Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (34)
Raspunsuri - Pagina 15
blanca000 spune:
Deea eu sunt invers, nu vreau cezariana din cauza acesti streptococ, vreau naturala si insist..sigur imi da tratament acum caci mi-a explicat ca acest strptococ sta in flora vaginala si poate urca mai sus spre uter si sa " roada" membranele sa provoace nastere prematura. Nu vreau asa ceva caci eu nasc la privat si nu ma primeste mai jos de 36 saptamani, si nu as vrea un copil prematur, plus netratat in timpul nasterii poate dauna graf copilului..brrrr...
Am inteles ca Penicilina injectabila e cea mai safe ca ocolest eplacenta. Oricum sa vad ce imi iese la cultura de col si vedem ce iau.
Ma pun imediat sa citesc si referatul acela.
-------------------------------------------
Mami de
Eva Ilinca 25.07.09 si
26s+
Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
aever spune:
Neata mamicilor! Am ramas in urma grav cu cititul, am zis initial ca recuperez ce n-am citit dar n-am avut rabdare pana la final mai ales ca am citit foarte atent tot ce s-a scris(pana unde am ajuns cu recuperatul). Am studiat ce lucrusoare de bebei ati mai gasit si m-am apucat iar de cautat. Cred ca m-am hotarat(partial) pentru carucior. E vorba de un model Matrix/Jane(nu m-am prins daca firma e Jane sau Matrix). Totusi inca nu m-am hotarat 100% pentru model, incerc sa ma prind care e diferenta intre ele si care e mai bun. Ca idee am pus ochii pe http://www.nichiduta.ro/detalii-produs-1855/carucior-nomad-matrix/ sau http://www.nichiduta.ro/detalii-produs-1856/carucior-sistem-jane-nomad-strata/ Nu ma prind prea bine care-i diferenta, poate va prindeti voi si-mi ziceti.
Fug sa citesc restul.
Andreea,
25+ cu BebeLUnu
tinuta78 spune:
La multi ani! fericiti sarbatoritelor
Deea, incearca sa nu iei fierul zilnic(macar o perioada de acomodare a organizmului cu el. Eu is patita
M-am chinuit o saptamana cu dureri de spate de la 3 pastile de fier. Acum am luat una la 2-3 zile. Si cu vitaminele la fel. Am schimbar femibionul care era extrem de scump cu elevitul. Si pe asta il iau tot cam asa o zi da, una sau doua nu. Vad ca sunt ok asa si n-am mai luat nici foarte mult in greutate.
Blanca, urat streptococul asta
. Din cauza lui, o prietena a stat aproape 2 saptamaini in spital dupa nastere pentru tratamentul bebelusului. Nu stiu cum o fi ajuns la bb, ptr ca facuse cezariana
. Acum bebita are 3 anisori si este o frumusete de fata.
Diana,
mama luptatoare si pe mirciulica cel inimos
Un
si o
tuturor. Aveti cate o perioada in care ma omorati cu cat scrieti
, nici nu reusesc sa tin pasul. Nu retin care ce a zis, dar incerc sa invat din discutiile voastre. Va multumesc ca existati mamici de fluturasi si floricele.
28+

