Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (33)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirina5 spune:

fetelor, mai e cineva cu placenta praevia?? Ca prietena mea, (cred ca v-am mai povestit de ea) are si e f ingrijorata...a fost internata in spital 3 zile, a facut injectii cu gynipral, acum sta in pat...si spune ca bebele ei misca f slabut de cand a facut perfuziile...Ce sa-i spun?

Irina 31+ cu Kinder surprise
AMR 9 saptamani!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Alma, acum am citit! Ai vazut ca e totul in regula? Stiai tu de ce esti asa optimista! Vor fi bine fetitele, cu o mama asa vesela nici nu se poate altfel!!!
Ramona, scumpa mea,multumesc mult ma tot uit pe siteuri, am gasit ceva cat de cat, eu vreau pentru patutul Amanei. Ce marca sunt ale tale? Si sunt simple sau cu desene pe ele? (cu desene am unele)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 26s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

LA MULTI ANI Mirela.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 31+ Robert Aaron
AMR 9 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Citat:
citat din mesajul lui blanca000

Andra chiar ma intrebam cat au/avut bebei vostri la 26 sapt si tocmai ce ai scris tu..si a mea avea ieri 944 g.

Nici noi nu mai prestam , eu una nu m-as putea relaxa indeajuns sa pot simtii ceva iar J. are aceleasi impresii ca si sotii vostrii. Acum cateva seri insa am avut niste vise mai erotice sa le zic dar nu le-am concretizat. Nici nu stiu daca mi-as gasii o pozitie favorabila mie..ca lui no comment . Si daca eu nu ies multumita atunci pas.

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 26s+ Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Babyboom la 26 s si 1 zi, avea 970 g.
Iar legat de ..., eu de cand am ramas sunt pe tusa, cu interdictie de la medic.

Poooooooooooooooooop! acum chiar am fugit!

Elly 30+ cu Babyboom

AMR 9+ saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Apropo fetelor ca veni vorba de placeri la orizontala, noi sta bine. Doctorul nu ne-a interzis nimic asa ca noi nu ne abtinem deloc.
Sotul nu are nici o retinere si eu am mult chef asa ca nu ma pot plange.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 31+ Robert Aaron
AMR 9 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Buna dimineata burticutelor!

Mirela, cu un pic de intarziere iti urez si eu la multi ani, sa fii sanatoasa, fericita si cand va fi momentul o mamica implinita .

Ana_lia, daca ti-e foame, mananca! E perfect adevarat ca sarcina nu trebuie folosita ca o scuza pentru ca sa-ti "dai drumul" si sa te faci cat casa, trebuie sa ai grija ce mananci (in general chestiile care ingrasa nici nu sunt prea sanatoase pentru bebe), dar mi se pare o prostie ca asta sa fie prima grija. Dar un medic sa iti spuna sa bei apa cand esti insarcinata si ti-e foame?! O aberatie. Eventual sa iti recomande o salata, fructe, iaurturi, carne slaba la gratar, alternative sunt destule.

Alma, felicitari!!! Ce ma bucur pentru voi! Si cel mai mult ma bucur ca ati ales a va bucura din plin de zilele minunate ce le traiti si sa nu va gandi la toate statisticile si problemele ce vi le tot ridica medicii, ca dupa doua saptamani de stres maxim sa se razgandeasca.

Relativ la carucioare - eu am devenit fan Graco. Mi se pare un raport pret-calitate excelent, iar review-urile de pe Amazon m-au convins. Am vazut ca au multe modele duo, poate iti place ceva. Au multe accesorii ce se pot combina in toate felurile. Livreaza cam greu si scump astia de la Amazon in Romania, insa o data ce te-ai decis ce vrei cred ca poti comanda la ceva magazin de aici si iti aduc ei direct de la producator.

Relativ la soacra - te sustin 100%. Cred ca va fi de ajutor, insa va fi sigur si o sursa de stres, incorsetare, permanent autocontrol, etc. Si zic asta eu, care am o soacra de milioane si pe care n-as da-o pe o lume. Nici pe mama nu as vrea-o acolo permanent. Recunosc ca sunt destul de ingrozita relativ la primele zile, cu atat mai mult cu cat o sa fim probabil prematuri si COMPLET singuri in celalalt capat al lumii. Dar nici nu vreau sa aduc pe nimeni sa-mi stirbeasca din intimitatea si minunatia acelor momente.

