si desigur ca nu pot intelege delapidarile mentale pe care le intreprindeti; eu insa ii rog pe parintii lor sa va confiste acest termen.

Sunt constient ca exista multi “abonati” la psihologie, Portage, DSM-III-R, si alte - citez: - “angoase” de acest fel care domina viata din ce in ce mai mult – prin proprie alegere (supunere) -, insa cum parca am demonstrat: “psihologia aplicata este daunatoare”, in consecinta, cu toate ca o folositi dvs, nu o mai raspanditi altor oameni care au bun simt si un sens bine definit pe elemente reale si spontane (materne, paterne, copilaresti); acesti oameni catre care stranutati cu raceala dvs. “psihologica”, au un cu totul alt drum (chiar opus) decat cel aflat in grija dumneavoastra; deci fiind in sensuri contrare, noi mergem inainte, cu spatele la dvs; nu v-am deranjat si nu am cerut sa va intoarceti numai spre a ne fi spus:

“Priveste (iresponsabilule) incotro ma indrept eu. Vezi muntii aceia, cu creste inalte pana la nori? Aceia sunt muntii de carti in legatura cu afectiuni pe care le-au avut anumiti copii in trecut si pe care le-am citit eu si le-am asimilat… Auzi tu fosnetul diplomelor mele? Altceva nu ma intereseaza si nu mai stiu, decat ce am descoperit eu si cum am inteles eu despre persoana mea, si cum am impodobit eu luminatorul mintii, cu un labirint teoretic, pe care il aplic din plin – vrei sa il aplic copilului tau?! -; nu ma intereseaza cum gandesti tu, ma intereseaza cum gandesc eu pentru tine. Am uitat de tot ceea ce inseamna logica nestingherita; stramosii mei au fost niste "inapoiati" - cum vor fi trait fara cabinetul psihologic? - iar asupra-mi port un voal frumos si foarte detaliat, impletit din idei care se bat “cap in cap” de la carte la carte si de la pagina la pagina si de la cuvant la cuvant. Hai pe drumul meu (tontule)”.

Trebuia sa tineti acest cuvant (“tont”) in gand, insa vazandu-l in textul dvs, inteleg mult mai mult despre ce “invarteli” “si mai si” au loc in sinea dvs, despre noi sau despre acesti oameni pe care ii calificati “anormali”, doar pentru ca se gasesc departe de calapodul dvs. psiho-obsesiv.

Ascultati-ne si intelegeti, altfel, lasati-ne in pace. Se poate incerca o recuperare a persoanelor precum dvs.; prin a se aduna toti adeptii psihologiei intr-o sectie de carantina, si apoi unul cate unul, puteti sa va programati la cate o “consultatie”, la noi, oamenii adevarat normali/firesti. Nu va mai milogiti pe la intrarile sufletelor oamenilor, sufletele nu sunt jucariile sinistrului dvs. joc, insa sufletele contin taine dumnezeiesti, pe care cei de teapa (sau “tzeapa”) dvs. nu vor putea a incepe a le intelege, decat prin inlaturarea mandriei, prin smerenie si prin ascultare de cei care cunosc lucruri (atat de importante). Mai bine treceti la pascut prin randurile noilor si cutezatoarelor studii despre autism si boli cat mai noi etc, poate “descoperiti” si dvs. un nou tip de “boala” – se pare ca e o afacere extraordinara - apoi elaborati un studiu “cat se poate de pertinent si argumentat”, si oferiti-l firmelor de medicam, care abia asteapta sa umple copiii cu multe substante.. Studiul ar fi indeajuns sa fie efectuat, pe un “esantion” sa zicem de 2000 de oameni din 26 de miliarde cati au fost pe acest pamant si vor mai fi – cu alte cuvinte mai bine sa joace parintii la loto-ul cu cele mai infime sanse de castig, si vor putea prezice mult mai bine decat dvs., daca copiii lor au ADHD sau numaistiuce inventie, decat sa asculte de dvs. Ati facut impartirea pana acum: 26,000,000,000 supra 2000?

Daca aveti vreun interes (profesional?) in a incerca sa sustineti aceste stiinte generalizate si false, sa spunem ca as intelege “rezistenta” dvs, pe “baza” firimiturilor ramase printre degete atunci cand se darama, de fiecare data, marele complex arhitectural al gandirii dvs. Insa trebuie sa ma intreb, daca sunteti cumva apartenente la curentele noi (de la Rev. Franceza incoace) de feminism, etc., pentru ca daca da, avem o problema… Eu o sa intru pe teritoriul dvs., si o sa ma plang asa cum am mai auzit eu ca se face prin aceste curente, insa nu voi aparea injosit, cum se obisnuieste acolo:

“Ai primit cateva sfaturi foarte pertinente, de la cateva mame normale.”
Mihai Texas (smiley cu o falca in ceriu si cu una in pamant): Aici e vorba de discriminare, fiindca a vorbit si cineva care raspunde la numele de “tatal meu”. Si apoi sustineti ca numai “cateva” mame de aici sunt normale, nu toate? Va rog sa va caiti amarnic, si sa va recunoasteti sinele cu regret, dar mai ales neautoritatea.

“parinti” “tonti”?…?...?...?...?................................mi-au dat lacrimile; insa pentru a dumneavoastra situatie si gandire jenanta. Iarasi jigniti? Atentie, sunt moderatori pe acest forum, persoana “desteapta” si “inteligenta”! Ma determinati a pune stapanire logica asupra termenului “retard”, si a vi-l atribui! Nici n-am auzit ce ati spus, adica, pentru mine este ca si cum n-ati fi scris aceste “stralucite” critici, nu va mai obositi. Cine sunteti dvs decat niste “guri” de carturari care se misca in tandem cu evolutia dictata in cartile pe care alegeti sa le cititi? Ia spuneti-mi, stiti de ce tocmai ati clipit adineauri? Dati fuga la carte sa vedeti cum trebuie sa functionati, si daca cumva clipiti prea des, programati-va la psiholog…

“Noroc ca MihaiTexas scrie mesaje kilometrice, deci slabe sanse ca cineva chiar sa le citeasca.”

De la inceput am zis, “Caz pedagogic particular”,… deci stiti ce inseamna asta? Anume ca ale mele mesaje nu pot fi compatibile in relativizare cu citirea de catre dvs, adica au avut un sens personal singular - au fost adresate decat unei persoane – si in concluzie speranta ca “slabe sanse ca cineva chiar sa le citeasca” chiar nu are sens si este o afirmatie de prisos (ne-ati furat din timp(!) - prin atentia indreptata catre dvs., degeaba). Si apoi vad ca incercati sa va tarati si sa va rostogoliti prin nazism, insa nu se poate sa ma alatur dvs, din cauza deficientei de specificitate si a superficialitatii activului uman pe care il afisati.

Psihologie? Haide. Cunosc manualele dupa care invatarati si cartile pe care le citirati, si pe cele cu care chiar si la aceasta data de astazi, va virusati – si pe cele care o sa mai cada asupra-vi, ca veti primi cu dragoste mai multe, si mai mari si mai distrugatoare de copii decat acestea; cunosc intr-amanunt tipul, structura, performanta academica si profesionala pentru ale caror “adevaruri supreme, infailibile, stiintifice”, cuprinsi de bucurie si “din toata inima”, ati taia si ati pune chiar si o mana, langa vreascurile din focul aflat in semineul cumparat cu banii care se cuvin de fapt clientilor amagiti pe canapeaua dvs.; va inteleg intrebarile cel mai adanc neexprimate si la care aveti raspuns, ca si pe cele exprimate, pe care insa le lasati fara raspuns, in favoarea aflarii de noi intrebari in legatura cu ce teorii noi au mai aparut, ce boli s-au mai “descoperit”, “faceti aia azi”, “faceti asa maine”, aliniati-va copiii degraba la teste si spor la facut suflete (chipuri) cioplite.

