Agitatie si zapaceala
Raspunsuri - Pagina 19
Selene_Bunny spune:
Si mai am o intrebare, asa, pe fuga:
Daca mama tre' sa fie cu copilul, pe langa copil, pe sub copil (intelegeti voi) si dimineata, de la 8 la 13-14, sa zicem, si dupa-amiaza, de la 17 la 22, sa zicem, rostul tatalui care e?
Adica... el nu tre' sa fie prezent cu copilul, pe langa copil, pe sub copil?
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Selene_Bunny kariguld, ai spus asa:
Imi spui si mie ce rost mai are, atunci, povestea cu Mos Craciun? Ce rost are sa le povestim copiilor despre Mosul care le aduce cadouri, ce rost are sa petrecem timp de calitate cu copiii nostri, compunand scrisoarea pentru Mosu', asezand-o la geam? Ce rost are sa ii facem sa creada intr-un Mos care, poate, ii va dezamagi? Copilul meu si-a dorit doar DOUA lucruri de la Mosu'. DOUA, nu douazeci. Dar tu ai retinut ca fetita lui Selene a primit "o droaie de jucarii". La subiectul pomenit, au povestit si alti parinti ce le-a adus Mosu' copiilor lor. Si erau mult mai multe cadouri. De aia nu te iei? Alora nu le spui "cat v-au costat, frate, toate astea, ca eu nu le-am oferit niciodata copiilor mei atatea cadouri odata". E o realitate faptul ca am frustrarile si nemultumirile mele. E o realitate faptul ca am framantarile mele. E o realitate faptul ca sunt dependenta de Internet. E o realitate faptul ca sunt lucruri de schimbat in programul meu. Dar realitatile astea... ce legatura au, kari, cu cadourile primite de copilul meu? Un subiect similar despre cadouri fusese deschis de mamagiuliei cu un an in urma. Mi-a placut subiectul ei, asa ca am scris si eu despre cadouri. Mi s-a parut frumos subiectul. Nu te-ai gandit ca, poate, am economisit 3-4-5 luni pentru cadourile alea? Ca nu se cuvine ca Mosu' sa dezamageasca, mai ales atunci cand e vorba de doar DOUA dorinte, si alea rezonabile? Sau o fi vina mea ca bunicii i-au oferit si ei un cadou, separat de al nostru? Ca matusa mea a procedat la fel? Nu era nevoie sa ajungi la mine trecand ca trenu' printr-o chestie atat de frumoasa, precum cadourile de Craciun. Imi lasasesi impresia ca esti mai matura de atat. Dar asta e, asa ai ales, a fost, a trecut. Daca se intreaba cineva ce fac la ora asta pe Net, ei bine, am de tradus ceva mic. De care am uitat. Acum am venit din vizita, a fost excelent, maine mergem sa asistam la serbarea copiilor, la gradinita, sa vad cum reactioneaza Daria. Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... Martisoare de vanzare... |
Selene, nu am nevoie de explicatii suplimentare legat de ce am spus. era vorba doar de subiectele cu care apari periodic pe Dc. subiecte de toate felurile......
te rog sa nu interpretezi si sa judeci spusele mele dupa cum te judeci pe tine.
iti recomand inca sa te intorci catre viata reala si catre copilul tau. nimeni de pe forum nu are absolut nimik cu tine. vad ca atatea persoane incearca sa-ti arate anumite aspecte si te indruma ce sa faci. treci la actiune si lasa supararile.
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Atata timp cat copilul nu este bolnav psihic, este vina parintilor pt toate problemele de comportament ale copiiilor, mai ales la varste mici. Suna dur, dar asta e realitatea pe care o traiesc chiar eu. Fetita mea a fost un copil cu probleme serioase de comportament. Cauza : eu si sotul. De abia dupa ce am vizitat de cateva ori psiholoaga gradinitei, ne-am asumat greselile si ne-am schimbat. Flaviutza, daca la sfarsitul zilei nu iti tii copilul in brate atat cat vrea si nu o pupacesti si o dragalesti suficient, evident ca va face numai traznai pt a va capta atentia. Fuga de propriul copil nu va face sa dispara problemele, ci le va accentua. Selene, chiar nu are importanta cate crize face fetita acum si daca ii place sau nu serbarea de la gradinita. Inscri-o si du-o. Pregateste-te psihic pt teroare si nu ceda ; nu va faceti niciun bine sacaindu-va una pe cealalta de dimineata pana seara. Daca gradinita are psiholog, mergeti la o consiliere sau mai multe. Iti vei ajuta si copilul sa se faca mai bine inteles de catre educatoare si, de ce nu, de catre tine insati. Recompensarea copiiilor cu cadouri nu suplineste lipsa fizica si afectiva a parintilor. Edit : fii-mea urla din toti rarunchii cand vroiam sa plecam din parc, dupa 4 ore !!! Se uita tot parcul la noi. Batea copiii, scoatea limba la adultii de care nu ii placea. Strica lucruri din plictiseala etc... Acum, este un copil linistit, intelegator, chiar daca mai are mici derapaje, isi revine repede dupa primele explicatii ca nu e frumos sa se comporte ca un copil needucat. Toate astea au fost posibile cu ajutorul sfaturilor psiholoagei. Degeaba ne lamentam de cat de rai sunt copiii nostri si cat ne-am straduit noi sa le facem pe plac. Undeva, parintii gresesc. Iar cea mai mare greseala a parintilor este ca nu vor sa recunoasca ca ei poarta principala vina si ca nu stiu cum sa procedeze si sa apeleze la ajutorul unui psiholog bun. |
kariguld spune:
inca ceva, de-a lungul timpului ti s-au dat atatea sfaturi si s-au povestit atatea experiente reale incat ai avea ce invata si ce aplica.