Tinuta, nici eu nu am facut rezistenta la glucoza. Cea care imi urmarea sarcina mi-a recomandat, dar m-am internat inainte sa apuc sa-l fac si aici am insistat de vreo doua ori sa il fac dar mi-au zis ca nu se face decat in cazul in care exista suspiciuni. La mine... ar cam fi, ca sunt supraponderala, am luat mult in trimestrul II in greutate (acum insa m-am mai temperat) si bebe e mult mai mare la eco decat varsta sarcinii.

Relativ la secsulet... Sotul meu e foarte receptiv . Nu am simtit niciodata ca l-am deranja pe bebe si cum nu am nicio restrictie... nu abuzam, dar nici nu evitam. In primul trimestru insa am fost ingrozita de perspectiva si simultan macinata de abstinenta , pentru ca am pierdut un samburel la 5 saptamani si sunt sigura ca din acest motiv - am simtit atunci o durere ascutita si in vreo 12 ore am inceput sa sangerez. Asa ca, am decis sa evitam la inceput chiar daca doctorul nu ne-a recomandat asta.

Inimosul e ... parca un pic mai instabil. Dupa marea bucurie ce mi-a facut-o acum doua zile cu 175 constant, ieri am trecut la 180-190 si azi la fel, ba am si batut 200 de vreo doua ori . Asta dupa ce vreo doua saptamani am fost constanti la 180. Eu cred ca explicatia e cortizonul ce l-am refacut ieri si alaltaieri, am sa intreb medicul sa ma asigur si astept cu nerabdare zilele ce vin sperand ca ne stabilizam iar pe la 175. Apropo de cortizon, ieri noapte am dormit vreo... doua-trei ore si azi noapte vreo patru. Suspectam cortizonul si moasa mi-a confirmat ca insomia e un efect secundar. Asadar, sper ca e si la el aceeasi problema.

Azi avem inca o morfologica (le facem saptamanal), sunt curioasa ce mai face Prāslea. Ieri ma intreba tanti care ne face paturile in ce saptamana sunt. Am zis ca 31...s-a tot uitat la burtica suspect. Si apoi m-a intrebat ca-s doi? Nu! Doar unu voinic bine.

Cu plecatul... e destul de sigur ca o sa plecam si dintre Portugalia si Romania am zis ca Portugalia e mai bine pentru el (cu toate ca mai greu un pic pentru noi). Doctorii de aici inca incearca sa obtina acceptul de transfer acolo, cred ca pe saptamana viitoare se va rezolva. Sper ca am facut alegerea buna. Intre timp am primit si raspuns de la Tg. Mures ca ne-ar primi la cardiologie pediatrica daca vrem, dar cred ca totusi e mai bine in Portugalia.

Asteptam cuminti sa creasca puiutul si sa se linisteasca problemele administrative. Intre timp, visez cu ochii deschisi la inimosul bucalat, povestim, facem planuri si liste.

Diana 30+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma_alma spune:

Despre biberoane: majoritatea biberoanelor clasice lasa aerul sa treaca prea usor prin tetina. Asta duce la doua chestii: lene (bebe suge mult mai usor) si colici (bebe inghite aer). Bineinteles ca nu e o regula valabila 100%. In afara de biberoanele mentionate deja (Tommee Tippee #351;i Medela) mai stiam si de Dr. Browns #351;i MAM. Sunt facute astfel incat fie aerul sa ramana undeva sus si sa nu intre in contact cu laptele, fie sa nu intre deloc (e ca un fel de punga cu lichid care se comprima atunci cand se goleste). Noi o sa luam biberoane si daca reusesc sa alaptez exclusiv (e posibil si la gemeni), fiindca uneori nu poti sa stai tot timpul legata de glie. In plus, sotul vrea sa fie si el cat mai implicat. De pompa nu m-am interesat, fiindca urmeaza sa mostenesc una (Avent cred). Daca nu ma descurc cu ea, mi-a fost deja recomandata si mie Medela.

