Strategii pentru un viitor sigur si imbelsugat

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu prefer de zeci de ori ca ai mei copii sa invete religia intr-o scoala si nu intr-o biserica direct. De ce? La scoala exista programa, e usor de controlat daca pe vreun profesor il apuca prea tare entuziasmul cu indoctrinarea. Au o metodica si banuiesc ca si manuale. Dupa astea un parinte poate sa isi faca o idee, daca el crede ca religia la acel nivel e un lucru bun pt copilul lor sau nu.

In rest, tinind cont ca parintele copilului poate alege daca vrea sau nu religie pt copilul lui, nu vad care e problema. Voi toate care sunteti impotriva, va puteti retrage copilul de la aceste ore. E o problema de alegere pe care statul v-a lasat-o voua pe mana.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

nu se poate amesteca religia cu scoala. sunt doua lucruri separate. total. religia isi are locul ei bine definit in biserica, iar scoala are alta menire. chiar daca pe undeva amadoua se aseamana. ptr practicarea religiei exista biserici.

daca in scoala s-ar face religia asa cum a spus marius sau mihaela, atunci da, e ok. dar in alta forma nu are ce cauta acolo.

fiecarui om, implicit fiecarui copil ar trebui sa-i fie respectat acest drept fundamental. sa i se prezinte religiile umanitatii si atat! iar cand va decide el, sa stie ce sa aleaga.

in Germania, religia in scoala are alta conotatie. dar nu despre religia predata in scolile nemtesti este vorba.



Israel:
"The majority of Israeli children attend state schools. State-religious schools, catering to youngsters from the Orthodox sector (mainly Religious Zionist / Modern Orthodox), offer intensive Jewish studies programs and emphasize tradition and observance.The Chinuch Atzmai schools focus almost entirely on Torah study and offer very little in terms of secular subjects. Schools in the Arab sector teach in Arabic and offer a curriculum that emphasizes Arab history, religion and culture."

Marea Britanie:
" Religious Education is compulsory in all state-funded schools. The subject consists of the study of different religions, religious leaders, and other religious and moral themes. However, the curriculum is required to reflect the predominant place of Christianity in religious life and hence Christianity forms the majority of the content of the subject. All parents have the right to withdraw a child from religious education, which schools must approve."

Irlanda:
"In Ireland religion is taught in a subject called Religious Education which is compulsory in many schools for the Junior Certificate. The course educates students about communities of faith, the foundations of the major world religions, the sacred texts, religious practices and festivals for Muslims, Jews, Hindus, Buddhists and Christians."

Statele Unite:
"Over 4 million students, about 1 child in 12, attend religious schools, most of them Christian."

Canada:

"In Canada public funding of religious education is permitted, and sometimes required. Public school normally have no religious affiliation in modern times, but may still accommodate religious instruction for Christians within their community. "

Olanda:
"In the second half of 2006 there are 6318 Christian schools in the Netherlands; 4955 primary schools, 1054 high schools and 309 colleges and universities."


Lista poate continua la nesfarsit. Am ales tari civilizate si dezvoltate, ca sa nu ne comparam cu Guatemala, Zambia sau Burma sau alte neamuri pe care le consideram mai 'indoctrinate'.

Cei de mai sus. . . nu respecta ce numesti tu un drept fundamental.

In lumea larga . . . atat de multi oameni (cu religii diferite) NU considera ca scoala si religia nu pot fi 'amestecate'. Asta e. . .

Cat despre 'practicarea' religiei in scoli. . . ce inseamna sa practici crestinismul (protestant, catolic sau ortodox)? Ne spune cineva ca religia se practica in biserica si atat? Nu stiu multe despre ceilalti. . . dar crestinul ortodox tinde sa 'practice' 24/24 oriunde se afla.

Mila pentru neputinciosi, dragostea pentru aproapele. . . nu se practica in spatele usii unei biserici. . . se practica IN lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah

Citind ce ati scris am ajuns sa ma gandesc si la alte aspecte.

Daca faci o cerere de retragere de la ora de religie nu expui copilul la o anumita separatie? Nu va fi privit ca o ciudatenie de colegi sau/si profesori ma ales ca trebuie sa fie fizic la ora respectiva?

E normal ca un optional sa atarne in balanta la incheierea situatiei scolare anuale/semestriale mai ales ca nu exista alternativa cuantificabila? In aceste conditii nu vorbim de discriminare?



