primul buletin, un ajutor va rog

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Dana, nu am nimic cu tine personal si nu stiu de ec zici ca am vrut sa te atac. Cred ca singura chestie care nu tzi-a convenit a fost ca am scris ca am cautat pe net info referitoare la ceea ce ai sustinut tu ca pe toata perioada cit ai fost plecat din RO (perioada care poate fi de zeci de ani) statul roman te pune la repatriere sa platesti din urma asigurarea medicala. Vroiam sa vad negru pe alb, pt ca tu nu ai pus si un link care sa sustina afirmatia ta. Nu am zis ca minti sau vrei sa dezinformezi, dar vroaiam sa citesc undeva.

Referitor la statutul meu aici cred ca nu ai nici cel mai mic motiv sa te indoiesti ca e perfect legal. Voi faceti o mare confuzie intre domiciliu si rezidenta. Eu am si am repetat de n ori, la fel ca si alte fete stabilite in strainatate, rezidenta permanenta. Am posibilitatea de a aplica pt cetatenie (Mihaela, din ce stiu eu, dupa 6 ani de Germania, in cazul in care nu vii prin casatorie - aici e parca 3 ani, dar aici sigur stie Dana mai bine, ca e in situatia asta - potzi aplica pt cetatenia germana). ...nu ma intereseaza insa deocamdata. Am si Einbürgerungstestul luat cu punctaj maxim....pur si simplu nu am vazut nici un avantaj in a avea si cetatenia germana. Am drept de vot (pe 27 martie sunt alegerile pt primar si am invitatia acasa), beneficiez de tot ceea ce beneficiaza si un neamt, fata primeste Kindergeld.......la iesirea din RO arat hotarirea definitiva de divort si nu am pb......deci, pur si simplu nu m-a interesat sa apli.Poate ma voi trezi maine si ma duc sa depun actele

Deci, dana, relax......chiar nu am nimic cu nimeni si motivul pt care am intrat aici este ca ma intereseaza acest CI (care pe tine nu te intereseaza). In final topicul a deviat de la primul CI la pasaportul cu domiciliul in strainatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Am gasit o explicatie referitoare la domiciliu si rezidentas. E adevarat ca se refera la cetatenii straini stabiliti pe teritoriul Romaniei, dar aceeasi explicatie e la valbila, de ex. si in cazul meu:

"Putem vorbi de persoana fizica straina cu domiciliul in Romania (cazul meu Germania)?
Cetateanul strain, fara cetatenie romana (cazul meu fara cetatenie germana), are calitatea de rezident
permanent
in Romania (Germania).
I se comunica (de catre o autoritate locala) ca adresa de rezidenta
(identificata conform permisului de sedere permanenta) nu este
considerat domiciliu ci rezidenta."

Exista si varianta Danei, cetateam roman cu domiciliul in strainatate, dar exista la fel de legal si cazul meu: cetatean roman cu rezidenta permanenta in strainatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Andreia,te rog sa-tzi recitesti mesajele(cel cu prietena avocata si cel in care chipurile nu ma faci "mincinoasa")si poate ai sa intzelegi de ce sunt dezamagita!

Tu iar intzelegi gresit!Eu nu am spus niciun moment ca statutul tau este ilegal in Germania,te rog sa recitesti ce am scris si sa nu dai interpretari pesonale!

Tu unde primesti corespondentza,pe adresa din buletin sau pe cea din Germania?Tu unde platesti taxa pentru gunoi,pe adresa de buletin sau pe cea din Germania??Unde platesti cu celebra taxa pe apa de ploaie,pe adresa din buletin sau pe cea din Germania!

Nu trebuie sa-mi raspunzi mie...doar tzie ,si te rog sa intzelegi ca pe mine efectiv nu ma intereseaza nici unde ai tu domiciliu si nici ce tip de paspaort ai!Repet,atita timp cit legea da variante de interperate,fiecare ea decizia care-i convine mai mult!

Iar eu am repetat ca respect aceasta decizie!

Mai departe eu nu mai comentez ,doar putzina atentzie la mesaje,eu nu te-am jignit(direct sua indirect)si nici nu mi-am permis sa te pun posturi jenante niciodata!Multzumesc d eintzelegere!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Eu v-am spus din ce stiu eu(documentat,nu pe baza vecinei de la coltz)si ce informatzii mi s-au dat mie cind am facut tipul asta de pasaport!

Mai departe n-are rost sa insist,daca voi asa consideratzi ca e corect...e decizia voastra si eu nu pot decit s-o respect!Cum am spus fiecare face cum vrea!Atita timp cit legea nu e clara si precisa...normal ca exista zeci de interpretari!

