Clubul "babelor" FIV-oase 13
Raspunsuri - Pagina 19
anaasta spune:
Luck, eu am citit ca da, se poate luat vitexul mult timp tocmai din considerentul ca dupa multa vreme incepe sa lucreze la capacitate maxima, dar nu pe perioada menstruatiei. Ulterior, in functie de cum te simti si cum reactioneaza organismul, poti lua o doza de intretinere. Pe urma, daca ramai insarcinata nu trebuie scos brusc, ci pe parcursul a 2 saptamani sa reduci dozele pana il scoti complet si atunci cand incepi sa il scoti introduci un progesteron. Asta ca sa nu fie derutant pentru corp.
luck spune:
sabina
se pare ca eu sunt in fericita situatie in care am ATPO pozitivi( 110)si NK negative.
"Riscul esecului implantarii la femeile cu testul AAT pozitiv pare sa fie limitat la cazurile in care AAT coexista cu celulele NK activate."
Din cate am citit eu ATPO nu influenteaza asa mult nidarea cat sarcina pe parcursul ei.
Eu am citit ca aspirina in combinatie cu heparina reduce efectul acestor anticorpi si favorizeaza implantarea,motiv pentru care la ultima fertilizare le-am luat in paralel.Insa clexane am inceput doar dupa punctie.
anaasta
tu zici ca se poate lua vitexul si pe parcursul stimularii?
Eu luam vitex aproximativ 3 luni inainte de fiv.Il opream in momentul in care incepeam stimularea.
Imi amintesc insa de una din fete care a facut la PK si care nu a oprit vitexul pe perioada stimularii.Chiar a avut ok-ul lui PK in acest sens.Nu-mi mai amintesc nick-ul iei.
5ab1na spune:
era adc fata cu vitex peste FIV
faorte bine luck ca nu ai NK. ai facut analiza la synevo?
luck spune:
sabina
le-am facut la mine in oras la un laborator care trimitea analizele in Germania.Am intrebat de aceste analize,ei au intrebat in Germania(pt ca clar nu mai auzisera de ele),de acolo au primit ok-ul asa ca mi le-au facut.
samira33 spune:
hello girls.
luck,eu am luat 6 luni Vittex intre 2 Fiv-uri.
adc a luat Mastodynon peste stimulare.
o Sambata faina tuturor
Lara27 spune:
Hiya girls,
Luck, si eu te citeam mereu, in speranta ca vei reusi..si eu am ATPO (115), dar n-am fcaut testul NK..insa nici nu am avut succes cu implantarea pana acum..
cate incercari ai avut (2 sau 3)? toate in Hungary?
va pupic
to be continued..
luck spune:
lara,samira,sabina,anaasta
ma bucur ca ma primiti in gasca voastra,de mult timp va citesc dar nu am scris....acum sunt foarte suparata cu hidrosalpinxul asta
Nu mai vreau o alta laparo cu scoatere de trompa
De cand mi-am scos trompa stanga fac lunar chist pe ovarul stang.
Stiti reusite cu hidro punctionat???
Dr la care am facut eco nu imi recomanda laparo,spune ca e foarte mic si se poate punctiona la punctie.
samira
ma bucur ca am aflat asta cu vitexul,eu stiam ca e recomandat 3 luni dupa care o mica pauza.Il iau deja de 4 luni si o sa-l iau atunci si in continuare.
Lara
am facut 4 fiv-uri,1 in Sibiu,2 la Szeged si 1 la Budapesta cu PK.
Am combinat clexanul cu aspirina si prednison 16 mg pt ATPO la ultimul facut cu PK.
Valoarea beta a fost 7 si ceva ...a fost singurul beta pozitiv pe care l-am vazut...am vazut ca voi il considerati negativ dar eu totusi traiesc cu impresia ca a fost ceva mai ales ca prin ziua 9-10 dupa ET am avut dureri de burtica foarte mari,dureri pe care nu le-am putut asemana cu altele traite de mine ,oare a incercat embrionul sa se prinda....????
Ceea ce cred ca m-a ajutat a fost ovitrellul luat in ziua ET si 1/2 in ziua 4.Imi pare rau ca nu am luat si dupa aceasta zi.
Rezu
samira33 spune:
luck,hidrosalpinxul se reface.
parerea mea e ca nu e bine sa-l punctionezi.
daca iti reuseste procedura si se reface hidro...ce faci???
sigur,e doar o varianta...dar e posibil si asa ceva.
si eu am avut hidro si conform parerii lui PK best thing to do a fost sa scoatem trompa.
luck spune:
samira
si eu tot la recomandarile doftorasului cu ochi albastri am scos trompa
Eu m-am gandit ca daca embrionul s-a prins si incepe sa creasca
nu mai e asa afectat in cazul unei refaceri a hidrosalpinxului.
Retinerea mea este si din faptul ca am foarte multe aderente si trompa mea dreapta e acum in spatele uterului.
Cand mi-au scos trompa stanga am inteles ca au avut ceva de lucru
sa nu mai spun ca mi-au atins si colonul in timpul laparoscopiei.
Crede-ma imi e de-a dreptul groaza de o noua interventie si sa stii
ca nu sunt chiar asa fricoasa.
Lara27 spune:
Luck, eu balesc la valori beta de >7, eu n-am vazut decat 0.0..
hcg e imunomodulator si eu sunt fan declarat; am incercat doar la un fet, la fiv am avut mereu atatea oo (la doze medii de stimulare), incat riscul de hiperstimulare era mare chiar si asa..
vroiam sa te intreb, la ultimul fiv (la PK), de cand ai inceput prednison, de la punctie? (cu 16 mg si ai continuat)? eu am mai spus si repet, corticosteroizii au nevoie de minim o saptamana (7 zile) pentru a induce un "downregulation" al sistemului imunitar corespunzator, pentru a permite implantarea (in caz de raspuns autoimun matern anormal, desigur)..eu as incepe, cel tarziu, la momentul declansarii (ovitrelle)..
despre hidrosalpinx, nu e imposibil, dar sansele, oricum asa cum sunt, se diminueaza considerabil..la PK nu o sa gasesti intelegere pentru hidro (cine stie, poate daca e minimal);
sigur ca esti welcome; sper sa mai stai cu noi la taifas si in viitor, vezi ca o sa ne transformam in Clubul babelor fitz-oase
aahh, si mai tre' sa vorbesti cu ari sa-ti includa pruncii in telenovela
to be continued..