Carucioarele Maclaren PERICULOASE! Au amputat dege

Carucioarele Maclaren PERICULOASE! Au amputat dege | Autor: Maria2012

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de un an si voiam sa cumpar un carucior Maclaren. Stiam ca sunt foarte usoare, dar am aflat ca in SUA au dat faliment din cauza ca a trebuit sa retraga peste un milion de carucioare periculoase.
Compania care produce carucioarele Maclaren a intrat in faliment in Sua, dupa ce 12 copilasi si-au amputat dejetele in mecanismul de pliere, iar firma a trebuit sa plateasca despagubiri uriase. Carucioarele Maclaren se vand si in Romania, iar in state au fost cumparate de multe vedete. A scris revista Capital, preluand articol din Wall Street Journal.
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/compania-care-produce-carucioarele-maclaren-intra-in-faliment-in-sua-162388.html

Voi ce stiti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Carucioarele Maclaren sunt minunate! De cand li s-a adus la cunostinta problema cu balamalele (ceea ce nu e noutate, e de acum cativa ani!!!) au distribuit gratuit niste dispozitive de coperire a respectivelor balamale tuturor celor ce i-au contactat si le-au cerut. Si toate carucioarele noi se vand cu acest dispozitiv, deci nu mai sunt periculoase. Eu, la al 4-lea copil, deci dpa multa experienta cu crucioare si port bebeuri, le zic tuturor mamicilo ca nu exista carucior mai practic decat Maclaren si port bebe mai practic decat Ergo Baby.

Delia, 21+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Jur ca, citind primul mesaj am vrut sa raspund incepand exact cu aceeasi propozitie ca Delia: carucioarele Maclaren sunt minunate.

Maria, te sfatuiesc sa cumperi. Nu am idee cum s-au intamplat accidentele. M-am uitat mult la caruciorul meu si nu inteleg (povestea e de ceva vreme, eu sunt la al 4-lea carucior Maclaren!). Oricum mi se pare aiurea rau ca un copil sa fie cu degetele prin carucior atunci cand il strangi. Mai departe, lucrurile s-au intamplat cu carucioarele Maclaren fiindca acestea sunt extrem de mult folosite - adica, daca accidentul s-a intamplat la 7 carucioare Maclaren e posibil sa nu se fi intamplat niciodata la marca X fiindca marca X a vandut de 14 ori mai putine carucioare decat Maclaren. Nu mai vorbesc de faptul ca daca s-a intamplat la o chinezarie, nu stie nimeni.

Cand am cumparat Maclaren nr.4 (adica al patrulea carucior al meu) m-am uitat pe mai multe site-uri europene (de pe site-ul Maclaren nu poti cumpara) si acolo scria ceva in sensul: "carucioarele noastre respecta toate normele de securitate si pe cele mai multe le si depasesc". Si asta scria pe site-ul german, de exemplu. Nemtii vand numeroase modele.

Sincer, nu cred ca ar trebui sa alegi altceva din cauza acestor accidente - nu cred ca alte carucioare sunt mai sigure. Maclaren sunt usoare si foarte rezistente.

Probabil te intrebi de ce am avut 4 daca sunt asa grozave. Unul singur l-am stricat cu adevarat, eu fiind o mare stricatoare de carucioare, merg mult cu ele, cobor si urc scarile de la metrou (acum in fiecare zi de scoala), pun in plasa mult peste cele 2 kg permise si agat diverse obiecte de manere (inclusiv ghiozdanul fratelui din clasa I).

Mergi la inceput