1. La ce separatie il expui? Noi nu ne consideram separati deloc de colegele catolice. Nu veneau si cu asta basta. Nu erau nici ciudate, nici altfel. Se inchinau altfel si credeau diferit, ca atare nu veneau si nu li se punea absenta.
Proiectam asupra copiiilor niste prejudecati ale adultilor. Copiii sunt mult mai apropiati unii de ceilalti si in inocenta lor. . . nici nu se gandesc sa separe sau sa discrimineze. Asta fac adultii. . . care nu au inteles ca oamenii sunt diferiti si ca au dreptul sa creada lucruri diferite.
Care profesor ar considera un copil 'ciudat' pt ca nu merge la ora de religie? Probabil ca un tembel care nu are ce cauta acolo!
Credeti ca un copil catolic percepe un copil musulman ca pe o ciudatenie? Si se separa de el? Eu nu cred. Un copil ar face asta doar daca ar fi influentat de parinti sau de adulti.

2. Asta nu ar fi corect si parintii ar trebui sa ia atitudine in privinta notarii si a mediilor.

Cine are 5 la geografie si 6 la istorie are media 5.5
Cine are 5 la geografie, 6 la istorie si 10 la religie are media 7

Nu mi se pare corect si nu se explica in nici un fel de ce intre doi copii cu aceleasi rezultate la materii obligatorii, se face diferenta si unul iese cu rezultate mai bune datorita participarii la optionalul de religie (sau desen, sau sport sau ce se mai face).

Atata vreme cat e optional (si asa trebuie sa ramana). . . nu se pot face astfel de ajustari. Este incorect si aici nu stiu cine e de vina si a cui propunere este. Nu cred ca a bisericii sau a profesorilor de religie. . . Hiba e in alta parte. Si e mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Maria,in Olanda exista si scoli publice,in care Nu se face religie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maria_1


Atata vreme cat e optional (si asa trebuie sa ramana). . . nu se pot face astfel de ajustari. Este incorect si aici nu stiu cine e de vina si a cui propunere este. Nu cred ca a bisericii sau a profesorilor de religie. . . Hiba e in alta parte. Si e mare


Apoi copilul al doilea are o materie in plus la care sa se pregateasca si sa invete. Si teoretic poate sa ii strice si media, nu numai sa o ridice. Copilul care nu face religia are o ora in plus (chit ca sta in clasa poate sa faca alte teme) si o materie de studiu mai putin.

In plus, tare se mai alearga in Romania dupa note si coronite!

DIn cite stiu religia nu este considerata optionala, nu? Ca poti sa iti retragi copilul e una, dar nu are aceeasi semnificatie cu optionala. Apoi sportul, desenul si alte materii au si ele importanta lor in educarea copilului, nu numai matematica si romana. Asa ca e foarte drept sa fie notate. SI asta spune cineva care a avut mediile cele mai proaste la sport, caligrafie si lucru manual .



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui jenn

Maria,in Olanda exista si scoli publice,in care Nu se face religie.


Ai citit mesajele mele de pe paginile anterioare? Si eu consider ca asta e cea mai buna solutie...dar in Romania lucrurile se misca de la greu la foarte incet. Si oamenii gasesc solutii disperate pentru situatii 'disperate'.

A elimina complet religia din scoli este o chestie pe care nici cele mai avansate tari/societati nu si-au permis-o. In Olanda, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, etc. etc. etc. In state laice (dar democrate) chestia asta se considera un ABUZ.

Singurii care au reusit (cu succes) sa elimine religia (din scoala si din viata publica) au fost comunistii. . . ori noi nici bine nu ne bucuram de noile libertati ca sa le starpim din nou. Acum in numele altor principii. . . desigur.

Asa cum spui, in Olanda exista SI scoli in care nu se face religia. Olandezii nu si-au permis sa impuna (crestinilor, musulmanilor, protestantilor si ce-or mai fi) ideea ca religia este total incompatibila cu scoala. Tuturor li s-au oferit ALTERNATIVE.

Nici la noi religia nu este obligatorie. Deci. . . exista o alternativa. Dar se pare ca e foarte greu de acceptat si abordat. . . Unii parinti ar vrea totusi ceva. . .dar nu exact ce se ofera. Ar vrea un un curs de istoria religiilor, un curs de religii comparate. . . un curs de etica 'umanista'.....oricum . . .altceva.....
Unii (crestini botezati) nu vor ca proprii copii sa invete sa-si faca o cruce si sa invete 'Tatal nostru' (de teama indoctrinarii, de teama incremenirii intr-un proiect, de teama de a nu impune copilului o credinta anume). Incerc sa-i inteleg.

Intrebarea mea ar fi de ce se mai merge la biserica pentru botez? Dar nu vreau sa supar pe nimeni si o formulez ca pe o intrebare retorica.


P.S.

