FIV in Ungaria 155
Raspunsuri - Pagina 13
anaasta spune:
Goofytza, eu am inteles de la fete ca PK colaboreaza cu un endocrinolog, Imre.... il cheama parca si te trimite la el, daca vrei. O consultatie ar fi in jur de 100 de euro, parca.
Imi pare rau ca ti-au iesit proaste rezultatele de la analize, dar poate nu e chiar asa de grav. Nu te necaji asa tare, stai sa vezi cum le interpreteaza medicul.
5ab1na spune:
Goofytza trebuie sa te interesezi bine pe subiectul trombo pt ca PK nu are obiceiul sa dea clexane decat daca e vb de Factor V sau Factor II.
iti recomand din proprie experienta sa tratezi cu delicatete subiectul. iti va spune ca atata vreme cat nu exista manifestari clinice el nu trateaza valori de laborator. mai bine ia legatura cu dr. Avram si, in functie de ce-ti spune, discuti cu PK.
du-te sau nu te du la Imre Bodo. eu am fost si nu mi-a dat nimic. mai intreaba fetele si citeste si subiectul cu trombofilia.
eu am facut greseala de a-i scrie mail si a-l intreba "ce sa fac cu rezultatele astea" si raspunsul nu a fost simpatic...mai ales ca doua analize de-ale mele erau gresite!!
Raissa_L spune:
Buna tuturor aspirantelor!
Sper sa ma primiti si pe mine printre voi,pentru ca si eu voi trece la un nou capitol in viata mea,cel de FIV.Pe scurt,am facut pana acum 6 IA (4 simple,1 dubla)fara succes,din pacate iar acum urmatorul pas ar fi FIV,dar,cum am tot citit ca sanse mai mari ar fi in Ungaria,as vrea sa incerc acolo.Intrebare,oscilez intre Debrecen si Budapesta,poate ma ajutati cu un sfat,din experientele voastre,unde ar fi mai indicat(pentru rata de succes,evident).Inclin mai mult spre Budapesta,desi e foarte departe.Daca in final ma fotarasc,cum iau legatura cu cei de acolo(Budapesta),prim e-mail,telefon...Va rog ajutati-ma cu un raspuns,am ajuns intr-un punct in care nu mai stiu incotro s-o apuc,asa ca am decis sa va intreb pe voi,cele care ma puteti,cu siguranta indruma si ajuta cu un raspuns.Multumesc.Pupici.
mona19 spune:
Ce zi frumoasa de buna dimineata!
Sa fie o baba norocoasa pentru toti care o aniverseaza pe astazi. Eu am avut-o pe intai, de Martisor.
Nikkid: Da, du-te la endocrinolog. Nu am vrut sa te sperii, dar zau ca pe 28 martie cu o asa valoare mare la prolactina, nu cred ca are sens sa bati drumul pana in Ungaria. Oricum sa-i spui si lui PK de valoare si vezi ce zice.
La mine de la prima pana la a doua vizita cu PK de anul trecut au fost 6 luni! Da. Atat mi-a trebuit sa-mi reglez hormonalele! Bine, pe cand s-a reglat prolactina, in 2 luni de zile, mi s-a dereglat TSH -ul, care culmea la prima vizita la PK era in valori normale. Mi-au mai trebuit alte 3 luni sa reglez TSH-ul, iar abia in a 6 a luna PK mi-a transmis lista oficiala cu toate analizele pentru FIV.
FIV1 - oct.2011 - sfarsit cu avort prematur la 5 saptamani si 4 zile; FET 1 - nereusit - ian. 2012.
mona19 spune:
Goofitza: Si eu am pus luna trecuta o serie de intrebari legate de analizele de trombo si genetice, aici pe forum. Urmeaza sa le fac acum in martie. Din ce mi-au raspuns fetele, am inteles ca exista un hematolog bun in Budapesta. Nu mai stiu care din fete a zis ca a fost la el si costa 100 euro consultatia. Dar din cate am inteles nu prea se merita sa bati drumul pana acolo.
PK este specializat in ginecologie si endocrinologia reproducerii umane asistate. Asa ca, nu cred ca ne poate da el sfaturi in domeniul hematologiei. Fiecare cu specializarea lui.
Pentru analizele de trombo, mi-a indicat cineva, tot aici pe forum, sa merg la Simona Avram la Cluj.
FIV1 - oct.2011 - sfarsit cu avort prematur la 5 saptamani si 4 zile; FET 1 - nereusit - ian. 2012.
norma36 spune:
Goofitza
In Cluj ai doua variante f bune pentru interpretarea rezultatelor de trombofilie: d-na Militaru Mariela (genetician) http://www.romedic.ro/blue-life-medical-center/medici/Mariela_Militaru si d-na Simona Avram (hematolog) http://www.medcenter.ro/contact/reteaua-de-clinici-si-laboratoare-medcenter/cluj/.
Eu am fost la ambele; sunt f amabile, iti raspund la orice intrebare, sunt f la curent cu toate noile descoperiri in domeniu; participa la conferinte internationale, si ce e cel mai important pt mine e ca ambele mi-au dat aceleasi raspunsuri la intrebari.
_
3 FIV-uri si un FET in Debrecen cu dl doctor Bodnar nereusite, FIV 4 tot la Debrecen, cu dl Bodnar ianuarie 2012 - betaHCG 246 in ziua 14, 1285 in ziua 18, acum pregnant in 7 saptamani - Doamne ajuta in continuare !
MTHFR C677T in forma heterozigota, mutatia factor XIII Val34Leu heterozigot, tiroidita hashimoto
nikkid spune:
Buna fetelor.
Mona,multumesc pt raspuns.
Astazi am primit raspunsul de la PK...mi-a spus ca trebuie sa merg sa fac RMN la cap pentru un potential adenom la glanda pituitara.O sa trebuiasca sa fac tratament pt reglarea prolactinei.A spus ca putem pastra programarea din 28 martie dar ca nivelul prolactinei trebuie reglat inainte de a ne apuca cu tratamentul pt fiv.Asa ca am sa-i scriu sa amanam programarea,ca nu vad rostul de ce sa mergem acum in Ungaria daca tot nu pot face nimic.
De celelalte analize nu a zis nimic,inseamna ca sunt ok.
Goofytza spune:
anaasta, 5ab1na, mona19 ,norma36 multumesc de raspunsuri.Acum stiu care e primul pas:voi merge la doamnele dr din Cluj ce mi le-ati recomandat.Din tot ce mi-ati zis inteleg ca PK face doar stimularea iar eu trebuie sa am in prealabil un tratament pentru mutatii de la un hematolog?Eu credeam ca merg la el si primesc tot tratamentul acolo..
Asta inseamna ca se cam complica treaba
5ab1na cum sa fie doua analize gresite? dupa ce ca sunt atat de scumpe trombofiliile astea ...unde le-ai facut?Eu am 4 cu probleme(2 homo, 2 heterozigot ).Oricum am inteles ca nu se fac la noi ci se trimit undeva inafara,asa o fi? Se merita oare sa le mai fac o data dar la alt laborator?
Pe PK l-ai intrebat ce sa faci cu rezultatele si raspunsul nu a fost simpatic?Dar ce-a patit??
samira33 spune:
raisa,bine ai venit si sedere cat mai scurta la aceasta sectiune iti doresc.
eu am facut FIV la Budapesta si ti-l recomand cu caldura pe Peter Kovacs.
comunicarea cu el este excelenta.
este inca "in carti" pentru urmatoarea mea incercare.
cat despre distanta dintre Debrecen si Budapesta...din punctul meu de vedere...odata iesiti din Ro mai faci 2 ore pana la Buda.
numai bine
sper spune:
Fetelor am si eu cateva intrebari :
-pretul la menopur si merional de pe prima pag sunt de actualitate?
-care dintre ele e mai bun?
-dc incep tratam cu merional si nu-mi ajunge pot continua cu menopur?
-menopur tb transportat la rece?
Multumesc pt raspunsuri
Speranta