Hai izish! (72)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ALTESA spune:

la multi ani
sa fiti frumoase sanatoase si bine-dispuse ca asa ne vor bebeii nostri.

mai mamicilor bebelusul asta ma topeste zilnic imi vine sa musc din el,parca acum miroase mai bine ca niciodata zici ca s-a impregnat mirosul de laptic in el,are pielea atat de fina caci efectiv imi vine sa-l ling,imi vine sa-l pup pe gurita zici ca sunt nebuna.

de cateva zile tine singur jucarele in mana sau chiar le ia singur de jos,se joaca la baita de imi arunca apa din cadita si mai nou copilu meu doarme pe spate uraaaaa .Azi-noapte i-am dat drumul la carusel si la un moment dat se uita ;la luminitele dupa tavan si radea in hohote era o chiuiala la el in patut si eu eram chioara de somn.

acum l-am imbracat intr-o salopeta alba de plus si i-am dat si o caciulita alba cu trei ciucuri si botosei albi arata exact ca un ghiocel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALTESA spune:

cristina eu cred ca pe toate ne-ai jutat atat tu cat si anca cu mesajele voastre are dreptate mare si anca si eu am inteles perfect ce a scris insa mai ales noi care suntem la primul copil simtim nevoia sa ne plangem pt. toate nimicurile dar e normal pentru ca ne este teama sa nu gresim cu ceva in fata puiutilor .

Eu cred ca toate am trecut printr-o mica depresie si e si normal e un carusel ata de frumos cele 9 luni dupa care dintr-o data are loc o explozie de sentimente,emotii,hormoni,insa sunt persoane care recunosc si persoane care nu recunosc dar fiecare face cum crede ca e mai bine.

nu mai stiu cine spunea ca odata cu bebelusul se naste si o mama caci pana atunci era doar femeie si mare dreptate are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

La multi ani MAMICI ! Sa fiti sanatoase, frumoase si sa va bucurati de fiecare clipa traita alaturi de copilasii vostri !

Mihaela - nu pot spune decat ca am la citirea povestei voastre. Sa fiti fericite si sanatoase alaturi de tati si cei dragi... Am admirat foarte tare dragostea pe care o porti in suflet si pe care reusesti atat de bine sa o exprimi .... DIn pacate multi dintre noi iubim foarte mult dar nu reusim/stim sa o aratam....

Izish - mai ai putin, curaj !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adc spune:

Anca, mesajele tale au fost mereu de bun simt, de ce te simti "acida"? Sper sa nu se iste si pe aici vreun scandal cu mesaje private prin spate, am apreciat mereu - si de asta am si hotarat sa scriu la aceasta odisee - faptul ca a fost mereu ok sa scrie fiecare orice fara a-i fi disecat mesajul si despicat firul in patru. Zau ca nu ai de ce sa te retragi decat daca ai motive personale - cum ar fi pregatirile de botez

Din nou ma iau pe mine ca reper, e o diferenta uriasa intre primul si al doilea copil, orice ar fi la al doilea atitudinea mamei e alta, mult mai relaxata. Dar parca m-as plange si eu pe aici cateodata pentru lucruri neesentiale (si ale mele chiar sunt neesentiale), asa, doar ca sa ma simt mai bine... sa ma rasfat .

Doamne ajuta ca bebelusii nostri sunt sanatosi, intr-adevar e tot ce conteaza.

Dari, Sophia? Nu va sun ca sa nu va deranjez, sper ca sunteti ok si bebicii linistiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna dimineata si la multi ani tuturor mamicilor! Un brat de pentru fiecare.
Mihaela, nu am apucat sa citesc toata povestea, promit ca o voi citi toata cu prima ocazie, insa ce am citit m-a impresionat enorm. Esti foarte curajoasa si ai trecut prin multe! Felicitari atat tie cat si bebelinei luptatoare, dar si celor care au fost alaturi de tine!
Oare ce-o mai face bulinutza, ce or face puii ei?
Anca, eu sper sa nu te retragi, iti inteleg punctul de vedere dar le inteleg si pe cele care trec prin momente mai putin placute. Sunt lucruri pe care nu le putem controla. Mie, la Maria, mi-era efectiv groaza sa raman singura cu ea acasa, era un sentiment pe care nu-l puteam controla. La acel moment nu puteam spune ca o iubesc, sentimentul matern a aparut pe parcurs. Mi-e rusine sa recunosc asta, dar asta e adevarul. Un mesaj ca al tau, pe mine una ma trezeste la realitate, asa ca imi prinde tare bine!
Altesa, ce frumos ti-ai descris bebelul! Exact asa e si fii-mea, miroase a laptic si are pielea fina-fina.
La multe lunite Mihai, Andrei Bogdan, Bianca Maria si Catinca Stefania!

