Bebe agitat si nu doarme
Buna mamicilor,
am o problema cu bebelina mea de 5 saptamani...este foarte agitata de vreo 2 zile si nu doarme ziua decat 2-3 ore , iar noaptea se trezeste de 2 ori...ii dau espumisan si baby drink, dar tot nu se calmeaza. are momente in care e ok , apoi, dintr-o data incepe sa planga si nu tace decat in brate, insa nu tot timpul.
ce sa fac? v-ati confruntat cu asemenea situatii?
Raspunsuri
Laura25 spune:
Daca se trezeste de 2 ori pe noapte e super-super-bine. Sunt copii care se trezesc de 5,7,10,15 ori pe noapte. Daca tace doar in brate, atunci e foarte simplu: ia-o si tine-o in brate. Da-i sa suga, plimb-o, leagan-o, canta-i, tine-o lipita de tine
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
emanouela spune:
ei....probleme de mamica incepatoare. da, e super bine daca ai treziri doar de 2 ori /noapte. e un picut mai agitata, asta e, o sa se regleze cu timpul....sau poate nu, la mine a durat 1 an. daca mai cauti pe forum si ai sa citesti experientele mamicilor de bebelusi ai sa vezi ca esti, totusi, norocoasa. atata timp cat papa bine si se dezvolta normal, n-ai de ce sa te ingrijorezi.
annya74 spune:
Dupa ce ii dai espumisan si baby drink se liniste?
Baby drink nu prea e recomandat la varsta ei pentru ca e prea dulce si s-ar putea sa afecteze dintisorii. Incearca cu ceai de chimen, fenicul si anason. Eu alternam chimen cu anason si fenicul cu chimen si se linistea. Asta pana la 6 luni, dupa care nu a mai avut efect si am trecut pe Infacol facut de olandezi si ne-a ajutat si acesta foarte mult.
Dincolo de astea, am o verisoara care a nascut de curand si a avut exact aceeasi problema ca si tine la 6 saptamani. Si mi-a spus ca s-a reglat fata dupa inca 2 saptamani.. Deci, rabdare, ca e o perioada trecatoare.
Tine-ne la curent!
alinanecolau spune:
La 5 saptamani fetita mea se trezea de nenumarate ori,am avut mari probleme cu colicii,eu i-am dat apa pt colici,se numeste Gripe Water,era singura cu care se linistea,de asemenea o tineam pe burta mea si chiar dormeam asa cu ea,s-a linistit pe la 3 luni,nu te panica,va trece,dar trebuie sa fii calma si sa ai multa rabdare
Ramonika spune:
hai sa-ti spun ceva. asa e cu copiii mici. tu ce te asteptai, sa nu fie nici o schimbare in viata ta si sa dormi la fel ca inainte? no way...
inca e bine ca se trezeste de 2 ori pe noapte. ii e foame, normal...
fiica-mea are 2 ani si 3 luni si se trezeste de 2-3-4 ori pe noapte ca sa suga
nu-i mai da siropuri asa multe. la un bebe asa mic laptele de mama e arhisuficient.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
CorinaDani spune:
mi se pare ca in jurul acestei varste are loc si un puseu de crestere. e posibil sa fie si asta o explicatie.
incearca infacol in loc de espumisan.
daca o alaptezi, bea tu minim 2 litri de ceai/zi, de chimen+anason.
J.D. spune:
nu/i mai da baby drink! nu este bun. Iar 2 treziri pe noapte e ok. chiar super ok. tine/o in brate sau la tine pe burta si se va calma mai repede.
Finn Constantine 15.10.2009 si 31+ Euan Tudor
lemontee spune:
Va multumesc pt sfaturi si incurajari. de panicat m-am panicat pt ca ea isi scosese masa de la 12, singura si se mai trezea doar la 2 sau 3 noaptea. Problema e ca ragaie foarte rar si atunci e si mai agitata. Eu beau ceai de chimen, anason, musetel si menta, am luat si fenicul sa pun in el.Medicul mi-a spus ca menta cu musetelul calmeaza, asa ca beau...o sa-i dau si ei chimen cu anason si fenicul, poate poate o sa fie mai ok si o sa ragaie mai usor.
Si avem si nasucul infundat, desi ii pun ser fiziologic si ii aspiram nasucul, dupa 10 minute are din nou mucisori... Voi cate grade ati facut seara cad doarme?poate ca, intradevar e prea cald si de aceea are si nasucul infundat..
Laura25 spune:
Noaptea e recomandat sa fie 19-20 de grade in dormitor. Daca e prea cald, i se usuca nasul, ceea ce determina organismul sa secrete pt lubrifiere si intri in cerc vicios. Pune si ceva vase cu apa pe calorifer daca ti se pare ca e prea uscat aerul. Bebelusii isi schimba frecvent programul de somn si masa. E normal, nimic de ingrijorat. Crestere usoara!
Aici: http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=93&nm=Bebelusul-primele-365-zile-din-viata-unei-comori gasesti subiectul mamicilor cu copii de aceeasi varsta cu fetita ta. Intra la subiectul respectiv si stai de vorba cu mamicile, schimbul de experienta ajuta multa , macar ca sa te linisteasca, sa afli ca mai fac si altii ca fetita ta.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me