Hai izish! (72)
Raspunsuri - Pagina 13
anangel_lexi spune:
Buna tuturor.
Va citesc dar nu prea apuc sa va scriu, Johanna se plictiseste repede fara mine si, in plus, avem atatea treburi de rezolvat incat suntem mai toata ziua pe drumuri. Azi am ajuns chiar pana la Bruxelles cu tot cu copii, am dus pe cineva la aeroport. Beatrix, am trecut pe langa voi, m-am gandit la voi!
Vad ca vorbiti de programul bebeilor si le inteleg pe mamicile stresate si obosite pentru ca-mi aduc aminte cat am tras cu Maria.
Programul mezinei e asa: trezirea dimineata in jur de ora 9, dupa ce o pasaportez pe Maria la gradi, apoi papa, apoi, daca nu iesim pe nicaieri, perioada de veghe pana pe la 11, dupa care papa si somn maxim o ora. Dupa-masa papa tot din 2 in 2 ore dar nu are reprize de somn decat de maxim 30 de minute legate. Rareori doarme cate o ora si atunci profit si eu sa mai fac ceva treaba. Seara pe la 9 incepe ora de urlete cand cu greu o impacam cu ceva, are colici si, de obicei o ajuta statul pe burtica lui tati sau sare calda pe burtica. Pe la 10 facem baita dupa care papa si culcam ambele fete (noi inca dormim toti in acelasi dormitor, Maria nici nu se gandeste sa se mute in camera ei iar noi n-avem de gand s-o fortam). Cat papa Johanna, ii spun Mariei povestea de noapte buna, astfel ca adorm amandoua cam in acelasi timp. Dupa ce adorm ele, imi fac dus si ma bag si eu la nani. Apoi, dupa 3 ore se trezeste mezina sa pape si se culca la loc. Urmatoarele treziri sunt la 1,5-2 ore. Adoarme in timp ce suge, astfel ca nu pot spune ca papa prea mult noaptea. Nu o las niciodata noaptea sa planga, o aud imediat ce incepe sa se foiasca, ma scol la ea si o pun imediat la san, astfel ca sotul si Maria dorm linistiti toata noaptea.
Treburile casnice le fac dimineata cat e Maria la gradinita, dar nu pot face prea multe pt ca mezina se plictiseste repede daca nu ma vede (o iau in landou cu mine la bucatarie daca am de gatit). Dupa-masa, cat doarme cea mica, imi dedic timpul Mariei, ne jucam, coloram, dansam, povestim...Perioadele astea sunt de scurta durata pentru ca, asa cum am spus, Johanna nu doarme reprize mai lungi de 30 de minute dupa-amiaza, dar sunt totusi reprize destul de dese, astfel ca Maria nu se simte prea neglijata (cel putin nu pare...) Bineinteles am un ajutor urias din partea sotului, dar sincera sa fiu ma descurc mai bine decat ma asteptam. Totusi, e in primul rand meritul Johannei pentru asta.
Pe scurt ma simt extrem de fericita si mandra cand ma uit la fetele mele, ma simt pur si simplu completa, e un sentiment greu de descris. Si deja simt ca-mi doresc inca un bebe...
Mady, parca tu te stresai cu sanii moi... Si eu ii am moi si totusi ud tricoul la greu, atat de mult curge, nu pot iesi nicaieri fara tampoane de sani. Asa ca eu zic sa stai linistita daca bebe ia bine in greutate si pare sa se simta bine!

de
Maria Cornelia (20.09.2006) si
Ioana Teodora (24.01.2012)
Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara
Alice_Elena spune:
Anca, te inteleg si eu perfect. Nu cunosc cazuri asa tragice, dar stiu ca exista si tot timpul ma gandesc ca poate sa planga si sa ma tina treaza cat vrea atata timp cat e sanatos.
