FIV in Ungaria 155
Raspunsuri - Pagina 20
Lara27 spune:
Buna "unguroaicelor",
Am povestit ieri cu Vio pe PM, dar realizez acum ca, sunt (au fost) mai multe fete in aceasta situatie nefericita, asa ca, in masura in care va intereseaza, pot sa va spun ce stiu eu despre acest fenomen..
Cu parere de rau, va spun, ca multe raspunsuri/explicatii, nu o sa obtineti de la medici, pentru simplul fapt ca nu prea sunt explicatii. aceste intamplari, sunt considerate accidente, de regula, singulare..
- in cazul ovocitelor care nu se fertilizeaza in primele 24h, nu se prea poate face nimic..spermatozoizii, pur si simplu nu reusesc sa penetreze ovulul, sa treaca de invelisul ovocitului si sa-l fertilizeze..nici metoda "rescue ICSI", nu a dovedit ca aduce o crestere a numarului de embrioni obtinuti, e un fel de solutie disperata, last chance..
- in cazul ovocitelor fertilizate, dar care se opresc din evolutie (nu se mai divid), procesul este numit "selectie naturala", materialul genetic (fie ovulul, fie spermatozoidul) nu a fost pe masura sa asigure conceptia unui embrion viabil..
- in cazul embrionilor de grad inferior (cu multe fragmentatii), calitatea slaba nu este determinata de ovocit, ci de fragmentatiile in ADN-ul spermei partenerului, fragmentatii dobandite si perfect reversibile; aceste fragmentatii in ADN-ul partenerului pot aparea in urma unei alimentatii defectuoase, fumat, lipsa miscare, stress, oboseala, etc. si se amelioreaza prin asigurarea unui stil de viata sanatos, odihna, sport, etc., foarte important pentru sot, in vederea obtinerii unor rezultate bune in cadrul fiv..(am mai scris despre asta la topicul Biogenesis)..
va doresc rabdare ancestrala, nervi de otel, mult umor si un CAR de NOROC, tuturor, in incercarile viitoare
to be continued..
ImiMS spune:
Floryma..scuza-ma ca nu-mi amintesc cand ai mai scris despre asta...dar promit sa retin de data asta
Multumim ca esti aici sa ne incurajezi...tinem si noi pumnii ptr tine!
Lara...eu va citesc si la babutze...tu si Samira sunteti o adevarata enciclopedie...Multumim mult ptr sfaturile utile pe care le scrieti aici...eu cel putin le apreciez mult de tot si incerc sa le bag la cutitutza
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
Lara27 spune:
Imi, sa-ti fie de folos, sau, cel mai bine, sa n-ai nevoie de ele, sa-ti reuseasca procedura din prima si sa ai preocupari mai..placute
succes in incercarea ta
to be continued..
ImiMS spune:
Multumesc mult Lara...Sa fie...la toata lumea!
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
Goofytza spune:
Buna Raissa L.Nu stiu exact care este problema voastra dar la noi lucrurile satu un pic altfel.Am ales sa fac pachetul complet de trombofilii dearece dupa cum stii aceasta afectiune este considerata a avea un rol in producerea avorturilor spontane si cate si mai cate alte belele.Sotul fiind cu azoospermie(s-a facut biopsie testiculara si s-a gasit ceva bun dar nu in procent mare si obligatoriu trebuie facut ICSI), eu fiind cu Rh negativ ne-am gandit ca poate daca facem aceste analize putem preveni aparitia consecintelor trombofiliei.
Desi pe langa aceste mutatii care se investigheaza mai sunt destule despre care nu se stie exact ce rol au in declansarea bolii abortive.Si hematologul mi-a zis ca e cam o loterie cu aceste mutatii si ca nu inseamna 100% nimic sigur nici daca le ai nici daca nu le ai.Practic se cam poate intampla orice....
Speram sa fie totul bine pana la urma.
danutza27 spune:
saluti fetele,
acum am vb si eu cu PK si in aprilie facem ET.- trebuia sa incepem in martie dar m-a amanat pt luna aprilie ca sa fie mai sigur dupa tratamentul cu metotrexat.
L-am intrebat daca sa imi fac analizele de trombofilie si tot imi zice ca nu e cazul - nu stiu ce sa fac.
Voi ce ziceti?
va pupik
ImiMS spune:
As mai avea si eu doua intrebari...ca eu sunt mai noua in ale FIV-ului:
1. De ce e nevoie sa se bea apa multa in timpul tratamentului? La ce ajuta?
2. Ce inseamna blastocist ( sper sa fi scris bine ) ?
soroc80 spune:
ImiMS,apa e foarte importanta pentru eliminarea hormonilor din organism dupa ce-si fac trebusoara lor, adica ajuta la cresterea foliculilor, pentru a nu ramane in organism si se ajunge la hiperstimulare. O sa te zapaceasca Zadori cu apa. La un moment dat o sa-ti zica sa bei 2,5-3 litrii/zi. Te sfatuiesc sa bei macar peste 2 litrii. Asa vei diminua si alte stari: dureri de ovare, balonare. Poti sa te antrenezi de pe acum. Mie la primul control mi-a zis Zadori ca pot sa incep sa beau, asa ca m-am pregatit cu o luna inainte. Daca ziua esti pe la clinica si nu poti sa bei cata apa ti-ai dori poti sa recuperezi seara. La un moment dat mie-mi venea sa vomit de la atata apa. Dar este foarte importanta. Vezi ca din cauza lipsei consumului de apa au fost fete care au facut hiperstimulare dupa embriotransfer, cand deja aflasera ca sunt insarcinate, si n-a fost de bine.
Legat de blastocist, sper sa nu vorbesc prostii dar din cate stiu eu este un embrion in stadiu mai dezvoltat, in sensul ca deja si-a dezvoltat si invelis (sac embrionar). Dar poate stiu fetele mai multe detalii si mai stiintifice.
ImiMS spune:
Mersi Soroc ptr raspuns!
Pai si mie mi-a zis sa beau deja de pe acum...si eu am reusit deja 2.5l pe zi...mai mult nu pot! Dar nu stiam ptr ce!
ronna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olimp multumesc de lamuriri Joannaalx mie deocamdata mi-a facut impresie buna , voi vedea pe parcurs , dar cum ai spus si tu toti se ajuta asa ca nu poate fi rau.... va pup pe toate caci sunt cam obosita asa ca merg sa , noapte buna |
Buna la toata lumea si in special tie Olimp.
Un lucru important intr-o astfel de procedura este sa ai incredere in dr.tau .
Eu sunt una dintre primele paciente ale lui dr.Lesko si ma bucur ca s-a intamplat asa deoarece nu era la fel de aglomerat ca si ceilalti.Nu este atat de cunoscut pt ca el lucreaza la K.Debrecen doar din 2010,el venind de la Kaali Miscolcz.Stiu ca la inceput lucra in paralel la ambele clinici.
Am facut 2 proceduri.Prima a esuat pt ca organismul meu nu a reactionat bine la tratament,eu venind dupa cateva stimulari facute in tara.A doua inceracre s-a terminat cu bine, rezultatul fiind gemenii Robert(nume dat dupa dr.Lesko)si Antonia.Am facut si eu histeroscopie inainte de a 2-a procedura la dr.Torok Peter(sper ca imi aduc aminte bine).Poate la dansul te-a trimis si pe tine.A durat max 10 min, fara durere si fara anestezie.
Deci dr tau e la fel de competent ca si ceilalti, fii fara grija.
Bafta la toata lumea!!!