Pufi de Ian-Feb 2010 (70) - La multi ani Lorena!
Raspunsuri - Pagina 21
Ruxita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue_flower
Dani doarme asa, de la 2 pana pe la 5. Cand il las se trezeste pe la 5, dar nu prea il las, il trezim maxim la 4.30. de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
eu sunt o fericita, imi pun copilu in pat pe la 10 si doarme dus pana dimineata cand ma chinui sa-l trezesc!!! imi ia vreo 5 min sa trag de el pentru a-l echipa de gradi si mi se rupe inima... evident...
lalitica2000 spune:
helou helou...eu sunt muta, muta de racita ce sunt...de aseara am inceput sa fiu mai ragusita ca dimineata sa reusesc sa scot doar cateva sunete si si alea abia abia. am inceput sa iau tot felul de pastile de gat, ceai cu miere si sper ca pana diseara sa imi mai revina vocea, daca nu am sa bag si una aerosol.
David in schimb este mai bine, a adormit toata noaptea asa ca eu sunt multumita. A facut el aseara fitze la lapte si a trebuit sa-l pun in scaun pana la urma sa-i dau cerealele cu lapte cu lingurita, dar a mancat repede.
Mire, Alex, eu vin pe 8. Si eu pot sa vin de mai devreme, asa ca daca vreti putem sa ne vedem pe la un 3-4, cum va este si voua mai usor.
Mire, si David a avut anemie cand a fost mai mic. I-am dat fier o luna parca si pe urma nu a mai avut probleme legate de anemie. Ma gandesc la tine sa mearga bine tranzitia asta. iti doresc o intarcare usoara, ca sa zic asa.
Alexutzzza, ce sa mai zic...ai baiat de nota 10...seamana cu tine clar...se integreaza repede, nu are probleme de socializare. De fapt, asa cum ziceai, tu ai suportat mai greu despartirea de THE Gradi, nu el. Zi-mi si mie cat plateai la vechea gradinita. Am pe cineva care ar fi interesata sa-si dea fata acolo si ma intreba daca stiu cat costa pe luna.
Dece, sorry ca ai avut iar o noapte bigudoasa. Las ca or veni si la tine nopti mai bune. Noroc ca tu te montezi repede si esti fresh peste zi, ca eu cu atatea treziri pe noapte nu stiu cum rezistam peste zi la birou.
Adina, David are somnul de pranz undeva, in medie la 2ore.
blue_flower spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adina_bulina Neatza si din Pitesti! Zi cu soare, dar frigutz -1 grad. Oricum s-a terminat cu vijelia. Prefer asa. Vaaai Alexutza ce baiat mare ai facut. Cred ca sunteti tare mandri de copilul vostru. Parca vorbesti de un copil de 4-5 ani, nu de un pufulete. BRAVOOOO! M-a dat gata micul grec. Sa va zic... m-am decis sa ii scot bibe de noapte. Gata! A facut copilul duminica 10 kg. Cred ca am fost ultimii cu greutatea asta. In fine... Doamne ajuta! ca nu credeam ca mai ajungem odata la acest gabarit.... din decembrie ne chinuie un 9900 care la sfarsitul lui ianuarie s-a transformat in 9200 de la giardia si tot asa. Ideea e ca am zis sa incerc sa diluez laptele. Azi-noapte am reusit sa pun la 150 ml apa 4 masuri lapte. Nu a fost nicio schimbare. S-a trezit la 3.30, apoi la 5.30 si la 7.30 gata. Deci ca de obicei. Am scapat de masa de 1.30. Tot e ceva. Si asta pentru ca ii dau ciorba in loc de lapte la 21.30 si ii tine de foame. Am vazut pe net un ceai special care ajuta la eliminarea meselor de lapte din timpul noptii, dar cred ca e plin de zahar. Voi ce metode mai stiti? Mami de Maria Dalia (06.02.2010) |
Adina, ma bag in seama si eu, nu da cu oua.
Tu ii dai ciorba la 21.30? Inainte de bibe de seara el primeste ciorba?
Incearca sa ii dai ceva mai consistent, mamaliga cu branza si smantana, gris cu lapte, orez cu lapte, eu ii dau inclusiv cartofi sau legume...ce mancam noi la masa de seara.
Eu n-as putea sa mananc o ciorba seara si apoi sa beau lapte (sau cum zici tu...mai mult apa decat lapte)...e copilul in crestere si are nevoie de mancare. ...zic si eu....da-i o felie de paine cu unt si gem, sau unt si branza...ceva mai consistent.
Ciorba nu e pt pranz?
Stiu ca oamenii au obiceiuri alimentare diferite, eu nu zic nimic despre asta, dar nici nu vei reusi sa ii scoti mesele de noapte cu ciorba si multa apa in loc de lapte.....