Mameloanele le am formate de cand lumea. Fac parte in acea categorie "fericita" de femei care trebuie sa poarte tot timpul sutien cu burete ca sa arate decent cand nu poarta sacou. Sani mici, "suzete" imense. Cateodata chiar ma intreb cum o sa incapa in gura bebeluselor, ca tetinele de biberon pe care le-am vazut pentru nou nascuti sunt mult mai mici. Dar poate ale mele vor fi cu gura mare (ca mama lor ).

Scutece... Asta da subiect fierbinte . Nu stiu daca tine de norocul pe care il are fiecare, de caldura, de ce mananca bebe etc., dar se pare ca iritatiile sunt mai probabile in scutecele de unica folosinta decat in cele refolosibile (vorbim de cele noi, cu bumbac/bambus si alte nebunii). Oricum, la spital vom folosi probabil Pampers, ca astea sunt cele mai folosite. Cred ca s-ar cruci asistentele de la neonatologie cu ambele maini daca am veni cu scutece refolosibile. Am mai vazut la diverse odisei avansate ca scutecele marca proprie DM ar fi foarte bune (unele mamici ziceau ca sunt mai ok si mai ieftine decat Pampers). Sotul (el e cu "nebuniile" astea) s-a angajat sa studieze cu multa atentie problema scutecelor refolosibile, ca sunt o gramada de tipuri. Probabil vom merge pe o varianta mixta, fiindca nu ma vad carand sacul de scutece murdare (refolosibile) dupa mine prin deplasari. Altfel, avem masina de spalat buna, uscator incapator, va fi vara (fix cand consumul e mai mare) etc. Cred ca o sa o luam prin incercare si eroare (luam un pachet de incercare, vedem cum merge, decidem). Daca functioneaza varianta scutecelor reutilizabile, atunci se iese pe total mult mai ieftin. Si vorba aceea, noi o sa avem consum dublu.

Ma tot gandesc cum sa facem cu toate sfaturile care se dau pe aici (gen amidon de orez, solutii pentru ragade, bagaj de spital etc.). N-o sa avem timp si nervi sa cautam 20 de episoade in urma cand o sa ne dam cu capul de problemele respective. Are cineva o idee de sistematizare? Pe prima pagina nu le putem pune, ca deja e foarte incarcata (indiferent de design-ul listei).

Ella, nu te necaji prea tare cu lichidul amniotic. Sunt intr-adevar multe lucruri care pot cauza excesul, iar unele sunt infioratoare. Am citit si eu despre ele acum 2 saptamani cand aveam AFI 34. Ieri aveam 19 (adica normal). Singurul lucru pe care l-am facut (pentru ca era si singurul lucru pe care l-as fi putut face), a fost sa tin un regim ca de diabet. Nu stiu daca asta a contat sau a fost pur si simplu o intamplare. Inca nu am facut testul de toleranta la glucoza, il fac saptamana viitoare (asa mi-a zis dr., sa-l fac cat mai incolo). Ai cumva RH negativ? Am inteles ca si asta e una din cele mai frecvente cauze.

Tinuta, si eu sunt intr-o situatie asemanatoare cu grupele sanguine. Amandoi avem RH pozitiv, dar eu am O, sotul are A. Am facut dozare de anticorpi anti A in primul trimestru si mi-a iesit negativ. Deocamdata nu m-a mai pus sa fac analiza asta, dar la urmatorul control am de gand sa intreb de ea. Am intlees ca daca apar probleme, ele se manifesta intr-un icter prelungit, ceea ce nu cred sa fie o tragedie. Oricum, nu apar complicatiile de la incompatibilitate de RH, asa ca stai ZEN, vorba fetelor .

Shosho, multumim de vestile despre mami_vreau . Chiar ma intrebam ce mai face. Daca mai afli ceva de ea (vad ca ai surse), te rog frumos sa mai postezi. Sper sa stea cuminte pana la termen si sa fie totul in regula.