Dana


1. Tu sustii ca te-ai documentat. CUM??? Asta am cerut,un link, unde sa vad negru pe alb ca cei care ar reveni in tara, ar avea de platit asigurare medicala pe zeci de ani (oricum discutam aiurea pt ca nici la mine si nici la tine nu se pune pb de asa ceva acum). Ce a spus Viviana mi se pare plauzibil. Ceea ce ai sustinut tu, mi se pare absurd.
2. Tzi-ai facut pasul inainte de a intra Romania in EU......eu am scris azi cum ca dl consul de la Bonn nu a prezentat azi nici un avantaj al pasului cu domiciliul in strainatate sorei mele aflata la ora 8 dimineata in cabinetul dumnealui.
3. Scrii mai sus....@ "daca asa considerati voi corect". Dana, traim in Germania care ofera printre altele rezidenta permanenta. Ce nu e corect in toate astea si de ce ma rog ar trebui sa renunt la CI-ul cu domiciliul in RO (apropos, de unde stii tu ca nu platesc si acolo taxele de care amintesti?! - pt linistea ta, le platesc!!!) ca sa am unul cu domiciliul in strainatate?! Am pass valabil inca 6 ani...Cind va expira, si va mai existat pina atunci varianta passului cu domiciliul in strainatate, am sa ma informez la Consulat ce avantaje imi aduce acest pass.

O tzii una si buna cu acest pasaport, sustii ca trebuie sa se plateasca asigurari medicale pe zeci de ani (din documentarea ta, nu a vecinei, dar nu prezinti si o sursa) si cind te rog sa pui o sursa, zici ca am eu ceva personal cu tine.

Modul cum tu ai pus problema, pe mine m-a deranjat pt ca ai lasat impresia ca eu sau alte fete nu am sta legal aici. Stau cit se poate de legal, inregistrata la Ausländerbehörde si platesc toate taxele asa cum o face orice cetatean care locuieste aici.

Scuze autoarei topicului...nu asta era subiectul!

Eu ma retrag de la acest topic pt ca nu imi place sa intru in discutii contradictorii si nici nu vreau sa se strice topicul, care pt unele ca mine, chiar era interesant si putea fi si informativ!
O zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Legea spune ca nu poti avea doua adrese de domiciliu. Nu imi cereti link pt ca nu am.Baiatul cel mare al meu, a ajuns la spital( i se facuse rau ) La el a avut doar CI romanesc,cardul de sanatate era acasa. Sa va spun ca a ajuns la mama in Bucuresti, scrisoare de a spital cu nota de plata? Poti avea doar un singur domiciliu, cel la care locuiesti. Nu pot figura cu adresa din Romania, atata timp cat eu locuiesc permanent in Germania.Daca vreau sa fentez legea, pot foarte usor sa ma duc acasa in Bucuresti, ma opresc la politie cu contractul casei in care sant si eu trecuta, dau buletinul pierdut si imi fac altul.
Maraki,asa este,ai dreptate!

Domiciliul declarat este locul unde-tzi suna postarul la usa,unde-tzi vin facturile de plata si unde platesti asigurarea de sanatate!Si altele!

Viviana,multzumesc ca ai adus informatzia cu contributzia la asigurarile de sanatate,tipul ast a de pasaport te scuteste de plata lor!Asa cum am mai spus mai sunt si alte avantaje,un eventualiatea unei repatrieri!

Andreia,inca odata sunt dezamagita,imi pare rau s-o spun,dar tu ai intrat la topicul asta efectiv sa-mi dai mie peste mina!Puteai sa-tzi expui varianta fara a ma pune pe mine intr-o lumina negativa!E ok ,e parerea ta,daca tu zici ca e ok statutul tau ,zau ca nu trebuie sa-mi demonstrezi mie absolut nimic!

Eu stiu ca momentan domiciliul meu este in Germania,mie mi se pare normal ca eu si copilul meu(care nu are CI romanesca tocmai pentru ca nu are domiciliul in Romania)sa fim posesorii acestui tip de pasaport!

Repet,fiecare procedeaza cum doreste,nu spun asta in intentzia de a jigni pe cineva(asa cum a intzeles fals Andreia),ci repet legea romaneasca da portitze si multe interpretari!

Maraki,de curiozitate,cit a fost nota d eplata?

Mihaela,daca vrei sa-i faci CI Dianei,va trebui sa o ia cineva in spatziu in Romania,dar daca tu zici ca vrei sa aplicatzi pentru cetazenie,eu nu mi-as pierde timpul in vacantza pentru asa ceva!CI isi poate face oricind,ca presupun ca cetatzenia suedeza nu presupune renuntzarea la cetazenia romana!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeitDana, nota venise 600 si ceva de euro Pentru ambulanta ca l-a dus la spital si pt analize. Iti dai seama cand au vazut parintii mei.... Bineinteles ca era pe numele lui Robert. Asta spun si eu, domiciliul declarat trebuie sa fie cel unde stai, unde primesti facturi, scrisori, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Eu inteleg altfel treaba cu rezidenta. Atata timp cat nu esti cetatean al tarii in care traiesti, te numesti rezident. Domiciliul este alta discutie si esti obligata sa ai acte in care sa scrie adresa la care locuiesti permanent. Santem rezidenti pt ca nu avem statut de turist sau cetatean al tarii respective. Organele de stat trebuie sa stie unde te pot gasi, nu rascolesc Europa dupa tine.
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Cel mai bine cititi la casmb.ro ( www.casmb.ro/asigurati_plata_fnuass.php" target="_blank">http://www.casmb.ro/asigurati_plata_fnuass.php ) si daca aveti nelamuriri scrieti-le un mail.

