Viatza in Germania - cap 76
Raspunsuri - Pagina 15
clarabel spune:
Draga Ceska,
necaz mare intr-adevar asa o boala, te admir ca esti alaturi de prietena ta, un copil bolnav e ca o rana a sufletului mereu deschisa, iar cand ma gandesc de ce ne plangem noi pe aici mi se face rusine. Daca nu poti scrie aici nr de cont, trimite-mi pm pls.
Miriluta spune:
Buna seara din Hamburg.
La noi a fost azi soare si cald. Azi mi-am luat o zi libera si am fost cu fie-mea in oras - Mädchentag. Am fost amandoua la coafor, apoi am mancat ceva si apoi shopping. Henrik a fost cu seriful la cupmaraturi si au avut Jungstag (adica s-au jucat cu robotii si cu Ben 10).
ceska777 spune:
V-am speriat cumva? Vad ca nu a mai intrat mai nimeni de vineri....
O fi de la vremea de aafara.
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Blog culinar
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
helbi spune:
Ceska, eu m-am apucat de curatenia de primavara/Paste. Mai imi tine cineva companie?
La noi e soare, frumos...a venit primavara!
CT spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Enza , as avea nevoie si eu de ajutorul tau, daca se poate. Din punct de vedere al limbii germane, care e e diferenta intre Sozialer Beistand si Theologie-Sozialarbeit? Sau mai bine zis, Thelogie - Sozialarbeit nu inseamna ca in limba romana Teologie si Asistenta sociala? |
Scuze, am avut cam multe pe cap in ultimele zile si nu am mai reusit sa intru, abia acum am citit intrebarea, pe care insa n-o inteleg, pentru ca imi lipseste contextul. Despre ce este vorba exact si in ce context?
Eu am fost ieri la pneumolog, la radiografie au iesit doar ceva urme de bronsita cam trecuta, in rest e totul ok, Lungenfunktionstest a fost ok, acum mi-a dat pentru 6 saptamani ceva spray cu "putin cortizon" (asa s-a exprimat). Mi-a luat iar sange pentru analiza de tuse magareasca, de data asta cica ar face analiza completa, adica sa vada si cand a fost infectia, in caz ca nu-i acuta.
As avea nevoie de niste zile cu 48 ore.
tinatache spune:
neatza! e de la vreme, mai rar pe calc.
Andreia, fac si eu dar incetisor, daca ai timp si rabdare atunci ma alatur
crotaru1 spune:
Buna fetelor,
nici eu nu am mai scris de ceva timp, deoarece imi frec mintea cu diverse intrebari la care nu gasesc rapunsuri. Cum va spuneam am terminat cursul de germana B1, dar nu ma pot lauda ca cu germana mea. La momentul de fata nu stiu incotro sa o apuc, sa continui cursurile de germana, sa ma inscriu la Ausbildung sau sa imi gasesc ceva de munca. Ma bate gandul sa ma folosesc de ridicarea restrictiilor pe piata muncii pentru persoanele cu studii superioare. Am absolvit facultatea de Agronomie , la specializarea Inginerie si Management in Alimentatie Publica si Agroturism. Am cerut diploma din tara, urmeaza sa o primesc si sa o traduc aici, si ma intreb daca as putea sa o folosesc ca sa ma angajez intr-un hotel. Desi cu notiunile mele de germana mai mult de un post de camerista nu pot sa primesc si nu stiu daca in cazul asta as putea sa ma folosesc de diploma de facultate.
Daca aveti ceva sfaturi pentru mine le primesc cu bucurie.
Cu drag,
Corina
RuxandraV spune:
Corina, limbi straine cunosti? Incerca sa aplici la joburile pe care ti le doresti, poate gasesti multinationale unde germana nu este obligatorie, mai ales ca ai nivelul B1. Si exerseaza cat mai mult, asculta cat mai mult germana si o sa-ti dai drumul.
Eu am facut 3 luni meditatii inainte sa vin in Germania, de alte 3 luni sunt aici si incet incet se prinde ceva de mine
Multa bafta!
RuxandraV spune:
Voiam sa va intreb: mergeti in Ro de Paste? Biletul meu este cu intoarcere pe 11 aprilie (l-am luat asa special ca sa ma duc in Ro de Paste), dar nu sunt sigura ca voi ajunge (s-ar putea sa apara un job ).
Cand zburati spre Ro, cu ce companii mergeti? Eu am posibilitatea doar cu Tarom si Lufthansa, dar sunt atat de scumpe
A venit primavara!!! Zi frumoasa tuturor!
helbi spune:
Ruxandra. Daca esti ortodoxa, pastele e pe15 apr:-)
Cristina.si eu tot incetisor am luat-o cu curatenia. Ieri am facut camera Biancai, azi m- am plmbat:-)