In legatura cu kg in plus, eu cred ca sunt in grafic. Am luat vreo 9 kile pana acum. Cresterea mare a fost atunci cand mi s-a umflat burta brusc (de am si avut mult lichid amniotic). Eu zic ca pentru o sarcina gemelara e ok. Exista tot felul de tabele si grafice pe net, dar alea se refera la medii, nu cred ca e grav daca o gravida ia cateva kg mai mult sau mai putin. Diferentele mari pot fi insa ingrijoratoare. Obezitatea in sarcina poate duce la complicatii (obezitatea in general nu e chiar sanatoasa), asa ca unii dr. au mania asta de a nu-si lasa pacientele sa se ingrase prea mult. Cred ca depinde de la caz la caz si ca ar trebui sa existe un echilibru in toate.

Vitamine iau Elevit, cu suplimentare de Omega3. Dr mi-a zis ca pot alege intre Femibion 2 (care vine si cu Omega3) si varianta asta. Eu aveam deja Elevit in casa, asa ca am luat asa. Intr-adevar tin minte ca m-am uitat atunci pe prospecte, iar Femibion-ul nu continea la fe de multe minerale. Parca fierul era una din diferentele notabile. In plus mai iau Magnerot, fiindca la un moment dat ma luasera carceii si contractiile. L-am luat de capul meu, dupa ce ati scris voi despre el aici si mi se pare ca mi-a facut bine.

Hai ca azi v-am scris roman foileton. Va doresc tuturor o primavara frumoasa si linistita. Tie, Mirela, iti doresc cu intarizere. Inca nu e prea tarziu ca sa te conformezi urarii mele de anul nou, cand ne doream tuturor sa incheiem anul cu copilasi sanatosi in brate. Chiar am vrut sa scriu atunci ca urarea ti se adresa si tie, dar cred ca nu am mai scris pana la urma.

Alma 24+ (de 3 ori femeie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Andra, poate-ti place aparatoarea de patut: http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/30113939/. Sper ca de asa ceva intrebai .

Aaaa, si inimosul avea la 26 de saptamani 1,200g .

Diana 30+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma_alma spune:

Fetelor, va multumesc . Am facut eu pe viteaza 2 saptamani, dar ieri seara m-a busit asa un plans de usurare . Oricum, am hotarat sa nu ne agitam pentru probleme la care nu exista solutii, fiindca nu are niciun sens. Multumesc, Elly, pentru info. Sper sa fie asa cum spui tu. Peste 2 saptamani mergem la dr mea, care in general e foarte pozitiva si reuseste sa ne transmita si noua optimismul ei.

Diana, am uitat sa salut inimosul . Prea multe subiecte de discutie pe aici . Ma bucur ca sunteti bine cu pulsul. O sa am emotii pana va stiu ajunsi cu bine in Portugalia, dar emotiile mele sunt strict subiective. Eu intotdeauna am o stare accentuata de nervozitate cand merg cu avionul, desi fac destule drumuri pe an. De cand sunt insarcinata am hotarat sa renunt la diverse deplasari fiindca e un stres prea mare, chiar daca dureaza putin. Am si nimerit anul trecut niste turbulente mai puternice intr-un avion mai mic pe Geneva-Paris. Dar stiu ca sunt multi oameni care n-au nicio problema cu zburatul. Despre presiunea din avion, am inteles ca in avioanele mai mari e reglata mai bine. Astea si sunt mai stabile. Asa ca daca nu e avionas din ala cat un autobuz, iar tu esti relaxata cu zborul, nu ar trebui sa fie probleme. Iti tin pumnii sa se rezolve usor si toate problemele birocratice.

Alma 24+ (de 3 ori femeie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Alma, ce bine ca sunt fetele in regula! Eu zic ca ai ales foarte bine sa nu te mai gandesti la potentiale probleme, cred ca nu se mai pune problema acum ca membranele alea sa le faca rau. Cum zicea si Elly, alea duc la malformatii in primul trimestru, voi sunteti mari deja. Imi place cum te-ai organizat si cum ati planificat pentru venirea bebeluselor! Sper sa ajung si eu la un moment dat sa stiu asa sigur ca tine ce o sa cumpar si cum o sa fac. Momentan prospectez piata. Sa stii ca esti sursa de inspiratie cu ceea ce ai planificat tu, si eu ma gandeam ca as putea incerca si scutecele refolosibile, chiar incercasem sa initiez o discutie pe aici pe tema asta.

Elly bafta mult la control si sper sa ne aduci vesti bune! Imi pare rau ca mai ai contractii.

Andreea, 24+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput