Lovitura la cap!

Lovitura la cap! | Autor: copiloi

Link direct la acest mesaj

Azi dimineata fata mea (11 luni) s-a lovit la cap, la ceafa. A cazut din pozitia sezut, pe spate si s-a lovit cu capul de sina de la scaunul de birou....Atunci a plans puternic cateva minute, dar s-a linistit repede.

In seara asta, dupa laptele de seara, la jumatate de ora s-a trezit urland (e prima data cand a facut asa), si la scurt timp a vomat in 3-4 jeturi.

In cursul zilei a fost relativ ok....totusi a dormit la amiaza 2,5 ore neintorasa, ceea ce nu-i tipic pentru ea....maxim o ora nu dormea la un somn de peste zi....

Scriind mesajul asta, m-am decis sa merg totusi la spital....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Sper ca esti deja pe drum!!!!
Daca esti in Bucuresti fugi la Bagdasar Arseni!

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

Nepotul meu ;

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annya74 spune:

Nu ma pricep prea bine, dar am citit pe undeva ca daca vomita e bine sa-i faci control medical.
Du-o la urgenta ca sa scapi mai repede de griji.
Sanatate si Doamne ajuta sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Am fost la urgente. Totul pare ok.
Au spus s-o supraveghem si daca mai vomita sau sunt alte manifestari sa ne intoarcem.
Cica era mai grav daca varsa in primul sfert de ora de la cazatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuta_20 spune:

Off,bine ca ati fost la spital si l-au vazut!Va urez multa sanatate si sa nu mai aveti accidente de astea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Copiloi, asa am patit si eu cu baietelul meu cand avea un an si 2 luni. A cazut cu capul de gresie din scaunul de masa, a cazut pe spate, deci s-a lovit la ceafa si mai sus de ceafa. A urmat somnolenta si la 2 ore vomat in jet. Noi am ajuns la B. Arseni, am facut tomografie care nu a evidentiat nimic. Copilul a continuat sa vomite la distanta de cateva ore si avea o stare asa de iritare (nu era deloc in apele lui). Desi in seara respectiva cand am facut tomografia nu ne-au recomandat internarea, a doua zi, vazand ca tot mai vomita (cam de fiecare data cand manca, voma), ne-am internat la sectia neurologie la spitalul Victor Gomoiu. Am nimerit un neurolog f f ok care a hotarat s ane interneze 2 zile ca sa-l supravegheze. Dr respectiv a spus ca e posibil sa aiba un mic edem cerebral, care nu a fost sesizat la tomografie si care se resoarbe. Am facut in cele 2 zile un tratament (din pacate nu mi-aduc aminte ce a luat dar stiu sigur ca nu a avut voie sa pape sarat) si copilul s-a linistit si nu a mai vomat. In cele 2 zile i s-a facut encefalograma, ekg, analize la sange. Pur si simplu l-au analizat din cap pana in picioare. Nu a ramas cu nicio problema in urma aceste cazaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Chiar ma gandeam sa deschid si eu un subiect pe tema asta, asa ca o sa postez aici. Sper ca e bine bebelusa ta!
Fetita mea de 1 an si 5 luni a cazut pe gresie tot pe spate si initial a vrut sa planga dar i se blocase gurita, doar se zbatea, apoi si-a pierdut cunostinta. Nu stiu exact cat a durat pentru ca pur si simplu am fost in panica totala. Am sunat salvarea, dar pana la urma am plecat noi cu masina, am ajuns mai repede la spital. I-au facut radiografie, i-au luat tensiunea si apoi consult neurologic. A doua zi i-au mai facut un test la neurologie si cam atat. Au zis ca nu prezinte semne ca ar fi afectata cerebral. Intradevar dupa ce si-a revenit nu s-a schimbat nimic in comportament, a papat, a ras, s-a jucat, insa ma tot macina pierderea cunostintei. As vrea s-o mai duc la un alt neurolog. Eu, pe cei doi care au vazut-o, i-am intrebat de tomograf sau ce altceva sa-i fac si au zis ca nu e cazul, ca deja a fost radiata, iar tratament e prea mica si daca ar avea ceva, se resoarbe. Pediatra, in schimb, mi-a zis ca de-abia dupa 6 saptamani ar putea sa apara simptome daca a fost afectat creierul sau nu. Rog cine a trecut prin situatii similare sa-mi recomande un neorolog f bun sau ce ar trebui sa-i mai fac, multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Baiatul meu cel mare si nazdravan a sarit de pe niste scari, la gradinita. Gresia era umeda, ca fusese spalata de curand, asa ca aterizarea a fost cu alunecare si o cazatura zdravana pe ceafa.( Nu voi comenta aici cum si de ce am fost anuntata abia dupa o jumatate de ora si dupa ce vomase deja de 3 ori.)

Cert este ca am venit fuga (pe jos)cu bebe de 1 an in brate ca sa constat ca baiatul meu nu poate sa stea in picioare, nu mai putea nici sa vorbeasca bine, desi era constient... In fine, am ajuns la spital, tomograf, perfuzii... a fost somnolent si cu crampe abdominale puternice in prima zi. Dar a inceput sa vorbeasca normal dupa vreo 2 ore, mi-a mai venit inima la loc.
Analizele au fost bune, un edem cerbral, dar nimic altceva. A doua zi am plecat acasa ok.

Ca si indicatii - control neurologic la 3 luni si la 6 luni, supraveghere atenta in urmatoarele zile si saptamani, sa nu mai apara alte simptome si sa nu se agite prea mult, sa nu stea in soare.

La control totul a fost bine, neurologul a fost totusi de parere sa ii dau vincamina si piracetam 3 luni, preventiv.

A fost crunt momentul, dar am trecut cu bine. Dar sunt constienta ca putea fi si rau, Domnul ne-a pazit si a fost bine.

Nu e de neglijat o cazatura cu lovitura la cap. Si mai ales, daca e sa se intample la gradi sau la scoala, insistati sa fiti anuntati cat mai urgent. Iar daca apar simptome neurologice (ameteala, dificultati la vorbire, echilibru sau vedere, dureri abdominale sau greata-varsaturi), sa fie chemata si salvarea, nu doar parintii!... Poate sa fie mai mult decat un edem cerebral... si orice secunda conteaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaalina spune:

Eu ca si mamica trecuta prin asa ceva va pot recomanda cu mare drag sa aveti in casa granule homeopate ARNICA MONTANA CH 30, le puteti da dupa orice fel de lovitura . Ultima cazatura a celui mic a fost cu capul de gresie si dupa 2 bilute din ce v-am scris cucuiul imens a disparut pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Anaalina, multumim frumos pentru sugestie, dar sa stii ca la ce cazaturi au avut copilasii noastru nu mergea cu homeopate (eu sunt pro homeopatie). Baiatelul meu nici macar nu a avut cucui, daca iti poti imagina.

Ca neurolog, eu o recomand pe dna dr care s-a ocupat atunci de baiatelul meu, dr Teleanu de la spitalul Victor Gomoiu. A dat dovada de extrema precautie fata de baietelul meu si, dupa doua zile de internare, am iesit de acolo mult mai linistita. E adevarat ca o lunga perioada ii urmaream fiecare miscare, cum vorbea, cum se juca. Am ramas traumatizata in urma acelei intamplari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaalina spune:

Roxy ...daca ai ramas tu traumatizata in urma loviturii bebelului sa stii ca poti lua si tu ceva remedii homeopate ca sa te ajute .

Oricum ar fi cazaturile trebuie sa le urmarim reactiile de dupa lovitura.

Mergi la inceput