8 Martie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

Citat:
pentru voi ziua de 8 martie are o semnificate reala?

eu cand zic 8 martie
merg cu gandul in copilarie si la melodia
www.youtube.com/watch?v=478ygWYBwj8" target="_blank">de ziua ta mamico

si sunt fericita ca mama mea'i sanatoasa si ca sunt mama la randul meu

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

www.flickr.com/photos/23251288@N07/6805506300" target="_blank">SMS 848 pentru viata unui pui de om

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

ma alatur in acelasi gand cu tine!!!sunt de aceeasi parere, desi acum conotatiile comerciale si " ca sa nu suparam pe nimeni" au luat o amploare prea mare!!!
si in italia exista ziua mamei, daca nu ma insel pe 8 mai(scz daca gresesc data , dar stiu ca este)

kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bobocelul mameifetele mele de suflet
Invinge durerea,razi cat se poate,caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

glimmer, esti mamica?

pentru mine e speciala de cand sunt mamica si mai ales de vreo 2 ani, de cand merge matei la gradi si a aflat si el de semnificatie zilei si freamata impreuna cu ceilalti colegi, ca imi pregateste o surpriza ..iar anul asta va fi si-mai-si ,ca voi fi in maternitate de ziua mamei!!.

sa-l fi vazut de 1 martie cand mi-a daruit un martisor facut de mana lui..ce mandru era!! dar si eu de el

meg,dematei(9.02.2007) si cu 38+

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eleni

Pe mine ma omoara iesitul in oras in gasca pe 8 martie... ce ne opreste sa iesim in orice alta zi in aceeasi gasca? Si eu o asociam cu comunismul... si mai nou ma super enerveaza consumerismul de 8 martie, legarea oricarei reclame cu femeia... pfoaaa, mi se pare absolut odios.
Eu cred in traditii si imi plac tare, le sustin si le promovez, dar cu sarbatoarea asta am asa un gust amarui... nu o asimilez deloc deloc.
[...]
Cel mai mila mi-e de amaratii astia de barbati, sunt absolut distrusi si dezorientati, iau la gramada flori fara nici o semnificatie... aiurea!

Si pe mine exact lucrurile astea ma enerveaza si nu asociez deloc ziua asta cu traditiile noastre. Si, vorbind despre promovarea consumului pe toate caile, ma calca pe nervi cum s-a extins de la 1-8 martie la "luna cadourilor pentru femei" (la fel cum februarie a devenit "luna iubirii" din cauza sf. Valentin, ca tot l-a pomenit Rufus).
Iar faza cu florile... brrr! Nu poti sa te duci nicaieri in perioada asta fara un buchet de flori, ca risti sa fii considerat nesimtit. (Pe principiul ca "n-a venit si el macar cu o floare"). Acum, poate ca privesc si eu subiectiv chestiunea cuflorile, pentru ca mie nu imi place sa primesc flori moarte.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

Citat:
pentru voi ziua de 8 martie are o semnificate reala?

eu cand zic 8 martie
merg cu gandul in copilarie si la melodia
www.youtube.com/watch?v=478ygWYBwj8" target="_blank">de ziua ta mamico

si sunt fericita ca mama mea'i sanatoasa si ca sunt mama la randul meu

Da, in copilarie imi amintesc ca asteptam ziua asta cu oarecare emotii. Si am cantat ani la rand cantecelul cu pricina.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui megbeng

glimmer, esti mamica?

pentru mine e speciala de cand sunt mamica si mai ales de vreo 2 ani, de cand merge matei la gradi si a aflat si el de semnificatie zilei si freamata impreuna cu ceilalti colegi, ca imi pregateste o surpriza ..iar anul asta va fi si-mai-si ,ca voi fi in maternitate de ziua mamei!!.

sa-l fi vazut de 1 martie cand mi-a daruit un martisor facut de mana lui..ce mandru era!! dar si eu de el

Da, sunt mamica unei fetite de 12 ani. Doar ca eu nefiind atat de "atasata" de aceste sarbatori, nu i-am insuflat nici ei "spiritul" acesta.
Cu martisorul este totusi altceva. Aceea este o traditie, dar desigur ca nu a fost nici ea lasata in pace sa "curga" in rostul ei, ci este popularizata si exagerata, asa incat de la snurul rosu-alb si simboluri se ajunge de multe ori la a-i da o valoare "materiala".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Parerea mea: nu cred ca glimmer este mamica. Si am asa o dezamagire ca exista un astfel de subiect. Chiar tb sa ne intrebam daca meritam sa avem o Zi a Mamei? In fine, este o sarbatoare pe care o tin cei care considera ca merita o astfel de zi. Restul...

