Hai izish! (72)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

carina, nu-i chiar asa.am scris pe larg aici:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=170989

mami pentru un ochios:Marie Rebecca Ayanna(29.11.2009) & un bulgaras pufos:Alexa Micaela Christine (26.01.2012)
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mady_19 spune:

da...ce bine ar fi daca as sti ca punem la san bebeii, mananca bine..cat sa se sature..si sa nu trebuiasca sa ne mai facem atatea griji...cat despre odihna....ca asta conteaza f mult in productia laptelui...uneori imi vine sa o iau razna, vorbesc singura prin casa sau cand e si sotul si spun:frateee, ce odihna...cum te poti odihni cu un bebelus care te cere mereu, si cand ii e foame, si cand ii este somn..si cand il doare ceva...si acum vorbesc de mine: am norocul macar ca doarme noaptea- numai noaptea ma pot odihni si eu....si daca am noroc si o ora doua dupa masa de dimineatza de la 6-7...cand mai trage mititica un pui de somn...dar dupa....numai gata...e activa,vrea cu mine...am noroc macar ca mai vine soacramea sa-mi faca de mancare..in rest..knd mai plange, o las sa planga ca sa pot MANCA si eu...ca de..si asta contribuie la alaptare...tre sa mai si calc, sa mai fac si curatenie..pt ca oricine mi-ar veni in casa ma enerveaza...ca le pune pe toate nelalocul lor, asta daca nu intervin eu ( si acum..nu pot fi cu ochii in patru, sa ma uit si dupa soacra sa ma uit si dupa copil )..appi..du-te pana nu stiu unde, la servici, ca tre sa mai ei nu stiu ce documente..etc etc etc...sunt momente cand simt ca pic feteloooor...cand mai vad si sanii astia moi...eu nu m-am mai muls de la febra aia care am facut-o...au trecut 3 saptamani..am incercat si de-abia de-abia se scurg niste picaturi..si ca sa stau asa ore intregi pana fac eu 20 ml..nu stau..k nu am timpul necesar...si uite asa...cand citesc in carti:odihna cat mai mult, cand doarme bebe, alimentatia cat mai buna..etc etc...imi vine sa urlu..devin irascibila pt ca EU NU POT FACE TOATE ASTEA...si cu toate astea fetelor...incerc sa ma mentin pe pozitie, ma rog la Dumnezeu sa-mi dea rabdare...si sa ma mai tina in forta...knd o vad cum rade, cum face ca delfinutul...deci.asta imi da putere sa merg mai departe...chiar daca ii mai dau si lp...ma bucur ca-l papa si pe ala.....ma bucur cand seara la ultima masa ii dau san si apoi nu mai vrea lp...se satura de la mine si apoi doarme toata noaptea...sunt si seri de astea cand papa numai de la mine....sper ca nu v-am plictisit...dar astea sunt starile mele si tot ce simt...incep sa ma descopar..e primul copil...io inainte nici nu aveam treaba cu copiii, mereu ziceam ca nu stiu sa ma port, mi-era frica de ei...am zis ca va fi altfel cu puiul meu...si e altfel...inainte mi-era frica de bebelusa..knd plangea...nu stiam ce sa-i fac...nu stiam de ce plange...chestii de-astea...acum o iau singura sa o spal la baie la chiuveta ( asta cand face exploziv si se murdareste toata ).si nu-mi mai e frica......
- my lady..nu stiu ce sa-ti spun...stiu ca vrei sa o alaptezi.fa asta in continuare cat poti de mult...si daca e nevoie da-i si supliment...uneori trebuie sa gandim si altfel...e importanta starea noastra psihica...si cum o percepe si cel mic....ma gandeam acum la femeile care nu au lapte deloc deloc...ce sa faca acum...daca dispera nu e o solutie...cum mai zicea cineva odata...ii oferi si dragoste cand ii dai sa manance...nu conteaza lm sau lp...el primeste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mady_19 spune:

fetelor..sa nu dati cu rosii in mine...vad ca sunt situatii si mai grele..cand sunt doi copii in familie...cand sunt probleme de sanatate...simti ca nu mai poti face fatza...de exemplu cum e bulinutza...atatea probleme, draga de ea...e o femeie super puternica...face fatza...eu nu am ce comenta in fata unor asemenea femei, asemenea cazuri...unele dintre noi , nici macar o noapte intreaga nu au cum sa doarma......sa se odihneasca bine...nu stiu...sunt multe de spus...sper sa avem cu toate lapte cat mai mult timp...ca e mult ca e putin sa-l dam si pe ala.conteaza mult....
- va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Mady - mi-a placut cum ai descris trairile tale!

