Ma ingrijorez prea mult?
Raspunsuri - Pagina 5
Picky_toto spune:
Cat despre problema cealata am hotarat sa discutam si despre asta, luni cand vom merge la alta pediatra.
Nu stiu cum as putea sa o filmez(doar sa pun camere prin dormitor) ptr ca ea nu doarme fara sa fiu eu langa ea. Si astfel am putut sa vad reactiile pe care le are(mai ales ca si noapte cand se mai trezea, la fel se manifesta pana sa adoarma din nou), ca daca ar fi dormit singura nici nu as fi sesizat acest lucru..dar insa exista si intr-o vreme m-a ingrijorat..apoi a devenit obisnuinta si aici am gresit.
M-am gandit ca aceasta problema a ei poate fi de la nastere, cand a avut ceva probleme tot din cauza nepasarii medicilor si a asistentelor si tot "ca-i normal" a fost raspunsul. Am avut incredere in pediatra si am acceptat raspunsul ei..inca o greseala..;
Oricum vom vedea ce vom face si luni la pediatra, ca am inteles ca are referinte bune...eu sper sa fim multumiti de ea.
Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai
Picky_toto spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Uite vezi, asta e ingrijorator febra fara nimic altceva. Nu e ok sa-ti zica poate e aia sau aia. Trebuia sa iti dea sa faci analize, o raza. Vicky si Printzesone |
Exact! Daca avea si alte simptome, cele de raceala, as fi acceptat si raspunsul ei ca-i o viroza.
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai
pisi-pis spune:
Pai tocmai asta ziceam si eu, ca protocolul aici spune ca la 5-6 zile de febra mare, care nu cedeaza prea bine la antitermice, te trimit sa faci radiografie si analiza de urina, ast in cazul in care se vede ca bebe e cat de cat racit. Pentru ca poate f bine sa fie o viroza, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fie copilul observat pe toate partile, si apoi urmarit zilnic pana trece. Nu mi-a convenit mie nici sa o iradiez degeaba (ca nu avea nimic la plamani), nici sa stau pana la 3 dimineata sa faca pipi (ca tocmai facuse cand s-au gandit ei sa-i faca analiza), dar asta e, mai bine asa deact sa fie neglijenti. Si nici in primele zile de febra nu te lasa asa, tb ascultat la plamani barem din 2 in 2 zile.
De filmat, ma gandeam ca poate pui calculatorul indreptat spre voi, mai ales ca spui ca se intampla si la somnul de pranz, cand banuiesc ca nu e asa intuneric in casa, ca noaptea.
Multa sanatate!
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
vdrag spune:
Picky_toto incearca sa nu te mai duci la cabinete particulare si nici la doctorul de familie, deoarece acesta nu este specializat si in pediatrie, ceea ce este foarte important in alegerea unui tratament corect pentru varsta copilului. Deci dute la pediatri care au cabinete in spitale, deoarece in general cabinetele sunt dotate bine si pot face pe loc tot felul de investigatii, iar daca unele rezultate nu se vor da pe loc, macar le vei putea avea in cateva ore. Eu am patit-o cu doctora noastra de familie care mi-a prescris un tratament care nu se putea da unui copil de varsta mica, tratament care a cauzat alte probleme decat cele pe care le avea la momentul respectiv. Acum ma duc foarte rar la ea cand fetita mea este bolnava si numai sa ma conving ca este doar racita, pentru un eventual control simplu(ascultata la plamani, uitat in gat si urechi), si pentru a fi sigura ca aceasta raceala este virala si nu trebuie un alt tratament, decat cel care in mod normal se ia in aceasta situatie. Eu m-am invatat minte si prin parintii mei sau cand am fost in vizita in Romania, am incercat sa ma aprovizionez cu tot felul de produse naturiste(caci aici nu prea poti sa gasesti asa ceva pentru copii!!!) care ma ajuta de cele mai multe ori sa rezolv unele probleme fara sa mai ajung la doctor. Acum am gasit un web-site romanesc la care pot comanda de aici si la care poti incerca si tu http://www.produsenaturiste.net/
Un exemplu este tinctura de merisor, care ajuta foarte mult in problema infectiilor urinare, caci fiica mea a avut de destul de multe ori si ea probleme din aceasta cauza, datorita refuzului de a bea apa la scoala deoarece este prea rece(ea fiind sensibila cu gatul), sau din cauza unor chestii luate pur si simplu de la scoala.
