Clopotei de Ian-Feb 2008 (1)
Raspunsuri - Pagina 2
ginnette spune:
Lala, si mie imi mi-ar conveni mai mult la scoala, in cls I; dar, exact cum a zis si Simo, nu vreau sa faca pregatitoarea/cls 0 la scoala. Exact, nu au nici o baza materiala si nici personal pregatit sa dicute cu copiii (bine, n-o sa mai fie nici macar pe masura celui de-acum, dar asta ne va astepta, de la an la an, in invatamant); nu mai zic de copii, care, invatati cu un stil, dau de altul si vor fi complet 'pierduti in spatiu'.
Pe de alta parte, nici nu vreau ca, in cazul in care ramane la gardi, sa fie in cls I la 7 ani si 9 luni (ca asa va fi, daca ramane la gradi si apoi intra la pregatitoare fara evaluare).
Si eu am semnat impotriva legii; dar cate sanse avem sa se renunte la aplicarea legii?!
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ginnette Si eu am semnat impotriva legii; dar cate sanse avem sa se renunte la aplicarea legii?! Roxana si Adela - 09.12.2007 ! Buburuza de 4 ani |
Nici una.
Inscrierile au inceput, evaluarile s-au facut, numarul de clase in fiecare scoala e cunoscut...sistemul a pus rotile in miscare.
Eu nu am temeri de genul : dotari, personal, chiar nu.
Am "dotat" la greu in gradinita cu 2 copii, la scoala s-au cumparat banci de 2 ori, in 2 scoli diferite asa ca m-am obisnuit. Daca vrem dotari sunt toate sansele sa se faca 80% din buzunarul parintilor. Cum se faceau si pana acum.
Pe de alta parte la mine e musai sa il dau la scoala in toamna viitoare daca vreau sa ma "leg" de crieriul "frate in scoala" ca nu e scoala la care suntem arondati deci nu mai pot astepta.
In plus va fi mai usor sa fie amandoi in aceiasi locatie si sa nu mai alergam in 2 locuri.
Invatatoarele din scoala sunt ok asa incat nici la personal nu imi bat capul prea mult, avem destule educatoare "plictisite" in gradi asa incat schimbarea nu are cum sa fie rea.
Dupa cum poti observa eu sunt chiar relaxata si incerc sa gasesc numai aspectele pozitive. In felul acesta adaptarea va fi mai usoara.
grati.ela spune:
dragelor...ca in vremurile bune! Mi-a fost dor de voi!
Tudor e prea mic si necopt pentru scoala...la gradi cat de mult. In plus e ghidus rau si cred ca va zobi creierii invatatoarei. Eu nu am probleme cu scoala...am garsoniera arondata scolii 97 iar mama e arondata scolii 190. Din timp, voi face mutatia. Scoala de cartier e slabuta. Anul viitor insa va fi de foc cu Ozi...e clasa a opta. Am evaluat "inclinatiile" ei si e clar ca merge spre profil mate-fizica. Sava si Vianu sunt departe rau (noi stam la Brancoveanu). Aproape si decent e Sincai dar cred ca e sub potentialul Ozanei. Cocheteaz#259; cu Viteazu si poate Laz#259;r.
ramonab spune:
Eu nu m-as prea stresa degeaba ca la anu oricum o sa schimbe iar schimbarea.Inca nu v-ati obisnuit cu schimbarile din fiecare an?Cine stie ce li se va mai nazari pana la anu.Poate vor mai umbla putin la lege daca vad ca a iesit o ambrambureala.
Eu am alta hotarare grea de luat:sau dau copilul aici(in germ) la scoala sau in Romania.Nu prea stiu nimic despre sistemul de invatamant aici, mi se pare ca tot la 6 incep scoala.
(slideshow)
Razvan 3+
ramonab spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grati.ela dragelor...ca in vremurile bune! Mi-a fost dor de voi! Tudor e prea mic si necopt pentru scoala...la gradi cat de mult. In plus e ghidus rau si cred ca va zobi creierii invatatoarei. Eu nu am probleme cu scoala...am garsoniera arondata scolii 97 iar mama e arondata scolii 190. Din timp, voi face mutatia. Scoala de cartier e slabuta. Anul viitor insa va fi de foc cu Ozi...e clasa a opta. Am evaluat "inclinatiile" ei si e clar ca merge spre profil mate-fizica. Sava si Vianu sunt departe rau (noi stam la Brancoveanu). Aproape si decent e Sincai dar cred ca e sub potentialul Ozanei. Cocheteaz#259; cu Viteazu si poate Laz#259;r. "Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur |
Asta zici tu acum ca Tudor e prea mic pt scoala, dar s-ar putea ca la anu sa te razgandesti.Intr-un an un copil se schimba foarte mult, deci s-ar putea ca la anu sa nu mai fi de aceeasi parere.
