Vreau un sfat ..
Raspunsuri - Pagina 21
eumada spune:
O singura interventie o sa fac.
Oana,copilul nu are nimic.Nu te-ai ocupat de el,te-ai ocupat de altele,uitand ca la varsta lui e aspirator de notiuni.Daca tu nu i-ai spus"pasarea canta si matza face miau"atunci el nu are de unde sa stie.Ce tu daca nu vorbesti limba chineza si te uiti aiurea pe un text in chineza,inseamna ca nu reactionezi?Daca te striga cineva in limba chineza sau iti spune sa te dai mai incolo si tu nu stii limba esti cum apta pentru terapii ABA?Am vazut zeci ed mame ai caror copii fac in pampers la 3 ani...si nu i-a catalogat nimeni drept...autisti.In general ,totul se formeaza prin invatare si repetare,repetare,repetare.Si scisul..cate pagini de a mare a mic faceam noi?Si cate cifre 2 pana iti iesea?
A sa si la copil....mai ales la varsta asta.Noi ne ocupam de la trei zile 3 oameni de Eva..eu,sotul meu,mama .
Ce semeni aia culegi.
Daca te ocupi si o rogi pe bunica sa-l invete,sa repete....vor aparea rezultate.Pur si simplu puiul tau nu stie,nu i s-a spus.
Punct.Acum vor sari mamele care stiu ce inseamna ca da,asa s-a intamplat si la ele.Oana,diagnosticul asta se pune dupa analize indelungate,observatii...nu dupa primul test oarecare.Mihai Texas are dreptate.
Vecinul meu mic,nascut odata cu Eva,inca nu vorbeste,ca lumea.Nu a scapat de pampers,nu a mers decat la 2 ani...a fost lasat in patutz de o mama ocupata,nu i-a aratat nimeni....dar vad ca incepe sa rupa cateva vorbe, ma inteleg cu el....genul"ianis,nu te mai opri in usa mea puiule ca te lovesti de metal.A zambit si dupa,isi facea vant cu tricicleta numai pana la stergator.
Ideea e ca trebuie sa-l inveti,sa-i explici,sa-i citesti,sa-i canti sa fii langa el la propriu si figurat.In mintea lui.
Si te rog,nu mai vorbi asa,copilul tau e un copil normal,in limite,dar doar nu te-ai ocupat de el.
Psihologul Evei mi-a spus cand l-am intrebat de ce la doi ani Eva nu stie sa decupeze cu foarfecul desenele...ca sunt cu capu`...reflexul asta de fina precizie se dobandeste la patru ani in sus.Dar noi,la cererea Evei am repetat si repetat decupatul....de zeci de ori..acu` dpoate sa taie patrate de hartie,sa le lipeasca....i-am zis si a zis ca daca am repetat..normal ca s-a prins,dar ca daca nu vroia nu era nici o problema.
Vino la mine in oras,vorbesc cu el,mergem la el...stiu eu de ce spun asta si sigur iti va spune ce si cum.Distanta e de 60 km.....nu e departe deloc,e drum european....
E o sugestie ca te vad framantata si necajita si stiu ce e in sufletul tau.de mama cand copilul nu e bine(sa zicem).Stiu ca orice mama sufera pentru puiul ei si mai stiu ca acum ai nevoie de confirmari ca totul e ok.Eu inteleg zbuciumul tau atat de bine.......ca e vorba de altceva e una,dar inima ta de mama e de mama.
Astept pm daca esti de acord sa vorbim.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
eumada spune:
Oana si inca ceva:
Nu-l amesteca cu cei care intr-adevar au nevoie de ajutor.De asta ti-am sugerat sa vii sa vorbesti cu Bogdan...daca te intereseaza iti dau telefonul lui.....mai multe o sa-ti scriu pe pm deseara.
