Bobocei de Sept-Oct 2012 (5)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

Cu tot respectul, Elfica, nu cred ca Dumnezeu are vreo legatura cu ceea ce discutam noi aici...Ca ai ales sa nu recoltezi din conditiile logice ce mi le-ai prezentat pot sa inteleg, dar credinta in Dumnezeu si donatiile ce preferi sa le faci fac parte din alta poveste. Pai atunci de ce mai mergi la control si iti faci analize daca consideri ca e suficienta credinta?!? Stii vorba aia, Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in sac...

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

salutare

nici eu n-am recoltat nici la celelalte 2 sarcini si nici acum n-o s-o fac. nu-mi inspira incredere, nu stiu de ce, in principal din motivele spuse de Elfica mai sus (cele cu afacerea)si de Mihaela. ma bazez ca stiinta va evolua si ca nu va mai fi nevoie de celulele stem de la nastere. . dar mai presus de toate, sper sa nu avem nevoie niciodata de asa ceva.

Sandy, nici baiatul meu cel mare nu dadea semne ca ar fi gelos inainte sa nasc. tot asa, imi baga jucarii pe sub bluza, zicea ca sunt pentru bebe si ma intreba zilnic cand ma duc la doctor sa-l scot de acolo. parea entuziasmat si bucuros sa aiba un fratior. si asa a fost o vreme dupa ce am nascut, ziceam ca mi-am facut probleme degeaba...
gelozia intre frati insa e un sentiment "sanatos", mi-as fi facut griji sa nu apara deloc. e drept ca poate lua diverse intensitati in functie de varsta, de caracterul copilului, dar mai presus de toate, de atitudinea parintilor, de modul cum pun ei problema. mie imi pare rau ca n-am citit mai multe la timpul potrivit, poate as fi evitat unele greseli. odata facute, greselile (adica e suficient o vorba, un gest...) sunt mult mai greu de indreptat mai ales la varsta mica - 2-3-4 ani.

Bob, bafta la morfologie, sa vii cu vesti bune .

o zi frumoasa va doresc .

bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Buna ziua dragele mele
Ce bine imi pare ca ati deschis acest subiect legat de recoltarea celulelor stem...Eu si sotul meu chiar stateam in cumpana acum, deoarece o cunostinta ne-a oferit un voucher pentru cazul in care ne hotaram sa recoltam cu Cord Blood Center....Am tinut ffoarte mult sa vedem emisiunea de aseara, legata de acest subiect insa am fost plecati cu ceva treaba si nu am reusit sa o vedem. Aveam speranta ca poate emisiunea asta ne ajuta intr-un fel sa ne hotaram....Acum am pierdut si emisiunea si chiar suntem in cumpana, avand in vedere ca este primul copilas, vrem sa facem tot ce este mai bine pentru el, dar nici sa exageram aiurea...pfff...este asa complicat
va

lalu85 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

buna ziua burtici!
noi suntem mai bine, ieri si azi am stat mai mult in pat..
referitor la celulele stem, probabil am sa ma repet...erau in cumpana, aveam dubii, nu stiam ce sa facem...cred totusi ca nu vom recolta..am inteles ca in tarile civilizate nici nu e legal si sper din suflet sa se intample si la noi ca acolo, sa se doneze celulele stem...se nasc copii zilnic, nu cred c-ar fi cineva care sa nu doneze celule stem din cordonul ombilical, celule care sa salveze pe cineva bolnav in acel moment...mai ales ca celulele stem nu sunt indicate pentru transplant autolog decat in foarte putine cazuri, in general se cauta donator si abia in ultima instanta se recurge la aceste celule...si gama de boli acoperita e redusa, in general probleme hematologice...si celulele recoltate din cordonul ombilical ar fi oricum insuficiente...deci nu!
lalu poti vedea pe net emisiunea de aseara si noi am revazut-o: http://stirileprotv.ro/emisiuni/romania-te-iubesc/adevarul-din-spatele-unei-afaceri-profitabile-ce-boli-pot-trata-celulele-stem-recoltate-la-nastere.html
bob asteptam vesti bune!
va pupic

10+ Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina2012 spune:

am facut si eu ceva carcetari in legatura cu celulele stern si am de gand sa ma inscriu intr-un registru national (sunt in Quebec) de donatori ai acestor celule. Se pare ca existe si registre internationale in care se pot inscrie peroane din toata lumea. Aceste registre permit cautarea unui donator fara legaturi de sange cu persoana in nevoie ( daca nici o ruda nu e compatibila) . Imi pare o treaba buna, in Canada peste 220 000 donatori potentiali sunt inscrisi si la scara internationala este o baza de 11 000 000 de donatori. Zilnic vieti sunt salvate cu ajutorul celor ce au ales sa doneze aceste celule.

Am avut dureri de cap in w-end si am si gretuti matinale dar ma bucur ca am simptome, ma simt ...mai insarcinata :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

corinuka multumesc mult pt informatii. Eu am intrat imediat si am vazut reportajul, acum astept sa ajung acasa, sa vina si sotul si sa vedem impreuna cam ce este de facut....cam ai dreptate...e cam inutila recoltarea. Te

lalu85 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

Irina, stii ceva despre aceste registre internationale? Ne poti ajuta cu un link sau ceva informatii?
Apropo, daca voi avea fetita, Irina o va chema :).

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danageodoiu spune:

Multumesc fetelor de sfaturile legate de gelozie, o sa incerc sa mai caut niste carti si probabil ca pe masura ce ma voi confrunta cu probleme voi gasi rezolvari pe parcurs..ma gandesc sa nu ma stresez si cu asta de pe acum..

Legat de celule stem, noi am recoltat pt simina si ne gandeam ca sunt compatibile si cu fratele/sora, dar se pare ca procentul e doar de 25%, asa ca probabil vom recolta, dar ne mai gandim. E vorba de bani, daca ar fi mai ieftin, probabil majoritatea ar recolta si nu ar mai gasi tot felul de motive ca sa-si sustina decizia, gen ca e doar o afacere a firmelor etc.
Dupa parerea mea depinde de felul fiecarei familii, de modul cum gandim, daca suntem panicosi din fire, daca suntem optimisti, daca suntem atat de credinciosi incat lasam decizia in mana Domnului, de istoricul medical al familiei etc.

Dana, mama Siminicii (25.03.2010) si
12+ ticker pe graviduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danageodoiu spune:

Bob pixel asteptam vesti!!!
Eu stiu de la Simina cum arata la fetite asa ca daca ma uit odata cu medicul in zona cu pricina poate sa nu-mi spuna si imi dau seama. E f simplu, daca te intereseaza iti spun.
Dar ce ma fac acum, ca la baietei nu stiu cum e (. Oricum eu n-as rezista sa nu aflu, deja nu mai pot de curiozitate. Intr-un fel iti admir taria de a nu vrea sa stii, dar nu cred ca bucuria momentului nasterii e mai mare daca afli de-abia atunci ca e baietel/fetita.
Mi se pare si f putin practic sa-ti trimiti sotul la cumparaturi dupa ce ai nascut, in momente in care ai nevoie de el langa tine si nu sa alerge innebunit dupa lucruri care se potrivesc doar la baietei/fetite.
Dar si asta tine de decizia fiecarei familii, mie nu imi place sa nu am sub control situatia cat de cat, sa fie lucruri nerezolvate cand puteam sa le rezolv din timp. PLus ca nu mai pierzi timp cu cautatul de nume decat pt un sex..

Sper sa nu te superi de comentariul meu, e doar parerea mea si imi inchipui ca suspansul asta va poate aduce un plus de emotii si pe parcurs si atunci.
Vineri merg si eu la dublultest, sper sa aflu ce e...la primul copil chiar nu ne interesa ce este, acum putem fi o familie echilibrata 2-2 sau predominant feminina 3-1..

Dana, mama Siminicii (25.03.2010) si
12+ ticker pe graviduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Buna seara !!! De gelozia intre copii nu stiu ce sa spun ca sunt la primul bb,iar despre celulele stem...habar nu am...cred ca o sa ma sfatuiesc cu un medic.O sa vad eu.

Astazi am fost la eco.Mi-a facut masuratorile bebelului.Dr zice ca e in parametri normali.

Lungimea cranio-caudala 68.7 mm
Translucenta nucala (TN) 1.3 mm
Diametrul biparietal (DBP) 19.4 mm

Varsta dupa prima zi a ultimei menstruatii- 12 sapt 4 zile
Varsta dupa masuratorile ecografice 13 saptamani

Maine merg sa imi ia sange pentru dublu test.

12+

Mergi la inceput