Email din Spania

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Ieri am fost la banca. Eu ma uit la toate reclamele (pentru oameni ca mine sunt facute). Printre reclamele la carduri, credite si altele era si un fluturas facut de Western Union "Pot sa ma protejez impotriva fraudelor?" Si, raspunsul lor "DA!". L-am luat si l-am si pastrat (in general pun inapoi fluturasii daca nu ma intereseaza). Merita citit - cred ca se gaseste la orice banca, toate au contract cu Western Union.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia81

nici nu am sustinut ca e legal...ceea ce spui tu e varianta legala si corecta, asta insa nu inseamna ca nu se practica si altfel...din pacate! si noua ni s-a cerut sa dam un fel de garantie pt masina si sa trimitem banii prin WU pe numele unei cunostinte de-a noastre chipurile...asa am aflat ca banii se pot ridica nu doar personal...si modul acesta de tzeapa a inceput de prin 2007

giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."

Hai ca esti agresiva...si n-am intzeles de ce!

Eu as vrea sa stiu daca este cineva care a si luat tzeapa!Pentru ca e-maiurile astea sunt de la o posta de necrezut!

Dana

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

nici nu am sustinut ca e legal...ceea ce spui tu e varianta legala si corecta, asta insa nu inseamna ca nu se practica si altfel...din pacate! si noua ni s-a cerut sa dam un fel de garantie pt masina si sa trimitem banii prin WU pe numele unei cunostinte de-a noastre chipurile...asa am aflat ca banii se pot ridica nu doar personal...si modul acesta de tzeapa a inceput de prin 2007

"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."

Hai ca esti agresiva...si n-am intzeles de ce!

Eu as vrea sa stiu daca este cineva care a si luat tzeapa!Pentru ca e-maiurile astea sunt de la o posta de necrezut!

Dana

Dana

agresiva???? nu stiu de ce ai ajuns la concluzia asta...departe de mine...nu vad de ce as fi...am relatat doar ce am patit noi si ce am aflat cautand dupa informatii cand ni s-a cerut garantia prin wu...atata tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui kim222

Am primit ieri un email de la o cunostinta, medic...era in engleza si mi se cerea ajutorul. Fusese jefuita in timp ce era cu familia in vacanta si avea nevoie de bani!Am vrut sa ma distrez si am raspuns ca sigur c-o ajut..sa-mi spuna cat vrea ..mi s-a raspuns azi : 1650 euro prin Western Union.
Mi se da numele si o adresa...
Adresa de email este a cunostintei mele, numele..la fel..Cum poate ridica cineva prin Western Union niste bani pe numele altcuiva?

Pot anunta undeva ..pe cineva..poate totusi ar putea sa fie prinsi infractorii..
Ceva idei?

1650...putin, mie mi-a cerut 3000euroi, am raspuns in romana scuzandu-ma ca nu am atatia bani dar sa imi trimita email cu hotelul unde a ramas blocat de furaciunea banilor si documentelor si un numar de telefon al vreunei rude din tara...ca iau legatura cu sora, frate, nevasta ...ceva acolo...si se rezolva...mi-a raspuns dupa cateva zile, tot in engleza spunand ca nu vrea sa stie nimeni in ce situatie se gaseste si ca sa ii trimit cat pot eu...nu mai vroia musai 3000 :))...

ce e de facut, cand primit emailuri din astea daca stiti persoana luati legatura direct si vedeti ce va spune, daca nu o cunoasteti ignorati emailul respectiv

teoria mea este ca li se pescuiesc adresele de email de prin internet cafeuri sau de prin mediile universitare...de prins infractorii nu stiu daca e posibil sau cum ar fi posibil

la ultimele 2 emailuri de genul asta adresele erau modificate( de exemplu unul continea grupul de litere "ecu" iar infractorul inlocuise litera c cu litera o) se observa diferenta destul de greu, in celalalt caz inlocuise litera l cu cifra 1, iar destul de greu de detectat cu ochiul diferenta, de asta spun ca nu e phishing la plezneala, in plus cu unul dintre ei nu am corespondat niciodata si exclus sa ma aibe in adressbook dar totusi m-au nimerit ca il cunosteam, curios e de unde au adresele posibililor colaboratori, colegi de munca etc. (eu am primit astea 2
pe adresa de yahoo...ala cu care am si corespondat mi-a fost trimis pe adresa de la munca)

intreba cineva ca de unde ne dam seama ca nu e chiar persoana care se pretinde a fi, pai atata timp cat eu ii scriu in limba romana si ei o tin una si bun cu engleza eu spun ca sunt sigura ca nu e persoana in cauza; apoi in cazul meu e vorba de personal universitar de diverse grade (de la asistent la profesor), eu zic totusi ca nu s-ar preta la astfel de escrocherii

in legatura cu, cum se pot ridica banii de la WU de alta persoana decat cea vizata, nu am nicio curiozitate, cei ce au curiozitati din astea cand vor primi vreun email de gen nu au decat sa trimita suma minima de transmis prin WU si e vor lamuri de cum e posibil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

in legatura cu, cum se pot ridica banii de la WU de alta persoana decat cea vizata, nu am nicio curiozitate, cei ce au curiozitati din astea cand vor primi vreun email de gen nu au decat sa trimita suma minima de transmis prin WU si e vor lamuri de cum e posibil

Nina,mami de,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Dana stiu eu niste nemtalai care au zis ca fac o afacere si cumpara o masina la un pret incredibil, dar vezi tu, masina era in anglia si proprietarul in grecia si ca sa fie omul sigur ca astia chiar intentioneaza sa cumpere masina si sa nu vina degeaba din grecia pina in anglia le-a cerut sa isi ia bilete de avion, sa ii trimita copii si dupa bilete si dupa ausweise si sa transfere pe numele lor, adica nu al tzeparului ci al lor propriu suma de bani ridicabila in anglia. Asa ca gest de buna credinta, adica tot ei ridicau banii trimisi de ei insisi. Nu stiu cum dracu au crezut asa o timpenie, dar cert e ca s-au trezit in anglia ca nu ii astepta nimeni cu masina si banii de la WU fusesera deja ridicati cu copia dupa ausweis si bilet de avion.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

sunt multe agentii western union unde daca stii numele expeditorului, nr id tranzactie si suma nu te legitimeaza nici draq...ne-am confruntat cu stilul acesta de tzeapa cand vroiam sa ne cumparam masina
cred ca o sa iti ceara o copie a documentului cum ca ai transferat banii, are nevoie de nr de tranzactie...

Nu cred!

Si la western union si la money gram trebuie sa te legitimezi!Si doar tu,destinatarul potzi ridica banii si doar daca te legitimezi!

Alta e treaba...dar nu stiu care!

Dana

Asa e, Dana. Eu am trimis bani pe numele cumnatului (de ziua nepotelei mele anul trecut) si abia i i-a dat, ptr. ca nu am scris si numele al 2-lea... Aici nici nu au loc in computer ptr. middle name, asa ca data urmatoare (ptr. cealalta nepotica) i-am rugat sa puna la first name amandoua numele.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput