8 Martie
Raspunsuri - Pagina 5
sanziana27 spune:
Mi-e imi place sa fac cadouri, sa fac surprize, imi place sa primesc...Daca as fi bogata as face si mai des astfel de gesturi, acum le fac cand pot, si, in afara zilelor speciale, sarbatorite de majoritatea.
8 Martie...o zi frumoasa pentru mine, calda, imi creaza sentimentul de complicitate (eu caut sa surprind femeile speciale din viata mea mama, soacra, colege...) barbatii mei comploteaza sa ma surprinda.
Ieri pe cel mic la luat gura pe dinainte "Mama vei avea o surpriza, pe care nu am voie sa ti-o spun, vei primi o floare rosie facuta de dna Geta, din partea mea" David 3 ani! Azi mi-a adus o floricica intr-o vaza dintr-un recipient de actimel (era atat de mandru!)
Cel mare a confectionat un cosulet cu un ghiocel in el!
Eu le-am facut prajitura sa le multumesc pt gestul lor!
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui glimmer pentru voi ziua de 8 martie are o semnificate reala? Faceti cu placere cadouri in numele acestei zile? |
de multi ani de zile, nici nu le mai stiu numarul, imediat ce ma trezesc, ma duc la mama si ii cant "de ziua ta, mamico".
E un ritual, deja :)
Eu imi serbez mama, in primul rand, apoi pe mine, apoi pe fetita mea, desi ea nu e nici femeie, nici mama, dar noi o serbam pe ea la orice aniversare de-a noastra.
Apoi am un gand bun catre femeile din jurul meu.
Pentru mine 8 martie e o zi speciala, de sarbatoare, in care femeia este sarutata mai mult, iubita mai mult, ingrijita de cei din jur mai mult. Rasfatata mai mult
Acum ma pregatesc sa ies cu mama in oras si cu sotii nostri, fata , fratele si cumnata, sa ne serbam:)
alex_andra spune:
Cadouri fac cu drag, iar cand fetita mea mi-a dat cadoul ei facut de ea, la gradi, m-am umplut de emotie:)
La fel m-am simtit cand mi-a cantat "de ziua ta, mamico". Dar asta a fost de ziua mea, luna trecuta, ca azi nu a mai avut chef, a considerat ca e suficient cadoul
MI-a spus insa o poezie, ceva cu : cine va iubeste, cine va ingrijeste?....ceva, tot de la gradi invatat.
E o zi frumoasa, mie imi place!
J G spune:
Putin off-topic (sau nu) azi am vazut o reclama care avea legatura cu 8 martie. E vorba de o un sot, o sotie si un copil.
E 8 martie asa ca tatal o a la o parte pe mami din fata chiuvetei si incearca sa spele vasele. Nu reuseste (spre amuzamentul familiei), asa ca va cumpara o masina de spalat vase.
Eu va spun sincer ca am ramas... consternata dupa ce am vazut-o. Asa o adunatura de stereotipuri sexiste n-am mai vazut intr-o reclama.
Ni se spune ca in acea familie moderna, de tineri, sotul nu spala vasele decat in zile speciale. Se si vede, din moment ce nu reuseste sa faca treaba asta de o dificultate demna de un rocket scientist. Apoi, intelegand abia atunci cat efort face sotia lui, cumpara el (aducatorul de bani) masina de spalat. Ca un cadou pentru sotie!
Imi aduc aminte de o scena de cand eram mica si m-am mirat in fata parintilor de faptul ca mama face tot menajul. Si atunci tata m-a luat pe un genunchi si mi-a explicat cum barbatii au inventat electrocasnicele, ca sa le ajute pe femei in gospodarie, astfel achitndu-si indatoririle. M-a si convins, pentru multi ani!
glimmer spune:
Si www.adevarul.ro/life/viata/Top-tari-fii-femeie_0_659934325.html" target="_blank">ceva de o alta factura.