“Uite asa raman copii intarziati, cu sfatuitori pretiosi ca dumnealui si parinti suficient de naivi (ca sa nu spun tonti si iresponsabili)....Fara suparare Oana”.
Aveti un suport real pt. aceasta afirmatie? Nu ma refer la …anti-pleonasmul sau mecanismul lingvistic pacificator utopic: “toanta…fara suparare”, trec peste aceasta absurditate aflata in demnitatea dvs, insa: sa avem a intelege ca ati parcurs experiente cu copii “intarziati”, - cum ii numiti – din cauza “sfatuitorilor pretiosi”? Care sunt copiii aceia si care sunt acei sfatuitori? Chiar un singur exemplu concret v-ar putea scoate din exprimarea intelectuala palide si poate ar spala putin din rusinea patita, insa de unde sa vina acela? In concluzie, v-am prins cam usor cu minciuna.

“Revin-o”. Aici cred ca ori ati vrut sa scrieti “Revin, o (sa revin)”, sau ar fi cumva, o cerere de reumplere a unui pahar de “vin”, nu-mi dau seama exact. Insa daca ati vrut a spune “Revino”: catre ce anume?, ati dorit aceasta revenire, deoarece vad ca doamna iar a pus “smiley” cu “vaiet” – dupa cum caracterizati dvs. starea delicata a dansei -, in urma mesajelor dvs. Sa va fie rusine si sa fiti toti voi care jigniti si v-ati “dat arama pe fata” - adevarat facatori si rasucitori de cutite in rana care sunteti - pusi la colturile forumului. Iarasi: Cine sunteti voi? Va zic eu: Niste cersetori bagaciosi pana in panzele albe si negre ale - ceea ce voi numiti - “subconstientului”, necuprinzatori si strambi in (“nu” mai zic cunoastere, logica etc., ci) functionalitate omeneasca (nu umana) autentica, incapabili de a intelege bucurii si trairi decat daca sunt explicate “stiintific”...tare mila imi mai este de voi, caci impiedicandu-va, va bucurati, si ridicandu-va, cautati urmatoarea “piatra de poticneala”. Cautati singuri, lasati-ne caci noi suntem profesorii vostri, nu invers. etc etc etc etc etc si haide, ca gata, nu vreau sa ma “satur” curand de voi, lapona, cristinuk si asteryaro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Eu nu m am bagat in toraca mihai texax pt ca stiu ca ma" manca" porcii
nu am citit aiurelile scrise de dumneata pt ca nu am timp efectiv scriu pe fuga sau cand stau afara pe o banca si copiii se joaca
asa ca nu mi mai pomeni nik ul
are cine se ocupa de dumneata am incredere in fetele cu capul pe umar de pe Dc mie mi a fost clar de la inceput care i treaba asa ca oricate sute sau mii de cuvinte ai insirui nu mi pierd vremea sa le citesc

Mergi la inceput

@cristinuk

Ba mai bine cititi...veti castiga mult timp, pt. ca eu predau psihologia si alte "stiinte" mult mai rapid decat se face in mod normal

Iar asta cu indemnul catre "fetele cu capul pe umar de pe dc" nu prea am inteles-o...vreti sa ne aratati cumva ca aveti "pile"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Eu zic asa, cineva care nu are sa dea un sfat, ci doar critici si jigniri mai bine sa se abtina...din cate stiu acest forum pt asta e creeat, ca parintii care au anumite intrebari sa poata cere un sfat celor care au trecut prin asa ceva, au auzit sau au mai multa experienta, restul eu zic ca ar trebui sa se abtina..asa ca asteryaro, daca te plictisesc subiectele deschise de mine, te rog respectuos sa nu le mai deschizi/citesti...asta e valabil si pt restul care prefera sa jigneasca in loc sa dea un sfat/o parere...Va multumesc inca o data celor care au un sfat sau o parere pertinenta pt mine.Credeti-ma ca deschid cu emotie acest subiect de fiecare data..chiar sunt disperata..Abia astept sa vb cu medicul..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Eu zic asa, cineva care nu are sa dea un sfat, ci doar critici si jigniri mai bine sa se abtina...din cate stiu acest forum pt asta e creeat, ca parintii care au anumite intrebari sa poata cere un sfat celor care au trecut prin asa ceva, au auzit sau au mai multa experienta, restul eu zic ca ar trebui sa se abtina..asa ca asteryaro, daca te plictisesc subiectele deschise de mine, te rog respectuos sa nu le mai deschizi/citesti...asta e valabil si pt restul care prefera sa jigneasca in loc sa dea un sfat/o parere...Va multumesc inca o data celor care au un sfat sau o parere pertinenta pt mine.Credeti-ma ca deschid cu emotie acest subiect de fiecare data..chiar sunt disperata..Abia astept sa vb cu medicul..

