Bebe agitat si nu doarme

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui tweety81

posibil sa ai dreptate in legatura cu cresterea brusca dat fiind faptul ca se apropie 3 luni, colici sigur nu are ca nu se mai strange ca inainte si nici nu plange cu lacrimi, daca ar fi dupa el l-as tine mereu in sus si sa-i schimb decorul mereu ca se plictiseste foarte repede de orice ii arat pe scurt e un bebe dificil. azi a iesit tati cu el pe afara si in 10 min a venit in casa ca plangea de nu stia ce sa-i faca. dupa vreo 10 min de plans a adormit in patut singur. unii zic "lasa-l sa mai planga"...dar cat? fiind baiat imi este frica sa nu faca hernie. Am intrebat un pediatru cat plange daca nu are nimic? mi-a spus nu mult, dar cat inseamna mult?10 min-1 ora?

Nu lasa niciodata puiutul sa planga. Nu te teme, singura dependenta pe care o va dezvolta va fi iubirea fata de mamica lui! Tine-l in brate, e copilul tau! Tie ti-ar placea sa plangi si sa nu te consoleze nimeni?

Imi amintesc o faza: era cam de varsta asta si am adormit-o pentru un somn de dupa-amiaza in brate. Si n-am mai vrut s-o pun in patut, ma plimbam cu ea in brate prin camera si ma uitam la un film. Si dintr-o data Alex a inceput sa rada in hohote, prin somn! Doamne, este cea mai frumoasa amintire a mea! Si acum o aud cat de fericita era ea, razand prin somn la mine in brate! Am ras si eu de rasul ei!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Pune-l la somn inainte de a fi f obosit si a incepe sa bazaie.Copiii asa mici trebuie culcati la fiecare 2-3 ore.O zi , doua, urmareste- l , noteaza cand se scoala, cand mananca, cand plange, adoarme, tot programul si incearca sa fii cu un pas inaintea lui.
Daca vrei citeste si No cry sleep solutions - o gasesti si in format electronic - are sfaturii bune pt adormit bb

Ile , mami de V si A ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cafea spune:

"Binevoitori" care una-doua te sfatuiesc sa lasi un bebe asa mic sa planga sunt cu duiumul... asculta-ti instinctul si ia-l in brate, consoleaza-l, are un motiv daca plange, la varsta asta nu stiu sa te manipuleze si nici nu stiu sa comunice altfel. Reprize scurte si dese de somn sunt comune pana pe la 6-7 luni... daca spui ca bebe nu poate sta pe spate e foarte posibil sa fie reflux, deci sa planga de durere. Eu una nu l-as cataloga de pe acum ca fiind "dificil", baietelul meu plangea invariabil in fiecare seara pana pe la 3 luni-3 luni jumate, cum se facea ora 5 cum incepea. Faceam ture cu el prin casa si eu si sotul meu, si abia se calma. A trecut pe la 4 luni. In rest era (si este) foarte vesel.

Banuiesc ca afara plangea in carucior? Te-as sfatui sa incerci un sling, asa sta aproape de tine, cu spatele un pic ridicat (deci daca are reflux se mai calmeaza) si ai si tu mainile libere, e mult mai usor decat cu un carut.

Imi amintesc foarte bine cat de greu era in primele luni, dar trece, si se uita. Curaj si multa rabdare!

Mergi la inceput