Pufi de Ian-Feb 2010 (70) - La multi ani Lorena!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

despre ce discutati? copii razgaiati??? am eu una bucata copil razgaiat... si nu ma deranjeaza! nu mi-e frica ca ar putea fi prea razgaiat... prea alintat... prea obisnuit cu atentia, chiar nu... m-am si certat cu tat-su zilele trecute ca i-a venit lui in cap sa-l PEDEPSEASCA, ceea ce eu n-am facut niciodata! sa-l inchida in dormitor si sa-l lase sa urle acolo! si i-am zis ca nu are dreptul moral si nici autoritatea necesara pentru un astfel de act justitiar, din moment ce nu a participat plenar la educatia fiului lui (repros pentru care s-a simtit jignit)... dar frate nu te pui sa pedepsesti un copil doar ca te enerveaza si te freaca la ridiche... iei masuri de contracarare, de preventie, de ameliorare, incerci sa-ti dai seama ce vrea copilul de la tine, de ce face magaria aia si abia apoi... mai discutam... si mai vedem... in cazurile extreme si daca ai incercat toate solutiile posibile, ultima care ti-a ramas e sa iei copilul si sa-l pedepsesti!

chestia cu covrigul... eu i-am dat covrig prima data, pentru ca am zis ca e flamand de la gradi... si l-am obisnuit cu o chestie, sa luam un covrig si sa-l mancam in autobus pana ajungem acasa... si am observat ca dezvolta foarte multe obisnuinte prin repetitie (de fiecare data cand mergeam in parc si ne asezam pe o banca trebuia sa-i rup iarba si sa i-o pun pe banca ca el s-o imprastie... sau aveam un gard unde ne duceam si de fiecare data bagam betze prin gauri si ne zgaiam unul la altul... s.a.m.d. ) si uite asa o chestie oribila (urlat in autobus) e efectul unei alte chestii educative (puterea obisnuintei si a repetitiei ceea ce de fapt e un aspect pozitiv, la fel de bine as putea sa-i inoculez alte lucruri pozitive prin aceeasi repetitie)...

www.kestionare.ro/k/k.aspx?k=4748" target="_blank">Completati va rog acest chestionar

Mergi la inceput

si vroiam sa ma laud... ca ce boierie e sa-ti pui copilu in scaunul lui si sa-i pui farfuria in fatza si sa-ti vezi de ale tale... si la un moment dat sa constati ca copilu tau linge si farfuria... gata, am scapat de-o treaba... urmatoarea pe lista, de care tare as vrea sa scap e spalatul la fund de kkcel...

www.kestionare.ro/k/k.aspx?k=4748" target="_blank">Completati va rog acest chestionar

Mergi la inceput

Si Kay e bataus... ma trezesc cu cate 2-3 palme date cu balans peste fatza, cand mi-e lumea mai draga... si n-o face la nervi, ciuda, furie... e un fel de joaca... azi ma bocanea cu un betisor, si era asa de amuzat ca eu tzipam si el fugea cand ma repezeam dupa el si iar ma bocanea si repede fugea sa nu-l ajung (asta in timp ce faceam gimnastica si nu ma puteam ridica de jos, profita deci..)

Mergi la inceput

nyny, mersi de intrebare... sotul meu face bine, nu pot zice din pacate din ce in ce mai bine... adica nu mai progreseaza cu recuperarea... tre sa mergem undeva s-o facem...

doc de familie i-a dat doar 10 zile de concediu dupa care se presupune ca tre sa se intoarca la munca si nu credem ca se descurca... ne gandim inclusiv la pensionare timp in care sa se ocupe cu ce vrea el (proiecte artistice)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Ruxita tinem pumnii sa se recupereze in totalitate, cat mai curand.

In legatura cu pedeapsa am scris un mesaj luuung, am apasat o tasta gresita si dus a fost. Vroiam sa spun ca ceea ce incerc eu sa fac este sa-i dau un time out, nu sa o pedepsesc. Eu m-am ferit de inchisul in camera, de teama sa nu prinda averisune fata de dormitor.
Pentru ca nu mai am energia necesara sa rescriu mesajul, o sa las un www.babycenter.com/0_time-outs-how-to-make-them-work-12-to-24-mo_12252.bc?page=1" target="_blank">link, mie mi s-a parut interesant si folositor. Totul este sa respecti niste reguli, astfel incat sa nu frustrezi copilul.

Poate isi face Ayanna timp si ne zice si noua doua vorbe, sau poate fetele care sunt mai de specialitate.

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Simply sa stii ca si Yannis e pasionat de spalat vase.
Mie nu mi-a trecut prin cap sa ii pun scaunul mare la chiuveta , o puneam in picioare pe scaunelul ei, care era prea mic. De maine va spala Mara vasele, i-am lasat o chiuveta plina. Glumesc, dar chiar o sa o las sa se balaceasca.

Felicitari pt decizia luata, sa iti iasa totul la superlativ!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

buna dimineata
poftiti si o

Smpli felicitari pt examen si mai ales ca ai scapat de stresul alegerii pe care a trebuit sa o faci.Sa-ti dea Dumnezeu putere sa duci la capat cu bine ce ai inceput

Ruxita stiu cum e cu dependenta de covrig.In cazul nostru a dezvoltat-o Daria.Pot sa am in geanta orice ca sa-i ofer ca alternativa la minnunatul covrig nu renunta
multa sanatate sotului.Cat despre partea cu pensionarea nu stiu ce sa zic,daca nu se poate altfel si nu ar face fata sigur ca nu ai de ales dar pe de alta parte sunt tare mici pensiile astea pe caz de boala.Tare grea si situatia asta a voastra de acum

BF ma intrebai ce voi face cu Daria dupa anul pregatitor (pe care-l va face la scoala noastra)Greu de spus depinde de invatatoarea pe care o va avea si care va veni in scoala abia la toamna),de colectivul de elevi care se va forma( si aici e marea buba ca pana acum toti copii mai bunuti erau dusi la scolile mai renumite de prin oras) si nu in ultimul rand de ea(pt ea care e ff timida ori sa o duc intr-un colectiv format deja de 1 an e o mare piatra de incercare,la gradi i-a trebuit 1 an!! sa se integreze in colectivul deja format,ea intrand direct la grupa mijlocie.Singura speranta sa o mut ar fi sa se infiinteze noi clase 1 desi legea spune ca nu se va intampla asta)
de maine incep inscrierile si am asa parca o piatra atarnata de gat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Buna dimineata,

Mirela,Dastefa

Sorina si eu ii dau Arianei lp de la Hipp , ce am gasit eu aici este www.hipp.co.uk/products/our-baby-milks/growing-up-milk/hipp-organic-growing-up-milk" target="_blank">acesta pt varsta ei; nu stiu daca am inteles bine, ai gasit cumva lp pt varsta 2-3 anisori de la ei?

Eu acum imi beau cafelutza si apoi ne bucuram de duminica .

O zi frumoasa sa aveti doamnelor si hai primavara !!!

Simply,mami de fetita frumusica

Mergi la inceput

Neatza fetelor!

Las aici detalii despre cazul lui Andrei, pentru cine poate si vrea sa ajute.
Este nepotelul uneia dintre fetele de la Umanitare si are nevoie de ajutorul nostru. Puteti dona cate 2 euro prin sms la 848, in perioada 3-9 martie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

Mire multumim ca ai pus aici cazul lui Andrei
si eu mai trec din cand in cand pe la umanitare dar nu stiam de el
o sa-l mai trimit si eu prietenilor ,fiecare apel conteaza

Mergi la inceput