Strategii pentru un viitor sigur si imbelsugat

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Mda, oarecum.
Tot credinta se numeste insa, ca tot cred in ceva.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Credinta ta se numeste agnosticism.
Credinciosii cred in ceva anume: in Dumnezeu, in Budha, in Mahomed, etc.
Ateii nu cred in nimic. Adica cred ca nu exista nicio divinitate.
Agnosticii cred ca exista o divinitate dar nu pot sa o asocieze clar nici unei religii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Mda, oarecum.
Tot credinta se numeste insa, ca tot cred in ceva.

Credinta ta se numeste agnosticism.
Credinciosii cred in ceva anume: in Dumnezeu, in Budha, in Mahomed, etc.
Ateii nu cred in nimic. Adica cred ca nu exista nicio divinitate.
Agnosticii cred ca exista o divinitate dar nu pot sa o asocieze clar nici unei religii.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

da, am citit. A trebuit sa googalesc, ca nu stiam definitia exacta
Multumesc pt. asta, apropo.

Mergi la inceput

Eu am invatat la scoala. La cursul de religie .

Cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Felicitari Xio ! (atentie, nu sunt ironica)

E mult mai bine cand putem sa definim ce suntem si ce credem. Cand acea 'credinta' are un nume si poate fi priceputa si de altii ca atare.

Mai departe....nu stiu daca predarea agnosticismului in scolile din Romania ar fi ceva pt care ar vota majoritatea parintilor nemultumiti de religia ortodoxa, sau romanii cu copii la scoala in general.

Cei mai multi au spus ca ar vrea cursuri de etica, istoria religiilor.....sunt chiar curioasa daca asta li s-ar parea o varianta demna de luat in discutie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Maria, si cam cum ar arata o programa de 'agnosticism'? Ce s-ar preda la ora respectiva, dupa parerea ta?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Maria, cele trei notiuni de baza in definirea "credintei" adica ateist, agnostic sau credincios nu ti le preda nimeni la orele de religie in Ro. Acolo copiii invata numai ce inseamna sa fii credincios si ce atrage asupra cuiva necredinta (vezi arsul in flacarile iadului). Astea spuse copiilor de 6 ani. Nu le vorbeste nimeni de agnosicism sau de ateism. Nu li se arata ca exista alternative si ca e OK sa fie si asa, ca nu e nimeni mai prejos decat altul. Ca sa nu spuneti ca generalizez, fac remarca ccc ca asta a invatat fata mea timp de 4 ani la orele de religie in Ro.

Am spus intr-un post precedent ce fel de religie se preda aici in scoala. Se trece prin etica si apoi prin istoria religiilor. Nu exista cursuri de agnosticism. Asta e ceea ce vor multi parinti din Ro sa fie o alternativa la religia care se preda acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:

Cu placere.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Eu am invatat la cursul de filozofie. Dar definita data de tine este una dintre ele, mai sint si altele.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Citat:

Cu placere.

Eu am invatat la cursul de filozofie. Dar definita data de tine este una dintre ele, mai sint si altele.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.

Asa e. Aici dadusem definitia particulara in cazul lui Xio.

Da, se studiaza si la filozofie. Dar eu am facut filozofia aceea marxista in liceu, era inainte de revolutie, nu am vorbit despre asa ceva (cred). Aici am fost mai interesata sa cunosc religiile, sa ma lamuresc si eu despre credinta mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Da, si eu tot pe aceea am facut-o, dar profesorul de filozofie de atunci a fost unul din mentorii mei, ne dadea sa citim Kant si Jung si Huxley. Si apoi, am luat filozofia la studiat din pasiune, am si vrut sa o fac la un moment dat, dar nu era inca facultatea dorita de mine, nu stiu cum e astazi (ma refer la cea din Romania, imediat dupa 1990). Eu sint mai spre cel de la semnatura, il ador in multe privinte... si cred ca definita lui Jung data credintei si divinitatii este cea mai apropiata de ceea ce simt eu.

Cornelia

Mergi la inceput

Frumos Nelia. Daca as avea timp acum, as incerca sa aprofundez putin filozofia. Recunosc ca nu m-a interesat si am zis ca ma depaseste, ca nu e de mine. Acum insa am alte prioritati...dar cine stie ce ma mai apuca...Un curs la scoala aici oricand e OK sa faci, chiar si dupa 50 de ani. Am avut colegi pensionari care invatau engleza (pe vremea lor nu invatasera la scoala si acum calatoreau si aveau nevoie sa se descurce si cu altceva decat suedeza ).

Mergi la inceput