Tu vei decide.Faptul ca nu ai intrat deloc de alaltaieri ma bucura enorm.Inseamna ca stati cu Iustin si va jucati cu el.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
Angie.C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MihaiTexas Deci venind vorba despre copii, pe care lucruri, stiti sa alegeti, pentru ei? Toate? Orisice vi se spune? Ceea ce e de crezut si ascultat, din ceea ce e auzit in jurul nostru, tinde foarte aproape la 0. Spune-se-va parintilor maine: “Plansul e rau si trebuieste corectata boala copiilor, numita lacrimism”; se vor deschide cabinete psihologice, unde se vor aplica anume “terapii” pentru a nu va mai plange copilasii chiar deloc, si pentru a-i “vindeca” de alte asemenea “boli”, si alte nefondate exceptii de la normal; deci: tot ce vine catre voi, fie teste Portage fie etichetarea cu autism fie si mai fie ce inca, vine: copiilor vostri dati sa manance din toate, cu trupul si cu mintea sufletului? Dar de ce nu procedati si aici, precum cu mancarea care se duce in stomacul copilului - care este intotdeauna aleasa cu foarte mare grija –; cum alegeti sa le dati otravuri cu mana dvs? |
Dle Mihai, dati-mi voie sa va contrazic si sa va spun ca nici macar alimentatia unui copil nu este intotdeauna aleasa cu foarte mare atentie. Sunt putini parinti care fac alegeri sanatoase in aceasta privinta, iar daca vreti exemple concrete, iesiti pe strada si uitati-va la ce rontaie muulti copilasi sau faceti un sondaj, mergeti prin gradinite/scoli si va veti inspaimanta. In concluzie, da...parintii sunt primii care aleg otravuri alimentare, sufletesti, comportamentale (de orice natura) pentru copiii din ziua de azi, si va exista mereu cineva care sa speculeze acest lucru si sa-si vada interesul financiar.
Si pentru ca ati amintit de plans o sa va zic o mica intamplare din care veti trage dvs concluzii- copilul meu a fost si inca este un plangacios, lucru deranjant pt vecina de langa mine, care mi-a recomdanta sa ma duc cu baiatul la psiholog pentru ca si ea s-a duc cu el ei copil..nu am intrat in detalii(nu m-a interesat), probabil as fi aflat ce minuni i-au recomandat psihologii si i-au facut copilul sa nu mai planga
oana_lex82 spune:
Azi am mers cu baiatul la medicul neuropshiatru, l-a analizat cam 45 minute, l-as pus sa faca diverse chesti..ne-a uimit pe amandoi (eu si tati) cate stie sa faca copilul..ca niciodata a raspuns la mai toate comenzile..pur si simplu medicul avea impresia ca ne batem joc de el cand i-am zis de suspiciunea de autism..a zis ca nu e nici vb de asa ceva..a zis ca IUstin e un copil de care nu ne-am ocupat indeajuns si ca va recupera cu siguranta ff repede pt ca e ff receptiv..secretul cica se afla la noi..ne-a dat insa Encephabol pt stimularea activitatii cerebrale, cam 1.5 ml dimineata si la pranz..Ce stiti despre acest medicament..am citit pe net ca da agitatie ff mare (iustin e un copil ff energic deja) , plus insomnii (el inca se mai trezeste deja de 2-3 ori/noapte pt lapte..noi mergem la munca..oare tre sa ne asteptam de acum la nopti nedormite??
Angie.C spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Azi am mers cu baiatul la medicul neuropshiatru, l-a analizat cam 45 minute, l-as pus sa faca diverse chesti..ne-a uimit pe amandoi (eu si tati) cate stie sa faca copilul..ca niciodata a raspuns la mai toate comenzile..pur si simplu medicul avea impresia ca ne batem joc de el cand i-am zis de suspiciunea de autism..a zis ca nu e nici vb de asa ceva..a zis ca IUstin e un copil de care nu ne-am ocupat indeajuns si ca va recupera cu siguranta ff repede pt ca e ff receptiv..secretul cica se afla la noi..ne-a dat insa Encephabol pt stimularea activitatii cerebrale, cam 1.5 ml dimineata si la pranz..Ce stiti despre acest medicament..am citit pe net ca da agitatie ff mare (iustin e un copil ff energic deja) , plus insomnii (el inca se mai trezeste deja de 2-3 ori/noapte pt lapte..noi mergem la munca..oare tre sa ne asteptam de acum la nopti nedormite?? |
asta este o veste buna, insa..daca al tau copilas este foarte receptiv si invata repede, de ce sa-i mai dai medicamente? nu un medicament il stimuleaza pe copil, ci voi si mediul inconjurator. si citind prospectul http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=1198, zau ca nu i-as da medicamentul asta lui Iustin.
monica70 spune:
OANA ma bucur de vestea buna!
La fel zic si eu.Copilul e ok,ce sa-l indopi cu medicamente aiurea? Mai bine trimite-l cu soacra la tara si-o sa vezi schimbare! Vine vreme buna,va fi super pentru el acolo! Va fi stimulat din start de lumea vie,nu lumea artificiala a TV-ului,asta chiar fara niciun efort.
