Bobocei de Sept-Oct 2012 (5)
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tzitziri/tzitziri.jpg)
tzitziri spune:
Anda, scuze, dar abia acum mi-am adus aminte de intrebarea ta legata de DT
Riscul de 1:2871 era cel de Trisomia 21(Down) - riscul final (adica inclusiv varsta, translucenta si valorile rezultate din sange). Am mai avut si riscul de Trisomia 18 <1:10000. De aia nu l-am mai adus in discutie
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)13+
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
_Irene_ spune:
Corinuka: ma bucur ca e totul bine; ai grija de tine si de bb, stai linistita si asculta sfaturile dr; tot erai tu in dilema daca sa iti iei concediu, acum ai primit raspunsul, cel putin pentru o perioada. Poate ca totusi efortul pe care il depui la serviciu si oboseala nu iti fac bine si ar trebui sa ceri macar reducerea programului.7+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anda82/anda82.jpg)
anda82 spune:
Dana, legat de problema geloziei, eu as cauta niste carti, materiale legate de psihologia copilului pe acest subiect cu sfaturi si exemple care pot fi aplicate.Bebelina mea cred ca o sa fie prea mica ca sa fie geloasa, o sa aiba un an si o luna.Nu stiu cum sunt copii la aceasta varsta.
Corinuk ma bucur ca este bebe bine, ma intristase mesajul tau
Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 10 saptamani
Tzuki spune:
salutare
Dana, si eu as citi ceva psihologia copilului referitor la gelozie. dar de pe acum, ca s-ar putea sa n-ai timp pana cand nasti . eu am citit multe - unele mi=au ajutat, altele am avut impresia ca-s scrise doar ca sa se vanda, ca o afacere.
copilul meu cel mare e unul atipic, lui nu i s-au potrivit cred ca 90% din sfaturile psihologilor. am ajuns la concluzia ca inca nu s-a scris nicio carte pt al meu.
de ex., gasesti in multe sfatul sa-i duci copilului cel mare o jucarie ca din partea celui mic - un fel de semn de bun gasit, vin cu ganduri de pace. aiurea, fi-miu - care avea 2 ani si 9 luni atunci nici macar nu s-a uitat la jucarie, si-a dat seama ca nu e de la cel mic, mi-a si zis ca un bebelus atat de mic nu poate sa mearga la magazin sa cumpere jucarii. nu s-a jucat niciodata cu acea jucarie, desi stiu ca i-ar fi placut.
al meu n-a fost gelos de la inceput, cat era bb in burtica era f nerabdator sa iasa afara. si o vreme a fost dragut cu cel mic. apoi si-a dat seama ca situatia se permanentizeaza, ca drum inapoi nu exista si au inceput crizele.
copiii sunt f diferiti, conteaza mult si varsta la care sunt pusi sa faca fata unui frate. eu am gresit intrebandu-l daca vrea un fratior/surioara. gresit, ca nu el decidea si oricum decizia o luasem. am gresit spunandu-i ca trebuie sa-l iubeasca si sa aiba grija de el. gresit, ca un sentiment nu se poate impune, iar povara de a avea grija de un bebelus e imensa pt un copil asa mic. am gresit ca nu l-am ferit de gura binevoitorilor care tot ii spuneau ca el e mare de acum, ca trebuie sa aiba grija de cel mic...de parca ar fi crescut peste noapte.
ca sa dreg situatia, i-am validat sentimentele de rivalitate, i-am zis ca e ok, poate sa-l urasca daca asa simte. ca bebe e bine si ca are cine sa-l iubeasca, adica mama si tatal lui. dupa discutia asta, lucrurile au fost mult mai ok.
acum se mai cearta, se mai impung, insa sunt baieti si e normal sa fie asa. inca mai sunt si momente de gelozie, dar m-as speria sa nu fie. cica gelozia e normala si apare la copiii intre 2 (eu as zice si mai putin) si 5 ani. zic ca si mai putin de 2 ani pt ca am vazut ca si cel mic e gelos pe cel mare, si inca de muuuult timp. daca il luam in brate pe cel mare, venea sa-l dau jos, sa=l iau pe el, il lovea...
nu pot sa mai stau, revin cu detalii daca intereseaza pe cineva.
o zi frumoasa
bb 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sandy_2008/sandy_2008.jpg)
sandy_2008 spune:
Salutare,
Am rasfoit doar cateva pagini, dar abia astept sa citesc mai mult...Nu ma gandisem la subiectul gelozie pana acum...Andrei al meu (2 ani si 8 luni) e hotarat ca vrea un fratior si daca il intreb ce jucarie o sa ii dea celui mic, imi arata cate o masinuta...Insa eu sper sa fie fetita..nu cred ca as face fata la 2 baieti...
Datele mele pentru lista sunt: Ultima menstruatie 08.01.2012, DNp 14.10.2012. Nu stiu daca mai trebuie ceva..
Nu stiu daca voi va confruntati cu petele pe fata...ati gasit vreo crema buna? ce ati incercat? mi-e mi-au aparatu niste pete maronii in jurul gurii..le-am avut si la prima sarcina, dar nu am gasit nici un remediu...
Va pup
O dupa amiaza frumoasa!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lalu85/lalu85.jpg)
lalu85 spune:
Salutare fetelor
Eu nu prea am spor cu scrisul in perioada asta, deoarece ma lupt cu niste dureri de cap ingrozitoare, dar v-am citit in fiecare zi
In rest sunt bine, chiar foarte bine...sper sa depasiti si voi cat mai repede perioada asta cu greturi si stari de rau
Va pe toate
lalu85 15+
Bob_Pixel spune:
Buna dimineata, bulinici!