Deea_Deeutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui blanca000 Deea eu sunt invers, nu vreau cezariana din cauza acesti streptococ, vreau naturala si insist..sigur imi da tratament acum caci mi-a explicat ca acest strptococ sta in flora vaginala si poate urca mai sus spre uter si sa " roada" membranele sa provoace nastere prematura. Nu vreau asa ceva caci eu nasc la privat si nu ma primeste mai jos de 36 saptamani, si nu as vrea un copil prematur, plus netratat in timpul nasterii poate dauna graf copilului..brrrr... Am inteles ca Penicilina injectabila e cea mai safe ca ocolest eplacenta. Oricum sa vad ce imi iese la cultura de col si vedem ce iau. Ma pun imediat sa citesc si referatul acela. ------------------------------------------- Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 26s+ Clara"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo |
Din discutiile cu 2 dr si din ce am mai citit se pare ca tratamentul in timpul sarcinii este inutil. Ca dispare pe moment dar reapare.
Eu nu am facut nici un fel de tratament...
Nu vreau sa ma gandesc la nastere prematura si nici ce poate provoca acest streptococ bebelusului ca o iau pe aratura sigur.
Sa-mi spui ce tratament ti-a dat tie dr, ca al meu nu vrea sa bage in seama, pana in travaliu, monstrul asta.
Edit: Cezariana am inteles ca trebuie facuta inainte de ruperea membranelor ca bebelusul sa nu contacteze streptococul.
Deea
25+ cu
dolofanel
titi143 spune:
LA MULTI ANI ELLA81!!!!
Buna fetelor.
Sunt asa de invidioase pe voi cand vorbiti ca ati cumparat lucruri pentru bebe. Eu nu prea o sa cumpar ca am tot ce imi trebuie de la Edi. Asa ca nu o sa mai am placerea de a cumpara. Sper totusi sa mai cumpar cate ceva pentru bebe.
Eu sunt foarte obosita si nu am chef de nimic, dar stiu ca am mult de lucru si trebuie sa fac, ca daca nu fac eu , nu are cine. Am terminat de zugravit camera lui Edi si am terminat si patul, mai avem de dat doar un rand de lac. Si mai am de pictat Cars pe perete.
Pe urma ne apucam de living aici stiu ca o sa avem foarte mult de lucru, in primul rand trebuie sa dam tapetul jos, si e tapet foarte vechi asa ca o sa ne ia numai datul jos de tapet vreo 3 zile.
Si am observat ca vorbea-ti de zodii, eu sunt berbec cu ascendent in fecioara(si mama si tata sunt fecioare), nu stiu ce inseamna asta.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si
32+
Robert Aaron
AMR 7+ SAPTAMANI
blanca000 spune:
Deea fetele de la odiseea trecuta care au avut mi-au zis ca au facut tratament in timpul sarcinii si lor nu le-a mai aparut.Au refacut analiza din col la 32-34 sapt si au fost curate, bebe la fel.
Tie ti-a iesit la urocultura sau coltura din col? Mie la 2 uroculturi si am luat joi si cultura col sa vad ce imi iese.
Cand ti-a iesit, mie la 26 sapt? Oricum o sa tot repet analiza inaintea nasterii dar cred ca bag si tratament sa fie safe.
Am citit eu ca Penicilina ar fi cea mai sigura ca nu trece de placenta.O sa il intreb pe Nayel.
Nu ai de unde stii cand se rup membranele daca le " roade" streptococul asa ca cezariana inainte cum?!?
Ai vazut ce scrie si in referatul postat de tine ca se face tratament si mamei in timpul sarcinii si apoi si copilului dupa nastere. Ufff ce porcarie..
Mami de
Eva Ilinca 25.07.09 si
26s+
Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
Deea_Deeutza spune:
In cultura de col. Am inteles ca in urocultura iese doar daca nu te speli exact inainte de recoltare, asa am patit eu prima data, m-am spalat inainte de culcare ca dimineata nu reuseam si am infectat urina.
Sa-mi spui ce ti-a zis Nayel si ce tratament ti-a dat ca nici eu nu sunt convinsa ca tratamentul este inutil in timpul sarcinii.
Nu stiu de unde stiu ei cand sa faca cezariana...
Deea
25+ cu
dolofanel
aever spune:
Raportez ca am reusit intr-un final sa citesc tot ce-ati scris. Din pacate trebuie sa fug la treburi acum asa ca nu mai pot povesti, nu ca as fi avut multe lucruri de spus.
La multi ani, Ella!

Andreea,
25+ cu BebeLUnu
diana85 spune:
Pupam burticutele! 

Ella
, la multi ani fericiti impreuna cu echipa ta de voinici 

. Sa fiti sanatosi si sa va bucurati unii de altii multi multi ani de acum incolo.
Blanca, Deea, tare rau imi pare sa aud de brontozaurul vostru
. Va inteleg ca sunteti ingrijorare tare si ma gandesc ca... eu nu am facut analize de prin saptamana 12... oare ar trebui sa ma ingrijorez? Aveti ceva simptome, ori el creste bine-mersi acolo si voi nu aveti idee de asta?
Tinuta, draga mea, lasa kilogramele si ia vitaminele! Zilnic. De la pastilutele alea nu te ingrasi, nu ai cum - au cateva grame. Ca iti fac pofta de mancare, inteleg. Dar mai bine ia pastilele si controleaza poftele, decat sa nu le iei deloc...
BelissimaEva, pentru restul cosmeticalelor incearca la Plafar ori la magazine online de produse naturiste. Am vazut oferte destul de largi.
Titi, ai grija ca din cate zici faci cam mult efort. Mult prea mult. Si esti cu sarcina destul de avansata, dar nu suficient de avansata inca. Si ziceai ca mai ai si placenta joasa... Tu ti-o cam cauti cu lumanarea
.
Aever, mi-a placut mult caruciorul (e exact ce mi-as dori) dar e scuuuuump tare. Scump scump scump
. Diferenta eu nu am vazut intre ele (e drept ca am citit destul de superficial specificatiile), in afara de forma diferita a scoicii.
Diana
31+ cu
Mirciulica
blanca000 spune:
Deea eu am colectat urina in ambele feluri, prima oara nu m-am spalat dimineata a doua oara da..la ambele mi-a iesit..sa vad si din col desi e cam clar.
Diana eu simptom nu am..poti reface urocltura sau o analiza din col, ele oricum se fac musai catre sfarsitul sarcinii (sapt 32-34).
Mami de
Eva Ilinca 25.07.09 si
26s+
Clara