Eu zic ca exagerezi. Si tu si Mihai Texas.
Trebuie sa fie o masura in toate. TV nu strica chiar deloc, strica sa stea copilul non-stop la TV. Alex a invatat cum fac toate animalele de la Tv, canalul BebeTV. Daca ai TVdigitala este pe 504. Este foarte bun, are melodii linistitoare si noi chiar si acum il folosim la muzica ambientala, nu ne uitam dar il auzim in fundal, si seara dupa ora20.00 toate animalutele merg la culcare: fac baie, papa etc. Copilul vede ca si altii fac la fel, va face si el. Si trebuie sa vorbesti cu copilul, orice. Chiar daca nu intelege te aude si asa isi formeaza vocabularul.
Copilul tau a fost doar lasat "nestimulat" pentru ca fost tot bolnavior si tu/voi ati avut alte griji.
Fa-ti rost de "Mama si copilul" al lui Capraru, o sa stii ce sa-i ceri copilului.

Edit: e pacat ca dresorii sunt psihologi mai buni decat unii parinti.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Oana ,
de data asta mesajul tau de inceput nu este plictisitor, din contra. E clar ca ai nevoie de ajutor, mai ramane sa poti discerne din ce parte vine ajutorul.
Foarte pe scurt, fiindca am de facut lucruri serioase decat sa vorbesc la pereti: ce nevoie mai ai de medic, daca Mihaitexas te-a sfatuit asa de bine??? (e o intrebare retorica, la care nu vreau raspuns). Eu sper din tot sufletul sa iei hotararea cea mai buna pentru Iustin.
Aici este vorba despre un copil, nu despre dilemele existentiale ale unui adult, si cred ca esti de acord cu mine.

Ma crezi sau nu, din pacate, vorbesc din propria mea experienta cu fiul meu, nu din auzite.

Te rog, daca poti face distinctie, alege ce e bun din mesajul meu.
1. opreste TV-ul, este prima masura de urgenta.
Restul sper sa vina de la sine.
Si nu pierde timpul, nu amana, timpul este un mare dusman al copiilor cu diferite probleme de dezvoltare.
Si mai sper, cu mana pe inima, ca Iustin sa nu primeasca vreun diagnostic, ci sa aflati ca e un copilas sanatos, perfect dezvoltat, poate doar cu un alt ritm de dezvoltare.
Ai grija de voi!
Si lasa-l pe Caragiale sa ramana in carti, acolo unde ii este locul.

Mergi la inceput

@dana_vio

“Eu zic ca exagerezi. Si tu si Mihai Texas.”

Intr-adevar aveti dreptate, e clar, eu am exagerat, dar dansa nu; insa cu foarte putin, si nu ar fi fost asa, daca nu ne-am fi izbit de cuvantul acela, “tonti”; deci cred ca pana la urma, singura de vina pentru toate vicisitudinile si exagerarile (minime) care au aparut in penultimul mesaj, este asteryaro, care din pacate vad ca nu mai vb. cu mine, poate pentru ca as avea eu "dileme". In fine: asteryaro este responsabila pentru timpul nostru si pentru traumatizarea unui membru de pe forum; pentru ca nu i-am fi raspuns, daca ar fi tacut; iar cand am vazut smiley cu "pupic" din mesajul dansei, sincer am avut un soc pentru ca am crezut ca cel catre care se indreapta "pupicul" se va feri imediat...

“Si trebuie sa vorbesti cu copilul, orice.”
Asta mi se pare si mie un sfat excelent, intr-adevar da rezultate uimitoare.

Mergi la inceput