Bucatarii exotice si nu numai in ajutorul postului

Bucatarii exotice si nu numai in ajutorul postului | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Poate am exagerat cu exotice, dar chiar nu stiu cum sa gatesc niste alge din acelea deshidratate, mi-ar placea sa-mi fac singura un Humus dar nu stiu unde sa gasesc naut si ulei de susan, s.a.m.d.
Si sunt atatea Bucatarii care ne-ar putea ajuta intr-un regim benefic vegetarian!
Sunt hatarata sa nu ma mai ingras in post, !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Naut boabe gasesti in supermarket sau in magazinele naturiste. Sau la conserva, e mai usor de folosit dar contine conservant. Eu il prefer pe primul. Susan gasesti seminte la punga si le poti rasni tu. Eu, personal, nu pun pasta de susan in humus si iese foarte bun si asa.
La alge nu ma bag ... ma cam depaseste .

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

la magazinele "arabesti" gasesti tot felul de chestii de tipul "materie prima pentru humus", inclusiv tahini (pasta de susan humusul il fac si eu fara susan (in principal pentru ca constipa).
si fasolea azuki e super buna. (si, in ciuda credintei populare, fasolea nu ingrasa).

P. S.: eu nu tin posturi, dar a manca mancare cu gust (adica care sa-ti dea satisfactii papilare) eu cred ca e un non-sens, postul e renuntare si inaltare spirituala, nu satisfactii vegetale.

edit: e un magazin in piata amzei (ki-life) unde se gasesc tot felul de chestii interesante, inclusiv alge si condimente.

edit 2: nu uita sa inmoi bobii (fasole, naut etc) cel putin 8 ore in apa cu bicarbonat inainte de prepararea termica

edit 3: http://www.ronatura.ro/ si aici o gramada de produse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

la magazinele "arabesti" gasesti tot felul de chestii de tipul "materie prima pentru humus", inclusiv tahini (pasta de susan humusul il fac si eu fara susan (in principal pentru ca constipa).
si fasolea azuki e super buna. (si, in ciuda credintei populare, fasolea nu ingrasa).

P. S.: eu nu tin posturi, dar a manca mancare cu gust (adica care sa-ti dea satisfactii papilare) eu cred ca e un non-sens, postul e renuntare si inaltare spirituala, nu satisfactii vegetale.

edit: e un magazin in piata amzei (ki-life) unde se gasesc tot felul de chestii interesante, inclusiv alge si condimente.

edit 2: nu uita sa inmoi bobii (fasole, naut etc) cel putin 8 ore in apa cu bicarbonat inainte de prepararea termica

edit 3: http://www.ronatura.ro/ si aici o gramada de produse

Corap, bine punctat, ai dreptate cand spui ca nu trebuie sa ne amagim papilele gustative ca sa scapam de restrictiile din post!
Eu nu doresc sa tin postul umflandu-ma cu produse care sa-mi amageasca foamea, ci cu ceva pe care poate nu l-as alege decat in timpuri de restrictii, !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

b.nica, pot sa ma bag in postul tau si sa scriu ce as manca eu daca as tine post? (asa, un fel de observator?)
as manca lucruri care sa ma satisfaca spiritual - adica f putin preparate si extrem de simple - care sa nu-mi consume energia.
de exemplu grau fiert cu nuca.
sau as framanta paine (la mana)
sau turtite de grau rasnit in momentul in care le faci.
sau orez integral fiert la aburi cu garnitura de spanac si lamaie.
mere coapte
salata de fasole fiarta cu felii de ceapa

mancaruri pentru care ar trebui sa fim cu adevarat recunoscatori...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

ti/as sugera un dal makani daca iti plac aromele. mancare indiana de linte. la ki life gasesti condimente indiene.

alge se gasesc de obicei la magazine koreene sau japoneze.

Finn Constantine 15.10.2009 si 32+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Dahl am facut si eu zilele trecute .Am inmuiat lintea careva ore ,am spalat-o bine si am pus-o la fiert cu doua rosii taiate ,o ceapa taiata ,o jumatate de lingurita de turmeric (ingredientul cel mai important),cu 10 minute inainte de a o lua de pe foc am pus un cartof dulce taiat cubulete ,iar cu doua minute inainte de final doua maini bune de spanac .Ceva sublim !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

b.nica, pot sa ma bag in postul tau si sa scriu ce as manca eu daca as tine post? (asa, un fel de observator?)
as manca lucruri care sa ma satisfaca spiritual - adica f putin preparate si extrem de simple - care sa nu-mi consume energia.
de exemplu grau fiert cu nuca.
sau as framanta paine (la mana)
sau turtite de grau rasnit in momentul in care le faci.
sau orez integral fiert la aburi cu garnitura de spanac si lamaie.
mere coapte
salata de fasole fiarta cu felii de ceapa

mancaruri pentru care ar trebui sa fim cu adevarat recunoscatori...

Am prins ideea, da si eu as aborda "regimul" Oshawa dar nu prea am retete.
Chiar am sa incerc sa gasesc pe net pt. ca am inteles ca ofera multe avantaje si cel mai mult ma tenteaza sa mai castig in energie pt. ca de cand vremea ma tine in capitala sunt fleasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

ti/as sugera un dal makani daca iti plac aromele. mancare indiana de linte. la ki life gasesti condimente indiene.

alge se gasesc de obicei la magazine koreene sau japoneze.


Ne amagesti cu arome si nu ne dai si modul de utilizare?
Algele le am.Lintea(galbena sau verde este la un magazin la 10 min. de mine) dar nu stiu cum sa le pregatesc,!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Din linte verde poti face mancare scazuta ca si mancarea de mazare( cu sos de rosii). Naut gasesti la supermatketuri iar pt humus poti folosi si susan, nu doar tahina. Mai poti face pateu de linte sau de seminte de floarea soarelui.

Algele hidratate le poti adauga in salate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

[b]Puisorule/b], dar sa dai aici o reteta de pateu de linte este greu?

Mergi la inceput