Agitatie si zapaceala

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

nu cred ca e frumos/normal sa-i pun eu "etichete" selenei, strict pe baza impresiei pe care mi-a lasat-o de-a lungul timpului, prin mesajele si subiectele deschise. si mi se pare aiurea sa vorbim despre ea ca si cum ar lipsi...in orice caz, cred ca pune prea multe la suflet si a uitat sa se iubeasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Nu este vorba despre a pune etichete, ci de a spune ce crezi despre o anumita persoana. Etichetele se limiteaza la un adjectiv.

Ti se pare ca daca o incurajezi ca e in regula sa se planga de tot ce o inconjoara, ii faci un bine ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui flaviutza

Citat:
citat din mesajul lui olympia

"Si o tot facea de-un Craciun,cred ca avea 5 ani jumate,cam asa, pe centru .si noi, doua femei eu si maica-mea cu ochii pe ea.Pana cand m-am enervat si ne-am ascuns si-am lasat-o,tot asa , s-o pun cu botul pe labe, s-o satur de strengarii."

Exact despre asta vorbeam.

Da, si am spus asa doar pentru mine"stai sa vezi tu ce ti-o coc eu tie, iti vin de hac".Bine tu in stilul tau intelegi criza de nervi isterica sau cine stie ce. Am spus, fiecare intelege cum vrea, pe net tonul nu are nuante.

Cipcip, a mea e la scoala, face fata cu brio ,n-am ce sa-i reprosez decat ca scrie repede si nu tocmai caligrafic. isi mai revin, pe masura ce trece timpul vad ca e din ce in ce mai bine, adica te intelegi altfel cu ea si dispare din energie. Apropo , cum dorm copiii vostri energici? Fi-mea niciodata nu mi-a dormit in grafic, cu ora de trezire foarte matinala, 6 maxim 7.E prima care sare din pat dimineata.

Flaviuta nu stiu la ce te referi cand spui "stilul tau". Eu ma refer strict la ce scrii tu, n-am facut nicio supozitie. Acum ai completat "ti-o coc, iti vin de hac" exact asta intelesesem si inainte. E o atitudine de adversar asta, nu e firesc pt relatia mama-copil. Presupune subordonare, ori ca tine, ori deloc. De-aia ai si ticul cu "botul pe labe". Ori nu-ti dai seama ori chiar asta-i normalul pt tine. Eu doar am zis ca nu-i OK in nicio relatie, mai ales in cea cu propriul copil.
Revenind fix la faza cu pierdutul. Prima oara cand a fugit as fi intrebat-o de ce a facut-o, i-as fi spus pericolele, i-as fi spus cat de tare m-am speriat c-ar putea pati ceva. La voi s-a repetat asta, poate pentru ea era o gluma, sau tot o provocare de tipul "v-o coc eu".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Cand un om este pesimist, nu-i faci niciun bine mangaindu-l pe cap. Trebui scuturat si trezit.

allinta

Unii in urma scuturarii si trezirii ajung la suicid. Raspundem diferit la stimuli,prea putini se trezesc la zgaltaieli, din contra, sti tu "vorba dulce mult aduce".

Unui om care deja are o parere proasta despre sine ii face rau sa-i spui ca nu e bun, va avea o parere si mai proasta.

Eu o vad pe Selenna perfectionista si sensibila. Si foarte sociala , si nu tocmai facuta pentru pozitia 24 din 24 casnica.

Oricum e un trend asa pe aici...nu stiu cum sa spun. Unii expun probleme,situatii(fara a fi neaparat o problema in situatia expusa) iar altii stau pe margine si fac din tantar armasara,duc la absurd si interpreteaza absolut orice spui, ATENTIE,fara a expune prea mult din "casa" lor, doar stau pe margine si fac scenarii.

Sfatul meu e Selenne sa iti faci relatii sociale reale, sa nu mai ajungi in situatia in care sa plangi ca nu stiu cine, din nu stiu ce spate caldut de monitor nu a inteles ce vrei sa spui sau te-a jignit gratuit.

Mergi la inceput

" Sfatul meu e Selenne sa iti faci relatii sociale reale, sa nu mai ajungi in situatia in care sa plangi ca nu stiu cine, din nu stiu ce spate caldut de monitor nu a inteles ce vrei sa spui sau te-a jignit gratuit."

I s-au dat de multe ori aceste sfaturi, la multele topicuri deschise de ea. Inclusiv de mine.
In orice caz, dupa ceea ce a scris Selene in ultimele mesaje, a inceput sa se miste, sa ia contact cu oamenii din realitatea ei.

allinta

Mergi la inceput

Olimpia, nu vorbim aceeasi limba e clar.

Nu e nici un tic, am folosit ostentiativ formula "cu botul pe labe" repetat,si altele care te-au iritat, nu te-ai prins si ai continuat in stilul tau.Inclusiv acel poftim , motiv de oripilare sau ma rog, nu stiu cum m-am exprimat.Fara urma de gluma, tu chiar ai o problema daca ajungi sa etichetezi drept "tic" asa ceva. Asta faci:etichete,jigniri,supozitii care mai de care mai aberante.Chiar nu merita sa continui ,eu personal discutia.