In Olanda 43.4% din populatie s-a declarat crestina ; 42.7% fara religie; restul musulmani, evrei, hindusi, budisti (minoritati)
In Romania 86.7% ortodocsi; 6.5% protestanti; 4.7% catolici; 0.9% greco-catolici; 0.3% musulmani.

Olanda 43.3% crestini - Romania 98.8% crestini . . . asadar. . . e o diferenta la mijloc. . . la care oamenii tin.
Altfel nu imi explic de ce se declara crestini. Se pare ca 33% merg la biserica de 2 ori pe an si 7% nu merg niciodata. In conditiile astea ar trebui sa fie ca in Olanda. . . dar romanii prefera sa se declare crestini si apoi sa fie indignati ca se preda crestinismul prin scoli. Foarte ciudat nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Citat:
citat din mesajul lui Maria_1


Atata vreme cat e optional (si asa trebuie sa ramana). . . nu se pot face astfel de ajustari. Este incorect si aici nu stiu cine e de vina si a cui propunere este. Nu cred ca a bisericii sau a profesorilor de religie. . . Hiba e in alta parte. Si e mare


Apoi copilul al doilea are o materie in plus la care sa se pregateasca si sa invete. Si teoretic poate sa ii strice si media, nu numai sa o ridice. Copilul care nu face religia are o ora in plus (chit ca sta in clasa poate sa faca alte teme) si o materie de studiu mai putin.

In plus, tare se mai alearga in Romania dupa note si coronite!



Nu stiu exact cum e, dar eu mi-as asuma asta daca mi-as lasa copilul la ora de religie. Mi-as asuma ca are o materie in plus si ca petrece mai mult timp la scoala. Daca ar lua note proaste la religie ar fi ca si cum ia note proaste la istorie. Mi-as asuma. Doar sa nu fie vorba de un profesor incapabil, pus pe note proaste. . .gratuit. As stii ca trebuie sa munceasca putin mai mult decat ceilalti. Si sunt sigura ca cei mai multi copii se descurca foarte bine.

Ca se alearga dupa coronite. . .da, e un reflex. . . a ceea ce a fost si o intelegere dubioasa a conceptului de competitivitate.
Apoi sistemul intretine chestia asta. In functie de medii intri sau nu la un liceu bun. . . adica. . . rezultatele sunt o problema serioasa (asa era acum cativa ani, nu stiu daca s-a schimbat ceva) si e normal sa alerge toata lumea dupa coronite. . . pt ca de medii depinde viitorul unei persoane!
Nu de un examen, ci de niste medii de anul trecut, de acum 3 ani! Ma rog. . . total aberant si stupid. . . si foarte tracasant pt copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G

Cred ca se pierde din vedere ca suntem intr-un stat laic, scoala de stat e laica (Andacos, scoala despre care vorbesti nu e sub patronatul unei biserici? Stiu ca in Germania, multe scoli sunt...) si ca eu, cel putin, imi trimit acolo copilul ca sa invete stiinta. Nu am nevoie sa-i faca statul educatie, sa-l invete morala, cu asta ma ocup eu, acasa!

Deci inca o data, care e scopul acestor ore de religie? (suntem aici ca la sedinta de partid, ne facem ca nu-i adevarat!)

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare


Nu,scolile de care am spus nu sunt sub patronatul bisericii!
Religia este materie de studiu in scolile nemtzesti,alternativa ei fiind etica!

De gradinitze n-am spus nimic,dar asa cum spune si aschiutza unele sunt sub patronatul bisericii,nepoata mea a fost la una dintre ele,nu stiu sa spun daca invatzau religie acolo,stiu insa ca ii mai ducea la biserica(in genral ,ca si la solile lui Andrei era inainte d epaste si craciun)

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Merci pt raspuns, Andacos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Despre religia bagata in scoli....
Acum 5 ani,i-a murit mama unui prieten.Cancer pancreatic.Tinea in plasament doi copii,de cand s-au nascut.Moare biata femeie...toti eram distrusi,copii veseli.Nu m-am putu abtine sa nu-i intreb,de ce sunt asa de veseli?
Ca noua ne-a spus popa ca in trei zile invie,ca asa se zice.De ce sa plang ca peste trei zile vine inapoi.
Dupa trei zile,cand toti dormeau,copiii s-au dus la cimitir,si au asteptat....au inebunit ceilalti cand nu i-au gasit.In sfarsit,cand au ajuns si in cimitir,ei doi(12 si 10 ani)stateau pe marginea mormantului plangand..ca de ce nu a inviat cum le-a spus popa?
De asta sunt impotriva indoctrinarii prostesti.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput