Diacritice

Diacritice | Autor: eunice78

Link direct la acest mesaj

Ajutati-ma, va rog, cu urmatoarea pb:
Eu la serviciu imi creez documentele pe laptopul meu care, momentan, nu e legat la o imprimanta. Eu scriu folosind diacritice (documente oficiale). Dupa care incarc documentele pe mail (atasamente) si intru pe adresa mea la un alt calculator legat la imprimanta. Problema mea e ca atunci cand la acest calculator deschid atasamentele in loc de tz-uri si sh-uri vad numai patratele si trebuie sa fac corecturile aferente. Ce trebuie sa ii fac acelui calculator care e legat la imprimanta sa vada textul cum trebuie?
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

ce setari ai folosit pe laptop atunci cand ai inceput sa editezi cu diacritice ? presupun ca aceleasi setari ar trebui facute si pe calculatorul de unde deschizi atasamentele pentru a le tipari.

incearca asa, verifica si noteaza-ti parametrii setati pe laptop si aplica aceleasi setari pe calculatorul atasat la imprimanta:

Start- Settings-Control Panel-Regional and Language--Language-Details-Default input Language, Keyboard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Multumesc, Corina, dar nu merge nici asa. Si pe calculatorul de la imprimanta e selectata limba, keybordul, dar nu merge.
Alte idei?

Mergi la inceput

la serviciu ai o retea de calculatoare ? ai putea pune fisierele tale pe o partitie comuna, pe care o poti accesa de pe calculatorul conectat la imprimanta.
ar mai exista o varianta : nu ai aceleasi versiuni de windows/msoffice pe ambele calculatoare.
si solutia "suprema" : daca ai un IT-ist in zona, e cazul sa-i ceri ajutorul; daca nu, poate un coleg priceput intr-ale informaticii ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Ai folosit fonturi romanesti cand ai scris, sau ai setat tastatura romaneasca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Patesc si eu chestia asta cu calculatorul de la serviciu. O solutie sigura este sa transformi documentele in PDF-uri inainte de a le incarca pe mail. Exista programe gratuite de transformare a unui doc scris in word in pdf si e foarte simplu. Dupa ce instalezi programelul dai print la document si in loc sa selectezi imprimanta selectezi programuld e transformare care iti apare in caseta cu imprimanta.Documentele pdf se vad la fel pe orice computer si nu vei ami avea probleme.

Alta solutie este sa vezi ce fel de word ai instalat pe calculatorul de la serviciu si pe cel de acasa si sa faci in asa fel incat sa ai aceeasi varianta pe ambele computere...

MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Problema este din punctul meu de vedere ca nu ai efectiv instalate aceste caractere(diacritice) pe acest calculator si de aceea nu stie cum sa le formeze(interpreteze)
Daca doresti sa rezolvi aceasta problema pe acest calculator sau pe oricare altul cu aceeasi problema trebuie instalate aceste fonturi
Info + fisier de actualizare Microsoft corespunzator:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=0ec6f335-c3de-44c5-a13d-a1e7cea5ddea&DisplayLang=ro

Fonturile extended latin le vei gasi in symbol in meniu dara poti cponfigura si o tastatura virtuala romaneasca daca doresti sa ai setate anumite caractere romanesti direct pentru taste specifice alet tastaturii. Aceasta facilitate o poti gasi aici:
http://secarica.ro/html/ro_kbd_winxp.html

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

o alta varianta practica ar fi, dupa ce termini de editat documentele pe laptopul tau, sa le copiezi pe un stick, pe care il vei folosi la calculatorul atasat la imprimanta. nu stiu daca functioneaza intr-adevar, insa poti incerca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mai bine rezolvi problema defintitiv decat sa te tot plimbi de colo colo.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Multumesc tuturor pentru sugestii. O sa incerc sa descarc pe celelalte calculatoare ce ai indicat tu, Marius, sper sa mearga.
Deci, calculatoarele au setarile de limba, adica eu cand scriu un document schimb limba din bara si folosesc tastatura pentru diacritice. Insa problema cred ca e ca laptopul meu are windows 7 si celelalte au windows xp 2002, din cate am vazut eu. Nu merge cu pdfuri pentru ca eu fac documentele, le trimit sefului care mai face completari pe ele si dupa aceea le retransmite. Si nu suntem in acelasi sediu. Deci credc ca pb e ca, calculatoarele "nu sunt pe aceeasi lungime de unda".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

de pe saitul microsoft ia un update care se cheama EUupdate si instaleaza-l acolo unde se vad patratele.

Mergi la inceput