Strengari de 2012-Hai Gabriela!Hai Maria Elisa! 40
Raspunsuri - Pagina 16
monna3 spune:
Dara da-o-ncolo de soacra, ea nu stie prin cate ai trecut si treci tu cu sarcina asta asa ca n-o baga in seama. Pai daca tu, care ai atatea pe cap, nu esti curajoasa atunci....
Monica, fericita 37+ cu Cezar-Andrei
AMR: who knows????
megbeng spune:
aredwynn , literele din camera nataliei,cele cu care ati facut si pozele sunt cumparate sau facute de voi?
tala, chiar m-am uitat dupa cartea de care zici in librarii si nu am gasit-o ... :( ma rog, am ajuns si eu in vreo 3 locuri unde stiam ca au de la editura 3 si unde stiam ca o vazusem candva..;ma faci tot mai curioasa..ma uit daca o pot comanda de pe net..
lady, e minunat ca ai gasit o pediatra pe sufletul tau, e f important sa ai o comunicare buna si sa fii inteleasa ca mama!
mai...eu tot uitandu-ma la majorete voastre devin asa nerabdatoare...trec tot mai greu parca zilele si pana miercuri pare o vesnicie; plus ca sunt dezamagita ca dupa ce duminica si luni se intampla ceva cat de cat cu corpul meu (am pierudt clar o parte din dop, am avut niscaiva contractii mai serioase) acum liniste, liniste...daca nu m-as vedea in oglinda nici nu as zice ca-s gravida!
meg,dematei(9.02.2007) si cu 38+
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
dia_tm spune:
Dara, nu esti singura graviduta cu probleme si care se misca greu; sunt si unele pline de energie toate sarcina (ce bine era si la mine la sarcina cu Adri...si ce diferit e acum - fac zece pasi si respir ca dupa maraton); dar se poate si mai rau - sunt si mamicute care au de asteptat cuminti in pat luni de zile inainte de nastere... fiecare sarcina e altfel, si important e sa te descurci cat mai bine cu a ta.
Soacra...ufff...ce-o fi si-n capul ei? ...poate nu-i rau intentionata, dar uneori oamenii mai vorbesc inainte sa gandesca ce spun...ignore!
Doar pana in 30 aprilie poti sta acasa??? ...imi pare rau (si eu care ma vait ca am doar 4-5 luni si-as vrea macar 6...
Haydee, bine ai revenit!
Am si eu o veste buna pe azi ... am vorbit ca servici si cica la cum e redactat certificatul medical (concediu de boala, din cauze de risc de nastere prematura si inceput de pre-emclampsie) se considera in continuare concediu medical - nu se considera saptamanile astea deja din concediul de maternitate ...yupiii...pot sa stau ceva mai mult cu bebelina dupa ce se naste
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
monna3 spune:
Dia bravo, ma bucur ca poti sta mai mult cu bebelina acasa
Meg pai si eu acu de cand cu discutiile astea cu moasa parca abia astept sa nasc... si e cam ciudat asa ca nu stiu la ce sa ma astept si cand
Monica, fericita 37+ cu Cezar-Andrei
AMR: who knows????
Haydee spune:
Dana, bag la apa de o sa fac broaste in burta; abia de-mi ajung 2 baxuri pe saptamana
Fetelor, apropos de soacre.. si a mea o sa vina sa stea la noi o perioada si, sincer, ma cam streseaza ideea; e genul care le stie pe toate cel mai bine si ... cred ca intelegeti ce zic
Ea e bine intentionata doar ca-i lipseste stilul diplomat de a-si spune parerea.
Si sa nu mai zic, ca parca simt asa un fel de concurenta cu mama, care ma suna zilnic si ma intreaba daca nu vreau sa vina sa stea cu mine in ultimele saptamani
Eu inteleg ca le e drag, ca abia asteapta, dar sper sa nu ma sufoce, ca nu prea sunt obisnuita...
32+, cu
irinaelena spune:
Monna, super ca a iesit streptococul negativ, tocmai mi-am citit si eu rezultatul si e la fel
In sfarsit mi-am facut si eu bagajul pt spital, mai sunt de cumparat cateva kestii, le-am trecut pe lista de cumparaturi pt sot
Buburuza, ai spus acum mult timp dar n-am apucat sa raspund, cum vorbeste soacra cu copilul tau. Nu e bine deloc. Sunt de acord ca nu poti sa o scoti din viata copiilor tai (ma rog, poti daca devine grav, dar nu e de preferat,e bine sa aiba si bunicii aproape) DAR sunt de parere ca trebuie sa discuti cu ea pana pricepe ca o astfel de abordare (dupa ce se naste bebe2 nu mai esti buricul pamantului) nu e deloc sanatoasa. Daca nu poti avea tu discutia asta, roaga-l pe sot.
