Clubul "babelor" FIV-oase 15

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Citat:
citat din mesajul lui samira33

daniela,pe mine m-a invatat PK sa-mi fac PRG de "ziua 21" asa:sa monitorizez ecografic ovulatia si sa-mi recoltez PRG dupa 7 zile de la ovulatie.

sau temperatura bazala in loc de monitorizare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

ah bombi ce viata de paiata cu termometrul ala.
imi puneam ceasul sa sune la 6 dimineata. si din ce in ce incepeam sa ma trezesc inaintea ceasului. si-mi puneam problema: acum o mai fi buna temperatura?
dar e o metoda foarte buna pentru femeile care au ovulatie. la mine mergea corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

sabinutz...cu un moco ma multumesc...asta-i plata mea.

eu ingrijesc plante...am multe...am 10 ghivece mari.
prefer plantle ornamentale cu frunze verzi,fara flori.
am avut si Ficus timp de 6 ani...l-am luat cand avea 3-4 frunzulite si ajunsese o minune de planta...a crescut aproape cat mine in 6 ani insa nu stiu ce nu i-a mai placut in toamna ca l-am pierdut.
nu i-am schimbat locul,nu i-am schimbat regimul de udare...l-am fertilizat normal...dar nu m-a mai vrut.
am cautat toata iarna sa cumpar altul insa mi-a spus o doamna de la Decoflora ca iarna nu vin ficusi pentru ca sunt foarte sensibili la diferentele de temperatura chiar si de scurta durata...asa ca am asteptat cuminte Primavara si azi am gasit la Brico...abia adusesera.

asa este...e greu cu plantele...muncesti ceva la ele...completat cu pamant mereu,fertilizat de 2 ori pe an...schimbat ghiveciul cand ramane mic...le fac dus in cada lunar,cel mult la 2 luni....le dau cu lustrant nutritiv pe frunze cam la o luna....le stropesc frunzele cu fas-fas de 2 ori pe zi cand e canicula sau caldura prea uscata iarna...trebuie sa le asezi ba la soare,ba in semiumbra etc...le curat si pigulesc de uscaturi mereu.
dar imi place foarte mult activitatea asta si imi crese inima cand imi lauda musafiri plantele.
dar vorbesc cu ele...le alint,le mangai in timp ce le ingrijesc.

am avut muuuulte plante...cam toate soiurile...dar nu toate mi-au mers bine in casa.
de ex...mi-am cumparat de 4 ori Yucca.
nu stiu ce se intampla dar imi murea in maxim 6 luni...am studiat tot Internetul cum sa ingrijesc Yucca si nu reuseam sa-i dau de cap....eee...acum 3 ani am primit de la colegele de la magazin una de ziua mea....si ii merge excelent!!!!are 3 ani deja si a crescut...e o frumusete.

Ficusul e a11a planta....as mai vrea o Arecca,o Nolina si o Cyca.

Mergi la inceput

mai fete...eu n-am reusit nici cu temperatura bazala,nici cu teste de ovulatie...nu stiu si pace asa ca ma duceam cumintica la penetrat in fiecare zi in preajma ovulatiei

Mergi la inceput

samira citind ce scrii tu imi dau seama ca eu nu stiu sa ingrijesc plante!!!

eu am schimbat ghiveciul ficusului pana acum de 2 ori. il am din 2007. are abia 5 ani. in rest, sunt niste bete prin praktiker din care am cumparat si ii pun. si il dau cu puf puf dar nu de 2 ori pe zi...il curat. i-am schimbat locul fara sa-mi fie teama. nu stiam ca e asa de sensibil.

LE: lustrant nutritiv? ce chestie...

Mergi la inceput

am avut si eu Bonsai...a stat cu mine 3 ani.
de sarbatori am plecat vreo 10 zile si am rugat-o pe mama sa aibe grija de plantele mele...si nu prea a avut.
am pierdut in anul ala Bonsaiul si trandafirul japonez-avea 2m inaltime si abia ii cuprindeau coroana 2 oameni.
cu Bonsaiul m-am dus la dr....a mosmondit ala ceva la el timp de o saptamana dar nu l-a mai putut resuscita.

Mergi la inceput

sami

daniela imi dau seama ca bombi are imensa dreptate. daca la voi de scos 3 suruburi costa 100 de dolari nici nu vreau sa ma gandesc cat costa sa vorbesti cu un doctor. foloseste cu incredere termometrul ala, la aceeasi ora dimineata, fara miscari bruste si daca se poate abia trezita din somn (sfaturile astea le stii cred deja). in ziua in care ai o crestere de 0.3 grade cel putin si, daca dupa noaptea aia tot sta ridicata temperatura, gata atunci a fost ovulatia (in ziua de dinaintea cresterii temperaturii).

sau fa-ti un cont pe fertilityfriend, iti treci acolo temperaturile si-ti arata el cand ai avut ovulatia.

Mergi la inceput

dap...lustrant nutritiv...e un spray alb cu capac verde.
l-am descoperit aiurea...il gasesti acolo unde gasesti si solutiile pentru fertilizat.
costa cam 30 de lei tubul ala mare.
pur si simplu spray-ezi pe frunze si pe tulpini.
frunzele vor fi hranite corespunzator ca nu e suficient doar sa e uzi in pamant si sa pui fertilizant acolo...ce,noi ne spalam doar pe scalp???nu...spalam si ingrijim si firul de par...asa si cu plantele...ingrijim si frunzele si tulpinile.
dupa ce dai cu spray-ul asta...frunzele vor fi extrem de lucioase,au un verde intens si nu se mai aseaza praful pe ele foarte usor.
nici picatura de apa nu sta pe frunza daca pulverizez prea de aproape.

Mergi la inceput

ce le mai ingrijesti samira. bravo bravo

eu am renuntat si la balsam de rufe pentru ca nu mi se parea mare fas. ma spal cu sampon de copii si nu mai cunosc balsamuri si chestii din astea de par.
eh...asa e cu batranetile. si cu fiv-urile astea.
poti da reteta de mucenici dar nu din aia moldovenesti? am inteles ca mai exista in apa? cum sunt aia?

Mergi la inceput

pai ...aia muntenesti,cu zeama.
n-am reteta...pur si simplu cumpar mucenicii de la supermarket...ii pun la fiert in apa-n-am cantitati,ochiometric...pun zahar,coaja de lamaie si portocala,esenta de rom si scortisoara dupa gust....si cu asta basta.
fiecare isi pune in farfurie opturi din alea fierte si zeama si nuca macinata pe deasupra.
eu nu pun nuca in zeama si s-o lasa acolo ca nu-mi place cand se umezeste prea tare.
si nici prea marunt macinata nu-mi place ca iese prea grasa.
nuca o maruntesc cu sticla,servetul de bucaterie si punga de plastic

Mergi la inceput