La multe lunite pentru Natalia Ioana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane-maria spune:

Salut fetele,

stiti cumva cand se depune cererea pt CIC la servici? eu mai am in jur de 20 zile de concediu post-natal asta dc am calculat corect, adik presupun ca acest concediu intra de la data nasterii copilului , corect?
Vreau sa ma duc la servici, am inteles ca treb sa depun intai o cerere acolo si apoi depun alte acte la primarie ; stiti ceva?

ANE-MARIA mamica fericita de Bianca Maria ( 08.02.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

In CIC se intra dupa cel putin 42 zile de la nastere, cel mult 126 zile de cand ai intrat in prenatal. Trebuie cerere catre angajator, dupa ce e semnata si cu stampila angajatorului, faci copie si o anexezi la dosarul pt indmnizatie, pe care o sa-l depui la primarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izish83 spune:

Lady, eu te sfatuiesc in primul rand sa stai calma, sa nu te stresezi. Fa cum consideri tu ca e mai bine. Dar tine cont in primul rand ca tie trebuie sa iti fie bine, pt k la urma urmei ai 2 fete de care trebuie sa ai grija. Copiii cresc si cu lapte matern dar si cu lapte praf. Nu e o tragedie ca nu se poate alapta. Nu te invinovati k nu are rost. Eu zic sa continui cu alaptatul si mai cere parerea unui alt medic. Eu nu am alaptat-o pe cea mare decat 1 luna pt k sugea putin si nu lua in greutate cum trebuie. Am trecut-o pe lapte praf si a luat in greutate. Acum eu nu stiu daca am facut bine sau nu, dar in momentul acela mi s-a parut cea mai buna solutie.
Rebeca nu merge la gradi? Si eu o sa fiu in aceeasi situatie ca tine, cu 2 copii pe cap, numai k fetita mea cea mare merge la gradi de la 8,30 la 2 si o sa ma pot ocupa mai bine in acest timp de cel mic si de treburile casei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

lady, e o mare problema faptul ca nu a luat in greutate decat 200g in 2 saptamani. E mai important sa ai un copil sanatos decat sa te poti lauda ca au alaptat pana la nu-stiu-cati ani. Asta e parerea mea! Sunt copilasi care traiesc cu LM+LP pana la diversificare si dupa raman doar cu LM - la mesele de laptic. Parerea mea e ca nu trebuie sa te simti rau din cauza ca nu alaptazi exclusiv daca asta e pentru sanatatea copilului tau.

mady, parca ma descri pe mine la primul bebe. Bine, acum e si mai complicat...

Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si Natalia Ioana - 06.02.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anahadasa spune:

Buna! As fi vrut sa va raspund la fiecare in parte, dar nu mai am timp! Daca puiutii nostri papau si dormeau pana acum, s-a modificat situatia, vor povesti, leganat in scoica, plimbat prin casa ca sa exploram imprejurimile etc. Nu mai am vreme timp nici sa fac dus uneori, ma organizez cu treaba din casa ca sa fac fata, de ex ieri am facut curat toata ziua (va inchipuiti, cu pauze de alaptat si schimbat), astazi am facut mancare, maine e programat calcatul si tot asa, ne trebuie cate o sapt sa rezolvam ceea ce inainte faceam in 2 zile. Dar e bine asa! Noi am fost gripati toti, a luat si Mateiutz putin, adica nas infundat si uneori tuse, am rezolvat cu tratament homeopat si incet ne revenim. Va pup! Incerc sa mai intru cand reusesc! Mi-e dor sa fiu mai activa...
Felicitari Miha si Puiuta! Pupici tuturor!

Poze noi la semnatura!

https://picasaweb.google.com/105300499019911509059/NataliaSiMatei?authkey=Gv1sRgCKDAo6bF4rDr5gE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa_G spune:

Buna tuturor!
Frumos! Greu! Oboseala! Stres!
Ma regasesc in cuvintele voastre. In continuare nu am suficient laptic, bebe papa san dupa care 60 ml lp la fiecare masa. Ziua e mai greu intre 12 / 13 si 15 / 16 nu vrea sa doarma doar atipeste cate jumatate de ora, nu vrea sa manance decat f putin, nu tipa decat dupa ce se plictiseste in patut si nu ma mai aude prin jurul lui. Poate e normal ce face pentru mine e un stres si un continuu necunoscut.

Maine ajungem la pediatru si poate ne mai lumineaza.

Pentru noi peste toate cel mai greu este la baita. Trebuie sa avem grija cu gipsul sa nu il udam. Asa ca baita din ceva relaxant e o alergatura de 10 minute a trei persoane.. Speram sa capatam mai multa dexteritate si sa ne descurcam doar eu si sotul (in prezent ne ajuta "moasa")

Sanatate si la toti bulgarasii!

Mergi la inceput