Bebe agitat si nu doarme
Raspunsuri - Pagina 2
lemontee spune:
Multumesc Laura25 pt informatii.
Annya, spune-mi, te rog, care sunt care sunt cantitatile de plante folosite la 100 ml de apa?
Micuta mea s-a linistit dupa ce a ragait bine, ceea ce se intampla foarte rar...nu prea poate sa ragaie, oricat o tin in sus si o bat pe spate de aceea nu stiu ce sa-i fac sa ragaie mai bine, desi o tin si jumatate de ora dupa ce o alaptez, asta e, poate ca o sa invete cu timpul sa ragaie. I-am redus si temperatura in dormitor si aseara nu i s-a mai infundat nasucul... invatam incet incet ce si cum....
andieelen spune:
Asa pateam si eu cu Codrut (6 saptamani) pana acum o saptamana. Agitatie mare, dureri de burtica, nu dormea mai mult de o ora - o ora jumate legat si sugea vreo 2-3 ore. A, si mereu mi se parea ca e ragusit sau are nasul infundat.
Am inchis caloriferul la el in camera. inainte erau 26-27 de grade. Acum sunt maxim 23 ziua si cam 21 noaptea.
Inainte de fiecare masa ii dau 10 picaturi de sab simplex si lapticul il bea din biberon. Ma mulg cam cu 3-4 ore inainte, il tin la frigider si i-l incalzesc la incalzitor (cica nu e indicat la microunde) inainte sa i-l dau.
Al meu bea cam 150 de ml din biberon si apoi mai sta si la san vreo 15-20 de minute dar adoarme fara probleme. Nu l-a mai durut burtica si doarme 3-4 ore in continuu.
nikol24 spune:
Fetita mea s a trezit de 5 6 7 ori pe noapte pana la 3 luni ,a fost ingrozitor,eu zic ca ai puiut f cuminte
Ca sfaturi pot sa zic ca la mine era obligatoriu sa fie camera aerisita bine,sa aibe lumina difuza sa nu fie bezna si sa i cante taticu asta a mers la noi
tweety81 spune:
ajutor mamici,
am un bebe de 2,5 luni, am incercat toate metodele sa-l fac sa doarma ziua nu da nici una rezultat :(
noaptea doarme pe burtica (de la 3 saptamani)cateodata bine alteori se trezeste des. metode incercate : leganat in brate leganat in patut, cantat, plimbat prin casa cu suzeta, fara suzeta, pe o parte,pe burtica cu tv sau fara, am inchis draperiile, am pus uscatorul...nimic. plange pana oboseste apoi adoarme suspinand. Am incercat sa-l obosesc mai mult e si mai agitat plange da din manute si din picioruse de parca e bagat in priza, dupa ce plange vreo 20-30 minute adoarme, am incercat sa-l infas degeaba tot nu se linisteste. Mentionez ca nu mai are colici de vreo 2 saptamani, mananca bine si a luat bine in greutate. As sta de joaca cu el dar cand ii somn incepe si urla si nu mai baga nimic in seama nici pe mine nici pe tati nici jucarii... il iau in brate plange il legan plange il plimb plange. Afara face la fel, iesim destul de des de 2-3 ori pe zi(depinde de vreme). Dupa ce adoarme se trezeste in maxim 40 min. Am luat ceai baby calm, alinan, hipp, siropel calma B...apa de ploaie. I-am facut rutina cand vine ora de nani(maxim 1 ora jumate dupa papa) il iau in brate cu suzeta vorbim cantam se uita un pic la mine apoi incepe si plange. Aveti si alte metode?
Zina spune:
Eu am fost disperata, pana cand l-am pus intr-o paturica si l-am leganat asa. A fost singura metoda care l-a linistit si adormit. Dar exista si reversul medaliei: s-a obisnuit si l-am leganat pana la 1 an si 8 luni. Dar stiu macar ca era linistit si nu se mai agita.
tweety81 spune:
Nu vrea...am incercat, cum il pun pe spate parca il taie ceva. Nu a dormit niciodata pe spate doar pe o parte si pe burtica. Mai nou nici la baita nu mai vrea, iainte era placerea lui mai ales masajul cu ulei :(
Bee spune:
Ai incercat sa dormi cu el si cand urla sa-i dai rapid sa suga?
Asta era o sugestie, desi daca se trezeste in asa urlete si nimic nu-i convine e posibil sa aiba totusi dureri. Mezinul meu avea un reflux gastric sever si avea dureri mari, motiv pentru care plangea la 30 minute, o ora dupa ce adormea. Pana dupa 5 luni, am stat cu el in brate tinandu-l cat mai la verticala.
aschiutza spune:
Tweety, baietelul meu la fel facea adeseori. Din pacate nu am o solutie directa. Pot insa sa iti dau un sfat: s-ar putea sa aiba dureri de crestere sau inca din urma nasterii, ceva care sa il deranjeze si sa il faca asa de artagos. Nu stiu in Romania cit de raspindita este, dar osteopatia te-ar putea ajuta. Un osteopat specializat in copii, poate ajuta ca anumite dureri sa se calmeze. Cauta un pic prin internet ca sa vezi cu ce se maninca.
Eu regret ca nu l-am duc pe al meu flacau de mic la osteopat, l-am dus pe la vreo 10 luni cind nu vroia sa se aseze in fundulet si l-a ajutat. Nu e metoda minune, dar pe multi i-a ajutat.
tweety81 spune:
posibil sa ai dreptate in legatura cu cresterea brusca dat fiind faptul ca se apropie 3 luni, colici sigur nu are ca nu se mai strange ca inainte si nici nu plange cu lacrimi, daca ar fi dupa el l-as tine mereu in sus si sa-i schimb decorul mereu ca se plictiseste foarte repede de orice ii arat pe scurt e un bebe dificil. azi a iesit tati cu el pe afara si in 10 min a venit in casa ca plangea de nu stia ce sa-i faca. dupa vreo 10 min de plans a adormit in patut singur. unii zic "lasa-l sa mai planga"...dar cat? fiind baiat imi este frica sa nu faca hernie. Am intrebat un pediatru cat plange daca nu are nimic? mi-a spus nu mult, dar cat inseamna mult?10 min-1 ora?
tweety81 spune:
Bee, stiu ce vrei sa spui dar problema este ca nu papa de la san, asta inseamna ca de cate ori tipa sa fug sa-i pregatesc o portie de laptic.Tind sa cred ca are ceva dureri din cauza cresterii bruste, maine marti implineste 12 saptamani si are 6,100kg si 60 cm si sper cu mult masaj zilnic sa-i ameliorez starea. Multumesc oricum.