Vreau un sfat ..
Raspunsuri - Pagina 5
cristinuk@ spune:
lucian blaga a fost autist si mersul cu copilul la specialist nu e urat deloc da dovada ca esti parinte responsabil
mcoca spune:
Oana, foarte bine ca te-ai programat la medic.
Pe mine din ceea ce a scris Oana in primul post nu m-a frapat deloc faptul ca nu vorbeste. M-a frapat ca nu isi recunoaste numele, ca nu recunoste obiectele familiare din casa, asta m-a frapat.
Vicky si Printzesone
MihaiTexas spune:
@cristinuk
In 1938, cand s-a inceput de catre Asperger adaptarea si transformarea termenului "autism" - initial atribuit simptomelor schizofrenicilor (!) - catre sensul modern adaptat copiilor (terminologia folosita este "autist psihopat"),
deci, in 1938 cum spuneam, Blaga nu avea cum sa fie autist, deoarece nu se inventase inca acest diagnostic cat se poate de echivoc.
Insa Lucian Blaga terminase deja, cu mult timp in urma, studiile la Univ. din Vienna; ce s-ar fi intamplat daca el ar fi primit acest diagnostic in copilarie? S-ar fi distrus o valoare intelectuala considerabila.
pe scurt - Copilul despre care vorbim pe acest forum nu are altceva decat "sindromul Iustin". Normal ca "mersul cu copilul la specialist nu e urat deloc da dovada ca esti parinte responsabil" insa copilul tb scutit de teste si vizite inutile. Copilul e in regula, el deja vorbeste in sinea sa, cu parintii si cu oricine.
cris_09 spune:
Oana,nu trebuie sa convingi pe nimeni de nimic,trebuie sa fii tu sigura ca este totul in regula.
Eu am fost internata cu baietelul cand avea 6 luni,pt enterocolita,iar unei dr i s-a parut ca ar trebui sa facem www.testarenounascuti.ro/articole/16-despre-fibroza-chistica" target="_blank">testul sudorii,ne-a programat,intre timp baietelul s-a facut bine,ne-a externat iar eu nu am vrut sa ma intorc sa facem testul.
Acasa m-am informat pentru ce este acest test si pur si simplu nu am mai avut liniste,plangeam numai cand ma uitam la copil,nu puteam sa dorm,eram alba toata,ma topeam pe picioare;asa ca m-am hotarat sa facem o reprogramare.
Pana la urma testul a iesit super ok si ne-am regasit linistea.
Ce vreau sa spun,este ca este ca,e bine sa mergi la doctor ca sa scapi tu de cea mai mica urma de ingrijorare,nu ca sa o convingi pe soacra ta de ceva,sau pe noi;si sa va puteti vedea de viata linistiti.
Bafta,si multa sanatate!Te asteptam cu vesti bune
Cris,mami de Sebi,copil poznas,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
Angie.C spune:
Oana, imi pare rau sa citesc asmenea grozavii, stiu oarecum prin cate ai trecut cu Iustin cu mancarea si somnul, dintisori, boli..iar acum..sa zica soacra ta asa ceva, cred ca ti-a pus capac. Insa nu te inspaimanta atat de repede, stiu ca e greu si ca zic degeaba, dar incearca sa stai calma. Mergi la medic pentru siguranta si vei vedea ca o sa fie bine, nu cred ca Iustin are probleme. Nici Linu nu are rabdare si e neatent..dar incerc si-i arat, zic la nesfarsit lucruri, aparent degeab, dar sa stii ca stie si pricepe multe. Cu siguranta si la Iustin e la fel, doar ca nu vrea sa-ti faca tie pe plac si sa-ti arata ca stie.
Astept vesti de la voi. Numai bine, sanatate si incredere in Dumenezeu.
oana_lex82 spune:
Multumim mult pt toate urarile voastre..as vrea sa va intreb cum sa il stimulez sa vorbeasca, macar sa imite sunetele animalelor., nu pare interesat de carti, le rasfoieste dar nu zice nimik daca ii arat catel, pisica..cand ii spun cum fac animalele se uita la mine si in carte, zambeste si atat..nu vrea sa imite..:((
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Pe mine din ceea ce a scris Oana in primul post nu m-a frapat deloc faptul ca nu vorbeste. M-a frapat ca nu isi recunoaste numele, ca nu recunoste obiectele familiare din casa, asta m-a frapat. |
Asa e: faptul ca nu vorbeste inca la varsta asta,nici mie nu mi se pare atat de important cat celelalte cu numele si recunoscutul obiectelor.Nici faptul ca n-are chef sa se uite pe carti nu are asa mare importanta,sunt o multime de copii total neinteresati de asa ceva.
Oana dar daca il intrebi care e pisica? / unde e catelul? etc. ti le arata in carte? Sau macar ca jucarii sa ti le arate.Noi aveam o gramada de animalute de plus si ma jucam cu fetita (apoi cu baiatul) cerand sa mi le aduca - si asta inainte de a implini un an (bine atunci mai incurcau ei catelul cu ursul sau ceva de gen ,dar totusi se straduiau )
Sau daca il pui sa iti arate partile corpului,obiectele din casa,jucariile (mingea,masinuta etc.) ?
Nu i le cere sa ti le aduca ,ca sa zicem ca n-are chef ("ii e lene") ,dar macar sa ti le arate cu degetul,sau cel putin sa se uite spre directia unde se afla ar trebui! Ca asa iti dai seama ca de fapt le stie. Sunt niste chestii pe care le face orice copil in jur de un an.
Asa cum stie unde-i apa si mancarea ,eu sunt sigura ca stie copilul mult mai multe obiecte din casa,chiar daca nu l-a invatat nimeni - astea copiii le prind din zbor si doar auzindu-i pe cei din jur vorbind ...
Cat despre soacra,nu te gandi la tampenii cum ca "ii dai satisfactie" , chiar nu cred ca a vrut sa te jicneasca zicand ca "pare intarzaiat",eu cred ca e pur si simplu ingrijorata si ea si n-a stiut sa se exprime mai "elegant".
Iti tin pumnii sa fie ok.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
oana_lex82 spune:
Nu imi arata nimik..nu stie...daca vrea el din proprie initiativa le ia si se joaca..cert e ca eu nu prea m-am tinut asa de el..l-am lasat sa se joace singur..eu m-am ocupat de treburi goapodaresti pt ca toate le fac singura acasa..el se mai tinea dupa mine..mai statea la tv..e vina mea, stiu
MihaiTexas spune:
Ba eu va cred ca a vrut sa va jigneasca zicand ca "pare intarzaiat". Nu asa se vorbeste din partea unei persoane cu iubire deplina pentru copil, cred ca daca as fi observat ceva as fi spus “Uite… face asta, nu face asta… Ce crezi? Tu ai vazut? Chiar sa fie ceva probleme?”
“Pragul” vorbirii/exprimarii vocale, “atins” de un copil nu este decat un “reper” perceptiv fals, o “transformare” cu definitie si consistenta inexistente. Nu se poate stabili si astepta “momentul” in care un copil “incepe” a vorbi, conturarea si dezvoltarea procesului vorbirii avand loc in mod stratificat. Copilul “vorbeste” chiar de dinainte de a se naste. El este “gadilat” in ureche de vorbele dvs. iar vorbirea sa este un reflex (rezonanta) la acest stimul, dezvoltat progresiv, prin bine-definite si multiple si ordonate puncte perceptive si transmisive ale sistemului de gandire.
Cand vorbiti, copilul “nevorbitor” va “raspunde”; creierul sau va initia/compune procesul de vorbire, la inceput prin gand, apoi prin gand si prin inceperea stimularii limbii si a buzelor in mod incoerent, apoi prin suflatul de aer din plamani si gat etc etc multe mecanisme necesare exprimarii vocale pana intr-un final se ajunge la vorbirea perfecta, deci si cu ajutorul vocii. Observati mimica fetei copilului care nu “vorbeste” inca, atunci cand il intrebati ceva; uneori in acel moment veti nota o anumita activitate (un raspuns partial, dar nu si prin voce) a fetei de parca copilul ar raspunde, dar nu stie cum sa o faca, deoarece creierul nu a implementat inca si ultima treapta din procesul vorbirii, anume activarea coardelor vocale. Rabdare.