Mergi la inceput

Alinta, eu nu stiu cate mesaje a deschis / scris Selenne. Nici nu ma intereseaza ,insa asta, cel putin mesajul initial mi se pare de bun simt, nu e nimic deplasat acolo, sunt niste temeri normale, pe care multe dintre noi le-am avut. Eu am avut stilul asta de copil, si acum e tot strengara, tot nu renunta cu una cu doua la ce vrea ea si e repezita , grabita, mereu in miscare, mi s-a parut decent sa-i explic ca da, e normal, mai sunt copii asa ca al ei si va trece si varsta asta, e o varsta dificila 3 ani.

Mergi la inceput

Si eu tot copil atomic in dotare, pana pe la 6 ani.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
citat din mesajul lui lulu77

selene, azi si ieri ai stat (aproape) toata ziua pe DC. Daria ce a facut in acest timp?

SOACRA MARE
Doua maini stangi

Mai calculeaza. :)

La 10 am iesit din casa. La 13 am venit inapoi. Intre 13 si 14.30 m-am ocupat de copil - schimbat, hranit, giugiulit. La 14.30 a adormit. Inca doarme.

Aseara am plecat de acasa la 18.30. Ne-am intors la 23.30. La 00.30 inca ma ocupam de traducerea de care uitasem.

Daca ma vezi cumva logata (acum nu sunt), nu inseamna ca "stau pe DC". Mai citesc si altele, tocmai ascultam o melodie preferata pe youtube. Ma relaxeaza.

O sa ma duc in curand sa pun vase la loc, spal alte vase, gatesc pentru maine, spal pe jos. Pe urma ma voi ocupa de pus haine la loc, aranjat dulapul Dariei (e cam vraiste). Cand se va trezi ea (cam intr-o ora), o sa-i dau de mancare, dupa care o s-o tin pe langa mine sau o s-o las sa se uite la un DVD cu strumfii. Sau va construi castele din cuburi cu tati.

Iar azi-dimineata, pe la 9, experimentam un atac de panica. Habar n-am de ce.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

am calculat(las la o parte ironia ta, iti este caracteristica atunci cand oamenii incearca sa te ajute) si tocmai, ca mi se parte destul de mult sa stai pe DC/net, timp in care Daria este "agitata si zapacita"..
eu iti doresc mult succes, sa iti gasesti linistea, sa iti gasesti fericirea, sa ai puterea sa deschizi ochii sa vezi minunea pe care o ai acasa.
va trece si problema asta, cu "agitatia si zapaceala" cum au trecut si restul "problemelor" Dariei si vor apare altele, reale sau inchipuite.
ma repet, daca ai avea un loc de munca stabil, un program bine stabilit, nu ai mai avea timp de atatea subiecte deshise pe DC si sa observi atatea "probleme" la puiul tau.
timpul petrecut dupa amiaza cu ea ar fi absoult perfect si minunat.
citeste cu mare atentie toata sfaturile care sau scris aici. sunt sfaturi intelepte, care te pot ajuta(daca ai intelege ca oamenii chiar vor sa te ajute, si ai lasa ironia deoparte).

O seara frumoasa iti doresc alaturi de cei dragi!

SOACRA MARE
Doua maini stangi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

allinta, iti raspund doar tie, deocamdata.

Citat:
Nu conteaza ce ti se intampla, ci cum reactionezi la ceea ce ti se intampla.

Din punctul meu de vedere, ce ai spus tu aici este o porcarie. In primul rand conteaza ce ti se intampla. Pentru ca unora li se intampla sa fie molestati sau violati de propriii lor parinti. Altora, sa fie injunghiati sau strangulati. Altora, sa fie batuti cu lantul. Altora, sa fie facute "posta". Altora, sa fie supusi presiunii psihice - vorba taie mai rau decat sabia.

In toate aceste cazuri, exista un faptas care comite un rau constient. Un faptas responsabil pentru afectarea integritatii fizice si psihice a altcuiva mai slab. Iar cuvintele tale, in opinia mea, il exonereaza pe faptas de vina.

Lucru pe care eu, una, nu pot sa-l accept.

Presiune psihica am suportat si eu, am scris despre asta.

In restul situatiilor expuse de mine nu am fost niciodata si sper sa nici nu fiu.

Insa eu nu (mai) uit si nu (mai) iert pentru mai putin de atat.

Eu am impresia ca si tu ai trecut prin niste experiente care te-au marcat. Niste greutati, pe care le-ai depasit asa cum ai putut si ai stiut. Le-ai transformat in etalon si, cine nu se ridica la inaltimea acestui etalon, este un om inferior, eventual patetic, care trebuie scuturat. Eu numesc asta "bara peste care tre' sa sara altii".

Restul fetelor:

Sunt pe aici, dar, din pacate, mi s-a facut iar rau. Ba mi-a tras si nazdravana mea un cap in gura, exact in dintii care ar trebui reparati. O sa citesc ce ati scris.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput