Strengari de 2012-Hai Gabriela!Hai Maria Elisa! 40
Raspunsuri - Pagina 15
Haydee spune:
Monna, multumesc!
Mers la munca, e impropriu spus, in ultima perioada lucrez mai mult de acasa; am ajuns la birou miercuri pentru vreo 4 ore, pt ca am fost si la doctor; dupa aproape de 2 saptamani de stat in casa, timp in care am si bolit, mi se parea asa frumos sa mai vad oameni, sa mai vorbesc cu colegii face to face.
Intentionez sa mai fiu activa inca 2 saptamani, tot remote, mie imi prinde bine sa am activitate, mai ales ca acum doar finalizez lucruri, handover-ul e deja facut, deci prea mult stres nu am. Si in plus, ma simt asa bine cand conduc....
32+, cu
strumfy_12 spune:
Anca tare ciudat travaliul asta al tau ... nici nu scade perioada dintre contractii si nici nu devin dureroase...oricum e clar ca esti aproape de nastere... Cand ziceai ca mergi la dr?
Mami fericita de Strumfita si 39+ cu Motzata
AMR < 10 zile
Lady_X spune:
Am avut si eu zi plina ieri, am fost si am discutat si cu pediatra, mai sunt detalii ce nu ma incanta, insa pot si eu discerne, dar sunt relativ multumita dupa o prima intalnire, insista f mult pe alaptat, ceea ce mie imi place. Nu sunt impotriva laptelui praf, dar consider ca trebuie insistat pe alaptat si nu cedat la primul inconvenient. Nu aveam nevoie de un pediatru care la fiecare vizita sa-mi spuna ca bebe nu se satura sa ii dau si supliment.
Mi-a explicat ca ea recomanda macar jumatate litru lichid inainte de alaptat si stat la orizontala pe partea pe care vreau sa alaptez, de ex, partea dreapta, si dupa jumatate de ora sa ii ofer sanul drept bebelusui, pana termina apoi il tin sa ragaie apoi ii ofer si sanul stang cat mai vrea. Data urmatoare la fel, macar jumatate de litru lichid, si stat pe partea stanga, oferit bebelui sanul stang initial. Teoria asta n-am mai auzit-o prin alte parti, o sa incerc sa vad dc are vreo influenta. Mi-a recomandat galactogil imediat ce nasc, curatat sanul cu ceai de musetel doar, glicerina boraxata pentru rani.. Eu as incerca totusi lanolina sau unt de shea, dar mai vedem.
Am fost si la gine si am vazut bebele, m-am socat cand am auzit cat a crescut are 2.7, zicea doctorul ca probabil la 38s si ceva il scoatem, eu avand indicatie de cezariana.
dia, eu sincer nu cred ca are vreo legatura greutatea pusa de mama cu cea pe care o ia bebele. Eu am pus f putin pana acum, doar 6kg, ultima luna am reusit sa pun 1 kg, si ieri cand am fost la echo, am ramas socata, bebe are 2,7kg, acum o luna avea 1.5. Am intrebat si medicul dc n-a pus prea mult intr-o luna, si a zis ca e cam mult, a repetat masuratorile, are capusorul de 36 sapt, si altele tot asa mai maricele. Si eu eram happy ca daca am pus 1 kg, jumatate speram sa fie la mine. Se pare ca tot s-a dus doar la el, eu chiar nimic n-am pus pe mine Stiu persoane care au pus 20kg si bebe la 42s era de 2.7, asa ca se pare ca nu are atata legatura cat pui tu.
ronina, ma bucur tare sa aud ca ai reusit sa alaptezi si singura, chiar dc dupa 10 min de incercari. Va fi din ce in ce mai bine, sunt convinsa. Cate kg a avut fetita la iesire din spital? Oricum, recupereaza ea repede.
Dara, tu femeie asa puternica pleci urechea la comentarii ale soacrei?! Eu uneori nu sunt in stare sa ma intorc de pe o parte pe alta ca am dureri sub burta, ridicatul poate fi groaznic, depinde de moment. Unele femei uita ca au fost si ele gravide odata. Asta mi-a adus aminte de o faza amuzanta. Am fost la medicul de familie, unde scrie mare ca femeile insarcinate au prioritate. Sa vedeti ce amuzanti erau mosii si babele, ca nu le pot spune altfel, sprinteni sareau de pe scaun cand auzeau ca se pregateste sa iasa din cabinet pacientul anterior, nu cumva sa le-o iau inainte. I-am lasat in pace, ca oricum asteptam sotul plecat sa plateasca o factura.. dar ca idee, cum pot fi unii oameni..
Anca, eu tin pumnii sa se termine odata cu travaliul asta fals al tau sau ce o fi. De atata timp tot contractii la 7 min.. Eu am mai avut contractii la 10 min, si am intrebat medicul de ele, ca e cam devreme, si mi-a spus ca nu orice contractie scurteaza colul, trebuie sa fie si eficiente, sa vina din fundul uterului sa se propage spre iesire, ca sa afecteze colul. In rest, sunt doar inconfortabile si atat. Si eu nu am cum sa-mi dau seama dc e contractie eficienta sau nu.
Scot si eu motatele pt gabriela. Te asteptam si pe tine cu vesti bune
34+
dana_cp spune:
Eu acum m-am trezit.. dorm non-stop de la o vreme..
Mersi Meg si Franqois de explicatii
Aredwynn, cand ti se rupe apa cica ar curge ceva de genul 200ml .. ca un pahar de apa. Sa ai grija sa notezi ora (neaparat) si sa incepi sa bei apa. Lichidul se reface din 4 in 4 ore, asa ca nu-ti face probleme ca ramane Natalia fara
Sala dureaza o ora si exercitiile sunt combinatie intre cardio si pilates (incepem cu cardio, dupa care bagam niste exercitii la minge si dupa pilates la salteluta). Pizza se pune, am "implinit" si eu 20 kg insa nu ma mai gandesc la asta. O sa trag dupa..
Dara, ignora si soacra si pe toata lumea care te intristeaza. Stii ce scria in 'what to expect..', ca gravidutzelor le-ar trebui ochelari de cal si niste dopuri groase de urechi in sarcina. Ignore, ignore, ignore..
Monna, bafta la urmatoarea consultatie
Apropos, tare semnatura
Haydee, da-i cu apa multa. Cica ajuta la marirea lichidului.
Magdalena, capitoulul e la pag 15.. just a reminder
cu Gaza... >> AMR 4 saptamani!!!
monna3 spune:
Dana si eu ieri aveam implinite 18 kg , 1.5 kg luate in ultima saptamana, daca mai sta mult piticul cred ca ajung la 25
Monica, fericita 37+ cu Cezar-Andrei
AMR: who knows????
gabrielarusu spune:
Va multumesc fetelor pentru sustinere si nastere usoara si bebei sanatosi si celor care ma vor urma.
Acum vreo 2 ore am avut ceva dureri de spate si de burtica ca la ciclu, dar vad ca mau lasat luand un nospa, oare astea sunt contractii? ca eu pana acum nu am avut nici o durere asemanatoare ciclului.
Franqois, eu am probleme cu trombofilia, mai precis am rezistenta pe artere si fac in fiecare seara anticoagulant, injectia trebuie sa o opresc cu o seara inainte de ceza si nu trebuie sa ma apuce contractiile , din cauza asta a trebuit programata cezariana mai devreme.
38+ Maria Elisa
monna3 spune:
aaa... si mi-am adus aminte: strptococul B e negativ, deci am scapat de antibiotice daca e sa nasc normal
monna3 spune:
Gabriela tinem pumnii si asteptam vesti de la tine curaj!!
dara76 spune:
Tala, da, am mai avut contraziceri si cu copilul, acolo am ramas ferma, dar legat de mine parca am o indoiala ca nu-s eu suficient de puternica, cand vin cu contractii de la mers pe jos si se impinge bebe dureros in col, iar imi vine sa stau potolita. Si dupa aia ma gandesc ca toate fetele fac treaba si diverse si numai eu ma sperii eu ca prostu' ca aoleu sa nu nasc mai devreme.
Oi fi si tu cu ligamentele dezlanate pe-acolo pe la bazin?
Aredwynn, o sa-mi iau liber cu vreo 2-3 zile inainte probabil. Dupa aia din maxim 30 aprilie trebuie sa revin la lucru ca-mi pleaca inlocuitorul.
Sa vina Natalia usor si frumos!
Cristina, ma bucur ca ti-au mai trecut durerile.
Monna, pai e mai greu cand e cineva "din propria echipa" la care am garda jos, ca sa pot colabora cu ea, sa nu privez copilul de o bunica, etc. Si venind peste alte indoieli de-ale mele, a fost un fel de cireasa de pe tort, a avut si un ton autoritar, aproape a tipat ascutit "indreapta-te de spate, nu mai merge asa" de parca eram copil mic, plus ca nu suport eu prea bine chestiile autoritare, m-am intors sa-i spun ca nu pot merge altfel in momentul ala, ca doare si tre' sa-si dea drumul ligamentele, dar din toate conversatiile (si despre aparatori de pat si diverse) am ramas cu o mare senzatie de lehamite. Noroc ca sotul ma sustine. O fi vreun mare val hormonal.
Abia astept sa ne dai vesti legat de ce zice doctorul :)
Gabriela, oricum de obicei cezarienele in medie se programeaza intre 38 si 39 de saptamani, eu asa am citit. Media am vazut ca e la 38 de saptamani si 3 zile.
Nastere usoara si refacere rapida!!!
33+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
dia_tm spune:
Gabriela, tocmai pe tine era sa te uit!?
Vad ca mamicile la care nu e programata nasterea ne dau emotii dar inca nu se hotaraste nici un bebe (nu stiu de ce, dar bebe se pare ca de multe ori au o preferinta sa se nasca noaptea sau in week-end) - la tine insa e clar stabilit... in mai putin de 24 de ore vei fi mamica!
Nastere usoara, bebelusa vioaie si in forma, recuperare cat mai rapida dupa operatie!
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)