Legea asta e mai vasta.
Stiu ca erau 5 ani.
Dar din ce am citit azi-dimineata la casmb anumite categorii platesc pe 6 luni in urma + penalitati.


Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Viviana,eu personal multzumesc de link,vine in intimpinarea celor spuse de mine,bine nu am stat sa-l aprofundez si vorba ta ,cine vrea poate obtzine detalii amnuntzite!

Si daca avetzi rabdare,putezi intra la subiectul de la diaspora cu vilcencele si sa cititzi experientzele negative ale lui Michelle-usa,vis-a vis de repatriere,plata taxelor vamale si neexistentza acetui tip d epasaport!

Nu fac aplogia acetui document,cum fals a intzeles(inca odata)Andreia,eu am incercat sa ajut din informatziile mele!Daca n-am timp sa caut linkuri asta nu inseamna ca-s dezinformata sau rau intentzionata ,asa cum mi s earunca in spate!

Ma rog,cine a vrut sa intzeleaga a intzeles,cine nu ma acuza in continuare dar asta doar pentru neintzelegerea corecta a mesajelor mele!

un we minunat tuturor!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Desi am zis ca nu mai scriu, vreau sa ii multumesc Vivianei pt link. Pai una e sa platesti pe ultimele 6 luni + penalitazi si alta e sa platesti pe zeci de ani asigurari. Aici a fost problema.

Mischelle venea din SUA si de acolo se platesc taxe vamale. Pt membrii UE asa cum stiu eu, nu se mai platesc taxe vamale.

WE placut tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Legea spune ca nu poti avea doua adrese de domiciliu. Nu imi cereti link pt ca nu am.Baiatul cel mare al meu, a ajuns la spital( i se facuse rau ) La el a avut doar CI romanesc,cardul de sanatate era acasa. Sa va spun ca a ajuns la mama in Bucuresti, scrisoare de a spital cu nota de plata? Poti avea doar un singur domiciliu, cel la care locuiesti. Nu pot figura cu adresa din Romania, atata timp cat eu locuiesc permanent in Germania.Daca vreau sa fentez legea, pot foarte usor sa ma duc acasa in Bucuresti, ma opresc la politie cu contractul casei in care sant si eu trecuta, dau buletinul pierdut si imi fac altul.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
http://www.dropshots.com/maraki6
mami cu Angelo ( 29 Dec. 2005 )Maraki,asa este,ai dreptate!

Domiciliul declarat este locul unde-tzi suna postarul la usa,unde-tzi vin facturile de plata si unde platesti asigurarea de sanatate!Si altele!

Viviana,multzumesc ca ai adus informatzia cu contributzia la asigurarile de sanatate,tipul ast a de pasaport te scuteste de plata lor!Asa cum am mai spus mai sunt si alte avantaje,un eventualiatea unei repatrieri!

Andreia,inca odata sunt dezamagita,imi pare rau s-o spun,dar tu ai intrat la topicul asta efectiv sa-mi dai mie peste mina!Puteai sa-tzi expui varianta fara a ma pune pe mine intr-o lumina negativa!E ok ,e parerea ta,daca tu zici ca e ok statutul tau ,zau ca nu trebuie sa-mi demonstrezi mie absolut nimic!

Eu stiu ca momentan domiciliul meu este in Germania,mie mi se pare normal ca eu si copilul meu(care nu are CI romanesca tocmai pentru ca nu are domiciliul in Romania)sa fim posesorii acestui tip de pasaport!

Repet,fiecare procedeaza cum doreste,nu spun asta in intentzia de a jigni pe cineva(asa cum a intzeles fals Andreia),ci repet legea romaneasca da portitze si multe interpretari!

Maraki,de curiozitate,cit a fost nota d eplata?

Mihaela,daca vrei sa-i faci CI Dianei,va trebui sa o ia cineva in spatziu in Romania,dar daca tu zici ca vrei sa aplicatzi pentru cetazenie,eu nu mi-as pierde timpul in vacantza pentru asa ceva!CI isi poate face oricind,ca presupun ca cetatzenia suedeza nu presupune renuntzarea la cetazenia romana!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeitDana, nota venise 600 si ceva de euro Pentru ambulanta ca l-a dus la spital si pt analize. Iti dai seama cand au vazut parintii mei.... Bineinteles ca era pe numele lui Robert. Asta spun si eu, domiciliul declarat trebuie sa fie cel unde stai, unde primesti facturi, scrisori, etc.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
http://www.dropshots.com/maraki6
mami cu Angelo ( 29 Dec. 2005 )Ce diferenta era daca baiatul avea la el pasaport cu domiciliu in strainatate? Scrie in el domiciliul? Primeai tu acasa hartiile in Germania, asta inteleg. Dar suma de platit era aceeasi, nu? Ati recuperat-o apoi de la nemti?

Cred ca pe mine asta ma intereseaza mai mult, ce se intampla cu copiii sau cu noi daca ne imbolnavim cat suntem in Ro, decat asigurarea de sanatate.

Mergi la inceput