Eu l-as da pe Razvan in clasa 0, e ca si cum ar merge mai departe la grupa pregatitoare (ca de fapt tot aia e numai i-au schimbat astia denumirea)Scoala adevarata se va face tot din clasa I.
In clasa 0 se vor face aceleasi lucruri ca in grupa pregatitoare: copiii vor fi familiarizati cu conceptul de scoala, totul prin joc fara manuale fara teme pt acasa, fara caiete.Deci exact ca la gradi in grupa pregatitoare.
Nu inteleg de ce a trebuit sa o mute la scoala!
(slideshow)
Razvan 3+
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonab Eu am alta hotarare grea de luat:sau dau copilul aici(in germ) la scoala sau in Romania.Nu prea stiu nimic despre sistemul de invatamant aici, mi se pare ca tot la 6 incep scoala. RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL Micul print-blog www.youtube.com/watch?v=uNKkE_xHcdI" target="_blank">AM 1 ANISOR (slideshow) Razvan 3+ |
Daca ramaneti o perioada mai lunga acolo eu as opta pentru scoala in Germania
In plus si daca va intoarceti il poti inscrie la un liceu/scoala germana.
Scoala de baza, numita Grundschule este corespondenta scolii primare din Romania. Ea are o durata de 4 ani in toate landurile si este obligatorie pentru toti copiii. La terminarea ei, profesorii hotarasc, in functie de rezultate - note sau calificative - ce tip de scoala pot urma elevii. Aceste tipuri de scoala sunt:
-Hauptschule - „scoala principala”;
-Realschule - „scoala reala”;
-Gymnasium - „gimnaziul”.
Impartirea de mai sus nu are caracter ultimativ, asa cum cred multi parinti. Elevi buni la invatatura se pot muta de la scoala reala la gimnaziu sau chiar de la scoala principala la gimnaziu. Sau gimnazisti pot trece la scoala reala.
Dupa absolvirea scolii principale sau a celei reale, exista posibilitati multiple de a urma alte scoli pentru a obtine maturitatea generala - Abitur. Aceste posibilitati variaza de la land la land. Exista landuri care au un tip de scoala numita Gesamtschule – „scoala generala”. Aici sistemul nu desparte elevii dupa clasa a 4-a in 3 tipuri de scoala diferite, ci elevii urmeaza aceeasi scoala. Scolile generale ofera doar in anumite obiecte de invatamant diferite nivele de pregatire.
Unui strain sistemul de invatamant german ii apare ca un nod constituit din mai multe fire. Descrierea sistemului de invatamant german este aproape imposibila, fiecare dintre cele 16 landuri avand sistemul sau propriu. Trecerea de la un tip de scoala la alta se face la varste diferite, in functie de legislatia landului respectiv.
Scolarizarea are caracter obligatoriu de la varsta de 6 ani pana la 18 ani. In medie la 6 ani incep copiii scoala de baza care are o durata de 4 ani si o termina, daca nu raman repetenti, la 10 ani. Apoi, impreuna cu parintii, hotarasc ce forma de scoala vor urma: scoala de baza, cea reala, gimnaziul sau scoala generala, obtinand certificate de absolvire ale acestor forme de scoala. Pana cel putin la varsta de 15 sau 16 ani, copiii urmeaza scoala, deci pana la terminarea clasei a 9-a sau a 10-a. Dupa clasa a 9-a sau a 10-a elevii, se pot hotari pentru meserie sau pentru frecventarea in continuare a gimnaziului sau a scolii generale, pentru a obtine diploma de maturitate (Abitur). Aici frecventeaza treapta superioara. Elevii sunt obligati pana la 18 ani sa urmeze o calificare profesionala. Ei trebuie deci sa se decida, dupa terminarea clasei a 9-a sau a 10-a, ori pentru calificare profesionala, ori pentru frecventarea gimnaziului sau a scolii generale, pentru a obtine maturitatea. Daca s-au decis pentru invatarea unei meserii, trebuie sa frecventeze dupa clasa a 10-a, paralel cu scolarizarea in firma, si o scoala de meserii (asa-numita calificare in sistem dual). Sau pot urma, in vederea obtinerii unei calificari, cursurile unei scoli de specialitate.
gattasalvaje spune:
Lala , tu ai un motiv serios sa fii de acord cu clasa pregatitoare la scoala ...asta iti da sansa sa-l inscri pe Andrei la scoala dorita , folosindu-te de criteriul "frate mai mare in scoala" . Dar daca n-ar exista chestia asta , ti-ar pica bine schimbarea ? N-ai prefera sa-l mai tii un an la gradi ?
Poate sunt eu prea "closca" , dar nu o vad pe fie-mea capabila sa stea 4 ore in banca cu pauze de 10 min intre ore ...asta in cel mai bun caz , in care gasesc o solutie pt luatul la pranz , ca altfel sunt 8 ore socotind si after-scool-ul care tot in sala de clase se va tine.
Nu o vad capabila sa faca fata copiilor mai mari care "matura" tot in calea lor cand ies in pauze , inclusiv pe boboceii de la clasa pregatitoare ( spun asta pentru ca vad cum se manifesta unii astfel de copii prin parcuri ...dar acolo sunt eu sa le tin piept ).
In gradinita este un alt mediu , o altfel de supraveghere ...nu vreau sa ma gandesc ce se intampla la scoala , in pauze , cad doamnele sunt la cancelarie.
Da , poate este necesar sa ne aliniem si noi in randul tarilor europene cu invatamant timpuriu , dar sa avem si conditii pentru asta ...corpuri de cladiri separate pentru diferite grupe de varsta , cu dotari specifice , nu toti la gramada , cu 2-3 schimburi zilnice in aceeasi clasa .
Materialele necesare invatarii intuitive si prin joc ( asa cum prevede programa ) nu exista in scoli , in gradinite da .
Cadre didactice specializate in scoli , nu prea ...in gradinite da .Cica invatatoarele se vor specializa din mers ...si cine vor fi cobaii ? Copiii nostri
Programa nu difera cu nimic de cea a grupei pregatitoare de la gradi , copiii invata aceleasi lucruri .
Si atunci , de ce sa fiu de acord ?...poate-mi scapa mie ceva , dar eu nu vad nimic bun in chestia asta.
ramonab spune:
LalaD cam incurcate chestiile pe aici.
Eu ma mai gandesc si la faptul ca daca Razvan incepe scoala aici si cumva se intampla ceva si ne intoarcem in tara, sa nu-l zapacesc de tot.Stiu si am vazut cat de greu le e unor copiii care au inceput scoala in strainatate si s-au intors apoi in tara, e foarte grea acomodarea.
Trebuie sa ne gandim bine daca vrem totusi sa ne stabilim definitiv aici.Am vrea si n-am vrea inca nu ne e clar
(slideshow)
Razvan 3+
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gattasalvaje Lala , tu ai un motiv serios sa fii de acord cu clasa pregatitoare la scoala ...asta iti da sansa sa-l inscri pe Andrei la scoala dorita , folosindu-te de criteriul "frate mai mare in scoala" . Dar daca n-ar exista chestia asta , ti-ar pica bine schimbarea ? N-ai prefera sa-l mai tii un an la gradi ? . Gattasalvaje - mamica de Sara Eliza ( 22 Decembrie 2007 ) Povestea nasterii |
Da. Si daca nu ar fi motivul "frate mai mare" eu sunt pro mersului la scoala la 6 ani
Si nu de azi de ieri, ci de multi ani, de aceea cel mare a mers la scoala la 6 ani.
Ca au mutat pregatitoarea la scoala imi convine chiar mai mult deoarece adaptarea la clasa I si la rigorile unui program de scolar vor fi mult mai usoare. In plus invatatoarea isi formeaza deja copiii in stilul ei, invata lucrurile elementare direct de la ea, corect si nu fiecare venit de la o educatoare diferita, cu n metode ( poate toate bune dar sunt depasiti si derutati cand li se explica acelasi lucru sa il faca diferit).
Colectivul de copii are timp un an de zile sa se sudeze, sa se obisnuiasca unii cu altii, sa lege prietenii pana se trece la lucruri serioase gen note, testari etc.
Asa ca , da, imi convine si cred cu tarie ca va fi mai ok asa.
Poate sunt eu diferita dar asta e, fiecare cu "piticii" personali.
ginnette spune:
Sunt de acord cu Simo, dar in privinta modului cum se va adapta, cred ca asta face parte din 'calirea' lor; eu merg si pe principiu ca, va trebui sa razbata prin forte proprii si asa i se va forma caracterul; sigur, nu-mi convine modul (Adela e si 'moale' sa nu zic altfel - dak o loveste cineva, ea ii face observatie si apoi da...si asta cu datu' nu mereu).
Ramo, si eu as opta pt Germania; bine, acum depinde si de cat stati acolo (dak ramaneti definitiv sau va intoarceti).