Povesti potrivite pentru copilul de 2 ani
Raspunsuri - Pagina 6
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Simonna Caillou. Un personaj simpatic - care mie mi se parea cam urit si l-am evitat la Atomix - si care are marele avantaj ca traieste in epoca noastra. Are aniversare cu tort, merge in parc, are un catel, o sora, parinti care vin si pleaca, bunici, bicicleta, jucarii asemanatoare cu ce au copiii acum. Copiilor le e foarte usor sa se identifice cu el, cred ca asta e explicatia succesului. Fetita mea, 2 ani si 4 luni, sta cu jumatatile de ora la povesti despre el, poze destul de putine si muuuult text. Chiar m-a surprins ca are rabdar, dar pe urma am inteles ca tot ce face Caillou poate face si ea si atunci ii e mai usor sa sta atita vreme nemiscata linga mine Restul sint carticele cu animalute, 101 Dalmatieni - ii e frica de Cruella teribil dar o citit ca sa ne bucuram ca o sa cada Cruella in ripa cu masina si catelusii ajung acasa... N-am inceput povesti tipicromanesti... Simonna http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985 |
Acum a aparut si la noi. Lui Alex ii place pentru ca el merge la gradi ca si ea.
Alexandra Maria
14.12.2007
ana_lia spune:
Fetitei mele de 2,7 ani i-am citit fara nici o retinere povestile clasice - capra cu trei iezi, alba ca zapada, cenusareasa s.a. in variantele ilustrate si prescurtate pt. cei mici. I-am explicat ca acel lucru se intampla doar in cart si a inteles, lupul a devenit subiect de joaca, il imita tati sau bunicul si ea rade si striga ajutor. Am incercat si povesti gen hainele imparatului, motanul icaltat dar mi s-au parut un pic cam grele pt. ea.
In esenta eu nu as cosmetiza continutul povestii, mai tarziu as bulversa copilul.
Spre ex. am dus-o pe fetita la teatu la tandarica la Scufita rosie, o adaptare moderna a piesei in care mama dadea cu aspiratorul iar lupul avea o pizzzarie, sincer fetita nu a mai inteles nimic, ea stia o alta poveste.
MoniqueSta spune:
Buna!
Eu as inclina spre a respecta continutul povestilor, chiar daca e mai "agresiv". Se mai pot sari pasaje, daca e cazul...Dar sa nu uitam ca unele personajele din povesti, desi umanizate, nu sunt oameni! Lupul mananca iezi, sau ataca oameni, asta e adevarul...la fel si catelusul cu parul cret: mai ia in gura cate o rata, ce sa-i faci, asa sunt ei!