Pup fetele, dar si pe tine. Ne "vedem" in casa noua
mihaelaradu spune:
Prietenele mele, am fost si noi la dr. Anuntam un plus de 350 gr,reflexe bune si iata raspunsurile la intrebarile mele:
1.Alaptez, dar noaptea dupa 5 min de supt, ia pauza si motaie. Sfat: sa o mut dupa alea 5 min si la celalalt san deoarece 80% din ceea ce ii trebuie si ii este necesar isi ia in primele 5 minute de supt. Peste zi, sa o tin 15-20 min la fiecare san dupa care sa o odihnesc pe piept, eventual sa ii dau supliment daca mai cauta cu gurita, altfel se va invata cu confortul sanului si va fi mai greu de dezvatat ca de suzeta, spre ex. Azi am incercat sfatul de mai sus. Nu a mai fost ne voie de completare, dar a adormit bine la mine pe piept. Am intrebat daca va creste lactatia in cazul in care eu ii tot dau completare si mi-a spus ca sanul transmite impulsul la creier la fiecare atasare, iar cand va traversa pusee de crestere va cere sanul mai des=semnale mai multe la dl creier.
Anda, Cristina sorry ca ma bag, dar chiar asta imi zicea pediatrul astazi ca nu exista copii cuminti sau rai, deoarece perceptia fiecarui parinte este subiectiva vizavi de propriul puiutz si relativa in respect cu ceilalti. Nu stiu daca m-am facut inteleasa; adica pt un parinte calm, linistit, un copil energic sau mai sensibil, mai langagios va parea un copil "rau". Pentru mama mea, sora mea a fost un copil "cu probleme" fiindca era ff linistita prin comparatie cu mine care am fost argint viu..A umblat la multi pediatri sa inteleaga de ce e apatica, moale..
Va pup cu mult drag. Fug la dus si va scriu cum am nascut
Iris (25.02.2012) made in/by Mihaela
http://flowerspeaking.wordpress.com/
mihaelaradu spune:
Gata! Am facut si confesiunea. E pe blog.
Anca eu te-as ruga sa nu te retragi. Nu inteleg d c zici ca ai fost rea ?! Oricum nu cred ca vreo una dintre fete interpreteaza postarile de aici ca fiind "rautacioase". Ne descarcam, impartasim opinii personale,etc. Fara a judeca, nu?! Eu in asta sper!
Noapte buna mamici, bulgarasi si ultimei burtici Izish
Iris (25.02.2012) made in/by Mihaela
http://flowerspeaking.wordpress.com/
georgia_c spune:
mihaela , eu plang greu ,dar povestea ta m-a facut sa plang ;Dumnezeu e mare si uite ca te-a ajutat sa-ti tii fata in brate
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
Vladut vrea sa traiasca!Sa-l ajutam si noi!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168191&nm=Vladut-vrea-sa-traiasca
kraluca spune:
anca - 
altesa, cati - si eu am decis sa nu mai dau nimik puiului pentru colici, iar pediatra mi-a spus sa evit infacolul deoarece este un medicament si este cam aiurea sa dau in fiecare zi medicament copilului
suzie - eu am sunat la fundeni si mi-a spus sa fac anticoagulantul o zi da si una nu
noi stazi incepem tratamentul pentru icter prelungit: fenobarbital, predinson si protectie pentru stomac
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6
CristinaGoji spune:
dr Anca ai dreptate, exista atatea situatii in lumea asta, incat micile noastre necazuri par nesemnifcative. Nimic nu e mai conteaza cand ne gandim ca suntem norocosi sa ne tinem minunile astea mici in brate si ca suntem sanatosi. Insa cateodata micile necazuri umplu cupa, iar cupa asta are marimi diferite la fiecare, astfel ca unele cupe se umplu mai repede si dau pe-afara. In cazuri din astea avem nevoie de un sfat, o parere, un umar pe care sa plangem, fara sa ne simtim vinovate, nerecunoscatoare pentru darurile primite (viata fiind cel mai pretios dar), judecate. Si e important in aceste momente de slabiciune sa avem pe cineva alaturi, caruia sa-i putem vorbi si care sa stea doar sa ne asculte. Si cum bine a zis Anda, experientele pot fi asemanatoare, dar perceptia fiecaruia e diferita, in functie de experientele avute, starea in care ne aflam. Eu am avut o experienta dura cu depresia post-natala la primul copil. Depresia asta a durat mult prea mult, nu zile, nu saptamani, ci luni bune. In tot acest timp eu nu am vorbit cu nimeni despre ce simteam, pentru ca-mi era rusine de sentimentele mele, pentru ca ma simteam vinovata pentru ele si pentru ca simteam ca nimeni n-o sa ma inteleaga. Cum sa ma inteleaga cand eu ar fi trebuit sa fiu cea mai fericita si implinita? Cum sa ma inteleaga cand toata lumea era exaltata de micii bebelusi? In mintea mea de atunci eram sngura femeie defecta. Eram pe marginea unei prapastii, gata oricand sa ma arunc in ea. De aceea eu incurajez fetele sa se planga, sa-si verse oful, sa simta ca sunt in regula, chiar daca simt diferit. Eu insami am venit aici pe forum si m-am plans la inceput, de teama de a nu repeta experienta pe care am avut-o la Vladut. De data asta am avut noroc si de o prietena foarte buna pe care am putut si mi-am permis s-o sun sa-i vorbesc la orice ora, fara sa-mi fie frica sa fiu judecata sau neinteleasa. As mai avea multe de spus, dar ma opresc aici.