dar tu vi mereu cu explicatii si para explicatii si cu argumente care mai de care. mi-am facut impresia ca nu apreciezi ca, fata ta este sanatoasa, tu la fel, ca sunteti o familie cat de cat reusita. (repet, e doar o impresie in urma subiectelor deschise de tine)
de curand ai mai avut un subiect cu optimism, deschis la generale. acolo atatea fete si-au impartasit experientele de viata. iar tu.... no comment
te rog sa lasi ironismele fata de mine. si am sa trec peste faptul ca m-ai facut imatura. daca nimeni nu-ti spune niciodata adevarul in fata ci doar te mangaie pe crestet, s-ar putea peste o vreme sa te dai cu capul de pereti ca n-ai apreciat cand cineva ti-a spus adevarul in fata doar ptr ca iti doreste sa-ti fie bine.
JuliaSM spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny allinta, iti raspund doar tie, deocamdata.
Din punctul meu de vedere, ce ai spus tu aici este o porcarie. In primul rand conteaza ce ti se intampla. Pentru ca unora li se intampla sa fie molestati sau violati de propriii lor parinti. Altora, sa fie injunghiati sau strangulati. Altora, sa fie batuti cu lantul. Altora, sa fie facute "posta". Altora, sa fie supusi presiunii psihice - vorba taie mai rau decat sabia. In toate aceste cazuri, exista un faptas care comite un rau constient. Un faptas responsabil pentru afectarea integritatii fizice si psihice a altcuiva mai slab. Iar cuvintele tale, in opinia mea, il exonereaza pe faptas de vina. Lucru pe care eu, una, nu pot sa-l accept. |
Chiar si in cazul situatiilor deosebit de grave, de abuz sexual, violenta, moartea cuiva drag, conteaza ceea ce ti se intampla, clar, insa are foarte mare importanta felul in care te raportezi la situatie, cum sa nu?
Shit happens, all the time, si de multe ori nu e un faptas care poate fi clar incriminat de lege sau de morala, asa ca dam vina pe mama ei de viata, care promitea sa fie roz-bonbon, dar s-a dovedit a fi tare tuciurie!
Sa nu mai spun de cazurile alora pe care nimic nu-i multumeste, care reactioneaza negativ la toate pozitivile care li se intampla, ca...asa sunt unii, carcotasi cu viata, pana le-o da si lor serios peste bot, ca sa le rupa iluziile si sa le spuna 'Buna dimineata!' .
Cred ca fiecare din noi avem dreptul la caderi si alunecari, suntem oameni si imperfectiunea ne defineste prin natura.Insa mi se pare ca-i pacat de viata asta sa fim mereu nemultumiti, pasivi, lasandu-ne prinsi in capcana imprejurarilor si a imposibilitatilor de circumstanta. Mi-e greu sa cred (iarta-ma, Selene, stii ca simpatizez cu tine!) ca o persoana intelectuala e damnata la o soarta potrivnica, fara sanse de scapare. Tactica asteptarii pana straluce soarele si pe strada mea e tare periculoasa in cazul asta, ca nu face decat sa alimenteze si sa agraveze problema. Mai bine ma mut eu pe alta strada, in alt cartier, cu riscul de a renunta la unele conveniente de pana acum, pentru ca, judecand dupa riscuri vs. castig, schimbarea e foarte mult in bine.
Orice sfaturi si solutii ai primi, fara sa faci tu mutarea pe tabla de sah, sunt frectii la picior de lemn. Singurii castigati sunt cei care citesc sau participa la discutie, prin analizarea situatiei, ca eventual sa inveti ceva pentru viitor, din ceea ce li se intampla altora.
Selene, eu simt ca nu esti inca matura de tot, pentru ca, in loc sa iei taurul de coarne, il tot eviti la nesfarsit, incercand sa fentezi confruntarea. Mi-as dori sa te percep si altfel, din toata inima!
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui kariguld Selene, nu am nevoie de explicatii suplimentare legat de ce am spus. era vorba doar de subiectele cu care apari periodic pe Dc. subiecte de toate felurile...... te rog sa nu interpretezi si sa judeci spusele mele dupa cum te judeci pe tine. iti recomand inca sa te intorci catre viata reala si catre copilul tau. nimeni de pe forum nu are absolut nimik cu tine. vad ca atatea persoane incearca sa-ti arate anumite aspecte si te indruma ce sa faci. treci la actiune si lasa supararile. Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! |
kari, nu sunt explicatii. Nu am scris mesajul din perspectiva unui om care priveste cu obiectivitate ceea ce s-a scris si care incearca sa analizeze ce vrea interlocutorul sa spuna. Ci din perspectiva unei mame care a luat referirea la Craciun personal. N-am mai fost adult, am fost doar mama. Te-am citit si la alte subiecte, mi-a placut ce ai scris. Insa acum, in cazul meu, ai dat-o in bara. Daca vroiai sa imi transmiti un mesaj, acesta nu a ajuns la mine. Ce a ajuns la mine a fost o atitudine sub maturitatea ta de pe unde te-am mai citit. Puteai sa te legi de alte subiecte de-ale mele, dar ai ales sa te legi de unul frumos, plin de incarcatura emotionala vizavi de copii. Nu vizavi de mine, ci vizavi de copii, si, in special, de copilul meu. Care s-a bucurat f. mult de cadourile alea, cadouri cu care ma joc si eu, apropo. Mai exact, ne jucam impreuna.
In ceea ce priveste interpretarea, sigur ca poti sa ma rogi sa nu interpretez. Am rugat si eu pe altii sa faca acelasi lucru. Ramane de vazut in ce conditii ne este ascultata rugamintea.
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
JuliaSM,
...eu simt ca nu esti inca matura de tot, pentru ca, in loc sa iei taurul de coarne, il tot eviti la nesfarsit, incercand sa fentezi confruntarea... |
Ce taur? Ce confruntare?
M-ati zapacit de tot, adica ce ar trebui sa fac si voua vi se pare ca nu fac?
Referitor la topicul de fatza, fara cele de pana acum.
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
kariguld spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
kari, nu sunt explicatii. Nu am scris mesajul din perspectiva unui om care priveste cu obiectivitate ceea ce s-a scris si care incearca sa analizeze ce vrea interlocutorul sa spuna. Ci din perspectiva unei mame care a luat referirea la Craciun personal. N-am mai fost adult, am fost doar mama. Te-am citit si la alte subiecte, mi-a placut ce ai scris. Insa acum, in cazul meu, ai dat-o in bara. Daca vroiai sa imi transmiti un mesaj, acesta nu a ajuns la mine. Ce a ajuns la mine a fost o atitudine sub maturitatea ta de pe unde te-am mai citit. Puteai sa te legi de alte subiecte de-ale mele, dar ai ales sa te legi de unul frumos, plin de incarcatura emotionala vizavi de copii. Nu vizavi de mine, ci vizavi de copii, si, in special, de copilul meu. Care s-a bucurat f. mult de cadourile alea, cadouri cu care ma joc si eu, apropo. Mai exact, ne jucam impreuna. In ceea ce priveste interpretarea, sigur ca poti sa ma rogi sa nu interpretez. Am rugat si eu pe altii sa faca acelasi lucru. Ramane de vazut in ce conditii ne este ascultata rugamintea. |
stii ce ma izbit pe mine la subiectul ala? ca erau insirate o multime de cadouri.... iar cu ceva timp in urma, anul trecut, am citit la alte subiecte de-ale tale cate probleme financiare ai si ca te descurci greu cu adminstrarea finantelor. si incercam sa te inteleg.
cum mereu am incercat sa te inteleg.
sincer, tu te superi degeaba, problema ramane acolo. ca daca ar trece doar cu supararea, ce multe s-ar rezolva de la sine.
mi-a placut mult ce a spus anca_a "copii sunt oglinda noastra"
ii dau dreptate suta la suta, eu am vazut mereu asta la copii mei si ai altora.
al meu sot are o vorba "pentru ceea ce fac si ajung copii nostri, noi parintii suntem "vinovati"
Alizee spune:
Mai, Selene, tu compari problemele tale cu ale celor abuzate sexual de parinti sau cine stie ce alti derbedei ?!
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny JuliaSM,
Ce taur? Ce confruntare? M-ati zapacit de tot, adica ce ar trebui sa fac si voua vi se pare ca nu fac? Referitor la topicul de fatza, fara cele de pana acum. |
Nah, ca iar nu ai inteles mare lucru din atatea sfaturi. Hac !
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.