Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (34)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna dimineata fetelor.
Belisima daca alaptezi si ai mult lapte poti folosi mai mult timp pompa. Eu imi goleam sanii dupa fiecare alaptare. Si pot spune ca am facut acest lucru cam pana la 6 luni. Am avut mult lapte.
Diana pot sa iti spun cum am procedat cu edi. A avut de la inceput un fel de perinita foarte subtire. De invelit presupun ca daca este cald se poate inveli cu o patura, o pilota e prea goasa iar un cearceaf daca e mic, mic e prea putin.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 31+ Robert Aaron
AMR 9 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Sa aveti o duminica minunata, scumpelor!

Elena multumim pt listuta! Intr-adevar, arata mai ordonat asa.

Virgi felicitari pt schimbarea prefixului. Ce face nazdravanul? Nu mai stiu, voi v-ati hotarat la nume?

Si eu sunt pentru Wrap, vis-a-vis de transportul bebelului. Mi se pare ff comod atat pt mama, cat si pt pui.
Bine, sa vedeti ce de priviri ciudate o sa atrag cand o sa ies cu puiul infasurat Dar, de aia nu mai pot eu...

Diana pup Mirciulicul si pe mami zambitoare ca un soare!
Felicitari pt cumparaturi. Eu am primit cateva lucrusoare si tot asa ma uit la ele si nu-mi vine sa cred ce mici suuuunt.

Noi azi am facut 31 de saptamani! Sa ne ajute Dumnezeu in continuare!

Elly 31+ cu Babyboom

AMR 8+ saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Buna fetelor!
Eu de 2 zile tot umblu brambura sa imi iau hainute ca nu mai imi vine nimic din ce am eu de primavara.
Astazi fac pauza, ca si asa am cam devalizat cardul, asa ca m-am apucat de gatit: musaca de cartofi.
Am inceput deja cu tremuriciul ca maine seara avem control.
Va doresc un weekend linistit!

Elena 25+ poate cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Ah, ce somn bun am tras! Si ce bine e sa te culci chiar cand iti vine! M-am trezit pe la 6, am baut o cafea, mi-am luat o carte si-o ciocolata si-am lenevit muuuult. Apoi, pe la 9 am dat copilului sa manance, mi-am facut si eu o salata de avocado cu tartare si boursin si iar am lenevit, iar pe la 11 jumate m-a luat somnul. Mmmmm.... Eu chiar sunt fericita pentru astfel de zile, pentru ca in timpul saptamanii abia apuc sa merg la toaleta, mananc pe fuga, iar de citit - numai rapoarte, tabele si stiinta.
BelissimaEva, pompa e utila, dar nu indispensabila. Eu am avut una micuta, manuala, pentru ca voiam sa mai stimulez sanul sa produca, dupa ce il alaptam pe M (mi se parea ca nu suge indeajuns, ca nu-i ajunge laptele - asta a fost stressul meu permanent). Ma enerva grozav pompa aia precum si ideea de a ma mulge, asa ca am renuntat rapid la ea. Cat produceam, atata primea si gata. Si pana la urma m-a stimulat tot M sa produc mai mult. Dupa cerere s-a reglat si oferta. E un capitol provocator alaptatul si-mi doresc sa alapteze cat mai multe mamici. In ultima vreme tot mai multe mamici din Romania renunta repede la asta, tocmai de aceea existenta unor consilieri in alaptare o gasesc foarte utila, mai ales la primul copil. Sa vedeti ce-o sa ne plangem pe aici si cata nevoie de sfaturi si incurajari vom avea.
Maimutzica, primele doua siteuri le stiu. Eu sling nu voi putea folosi din cauza problemelor la coloana, insa pentru cine are spatele sanatos, slingul cu inele e grozav. E usor de folosit, copilul sta bine in el, se poate servi cu lapte cand are chef, nu transpiri atat de repede la la wrap (nici nu vreau sa ma gandesc la luna august, cu wrapul si fetita lipite de mine, cu bluza mototolita si transpirata pe dedesubt). Despre manduca am citit aseara chiar acolo unde ne-ai trimis tu, am vazut si pretul maricel si am dat si peste scutecele refolosibile (de care eu nu cred ca voi folosi; poate ca mai degraba as lasa-o cat mai mult fara scutec, mai ales ca e vara si as invata sa o simt cand are nevoie sa faca pisu si-o s-o pun repede sa faca; vise, vise...).
Felicity, imi pare rau, nu pot deschide linkurile date de tine. Poate nu renuntati la ideea de a purta bebelusul. Slingul cu inele, manduca, ergobaby carier (de care ne spunea ieri Clara), mei-tai-ul, pot fi optiuni foarte faine. Ma gandesc la purtatul in casa, in excursii pe unde n-ai acces cu caruciorul, in micile plimbari de jumatate de ora, cand n-ai chef sa scoti caruciorul, cand ploua sau iarna, sa ai bebele la caldura, sub haina ta sau a sotului.
Diana, imi place foarte-foarte mult paturica aia. Oare se gaseste asa ceva in Romania? O sa caut imediat sa vad. Copilul pana la 2 ani nu trebuie sa doarma cu ceva sub cap. Cearsaful de pe saltea si atat. M. nici acum nu prea doarme cu perna, la aproape 8 ani. Nici la gradinita nu aveau perne deloc. Iar la carucior, pana la 6 luni nu trebuie sa ridici nici o treapta sa stea cu capul mai sus, doar la orizontala. Eu l-am invelit cu o paturica. Pana la o luna (sau doua, nu imi mai aduc aminte exact) sistemul de termoreglare se aranjeaza si la bebelusi si dupa aia ii putem imbraca si inveli exact cum o facem pentru noi, adultii. Pana atunci o idee mai gros.
Ellysor, felicitari pentru noua saptamana in care ati intrat!

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 25+

Mergi la inceput

Elena, eu mi-am cumparat saptamana asta ceva haine,ca ma apucase si pe mine disperarea. Niste rochitele prinse sub sani si apoi lasate sa curga - excelente, ca pot fi purtate si dupa aia, si mai ales ca acum am sani pe care sa-i evidentiez. Succes pentru maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana85

Si vroiam sa va mai intreb ceva: bebe doarme cu perinita de la inceput? Si il invelesc cu...? O paturica de bumbac, un cearceaf usor, o pilota? Habar nu am. Tinand cont ca va fi aprilie-mai si vreo 15-20+ de grade la Lisabona, frig nu o sa fie.

Diana 30+ cu Mirciulica

Neata dintre nameti! Cand am crezut si noi ca am scapat la primavara...s-au reintors muntii de zapada de zici ca vine Craciunl, nu Pastile. Asta este, macaram profitat si am fost la sanius cu Ilinca.

Diana, si asta cu invelitul e un subiect foaaarte controversat. Aiciinsa se recomanda in unanimitate sa nu invelesti copilul (eventual cu un cearsaf subtire), sa nu aiba sub nicio forma pernita, sa nu ii pui niciun fel de jucarie in pat. In cazul nostru, la prima vizita a asistentei acasa, aceasta a tinut neaparat sa vada "unde doarme copilul" si ne-a pus sa demontam aparatoarele de pe marginile patutului ( ca niste pernite mai subtiri si mai lungi). Toate astea pt a evita suficarea bebelusului in primul rand si in al doilea pt a-i crea o temperatura potrivita ( multi parinti au tendinta de a-si infofoli excesiv copilasii).

Eu am respectat asta cu strictete si ca sa fie mai confortabil pentru bebelina, am folosit mereu saculetii de dormit subtiri si fara maneci, mi se par super!

Cat despre baby carrier.. eu am unul dar l-am folosit foarte putin, atar cat am fugit pana in colt la magazin, mi se pare super greu pt spate, mai ales ca Ilinca mea era cu greutatea suuuus, tot peste norma! Pt excursii serioase am unul special, ca un scaunel, am urcat/coborat muntii cu el, e super!

Aaaaa...si cu purtatul prin casa cand trebaluiesti...si eu mi-am facut iluzii, la mine insa n-a functionat... daca faceam curat, mereu trebuia sa ma aplec dupa cate ceva...deci no way! , daca gateam imi era frica sa n-o stropesc cu ceva fierbinte, de asezat nu incape vorba...in plus ca nu prea statea nici ea..

Tzuky, mi-a incoltit un suras cand am vazut postarea ta, pentru ca si eu eram la fel de vehementa inainte sa nasc..Nu cred ca exista un ''gen'' de mama care sa stea cu copilul in brate si sa neglijeze alte treburi, dar efectiv sunt momente cand esti atat de priinsa incat nu mai ai timp de altceva..Desigur ca asta depinde si de bebe, de cat de mult te solicita, dar desi a mea a fost copil-model pana la 6 luni si am avut-o si pe mama in permanenta cu mine, tot aveam cateodata impresia ca nu- mi mai ajunge timpul.

va pupacesc cu drag!

Cori, mami de Bubulina 1+ si acum Dalia Maya ... in luna a 6a (25+) :)

Mergi la inceput

Mamita
Pentru Felicity, care nu stie daca 'ursul' va dori sa poarte puiul:
http://poarta-ma.blogspot.com/2012/01/schimbarea-numarul-1-mei-tai.html
Sa vezi ce misto arata si cu o aparatoare de fas, super!
http://www.poarta-ma.ro/Protectie-pentru-ploaie-vant-ninsoare_p_22.html
Si ce paturici faine are:
http://poarta-ma.blogspot.com/search/label/paturici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna fetelor.
Am scris azi dimineata un mesaj si vad ca nu a aparu.

Diana eu pot sa iti spun cum am procedat la Edi. Da avea perina, dar foarte subtire. Daca e cald afara poti sa il invelesti cu o patura deoarece cred ca atunci cand e mic poate e putin cam prea frig daca il invelesti cu cearceaf.

Belisima eu am folosit pompa de san pana pe la 6 luni si o foloseam dupa fiecare alaptare. Eu am avut mult lapte si trebuia sa o folosesc, daca nu faceam asta , faceam febra laptelui.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 31+ Robert Aaron
AMR 9 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Buna fetelor,

BELISSIMA - asa cum bine a zis ANITTA, pompa e buna da' nu indispensabila. Adica am cunoscut multe mamici care au alaptat fara sa aiba nevoie de ea.
Si eu am folosit-o pentru ca aveam sfircurile varze si nu-l puteam tine pe Bryce la sin si m-a ajutat sa trec peste perioada respectiva pina mi s-au vindecat sfircurile.
Noi avem un serviciu excelent aici, in LA, de unde poti inchiria pompe profesioniste, poti apela la consultanti de lactatie, uite aici cam despre ce vorbesc:

http://www.pumpstation.com/pumpstation/

DIANA - n-am pus eu link-urile la carucioare, ci Felicity.:)
Cit despre dormitul lui bebe si aici se recomanda sa doarma pe spate, fara nimic sub cap, sau cu alte obiecte cu care s-ar putea sufoca. Asta e marea grija in primele luni sa fim atente la cum dorm pina incep ei sa-si gestioneze mai bine miscarile gitului.
Si eu l-am tinut pe Bryce pe spate (doctorita mai imi zicea sa-i intorc caputul cind intr-o parte cind in alta ca sa nu se aplatizeze, da' n-am avut probleme, Bryce are un cap perfect rotund, n-am stat chiar cu ochii pe el ca pe butelie.:)
Eu am avut la Bryce si ceva de genul asta, si am fost foarte multumita:

http://www.amazon.com/Jolly-Jumper-Deluxe-Infant-Positioner/dp/B001L63OLE/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1330870939&sr=8-3

Gata, fug, ne pregatim sa-l ducem pe Bryce la un mare acvariu, de aici din Atlanta, unul din cele mai mari din lume, va pup,

Clara - mami lui Bryce si Kaeden - 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicityhope spune:

Nu am verificat daca link-ul pt carut merge.Sper sa reusesc de data asta :
http://www.amazon.com/Chicco-Cortina-Keyfit-Travel-Hazelwood/dp/B003BK32VA/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1330870838&sr=8-4
http://www.amazon.com/Eddie-Bauer-Adventurer-Travel-Stonewood/dp/B003V4A5XO/ref=sr_1_2?s=baby-products&ie=UTF8&qid=1330871102&sr=1-2
Cit despre sisteme de purtat baby -deocamdata l-am scos de pe lista mea de registry,si chiar l-am pus in hold.O sa il iau mai tirziu daca apare nevoia.
O alta achizite pe lista mea de registry(aparuta din senin,viitoarea nasica a luat charge la toata activitatea asta)e....perna de alaptat.
Mama a hranit 4 copii si sunt sigura ca nu a avut asa ceva.Eu nu am pus-o acolo.Dar se pare ca aici se presupune ca ai nevoie de asa ceva.Well,am sa incerc si eu (asta a fost cumparata deja)arata cam asa :
http://www.toysrus.com/search/index.jsp?kwCatId=&kw=breast%20feeding%20pillow&origkw=breast+feeding+pillow&f=Taxonomy/TRUS/2255957&sr=1
Annitta - multumesc de incurajari,dar am avut un "think cold" moment..."de ce am nevoie si de asta" moment.Mai vedem,ma mai gindesc.
Mami vreau (Laura)-sper sa mai auzim vesti bune despre voi.Sanatate si tie si bebelului.
Stefulici- iti doresc sa ai rabdare.Imi inchipui ca nu iti e usor sa fii tintuita la pat.Mai da si tu un semn de viata
Diana,Josephine - felicitari pt achizitii.Sa le purtati sanatosi si zambareti.Spor la organizat in continuare
Alma-pina la urma fetitele sunt bine .Ma bucur mult pt voi.Sa vii cu vesti bune mereu.

Va pup,

28+ Alexander Matthew

Mergi la inceput