Dara, ti-au zis-o si celelalte fete, zic si eu: ignora soacra! tu poti sa suporti, esti mare. Insa daca se manifesta si la copil mai incolo, atunci trebuie intervenit
Ronina, ti-am citit vestile cu sufletul la gura, sper ca sunteti bine si bebelina papa din ce in ce mai bine
Gabriela, maine e ziua cea mare si te sustinem sa fie o zi memorabila!
Irina, 33+ cu Maria
buburuza1979 spune:
Gabriela nastere usoara si bebel cuminte si papacios iti doresc!
irina de fiecare data ii fac observatie, mai cu vorba buna, mai cu ridicat tonul... ii intra pe o ureche si ii iese pe cealalta. zice ca glumeste ca sa se scuze, dar i-am explicat ca un copil de 2 ani nu prea intelege gluma si pentru el e ori negru ori alb si i-a lucrurile asa cum le aude! e greu...
o sa vad eu cand apare si mimozelle cum se va comporta si dau cu ea de pamant daca ma enerveaza ca m-am cam saturat sa inghit cu polonicul doar ca "sa fie bine"!
dara stai ma linistita ca nu merita sa iti bati capul... si eu sunt la pat, nu pot nici pana la coltul blocului sa ies ca ma pocnesc contractiile... si asa am patit si la prima sarcina. deja am facut gaura in pat. iar soacra-mea bolboroseste toata ziua ca ea muta mobile... i-am zis sa ii fie de bine! eu nu le pot muta. si daca toc zarzavatul la ciorba mi se intareste burta! sunt oameni si oameni...utere si utere
si eu ma simt aiurea rau ca eram obisnuita numai cu miscare... e groaznic sa stau asa, dar pentru bebelusi , orice!
sa ajungem noi sanatoase la termen si sa ne tinem puii in brate cu bine ca restul e de dat la dos.
mami deSerban Alexandru 15.07.2009
36+ cu Mara Ioana
titi143 spune:
Gabriela o nastere usoara si un bebe sanatos. Sa te recuperezi cat mai rapid dupa ceza.
HAI GABRIELA!!!!
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 31+ Robert Aaron
AMR 9 SAPTAMANI
Tala spune:
Dara uite aici la mine: in prima sarcina am fost superwoman, poftele si chiar greturile mi se pareau fite, n-am avut nici macar o contractie BH sau dureroasa, noaptea il escaladam pe al meu (ca dormeam la perete) sa merg la pipi, iar cand m-am dus sa nasc am sofat eu (ca tati avea mana in gips). Acum....am plans de durere la cateva contractii, vroiam sa mor numai sa nu mai vomit in halul ala, am plans cat n-am plans in ultimul cincinal, am muscat din oameni de nervi (nu la propriu, desi mi-ar fi placut ), iar soacra-mii i-am facut zile fripte cand a avut ghinionul sa dea ochii cu mine . Eu daca as fi avut o sarcina ca a ta mai mult ca sigur n-ar fi existat si a doua. Rezisti tu la injectii, dureri si spaime, rezista-i si soacra-tii (dar nu muscandu-ti limba ci replicandu-i pe loc - zau ca eu cred ca asta e cea mai sanatoasa metoda - e adevarat...nu pt ea )
Si mai vroiam sa te cert ca ai zis parca la un moment dat ca nu ai mai intrat pt ca nu mai ai nu stiu ce informatii. Te iubim pt tine si cand ne spui ca te doare simfiza nu numai cand ne zici procente (care pe mine cel putin ma asigura ca nu actionez babeste). [daca am retinut eu gresit ignora urecheala te rog ]
Mona ma bucur ca a iesit negativ, ai scapat de un stres
Haydee norocul meu e ca nu se lupta nimeni sa vina sa ma ajute pt ca daca ar face-o as refuza elegant. Mie una mi se pare f obositor sa stai sa explici cuiva ce sa faca (de obicei mi se pare mai rapid si eficient sa fac eu in situatia asta), ori cu copilul... Dar cum bine sfatuia cineva, daca tot se ofera sa ajute sa se limiteze la gatit si curatenie. Stiu soacre care se chiombeau cand nora alapta, dar asteptau sa fie servite la masa . Cel mai sfant este sa avertizati: ca aveti muuuulti hormoni si ca stiti mai bine ce e de facut cu copilul.
titi143 spune:
Dara sa sti ca si eu ma misc tot mai greu. Cateodata nici nu pot sa ma ridic din pat. Nu o mai lua in seama pe soacra, nu merita.
Fetelor vad ca vorbeati de cata apa elimini cand ti se rupe apa. La mine la Edi am eliminat o gramada, pot spune ca am eliminat in continuu. Nu cred ca era 10 minute sa nu elimin apa. Si la fiecare control curgea o gramada. Chiar cand sa rupt nu am, avut cum sa nu imi dau seama, a curs asa de mult ca nu se mai oprea.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 31+ Robert Aaron
AMR 9 SAPTAMANI