Clubul "babelor" FIV-oase 15
Raspunsuri - Pagina 16
Lara27 spune:
Balanta,
dap, loc de parcare in curtea vilei (poarta se inchide peste noapte), chiar si pe straduta din fata vilei, e-n regula, parol..
camerele double sunt standard, mai mari, etaj 1 si 2 au balcon,doua paturi alaturate, cele twin sunt small (mai mici), fara balcon, cu pat dublu..
zona linistita, ok. patroana noua, m-a enervat pe mine, ceea ce nu inseamna ca nu mai e ok la vila; noi ne-am inteles si f. bine cu fostul proprietar, deci, cred ca oricine i-ar fi luat locul, n-ar suporta comparatia (sunt subiectiva, adica)..
comparativ cu preturile din Wien, mein Gott, nici nu se compara, sunt preturi de dumping..
to be continued..
5ab1na spune:
chist pe un lob al tiroidei care nu ar trebui sa puna probleme.
nu-mi convine doza de 37,5 de euthyrox? sa iau distonocalm seara.
mi-ar fi dat 50 euthyrox dar pt ca ma plang...37,5.
tsh nu-mi influenteaza fsh si e2. n-au treaba.....
lara
maria81 spune:
daniela am facut eco in ziua a 13-a a CM si dr mi-a spus ca tocmai am ovulat si am presupus ca am ovulat cel mai devreme in ziua 12 a CM
iar progesteronul l-am facut in ziua a 19-a
samirastiu ca e importanta si o zi dar am vrut sa il fac sa stiu cu aproximatie daca e in limita sau nu;
aristica am dat 31.5 lei, l-am facut in Pitesti la Medas
Mutatia MTHFR 1298 A>C heterozigota
Mutatia 1691 G>A in Factorul V heterozigota
Mutatia 675 4G in gena PAI - I homozigota
3 IA nereusite, 2 FIV-uri nereusite
samira33 spune:
lara,io m-am plimbat prin toate camerele de la Korall si alea de la 2 sunt mici si fara balcon si alea de la parter si 1 sunt mari si au balcon,e adevarat.
dar alea double au patul matrimonial-e impropriu spus matrimonial ca doar cadrul de lemn e de pat matrimonial,peste el sunt puse 2 saltele una langa alta...iar camerele twin au 2 paturi separate cu totul...unu-n stnga si unu'n dreapta camerei.
maria81 spune:
samira f buna intrebarea ta referitoare la unitatea de masura, deoarece pe buletinul de analize online nu apare unitatea de masura.....f ciudat o sa ma duc sa imi i-au rezultatul de la clinica listat
adriana
chiar o sa tin cont la cate zile dupa ce am facut analiza apare CM
Mutatia MTHFR 1298 A>C heterozigota
Mutatia 1691 G>A in Factorul V heterozigota
Mutatia 675 4G in gena PAI - I homozigota
3 IA nereusite, 2 FIV-uri nereusite
Lara27 spune:
acum, ca tot vorbeam de factorul Rhesus (cine m-o fi pus), revin, desi subiectul ma intereseaza modic (si eu si hubby avem Rh+)..in pauza de masa am scris mail de pe telefon, unui prieten, medic, (nu va mai spun cum si-a dat okii peste cap hubby si s-a rugat ca, macar o data, sa mancam fara "implicatii medicale"..e un scump)
deci situatia e si mai complicata:
grupul Rh+, apare, daca exista macar o alela a genei D; daca nu apare, se noteaza cu d; acum un individ cu Rh pozitiv, poate avea structura genei DD sau Dd iar negativul dd;
deci, din 2 parinti cu Rh+, structura Dd, exista 25% sanse ca si copilul sa aiba dd, deci RH-; in teorie, 2 parinti cu Rh+, pot avea un copil cu Rh-; in practica, aceste cazuri sunt neglijabile (ce v-am zis)
si acum, ca sa fie tacamul complet, exista si cazul Rh slab pozitiv, care, la o donare de sange e considerat pozitiv si la o primire (transfuzie) e considerat negativ-> risc hemoliza
apoi:
caz 1: mama are rh-, tata rh+, medicii sunt de acord ca e situatia cu riscul cel mai mare (anticorpii ataca eritrocitele bebelusului->le distrug->afectare neuronala, cerebrala-> moarte fat);
masuri:
1.daca nu apar anticorpi - imunizare mama (injectia imunoglobulina (RhIg)
2.daca apar anticorpi, injectia nu are efect, nu se mai face-> monitorizare sarcina si transfuzie fetala (intrauterin si extrauterin)
caz 2: mama rh+, tata rh-, medicii pareri impartite
- unii propun imunizare mama (RhIg) pe motiv de incompatibilitate rh
- altii zic ca-i safe (sistemul imun al mamei nu se sesizeaza, dar imunologia, precum stiti, e tricky..)
mai , tipul e genetician, fost coleg si acum face cercetare in State..cica genetica ii cea mai complexa si nu se rezuma la grupa A,B,0, AB si Rh, deci fetelor..eu ma-nclin
p.s.:moromeatza, in urma ultimelor info, am ajuns la concluzia, ca baiatul tau, poate avea orice rh
to be continued..
anaasta spune:
Salutari la toata lumea...
Moromeatza
Huh, nu poate fi nimic simplu in medicina asta, ceva gen matematica, 2+2=4. Mereu trebuie sa fie si altfel sau cu sacse slabe de a fi nu stiu cum etc...
Lara27 spune:
sami, ntz, ntz, ntz, cred ca le-ai confuzat
etaj 1: cam 3, cam 4, balcon vedere curte, cate 2 paturi lipite, mari, fara aer conditionat
cam 5, mica, pat matrimonial, fara balcon, vedere curte vecin
etaj 2: cam 6 si cam 7, (exact deasupra camerelor 3 si 4), balcon vedere curte, paturi lipite, mari, cu aer conditionat;
cam 8 (deasupra cam. 5) small, fara balcon, vedere curte vecin;
(in astea am stat in toate (mai putin nr.8, dar am vazut-o)
parter: cam 1 si 2, fara balcon, (cel putin una cu trei paturi), vedere curte, n-am stat, dar le-am "vizitat"..
altfel, ma internez si ma testez de Alzheimer
to be continued..
balanta_tm spune:
fetelor, multumesc de info legate de korall . camerele fara aer conditionat au calorifer? (sper ca da ). la korall se poate si manca un pranz /o cina? sau n-au restaurant?
sabina, nu te stresa cu nodulul tiroidian. eu am doi pe lobul stang si uite ca nu m-au afectat.