Viatza in Germania - cap 76

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ruxandra, din München nu se poate decat cu tarom sau LHS, dar daca ai noroc gasesti cu 90€. Depinde de perioada si tb sa iei cu f mult timp inainte. Noi tocmai am fost toti 4 de vineri pana luni la Bucuresti la pretul asta cu LHS.

Andreia, bravo tie. Eu am scos niste saci de hartii si prostii, ca nici nu pot face curat de raul lor. Abia apoi sa ma apuc sa spal. Da' n-am terminat inca nici cu asta, ma gandesc sa dau cu var intr-o camera si pt asta vreau sa scap de cat mai multe prostii care se aduna in timp.

Tu ce mai faci, mai lucrezi, cum merge?

Spor la treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RuxandraV spune:

Helbi, da sunt ortodoxa. Asta spuneam, ca ar trebui sa ajung in Ro pe 11 aprilie conform biletului (Buc-Mun dus-intors), dar nu mai sunt asa sigura ca voi putea ajunge. Oricum, familia iubitului meu sarbatoreste Pastele catolic, asa ca un Paste tot prind, iar de Pastele ortodox incropesc eu ceva (ar fi primul Paste petrecut departe de familie, de tara, de cunoscuti).

Tina, din pacate eu nu pot lua bilete cu mult timp inainte, pt ca momentan am o situatie incerta. Cand lucrurile se vor aseaza, voi putea sa planific totul din timp

Spor la curatenie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Eu folosesc WIZZAIR. Costa la vreo 50 de euro biletul dar nu zboara pe toate aeropoartele. Cei ce locuiesc la granita cu Olanda se folosesc de aeroportul Eindhoven sau Maastricht.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hallo

Ruxandra, io am interdictie la zboruri. de orice fel. bine, de sariturile cu parasuta m-am lasat mai demult. dar stiu ca daca iei din timp bilete, trei chiar 4 luni inainte poti gasi preturi avantajoase.

crotaru, te-as sfatui sa accepti chiar si un job modest, daca alte posibilitati pe moment nu ti se ofera. ai ocazia sa inveti limba mai bine. intre timp cauti altceva si daca lucrezi mai mult de 6 luni la un job primesti Zeugnis, ceea ce e valoros la obtinerea altui job.

Andreia, deja ai inceput curatenia de paste? spor sa ai. io nici nu vreau sa ma gandesc la ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

salutare,

vin si io cu cateva dileme:
1. voi alocati banutzi saptamanali copiilor? io as vrea pt cel mare, clasa 1 dar nu stiu exact cum/cat..etc

2. am gasit o familie de englezi de la noi din gradi si baiatul cel mare(16 ani) o sa isi petreaca cu el meu copil 1 ora pe saptamana sa vorbeasca engleza. io nu sunt interesata neaparat sa scrie ceva ci sa prinda ritmul..accentul.. Am inteles din alte surse ca pretul ar fi intre 8-15 E nachhilfe..care ar fi pretul indicat ca inca nu am stabilit cu mama lui?

Vielen Dank vorab!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Cristina, a fost befristed (Krankheitsvetrettung) jobul, pina in la inceput de martie. Acum caut altceva. Tu ce ai mai facut cu jobul tau?

Didi, tu te referi la Taschengeld sau ceva banutzi sa isi ia la scoala? La noi Taschengeld-ul a fost introdus de tatal ei acum 1 an. Asa mica, cum e al tau nu a avut bani. In clasa a 4-a lua uneori 1 euro pe sapt. la ea, isi mai lua cite o sticla cu apa sau suc in drumul spre Hort (avea de mers 45 min pe jos). Nici acum, intr-a 6.a nu are constant bani la ea.

Cred ca 8 euro pt baiatul de 16 ani e ok. O amica de-a Biancai (13 ani) "sta" cu baietelul vecinilor (7 ani) o ora simbata seara, cind parintzii ies sa manince si i se dau 10 euro, desi ea a zis ca nu vrea nimic (ea e oricum acasa cu fratele si parintzii, de aceea am si scris "sta" in ghilimele).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crotaru1 spune:

Didi, baiatul meu are aproape 9 ani si primeste saptamanal 2 euro. Ii dam banutii la sfarsit de saptamana,iar el ii strange pentru a-si cumpara jocuri pt Nintendo si Playstatio nde la Flohmarkt.
Si aparatul Nintendo si l-a cumparat tot singur din banii stransi. Isi gestioneaza foarte bine banii, si chiar este foarte atent pe ce ii cheltuie. Spre exemplu daca sare calul cu dulciurile, il pun sa-si achite singur punga de Haribo, si vreau sa va spun ca se gandeste de 2 ori, daca sa o cumpere, si in cele mai multe cazuri renunta la dulciuri.

Cu drag ,
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crotaru1 spune:

Am mai scris un mesaj pe la ora 10, despre situatia mea , dar cred ca am uitat sa ii dau Trimitere, ca nu il regasesc in pagina.

Ruxandra, limbi straine cunosc si le pot utiliza, dar nu prea am unde.
Eu locuiesc intr-un oras mic unde nu sunt prezente multinationale.
In plus cei de aici , cer in majoritatea anunturilor de angajare, limba daneza. Exista posturi de receptioner la hotel, dar pe langa faptul ca nu vorbesc germana la un nivel bun, mai cer si atestare si experienta in utilizarea unor softuri pentru rezervari, specifice bransei hoteliere.
Am fost ieri la un interviu la un hotel, pentru un post de camerista si ajutor preparare Frühstück. Le-am povestit ca sunt un caz putin mai special, ca vin din Romania, si ca imi trebuie permis de munca, si m-a bucurat faptul ca nu au strambat din nas, ba chiar m-au chemat sa dau o proba de lucru martea viitoare. De fiecare data cand m-am prezentat la un interviu, am fost respinsa din cauza acestui permis de munca. Chiar la un moment dat anul trecut mi-a spus un tip, ' pacat ca nu sunteti poloneza', pt ca tocmai se daduse drumul la piata muncii pentru polonezi si pentru alte cateva nationalitati.
Sper sa trec proba de lucru si sper sa solicite pentru mine si sa primesc permis de munca. Cum mi-o fi norocul.

Speranta moare ultima,
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Alex Miruna are 9 ani si e in clasa a 3a. Primeste 1€ pe saptamana si chiar si asa, am fost acuzata de parintii prietenelor ei ca ''stric piatza'' pentru ca ei le dau cate 50 centi pe saptamana. Miruna nu isi cumpara singura nimic, cand a strans bani i-a spart pe Popcorn la cinema.
De ceva timp insa, nu mai accepta sa ii cumpar eu haine si incaltaminte si vrea sa participe activ, asa ca ii vom suplimenta Taschengeld la 5€/saptamana ca sa isi poate cumpara singura daca are vreo fitza. Parintii colegelor ei ofera Taschengeld si in functie de sarcinile pe care copii le au in casa insa noi nu i-am conditionat Taschengeld de anumite sarcini pe care le face in casa deoarece consider ca trebuie sa ajute oricum, cu sau fara Taschengeld.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Salut!

cls. a3-a - 2€, cls. a-5-a: 3€/ sapt. Sunt f grijulii cu banii, nu-si iau nimic din ei, adica haine, cadouri, popcorn la cinema tot eu. In mom. in care zic ca-si iau din banii proprii nu le mai trebuie. In schimb cand luam carti platim jumi-juma, wii l-am luat toti, si in general cand nu am chef sa le iau ceva zic sa-si ia din banii proprii. De curand si-a luat Lego, de ex.

Andreia, job-ul meu e pe duca, astept luna asta concedierea si apoi gata. Apropo, stie cineva cum decurge un interviu in Assessment Center (min. 2-3h cu 4 sefi de departament!!!)?.
Curatenia a facut o pauza azi. Ca si buna mea dispozitie de altfel

Mergi la inceput