andre_ea spune:
Picky toto, foarte bine ca mergeti la alt pediatru. Sper sa veniti cu vesti bune de acolo. Tremuraturile acelea trebuie investigate.
citat din mesajul lui Simonix Si ca sa iti zic, nenea nostru pediatru este seful echipei de urgentze pediatrice de la Cavel, deci iti dai seama... |
Un nume? Stam aproape de Cavell si ne-ar prinde bine numele unui pediatru bun. Poti sa-mi dai detalii despre cum decurge operatia de polipi si amigdale? Ne-au amenintat si pe noi cu operatia asta. Eventual pe PM sa nu stricam subiectul.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.
Picky_toto spune:
Neata,
Au aparut si alte simptome, ochii durerosi si deranjati de lumina, convulsi febrile (febra o avea 36,5 dar apoi a inceput sa creasca)...aici m-am speriat si am vrut sa mergem la urgenta, pentru ca niciodata nu s-a manifestat astfel ... asa ca posibil ca toate simptomele sa duca la gripa. O sa mergem azi la pediatrul nostru (ca in alta parte nu avem unde momentan, iar de urgente vor considera ca nu e cazul...)asta pana luni cand mergem la cealalta pediatra.
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai
roxy spune:
Picky_toto da convulsiil febrile stiam ca sunt caz de urgenta si trebuie sa mergi imediat la doctor cand se manifesta prima data.Ati fost sau nu, ca nu imi dau seama. Din ce ai scris se intelege ca o sa mergeti , dar totusi atunci era caz urgent, nu se lasa asa.Scuze daca te supar cu ce am scris, dar nu e de glumit cu aceste convulsii febrile, pot lasa urme.
Nu poti suna la urgente , sa le spui cazul si ei sa iti zica daca sa vii sau nu la ei, fara sa stia sa presupui daca vor considera sau nu ca e urgenta sau nu?
Picky_toto spune:
citat din mesajul lui roxy Picky_toto da convulsiil febrile stiam ca sunt caz de urgenta si trebuie sa mergi imediat la doctor cand se manifesta prima data.Ati fost sau nu, ca nu imi dau seama. Din ce ai scris se intelege ca o sa mergeti , dar totusi atunci era caz urgent, nu se lasa asa.Scuze daca te supar cu ce am scris, dar nu e de glumit cu aceste convulsii febrile, pot lasa urme. Nu poti suna la urgente , sa le spui cazul si ei sa iti zica daca sa vii sau nu la ei, fara sa stia sa presupui daca vor considera sau nu ca e urgenta sau nu? roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) |
Roxi nu ma supar ptr ce ai scris din potriva, orice sfat imi e de mare ajutor.
Ne-am echipat de mers la urgenta (asta fiind la 4 dimineata), dar intre timp copila s-a linistit (a inceput sa-i creasca temperatura) si sotul a considerat ca nu e cazul sa mai mergem (chiar am avut si ceva divergente pe tema asta) pentru ca nu o sa ne bage nimeni in seama la urgente, ca e "posibil" (acelasi posibil) sa fie gripa si ptr asta nu te duci la urgenta, mergi la pediatru...Eu tot am considerat ca indiferent de simptomele pe care la are copilul, e caz de urgenta.
Uite la ideea sa sun la urgente nu ne-a gandit..
Inca o intrebare: I-am dat perdolan sirop sa-i scada febra, i s-a facut greata si mi l-a dat afara. Nu stiu daca sa-i mai dau alta doza sau sa astept sa treaca 4 ore pana ii dau nurofenul?
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai
cristinuk@ spune:
Du te la urgentza nu te da nimeni afara spune despre convulsie si febra mica despre tremurat astea ar trebui sa te ingrijoreze nu minimaliza astea nu intra in starea lor de apatie daca ma dau afara pe usa intru pe geam crede ma am fo la urgentza de sute de ori imai ales ca vedeta noatra de pediatru era mereu plecat in conferite
aschiutza spune:
Picky toto, si eu zic, du-te cu copila la spital. Aici se da sfatul, mai ales la parintii incepatori, mai bine sa te sperii degeaba si sa il duci la spital, decit sa actionezi prea tirziu. Nu te jena, pina la urma sanatatea copilului e in joc!
Sanatate puiutului!