de Maria Cornelia (20.09.2006) si Ioana Teodora (24.01.2012)
Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelaradu spune:

Citat:
citat din mesajul lui CristinaGoji

Mihaela - frumos ai povestit pe blog. Cat despre copii cuminti/rai - nu cred ca am folosit vreodata expresia copil rau, nici in scris, nici oral. Copiii mei au aflat de existenta cuvantului "rau" prima data vara trecuta, in parc de la alti copii. Ce am scris eu era o gluma si nu am nimic de impartit cu Anda, nu stiu de unde impresia ca ar fi altceva. De fapt banuiesc de unde, dar asta e alta tema pe care n-o s-o discut aici.

Mami de Mihai (08.01.2012)Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
Mihai

Blog

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Cristina imi cer scuze ca m-am bagat si eu ca musca-n lapte, dar credeam ca in capitolul ala pe care nu l-am recuperat ati discutat despre conceptul de "copil rau/ copil cuminte". Si ziceam si eu ca poate ce pt unii inseamna rau, rasfatat, pt altii reprezinta energie, agerime, vioiciune. Am un nepotel Denis care in frageda-i pruncie a fost intocmai ca cel din film: pericol public. Vara-mea nu lua nicio masura. Cand facea cate o prostie il intepa cu scobitoarea si ii repeta pe un ton grav ca "nu e voie". Eu ma uitam la ea si ma gandeam ca e nebuna. Astazi Denis e un baietel extrem de inteligent, linistit si zvapaiat deopotriva, care a fost educat pe conceptul ca nu exista "rautate" intr-un copil de 1-3 ani, ci doar energie, curiozitate.
Inca o data sorry ca am intervenit. Nu am vrut sa para ca eu as crede ca tu si Anda aveti ceva de impartit. Nici n-am simtit asa ceva intre voi; ba chiar credeam ca sunteti destul de apropiate.
Georgia

La multi ani mamicilor! Multe dintre noi sarbatorim pentru prima oara din aceasta postura si cred ca nu exista bucurie mai mare.
Va doresc tuturor o primavara calda, senina, cu soare-n suflete si-n case. Zambetele copiilor vostri sa fie cele mai frumoase flori primite astazi.

Iris (25.02.2012) made in/by Mihaela
http://flowerspeaking.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

La multi ani mamicilor!!!! Va ofer cate un brat de flori fiecareia!

La multe lunite Mishu, Andrei Bogdan, Bianca Maria si Catinca Stefania!!!!!

Cristina foarte bine ca ai incurajat mamicile sa scrie . E f important. Eu la Carina am fost fff aproape de depresie din cauza ca eram singura. Ea a fost un bebe fff linistit, muuult mai linistit decat Toma. Datorita faptului ca acum am vb, am socializat e infinit mai bine, cu toate ca dorm mai putin, ca Toma ma solicita mai mult, plange si jeleste mult mai mult ca ea.

Mihaela tie si Irisucai. Nu am inteles de ce sa ii dai completare sau sa ii limitezi statul la san. Toma dupa ce scoate aerul dupa supt, tot timpul cauta iar cu gurita, dar nu pentru ca nu avea cu ce sa se sature, ci pentru ca aerul scos a mai facut loc si il pun iar la san. In medie, el sta cam 30-40 de minute la o masa. Il las cam 15 minute la un san (ca sa ajunga la lapticul gras nu doar la lapticul mai slab de inceput) si apoi scoatem aerul si ne mutam la al doilea. La urmatorul supt incep cu ultimul san de la care a mancat. Daca ii dai completare, productia de lapte se limiteaza la cat suge ea si nu creste o data cu nevoile ei. In plus, e posibil sa ii placa lipsa efortului de la biberon si sa nu mai suga la san la fel de viguros sau chiar sa il refuze. Suzeta nu se recomanda pana la o luna la copiii alaptati, pentru ca ii deruteaza cu privire la modul de prindere a sanului: sanul trebuie sa il prinda cu buzele "date peste cap" pana se vede rozul lor pe cand suzeta se prinde cu buzele tuguiate.

Alice tu pe Radu il alaptezi exclusiv? El a luat tare bine in greutate asa-i. Te intreb pentru ca Toma dupa ce a implinit o luna a inceput sa ia in greutate ametitor - cate 70 de g pe zi.

Ane Maria se agita la san pentru ca ii doare burtica.

Cati si noi tot cu masajul mai scapam de dureri de burta. Eu i-am dat colief de cateva ori, dar nu am vazut vreo diferenta, asa ca m-am oprit. Spor la gangurit sa aveti

Despre pusee de crestere un link fain de la subiectul lui Lady de la alaptare: https://docs.google.com/document/d/1eWNSM37RU99vxsheLWI95dbO-4w-HAEHaKUqmK8BWxU/edit?hl=en_US&pli=1

Cam atat deocamdata ca ma striga pruncul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiushor spune:

La Multi Ani mamici frumoase !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

La multi ani!!

Eu cred ca dr.Anca...nu se va retrage...e mult prea despteapta sa faca asta!

Si ca atare...sinteza:

-Anca a dorit sa sublinieze ca viata noastra cu bebelusii e net mai usoara ca pe vremuri...cand spalai la pelinci si dupa trei luni plecai la munca...referindu-se strict la lucrurile fizice, palpabile, materiale!Ea a vrut o usoara imbarbatare a mamicilor ce sunt speriate, obosite, nedumerite, la primul bebe, cu lipsa de experienta sau pur si simplu depasite(printre care ma numar si eu)!Nu a vrut nicio clipa sa spuna "sa nu va mai exprimati sentimentele".Eu asta am inteles!

-CristinaGoji a vrut sa sublinieze ca, desi, multe probleme sunt minore in comparatie cu altele, totusi pentru persoana in cauza sunt vitale, importante, grave, cele mai mari la respectivul moment!Referindu-se la partea spirituala si la faptul ca impartasirea lor face bine la psihic, mai ales cand ne paste depresia(pe aici ma incadrez si eu).

deci:atat Anca cat si Cristina ne-au vorbit despre doua probleme perfect adevarate, distincte dar care se intrepatrund!

mami pentru un ochios:Marie Rebecca Ayanna(29.11.2009) & un bulgaras pufos:Alexa Micaela Christine (26.01.2012)
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

cat despre copii buni versus copii rai...

un copil nu este bun sau rau...in sine...in esenta sa!Noi, "cei mari" ii catalogam asa...fie ca suntem prea obositi sau depasiti pentru a-i intelege, fie ca nu respecta niste norme sociale...deci..."e bun" atunci cand se regaseste in toate baremele...atunci cand exceleaza in unele domenii...atunci cand depaseste aptitudinile celorlalti de o varsta cu el...
si "e rau" atunci cand???????????ATUNCI CAND NOI, CEI MATURI NU SUNTEM la fel de "buni" sa-l ghidam prin viata, cand nu suntem la fel de buni sa nu il mai incadram in bareme si sa intelegem ca e unic, ca trebuie sa inteleaga ca il intelegem, il sustinem si il iubim chiar daca lumea s-ar prabusi...sa stim sa il responsabilizam fara sa il obligam la lucruri pe care nu le vrea/ intelege!

Concluzie:un copil nu e bun sau rau ci are un comportament exemplar sau e diferit, noi, parintii suntem aia buni sau rai...in functie de cum stim sa facem fata, caci ai nostri copii sunt oglinda noastra!

mami pentru un ochios:Marie Rebecca Ayanna(29.11.2009) & un bulgaras pufos:Alexa Micaela Christine (26.01.2012)
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput