dilatatie pielocaliceala

dilatatie pielocaliceala | Autor: roxanalefter

Link direct la acest mesaj

buna,sunt insarcinata in 21 de saptamani,la ultimul eco mi sa zis ca bebele meu are o dilatatie pielocaliceala la ambii rinichi la unu e de 7mm si celalalt de 6,2mm.spunetimi va rog daca vati confruntat cu asa ceva,daca e grav ce tre sa fac.marti o sa ma duc la iasi la un eco 4 d la prof dr onofriescu sa mi zica exact ce si cum.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Onisca spune:

Am aceiasi problema ca tine .sunt in 27 saptamani si bebe are la ambii rinichi dilatatie pielocaliceala 4mm , restepctiv 6.5 mm .Sincer nu stiu ce sa fac.
am fost diagnosticata tot la Iasi , dr.Socolov.Pe net am citit mult si vad ca nu se poate face nimic pana nu se naste bebelusul .As dori sa stiu ce ti-a spus dr.de la iasi, ptr ca stiu ca e cotat bine .Mersi si astept raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Buna,

Si bebelusul meu a fost diagnosticat la 21 de saptamani si apoi la fiecare ecografie care a urmat cu pielectazie stanga.
S-a nascut acum 3.5 luni si cand avea 3 saptamani am facut o ecografie renala. Dilatatia era de 9 mm (la limita superioara a normalului). Am vazut un chirurg la un spital de copii universitar si ne-a recomandat sa refacem ecografia la 4 luni.Avem programarea pe 20 aprilie. Daca e stabila dilatatia se continua cu supravegherea. Daca a disparut, foarte bine. Si daca e mai rau vom face investigatii suplimentare pentru a gasi cauza (reflux vezico ureteral sau stenaza de ureter). Apoi tratament chirurgical.

Va tin la curent dupa ecografia din aprilie.

Mergi la inceput