El ce mananca peste zi? Ce orar de mese are?
Ruxita spune:
... voi vorbeati de somnul de dupa amiaza... si eu ramasesem la cel de noapte... si Kay baga somn mult, dar numai cand dormim impreuna, singur nu stiu de ce nu doarme decat 1 ora! cand dorm si eu langa el bagam 2,5-3 ore legate!
Ruxita spune:
noi seara papam ce gateste sotzul... si pe la un 8.30 un terci de gris sau ovaz... fara bibe... gata bibe! nici dimi, nici seara, nici nu mai stiu pe unde e....
alexutzzza spune:
Rux da, triaj. da, te trimite acasa sau daca nu poti si nu poti (nu ai cu cin sa-l lasi) il tin la "izolator" sa nu imbolnaveasca si alti copii. Suna urat, dar "izolatorul" este o camera cu un pat,mai mica decat camerele de clasa pe care o decoreaza repede in functie de varsta copilului care va sta acolo cu jucarii, covor etc. Acolo va sta sa nu molipseasca si alti copii. Sta asistenta cu el si ii administreaza tot ce trebuie.
Lali program complet pana seara la 18 (poti sa ajungi si dupa 18 sa il iei) este 1250 de RON. pentru o gradi unde se invata in engleza este super bun pretul. Daca are pampers se mai percepe o taxa de 100 de lei pe luna. Eu plateaam 1350 cu tot cu taxa de pampers ca stau dupa fundul lui, il schimba, il spala, ii dau i gura al masa etc.
Adina multumim de aprecieri.
Si noi vrem sa scoatem biberonul. Nu de lapte, ca nu mananca peste noapte ci de biberon. M-a speriat dentista mea ieri cand am fost, mi-a zis ca spera ca i-am scos biberonul. Si eu m zis ca nu si cik imediat, musai sa il scot ca nu e bine, nu face bine la dinti, poate face carii urate si na, dintii se schimba, dar face abcese, treceprin chinuri si dureri infernale si ca nu o sa-mi convina....
Idei ceva? cum scot biberonnul? Am incercat ieri cu cana cu cioc si nu a vrut. azi dimi insa a acceptat ptr apa cana cu cioc, poate o va accepta usor, usor....
Sondaj:
Cati pufi mai beau cu biberonul???
Si alt Sondaj: cati pufi nu au canini?
ca am fost ieri la pediatra sa iau aviz de colectivitate ptr noua gradi si m-a trimis la stomatolog sa vedem ce e cu caninii de nu mai apar....e vreo problema?
fug sa rezolv niste chestii si revin dupa-masa
adina_bulina spune:
Pai stai asa, Blueflower!!! La noi e talmes-balmes. Dupa masa de pranz e belea. Ca baga un bibe de lapte la somn la 2, apoi la fix 3 mai baga unu, apoi la 5 cand se trezeste ii dau covrig sau biscuiti sau o gogoasa, dar mai rar, si apoi fructe, iar pe la 7 masa de peste si apoi la 9.30 ciorba, pentru ca nu mai bea neam lapte la somn si se trezea la 1.30 de foame.
Mami de Maria Dalia (06.02.2010)
adina_bulina spune:
[quote]citat din mesajul lui alexutzzza
Si noi vrem sa scoatem biberonul. Nu de lapte, ca nu mananca peste noapte ci de biberon. M-a speriat dentista mea ieri cand am fost, mi-a zis ca spera ca i-am scos biberonul. Si eu m zis ca nu si cik imediat, musai sa il scot ca nu e bine, nu face bine la dinti, poate face carii urate si na, dintii se schimba, dar face abcese, treceprin chinuri si dureri infernale si ca nu o sa-mi convina....
Idei ceva? cum scot biberonnul? Am incercat ieri cu cana cu cioc si nu a vrut. azi dimi insa a acceptat ptr apa cana cu cioc, poate o va accepta usor, usor....
Sondaj:
Cati pufi mai beau cu biberonul???
Si alt Sondaj: cati pufi nu au canini?
Ziua Maria bea apa cu canita cu cioc sau din paharul cu pai. Dar la somn e belea. Nu adoarme fara biberonul cu lapte. Si sa stii ca da, a mea are carii deja. Avem un tratament, dar sincer pana acum mi se pare apa de ploaie. Azi o sa ii punem o mini-plomba. Avem noroc cu nashul ei, e medic stomatolog, si ne ajuta. Deja citesc pe net de sigilarea dintilor si alte halea. Sincer, sunt cam speriata! Dar sunt croita sa schimb ceva. TREBUIE!
Referitor la canini, ii are deja pe toti 4.
Mami de Maria Dalia (06.02.2010)