Mihaela - frumos ai povestit pe blog. Cat despre copii cuminti/rai - nu cred ca am folosit vreodata expresia copil rau, nici in scris, nici oral. Copiii mei au aflat de existenta cuvantului "rau" prima data vara trecuta, in parc de la alti copii. Ce am scris eu era o gluma si nu am nimic de impartit cu Anda, nu stiu de unde impresia ca ar fi altceva. De fapt banuiesc de unde, dar asta e alta tema pe care n-o s-o discut aici.
kraluca spune:
am uitat sa spun:
La multi ani mamici dragi!!! Sa aveti o primavara de vis 
elenii - la voi de la ce este incterul prelungit? la noi este incompatibilitate de grup: eu am 01, iar fata b3... prin laptic ii dau antigenele b si in mod normal ar trebui intrerup alaptarea, insa margem pe tratament.
alice - si a mea refuza biberonul... dar si suzeta. tratamentul i-l dau cu seringa, dar tot mai da pe afara
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6
izish83 spune:
LA MULTI ANI tuturor mamicilor, indeplinirea tuturor dorintelor, o primavara calda si linistita atat pt mamici cat si pt pitici!
Multumesc mult de incurajari. De abia astept sa imi vad si eu bebelul. Mai sunt cateva zile dar mie mi se par a fi o vesnicie.
Eu sunt de parere k nimeni nu ar trebui sa judece pe nimeni. Fiecare dintre noi este libera sa spuna ce simte fara a se simti stresata de ideea k cineva nu o va intelege. De aceea ne-am alaturat odiseei, pt a impartasi trairile noastre, si bune si rele. Fiecarei mamici i se pare o tragedie daca bebelul ei are colici, daca nu ia in greutate sau daca nu mananca suficient, dar asta nu e de blamat Asa este in firea lucrurilor, sa iti faci permanent griji pt puiutii tai. Mie una nu mi se pare nimic rau in asta. Nepasarea sau indiferenta m-ar mahni la culme.Si eu la prima sarcina m-am confruntat cu diverse probleme, depresii, stari de anxietate si tristete. Faptul ca acum impartasim intre noi ganduri, trairi, sentimente mi se pare un lucru extraordinar. Fiecare se mai descarca, mai invata din experienta altora, este o sustinere reciproca. Eu cel putin nu mai simt ca sunt singura.
Va pup pe toate si va doresc o zi minunata.

CristinaGoji spune:
M-am tot gandit de aseara daca sa scriu mesajul pe care l-am scris mai sus sau nu, si am hotarat sa-mi spun si eu punctul de vedere, nu pentru a-i da o replica Ancai, departe de mine ambitii de genul asta. Am scris in eventualitatea in care exista printre noi mamici care au simtit si ele ce am simtit eu la primul copil si au hotarat sa-si tina sentimentele si durerea pentru ele. Si daca e macar o mamica pe care am reusit s-o ajut cu mesajul de mai sus, ma declar multumita.
LA MULTI ANI MAMICI CU OCAZIA ZILEI DE 8 MARTIE!
La multe luni Andrei Bogdan, Bianca Maria si Catinca Stefania!