Diversificarea... Cand? Cum?
Bebe implineste 4 luni. Pana acum a fost simplu, lapte de tzitzi, de la tzitzi. De-acum ne punem problema diversificarii. Parerile sunt foarte impartite, asa ca m-am gandit sa va intreb si pe voi.
Cand ati inceput? Cu ce? Cu legume, sau fructe, natur sau fierte, sau poate cu cereale de bebelusi?
Help!
Raspunsuri
Loredana_M spune:
Buna!
Dar de ce vrei sa incepi diversificarea la 4 luni? Mai ales ca alaptezi, trebuie sa incepi de la 6 luni. Tubul digestiv al lui bebe nu e pregatit pentru alimente.
Uite ce am mai citit si eu:
http://gabi-o.blogspot.com/2010/10/diversificarea-este-procesul-de.html
BlackCat4evR spune:
Nu vreau sa incep, ci imi pun problema. Nu vreau sa ma trezesc la 6 luni ca nu stiu ce si cum, ca nu m-am hotarat cu ce sa incep si cum sa fac. Pentru ca am gasit muuulte opinii, am vrut sa am timp sa ma pregatesc.
Multumesc pentru link.
Loredana_M spune:
Da, ai dreptate, trebuie adunata info inca de pe acum.
http://www.qbebe.ro/bebelusul/alimentatie/diversificarea_alimentatiei%3A_cele_mai_importante_reguli
lucillegrl spune:
eu am inceput pe la 5 luni jumatate sa ii dau 1-2 marusi de cereale seara in biberonul cu lapte, apoi la 6 luni am inceput cu supa crema, la 2 zile ii bagam cate o leguma noua, prima oara morcov,apoi cartof dulce, dovlecel, pastarnac, patrunjel,spanac etc.tot la 6 luni am inceput si cu fructele :dovlecel placintar, mar, para, gutuie coapte, avocado, mango, banana.( nu i le dadeam pe toate o data combinam cate 2 3 :) carnica,ou, branza calcica i-am dat de la 7 luni jumatate, de la 9 luni carne de vita,restul legumelor telina,sfecla etc, mamaliguta, gris cu lapte si to t felul de amestecuri :) acum asteptam sa mai treaca timpul sa vedem ce mai introducem... bafta la diversificare!
alinanecolau spune:
eu am inceput de la 6 luni cu sucul de fructe,mar,morcov,apoi supa crema din legume,incepi cu o lingurita,doua,apoi cresti cantitatea,fructe pasate,si la fel ca lucille de pe la 7 luni si jumate,carnita de pui,ou numai galbenusul,branzica,iaurt simplu sau cu fructe,eu cereale nu i-am dat pt ca fetita mea e un pic mai plinuta,mai intreaba si dr de familie,cu siguranta iti va da sfaturi bune in leg cu diversificarea
abramburika spune:
n-ar trebui sa te consulti cu pediatrul pe tema asta? Si apoi, pe langa sa culegi informatii din alte surse. Insa cred ca parerea unui medic e mai avizata in acest sens.
in al 9-lea cer ...
BlackCat4evR spune:
Ba da, ba da! Dar nu am mai avut rabdare, avem programare vineri, si am vrut sa ma duc cu ceva teme facute!
Multumesc pentru toate informatiile!