Ilinca_M. spune:
Apoi nici medicii astia nu au toate tziglele pe acoperis, pe de-o parte iti spun ca e absolut normal, pe de alta parte iti baga si un medicament destinat creierul la varsta asta!! Encephalodraci, la ce naiba sa "stimulezi activitatea cerebrala" la un copil sanatos, de nici 2 ani?!! Sper ca n-ai de gand sa-i dai asa ceva
Si pe mine ma termina si chestile astea cu "stimulatul" si cu pseudo-pedagogia, cu bagatul de notiuni pe gatul copilului in stil didactic, artificial, reprosurile astea cu "nu te-ai ocupat destul/ nu l-ai stimulat" (bai, cat urasc expresia asta, a devenit mai uzitata decat...nu stiu, "joaca")
Copilul invata destule doar urmarind mediul inconjurator, vazaandu-i pe ceilalti cum actioneaza in diferite situatii, fiind pus el in diferite situatii...Lasandu-l sa mangaie o pisica sau un caine, indrumat sa fie gentil si sa nu-i traga de coada, stranga puternic etc, invata mai mult decat daca i se arata cu obstinenta o poza cu un caine racnindu-i-se ca la surzi:"ham-ham!! cainele face ham-ham!!"
Sa lasi copilul toata ziua in fata TV-ului e intr-adevar neglijentza, e foarte nociv; dar nici sa-i toci capul nonstop cu notiuni/ dresaj/ cantecele si poezioare nu mi se pare "inaltzator". Mai lasati copiii sa descopere chestii si singuri, prin joaca sau imitare, nu mai puneti atata pretz si baza pe "educatie"(in sensul de activitati sistematice, riguroase, cu scopul de "a aduce copilul in randul lumii")
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
iulia_b spune:
Ilinca, cu catelu si pisica am inteles, dar cum cunoaste si animalele salbatice de ex? Il pun fata in fata cu un leu si-i spun sa fie gentil?Copilul, nu leul, ca asa am invatat de la xio ca animalele nu ataca decat daca sunt provocate. Dar sa stii ca nici gradinile zoologice nu-mi plac, animalele alea mai mult se chinuie decat traiesc, asadar planuim o excursie in safari
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui iulia_b Ilinca, cu catelu si pisica am inteles, dar cum cunoaste si animalele salbatice de ex? Il pun fata in fata cu un leu si-i spun sa fie gentil?Copilul, nu leul, ca asa am invatat de la xio ca animalele nu ataca decat daca sunt provocate. Dar sa stii ca nici gradinile zoologice nu-mi plac, animalele alea mai mult se chinuie decat traiesc, asadar planuim o excursie in safari |
Da' e o norma, cate animale salbatice tre' sa cunoasca EXACT un copil la 18-24 luni? O sa le cunoasca si daca nu-i facem planu' cincinal (in sensul de aratat 5 animale salbatice/ zi, prin planshe:)))
Fiica-mii de ex. nu i-am aratat eu in mod special vreun animal, dar a vazut si eu i le-am numit: plushul (plushul ei preferat e tigrul; normal ca dupa ce i-am zis ca ala e tigru a stiut ca si ala din Cartea Junglei e tigru, si ala din "Winnie" si ala de pe pachetul de batistutze etc)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
monica70 spune:
Animalele salbatice le invata cel mai usor din diverse povesti,asa pe rand.Intai lupul si ursul desigur
Sunt o multime de carti superbe de povesti cu animalute,nu doar cele clasice.De exemplu seria asta :
http://www.edituracrisan.ro/aindex.php?show=cat&cat_id=55
La volumul "Animalele" pe copertele interioare sunt fotografiate toate personajele ,la fiecare scrie ce animal/pasare e ... Nici eu nu le stiu pe toate de exemplu pe-astea viezure/harciog/pars/marmota/vidra/castor/nevastuica ... hai ca bursucul si cartita le recunosteam,dar restul sunt usor de confundat.
Al meu (2,8 ani) e pasionat acum de insecte,de cand i-am povestit despre greiere si furnica (apropo si-n cartile de mai sus greierus are chitara ,numai bine imi confirma povestea ) Si la amiaza cand adoarme fiindca eu m-am plictisit crunt de greierele si furnica aia (el nu ) si nici n-am chef sa ii citesc ca seara,ii inventez povesti aiuritoare despre mamarute,tantari,paianjeni care vor sa prinda muste,albine,fluturi si alte insecte ... maaaama ce-i mai plac ca tot a venit vara,le si studiem live prin iarba pe unele