Din pacate, eu voi munci de 8 Martie si nu voi apuca sa-l vad/aud pe baietelul meu cum canta "de ziua ta, mamico!", chit ca de lalait o tot lalaie de ceva timp.

Ma voi sarbatori si eu in gasca, la restaurant cu gagicile, chiar in 2 randuri, insa nu in asta este esenta acestei zile. Esenta ar fi un gand bun plus o floare (chiar si in ghiveci, daca moarta nu convine unora ) indreptate catre fiintele feminine din jur.

Edit, caci am vazut completarea: sa inteleg ca esti singura mama din clasa fetei care nu aprecieaza gesturile legate de aceasta zi? Pacat!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Si am asa o dezamagire ca exista un astfel de subiect. Chiar tb sa ne intrebam daca meritam sa avem o Zi a Mamei? In fine, este o sarbatoare pe care o tin cei care considera ca merita o astfel de zi. Restul...

Ideea era ca ziua de 8 Martie nu este ziua mamei. Altele sunt originile ei, care n-au legatura cu mama, si se numeste "Ziua internationala a femeii". Normal, fiecare tine sarbatorile pe care le simte ca atare. Faptul ca exista un astfel de subiect nu ar trebui sa iti strice sarbatoarea, ba din contra. Bucura-te si mai tare de ceva ce altii nu sunt in stare, nu? E castigul tau.

Citat:

Din pacate, eu voi munci de 8 Martie si nu voi apuca sa-l vad/aud pe baietelul meu cum canta "de ziua ta, mamico!", chit ca de lalait o tot lalaie de ceva timp.

Ma voi sarbatori si eu in gasca, la restaurant cu gagicile, chiar in 2 randuri, insa nu in asta este esenta acestei zile. Esenta ar fi un gand bun plus o floare (chiar si in ghiveci, daca moarta nu convine unora ) indreptate catre fiintele feminine din jur.

Iti urez distractie placuta. Imi pare rau pentru tine ca nu poti fi langa copilasul tau la serbare. Fiica-mea n-a mai avut o astfel de serbare de la gradinita.
Parerea mea este ca s-au creat multe "automatisme" legate de aceasta zi. Ar fi interesanta, dar imposibil de realizat, o statistica de genul "cate flori se daruiesc din obligatie si cate ca expresie a unor sentimente".

Citat:

Edit, caci am vazut completarea: sa inteleg ca esti singura mama din clasa fetei care nu aprecieaza gesturile legate de aceasta zi? Pacat!

Habar nu am daca sunt singura. Stiu insa de la colegii/colegele de serviciu ce corvoada este in fiecare an alegerea cadourilor "de dus la scoala". Sau trebuie sa merg in cutare loc si nu pot merge "cu mana goala" etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Glimmer, exagerezi la greu!

Cate flori din obligatie nu ai daruit tu personal cand ai mers la invitatia unor prieteni/rude/aniversari la munca? Zau ca nu cred o iota cu "corvoada" legata de cadouri pt scoala/gradinita. De multe ori, un buchet de flori este mai mult decat suficient. Insa unii parinti, mai zelosi, vor sa daruiasca si parfum/bijuterii/esarfe de matase etc. etc. Inseamna ca ar fi corvoada de fiecare data cand alegem cadourile de Craciun/Pasti/aniversari, ceea ce numai tine strict de 8 martie (unde o floare este mai mult decat suficient).

Dintre toate sarbatorile, 8 Martie mi se parea cea mai benigna pt posrtofelul meu. Insa nu si pt cel al sotului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

CIt am stat eu in tara, in afara sa imi sarbatoresc mama, nu am facut nimic de 8 martie. Nu am dus niciodata flori la invatatoare / profesori, la doctori, dentisti , vecine si mai stiu eu pe unde. Nici macar bunicii daca imi aduc eu bine aminte . De cind a inceput sa ajunga asa un festival de cadouri si flori?

Eu am trei generatii de profesori in familie. De 1 martie primeau martisoare sau flori (de obicei ghiocei sau violete sau alte flori de primavara), dar de 8 martie nu imi aduc aminte sa fii primit de la elevi ceva (parca dadea directorul din cind in cind o atentie).

Asa ca de voi depinde sa schimbati sarbatoarea daca nu va place. Cu tot riscul ar trebui sa nu mai faceti cadouri daca nu va e in inima sa le dati. Mai bine sa fiti considerati nesimtiti decit ipocriti. Voi va faceti singuri viata amara cu teama de ce va gindi proful / vecinul/colega daca nu dai cu flori si atentii in dreapta si in stinga.

Eu as uri sa primesc ceva de la cineva, care o face numai asa, de gura lumii dar urind gestul. Singurul om de la care astept recunoastere e sotul meu, dar el da cadouri din inima! ALtfel nici nu le-as accepta!

Si ar fii bine sa ne aducem aminte ce sarbatorim in aceasta zii. Sarbatorim lupta femeii pentru emancipare, pe acele femei care s-au luptat ca locul nostru in lume sa fie mai bun (incepind cu accesul la facultate, dreptul la vot si de a fii votat, dreptul de a decide singura asupra corpului, asupra casatoriei, asupra banilor - toate acestea au fost cucerite cu greu!), pe acele femei care nu au norocul nostru si sunt inca asuprite in societatile in care traiesc si mai ales pe acele femei, care au devenit mame. Lasati cadourile si bucurati-va de ziua noastra!

Tocmai pe un forum de femei sa gasesc asa o impotrivire impotriva sarbatorii noastre!

Iar treaba cu biserica ma face sa rid tinindu-ma de burta. Ce are daca sarbatorim femeie intr-o zi in care biserica are alta sarbatoare? E o sarbatoare laica pt toate femeile indiferent de religie. Sa insemne ca si cei cu zi de nastere pe 8 martie ar trebui sa renunte la ziua lor? Si tinind cont de ce conotatie negativa are in vocabularul modern cuvintul mironosita, nici nu m-as gindi sa ma simt sarbatorita in asa o zi!

Sa astept acu si un subiect impotriva zilei internationale a copilului, ca si asta nu se sarbatoreste decit in lumea comunista si tot cu cadouri? Sau un subiect impotriva zilelor de sfinti sau a Floriilor?

Daca nu a place o sarabatoare, incetati sa o sarbatoriti. E simplu! Nimeni nu va obliga sa dati, sa patreceti, sa iesiti cu prietenele.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Glimmer, exagerezi la greu!

Cate flori din obligatie nu ai daruit tu personal cand ai mers la invitatia unor prieteni/rude/aniversari la munca? Zau ca nu cred o iota cu "corvoada" legata de cadouri pt scoala/gradinita. De multe ori, un buchet de flori este mai mult decat suficient. Insa unii parinti, mai zelosi, vor sa daruiasca si parfum/bijuterii/esarfe de matase etc. etc. Inseamna ca ar fi corvoada de fiecare data cand alegem cadourile de Craciun/Pasti/aniversari, ceea ce numai tine strict de 8 martie (unde o floare este mai mult decat suficient).

Dintre toate sarbatorile, 8 Martie mi se parea cea mai benigna pt posrtofelul meu. Insa nu si pt cel al sotului.

N-am nicio problema ca nu crezi o iota din ce spun. De fapt tot ce inteleg eu este ca tu simti altfel, ceea ce iarasi e in regula pentru mine. Te inteleg si parerea mea este ca atunci cand oameni diferiti simt diferit fata de o chestiune nu se pune problema ca unul dintre ei musai greseste. Pur si simplu simtim diferit. Subiectul pe care l-am deschis, dealtfel, presupune sa spuna cine are chef in ce fel simte aceasta zi. Este o simpla discutie. Scopul nu este nicidecum sa ne schimbam parerile unii altora sau sa ne simtim "vinovati" pentru ceea ce simtim. Unii gandesc la fel sau asemanator cu mine, altii nu, si nu numai in chestiunea asta.
Intr-adevar, daruiesc de multe ori flori din obligatie. Sunt, de asemenea, convinsa ca multi dintre cei ce primesc flori nu le acorda vreo insemnatate aparte.

Mergi la inceput