Corina, ma bucur ca totul arata bine la eco si a fost doar o sperietura!
Noi azi avem morfologia, am niste emotii cam mari, sper sa fie totul bine. Vine si tati cu noi, sa se asigure ca nu afla nimeni secretul mondial al sexului copilului
O saptamana frumoasa si usoara sa aveti !
Bebe dragonel la bord !
![](images/user_woman.png)
Elfica spune:
Gata, am ajuns si eu la zi cu cititul! Succes la eco celor care merg azi. Eu trebuie sa fac analizele, cred ca maine merg sa le fac pe cele compensate, apoi ma intorc la medicul de familie, sa imi dea trimitere catre Sp. Matei Bals, cel de boli infectioase, sa incerc sa le fac si pe celelalte, multe si scumpe, tot gratuit. La prima sarcina a mers, dar cunosteam o doctorita de la un incident mai vechi cu niste ganglioni inflamati. Sa vedem daca rezolv si acum, ca nu avem atatia bani de dat pe analize. M-a si enervat medicul de familie, ca cica sunt unicul caz al ei care sa ceara atatea analize, ca doar o data pe an ar fi cazul sa le fac pe cele compensate. Pai daca sunt gravida si trebuie sa le fac de trei ori, oi fi fraiera sa le platesc eu? Ca doar nu sunt gravida in fiecare an, pe cand din salariu imi opresc toata viata! Si daca tot "donez" niste bani, sa ma si aleg cu ceva, nu? Daca nu, sa nu imi mai ia si ma duc la privat sa imi fac asigurare si gata!
Ramona_bm si Irene: se pare ca voi aveti DPN identic cu ziua de nastere a fetei mele: 26.10. Ramona, prima bebelina cand trebuia sa se nasca, ziceai tu ca a fost punctuala si sa vezi cum va fi bebe2. Chiar pe 26 trebuia sa vina si atunci a venit? Super tare ca si bebe 2 ar trebui sa vina tot atunci, cum ar fi sa ii sarbatoresti in aceeasi zi? La mine primul copil avea DPN chiar de ziua mea, dar a venit cu o saptamana mai devreme. Si cei din jur imi spuneau ca nu ar fi bine sa vina de ziua mea, ca bebe se va supara ca petrecem impreuna, va vrea sa aiba si el o zi numai a lui, cu cadouri, cu urari etc. In fine, asa a fost sa fie, chiar daca am ajuns la cezariana, nu a fost vointa mea, ziua nasterii bebelina si-a ales-o! O sa va povestesc ce peripetii au fost, dar nu acum, ca ma intind la vorba si va plictisesc dintr-o data!
Nu mai stiu cine am vazut ca are primul copil nascut pe 10.10.2010 sau 20.10.2010, super data, simetrie, usor de retinut! A fost nastere naturala sau cezariana si ati ales ziua special?
Cat despre sexul copilului, mie la 16 sapt mi s-a dat de inteles ca e baiat si abia de la morfologia de la 20 de saptamani s-a stabilit ca e fata, asa cum a si fost!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
mlhaela spune:
Inca inainte sa fiu insarcinata mi-am pus problema daca sa recoltez celule stem sau nu atunci cand voi avea bebe! M-am documentat mai intai de pe internet si m-am convins ca in Romania e doar o afacere (probabil stiti si voi de ce-am ajuns la concluzia asta - faptul ca in Romania nu se fac operatii de genul si ajungi tot prin China sau in cel mai bun caz printr-un stat european unde toata lumea isi doneaza celulele stem), apoi mi-am intrebat prietenele si toate, dar absolut toate au recoltat celule pe considerentul ca "nu se stie niciodata, mai bine recoltezi decat sa-ti para rau vreodata ca n-ai facut-o". Ajunsesem si eu la concluzia asta, ca mai bine sa nasc la o clinica de stat si banii destinati unei nasteri la privat sa-i folosesc pentru recoltarea de celule.
Pana aseara cand am vazut la "Romania te iubesc" reportajul despre recoltarea si utilizarea celulelor stem. Acuma sunt din nou in cumpana. De ce sa nu militam si noi pentru crearea unei banci nationale de recoltare si depozitare, de ce sa nu militam si noi pentru donarea de celule stem?!?
As vrea sa stiu si parerea voastra despre aceasta problema, in special a fetelor care sunteti deja mamici si v-ati confruntat deja cu aceasta problema. 8+
Elfica spune:
Eu nu am recoltat la primul bebe, mi s-a parut ca e o afacere si, totodata, cred foarte mult in Dumnezeu. Degeaba am celule stem, daca Dumnezeu are alte planuri. Oricum, si daca ai celule, sunt sanse foarte mici sa fie ok, sa gasesti banii necesari pentru transplant, sa se potriveasca si celulele pentru boala aparuta, sa fie suficiente celule etc. Eu nu am considerat necesar sa recoltez si nici acum nu merg pe aceasta idee. Ma rog la Dumnezeu sa imi tina copiii sanatosi, ajuta mai mult, cu siguranta! Nu ma gandesc ca daca recoltez, voi fi eu acel un caz in lume la 20 de ani care trateaza boala copilului cu ajutorul celulelor! Si daca ar fi sa dau un ban, l-as dona cuiva, decat sa il dau firmelor care depoziteaza celule, pe pricipiul ca rugaciunea fara caritate nu e completa!
Normal ca fiecare face ce vrea, asta e doar parerea mea.
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE